Članek
Krvavice / kašnice
Objavljeno Jan 30, 2024

Na domač način pripravljene kašnice/krvavice, s praženo domačo čebulo na klasičen način ter dodatkom ajdove kaše, polnjena v naravna čreva, po domače "ritnike".

Krvavice, znane tudi kot kašnice, so tradicionalna mesna jed, ki je priljubljena v številnih kuhinjah po svetu, zlasti v srednji Evropi. To meso je znano po svojem bogatem okusu in edinstveni teksturi, ki nastane zaradi posebnih sestavin, ki se uporabljajo pri pripravi.

Oglejmo si ključne značilnosti krvavic/kašnic:


Sestavine: Osnovna sestavina krvavic je prašičje meso, zlasti sesekljano ali mleto meso. Poleg tega se v krvavice običajno dodajo riž, ajdova kaša, čebula, začimbe in kri, kar daje jedi značilen rdečkast videz.
Tekstura: Krvavice so teksturno zanimive, saj združujejo mehko, mlete meso z rahlo hrustljavimi zrni riža ali ajdove kaše.
Kuhane ali ocvrte: Krvavice se lahko kuhajo ali ocvrejo, odvisno od lokalnih tradicij in preferenc.

#Maribor #Ptuj #Duplek #SvetiTomaž #Videm #SlovenskaBistrica #Cerkvenjak #Markovci #Pesnica #PrašičjeMeso #podlehnik #SvetaAna #šentilj #Benedikt #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Gorišnica #Hajdina #lenart #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Poljčane #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SrediščeObDravi #Starše #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #TrnovskaVas #Zavrč #Žetale #MesarijaKokol #DomačNačinKašnice #DomačNačinKašnice #AjdovaKaša #Ritniki #EdinstvenaTekstura #EdinstvenaTekstura #LokalneTradici #AjdovaKašaRitniki #LokalnaSamooskrba