Članek
Izrael, Judje in antisemitizem

Dr. Vernon Coleman

Objavljeno Dec 08, 2023

https://www.vernoncoleman.com/israeljews.htm

Kako dolgo bo še trajalo, preden bo antisemitizem postal obžalovanja vredno, a privzeto stanje za milijarde skrbnih in moralno odgovornih državljanov sveta?

Zloba Netanjahuja in njegovih pajdašev je zdaj očitna. Posledica njihovega črnogledega in brezbožnega ubijanja je, da je vsakdo, ki podpira ali brani Izrael, sramota za človeštvo.

Biden, Sunak in vsi drugi politiki, ki podpirajo ali zagovarjajo Izrael (ali ki z denarjem svojih davkoplačevalcev nepošteno podpirajo izraelski genocidni napad na Palestince), si zaslužijo, da jim sodijo skupaj z brezobzirnimi in neusmiljenimi sionisti, ki stojijo za tem zločinom.

Judje, ki menijo, da Izrael ne more storiti ničesar narobe, bodo splet polnili z anonimnimi žaljivkami in grožnjami, toda dejstvo je, da je Izrael zdaj najbolj zlobna država, kar jih je svet videl v zadnjih generacijah, in tisti, ki trdijo, da se ima Izrael pravico braniti (in po neki sprevrženi, obsceni logiki pravico nekaznovano bombardirati begunska taborišča in bolnišnice ter pobijati dojenčke), živijo v moralni puščavi, ki presega vse meje zaničevanja.

Mimogrede, spomnim se, da sem slišal, da so Izraelci trdili, da so bolnišnice v Gazi polne Hamasovih borcev in orožja.

Kaj se je zgodilo z dokazi za to trditev?

Grozno mi je, da zahodne vlade in zahodni mediji še naprej podpirajo Izrael, čeprav bi morali obsoditi Netanjahuja in mu zagroziti, da bodo vdrli in mu odvzeli orožje. Glavno vprašanje, o katerem bi morali razmišljati Biden, Sunak in drugi, je: Ali naj Izrael še naprej obstaja v sedanji obliki in položaju?

Zahodni mediji genocid v Gazi še naprej uvrščajo na konec, med križanke in male oglase. Znane osebnosti so preveč strahopetne, da bi spregovorile, da jih ne bi obsodili, da podpirajo terorizem, in jih označili za antisemite.

In vendar se, kot je bilo napovedano, izraelske sile premikajo na Zahodni breg in južni del Gaze. Njihov načrt je jasen že od začetka oktobra.

Mimogrede ugotavljam, da se je sojenje za korupcijo proti Netanjahuju zdaj nadaljevalo. Sojenje je bilo po dogodkih 7. oktobra prekinjeno. Netanjahu je prvi predsedujoči izraelski premier, ki se je pojavil na sodišču, obtožen goljufije, kršitve zaupanja in podkupovanja - v treh ločenih primerih. Netanjahu obtožbe zanika. Upamo, da bo Netanjahu ne glede na izid tega sojenja obtožen vojnih zločinov. Nenavadno je, da na spletni strani BBC nisem našel nobene omembe nadaljevanja Netanjahujevega sojenja. Morda je tam nekje.

Komentar, da bi bil `Adolf Hitler ponosen na Benjamina Netanjahuja´, je bil menda napaden kot antisemitski.

Če je bilo to bistvo komentarja, potem ne razumem, zakaj bi moral povzročiti preplah. Zdi se mi, da je bil to razumen komentar o izraelskem najvišjem vojnem zločincu.

Ali to zdaj pomeni, da bo vsakdo, ki kar koli očita Judu, avtomatično obtožen antisemitizma?

Vsekakor se zdi, da nekateri ljudje domnevajo, da je vsaka kritika kogarkoli judovskega rodu avtomatično antisemitizem. Zdi se, da je povsem sprejemljivo biti nesramen do kristjanov, nikoli pa ni sprejemljivo biti nesramen do Judov.

To je seveda nesmisel, poleg tega pa tudi elitistično in rasistično, in prepričan sem, da si noben razmišljujoč Jud ne želi, da bi ga svet samodejno dojemal kot superiornega samo zaradi njegove vere. To bi bilo absurdno, kot če bi rekli, da baptistov ni mogoče kritizirati, ker so baptisti, ali da so metodisti vsi avtomatično izven kritike. To bi pomenilo, da ne bi smeli več kritizirati na primer banke Goldman Sachs.

Kaj pa Hitler? Judovski pisci so to možnost zanikali, vendar so nekatere študije v preteklosti nakazovale, da je bil Hitler povezan z Judi. Če bi bil ta sum pravilen, bi to pomenilo, da bi bila kritika Hitlerja antisemitska in zato prepovedana.

Bistvo je, da so dejanja Izraela očitno nesorazmerna, in tako kot mnogi po svetu težko razumem, zakaj se Nato ni vključil v obrambo Gaze in ustavil genocida, ki se dogaja.

Ne glede na to, ali smo kristjani, muslimani, budisti ali judje, imamo vsi dolžnost in odgovornost, da se postavimo po robu Izraelu in ga obsodimo.

Zagovorniki Izraela, ki so slepi za človeško trpljenje, bodo nedvomno oskrunili internet z anonimnimi žaljivkami in grožnjami.

Ne zavedajo pa se, da njihova slepa zloba stvari le še poslabšuje in pomaga pri ustvarjanju globalnega viharja antisemitizma, ki se krepi in ki bo, bojim se, kmalu neustavljiv.

Tisti, ki imajo radi Izrael, bi se morali pridružiti ostalim in obsoditi Netanjahuja ter zahtevati konec brezobzirnega pobijanja nedolžnih.

Avtorske pravice Vernon Coleman december 2023

#StopGenocidGaza #stopthewar