Članek
Zakaj je pomembno študentsko delo za kasnejšo zaposlitev
Objavljeno Sep 22, 2023

V mojih študentskih letih sem spoznala, kako dragoceno je preživeti poletje v aktivnem delovnem okolju. To ni bilo samo o zaslužku nekaj dodatnega denarja, temveč tudi o pridobivanju dragocenih izkušenj, ki so me oblikovale in pripravile na prihodnost. Vsako poletje sem se prek študentskega servisa Mjob odločila za počitniško delo v različnih podjetjih.

Po končanem študiju me je čakal začetek kariere. Bila sem pripravljena vstopiti na trg dela kot mlada strokovnjakinja. Spomnila sem se prijateljice, ki mi je omenila agencijo za zapošljavanje Workforce, ki ti pri tem brezplačno pomaga. Odločila sem se, da jih kontaktiram in izvem več o njihovih storitvah.

Ko sem se vključila v njihovo bazo iskalcev zaposlitve, sem prejela povabilo na prvi razgovor. Ta izkušnja se je razlikovala od prejšnjih, ki sem jih doživela med iskanjem počitniškega dela.

Agencija mi je pomagala pri aktivnem iskanju svoje prve zaposlitve. Redno so me obveščali o različnih možnostih, ki so bile skladne s mojimi kvalifikacijami in interesi. Vodili so me skozi celoten proces, nudili podporo pri pripravi na razgovore in delili dragocene nasvete za uspešno zaposlitev. Občutek, da sem imela strokovno ekipo, ki mi je stala ob strani, je bil neprecenljiv.

Že v drugem mesecu intenzivnega iskanja sem našla priložnost, ki se je zdela kot popolno ujemanje. Delovno mesto je bilo tesno povezano s področjem mojega študija in je ponujalo konkurenčno plačilo ter možnost napredovanja.

Ko sem se uspešno zaposlila, sem bila hvaležna za izkušnje, ki sem jih pridobila med počitniškim delom in tudi za odlično sodelovanje z agencijo zapošljavanje Workforce.