Članek
Objavljeno Jan 30, 2024
Klasično - ročno soljeno svinjsko meso, klasičen razsol v kadeh, pečeno in hranjeno (zamazano) v domači zaseki.
Meso prašičjega stegna, hrbta, ledij ali vratu je razsoljeno in nato suho toplotno obdelano ter prekajeno.
Zaseka se pripravi s toplotno obdelavo trde hrbtne slanine, ki se nato zmelje in začini.
Na ocenjevanju Agra ponosni na zlato medaljo 2020, 2021 - srebrna ter zlata 2022, srebrna 2023.
#Maribor
#Ptuj
#Duplek
#SvetiTomaž
#Videm
#SlovenskaBistrica
#Cerkvenjak
#Markovci
#Pesnica
#podlehnik
#SvetaAna
#šentilj
#Benedikt
#Cirkulane
#Destrnik
#Dornava
#Gorišnica
#Hajdina
#lenart
#HočeSlivnica
#Juršinci
#Kidričevo
#Kungota
#LovrencNaPohorju
#Majšperk
#Makole
#MiklavžNaDravskemPolju
#Oplotnica
#Ormož
#Poljčane
#RačeFram
#Ruše
#SelnicaObDravi
#SrediščeObDravi
#Starše
#SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah
#SvetiAndražVSlovenskihGoricah
#SvetiJurijVSlovenskihGoricah
#TrnovskaVas
#Zavrč
#Žetale
#KlasicnoRocnoSoljenoMeso
#KlasicenRazsolVKadeh
#PecenoInHranjeno
#MesoPrasicjegaStegna
#HrbtaLedijAliVratu
#RazsoljenoInSuhoToplotnoObdelano
#PrekajenoMeso
#ZasekaSToplotnoObdelavo
#ZlataMedalja2020
#SrebrnaInZlata2022
#MesarijaKokol
#LokalnaSamooskrba
Jan 30, 2024