Članek
Prevara, imenovana ebola
Objavljeno Oct 23, 2014

Ebola je, to je dejstvo, kaj pa je, tega (še) ne vemo

Ebola, le kdo je ne bi poznal. O njej smo slišali in videli vse, saj nas vsak dan bombardirajo z raznimi strašljivimi informacijami o morebitni pandemiji in nujnosti po ustrezni zaščiti. Smo nekaj podobnega že slišali? Seveda smo, le da je vsebina bila opremljena z drugačno etiketo – ptičja gripa, prašičja gripa, razni sevi sezonskih grip in podobno. In tako kot se je začelo, se je tudi končalo. Z velikim pospeškom v vse medije in s še večjim v pozabo.

Pa je tudi z ebolo tako? Zaenkrat nam ne pustijo, da bi jo pozabili, a bo čez mesec, dva še kdo vedel zanjo? Bodo takrat na priljubljenem radiu spraševali mimoidoče, če vedo, v kateri klub je prestopil Ebola?

ebola virus - virion

ebola virus – virion

Pred kratkim sem naletel na besedilo, ki ebolo postavlja v malce drugačno luč, a vendar vse z istim namenom – čim več zaslužiti.

Pa naj na kratko povzamem, o čem nam iz Afrike kričijo in trdijo, da je prava resnica, kaj v resnici je ebola. Skeptiki ste verjetno že kliknili na kakšno drugo stran, ljubitelji teorij zarote pa komaj čakate, da nadaljujem s pisanjem.

Ebola v Afriki

Na dnu prispevka imenovani gospod je povedal, da ebole ni. No, pravzaprav ebola je, a ni virus in ni prenosljiva bolezen. Pravi, da je ebolo v Afriko prinesel Rdeči križ in da zato obstajajo štirje razlogi. Beri dalje ...

Hehe, za eno kongres smo Slovenci že zbrali keš.

e-boli me :) Greš preveriti v Sierra Leone, če drži?

Glede na poznavanje geopolitične situacije v Afriki bi lahko bilo vse to res.