Članek
Domača tunka iz zaseke
Objavljeno Jan 30, 2024

Klasično - ročno soljeno svinjsko meso, klasičen razsol v kadeh, pečeno in hranjeno (zamazano) v domači zaseki.

Meso prašičjega stegna, hrbta, ledij ali vratu je razsoljeno in nato suho toplotno obdelano ter prekajeno.

Zaseka se pripravi s toplotno obdelavo trde hrbtne slanine, ki se nato zmelje in začini.

Na ocenjevanju Agra ponosni na zlato medaljo 2020, 2021 - srebrna ter zlata 2022, srebrna 2023.

#Maribor #Ptuj #Duplek #SvetiTomaž #Videm #SlovenskaBistrica #Cerkvenjak #Markovci #Pesnica #podlehnik #SvetaAna #šentilj #Benedikt #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Gorišnica #Hajdina #lenart #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Poljčane #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SrediščeObDravi #Starše #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #TrnovskaVas #Zavrč #Žetale #KlasicnoRocnoSoljenoMeso #KlasicenRazsolVKadeh #PecenoInHranjeno #MesoPrasicjegaStegna #HrbtaLedijAliVratu #RazsoljenoInSuhoToplotnoObdelano #PrekajenoMeso #ZasekaSToplotnoObdelavo #ZlataMedalja2020 #SrebrnaInZlata2022 #MesarijaKokol #LokalnaSamooskrba