Članek
21. februarja že 31. Pod mengeško marelo
Objavljeno Apr 22, 2016

V soboto, 21. februarja 2015 bo ob 19h v Kulturnem domu Mengeš že 31. prireditev Pod mengeško marelo v organizaciji Mengeške godbe. Letošnja prireditev ima podnaslov »Mengeški gadje«. Rdeča nit bodo torej številni posamezniki, ki so se rodili v Mengšu ali so tod le živeli in še živijo in ki so s svojim delom na različnih področjih prispevali k večji prepoznavnosti Mengša tako v Sloveniji kot tudi v svetu.

Značilnost vseh Marel je predvsem skupno igranje godbe z različnimi narodnozabavnimi ansambli ter drugimi skupinami in solisti. Tudi tokrat se nam bodo pridružili dobro poznani ansambli, in sicer Okrogli muzikantje, Slovenski muzikantje, ki letos praznujejo 50 let delovanja ter Mladi Dolenjci. Veliko vlogo bo imela godba z domačimi solisti. Sodelovala bo tudi Pevska skupina Rž iz Loke. Za

scenarij in humor bo tudi tokrat poskrbel podokničar Franc Pestotnik, pri katerem smo v torek, 10. februarja zvečer v živo zaigrali v njegovi oddaji Veselje s podokničarjem na Golica TV (Nekaj utrinkov s snemanja: http://www.kamnik.info/veselje-s-podoknicarjem-godbo-menges-pojocim-krcmarjem/). Zagotovo pa bomo pripravili tudi kakšno presenečenje.

Pohitite in si zagotovite svoj sedež v dvorani, saj je letos prireditev le ena. Vstopnice si lahko še vedno priskrbite pri godbenikih ali v Melodiji Mengeš (Trdinov trg 4, Mengeš, 01/7237-578). Se vidimo!

Tekst: M. K.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #mengeš