Članek
PEČENICE
Objavljeno Jan 30, 2024

Pečenica je presna mesnina, pripravljena iz svinjskega mesa in slanine soli in z dodanimi začimbami. Polni se v tanka svinjska čreva. Pečenico najprej kuhamo cca 15 minut, nato pa jo v ponvi zlatorjavo zapečemo.

Pečenica je sezonska klobasa, ki je v zimskem času polnjena v debelejša čreva in tekne predvsem s kislim zeljem in repo. V poletnih mesecih jo polnimo v tanjša čreva, zato je primerna tudi za žar. Iz naše predelave prihajajo klasične pečenice, pečenice s papriko, pečenice sirom, pečenice s papriko in sirom. V naši ponudbi pa tudi bela pivska klobasa s teletino, ki jo lahko pripravimo v ponvi ali na žaru in je predhodno ni potrebno kuhati.

#Maribor #Ptuj #Duplek #SvetiTomaž #Videm #SlovenskaBistrica #Cerkvenjak #Markovci #Pesnica #podlehnik #SvetaAna #šentilj #Benedikt #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Gorišnica #Hajdina #KisloZelje #lenart #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Poljčane #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SrediščeObDravi #Starše #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #TrnovskaVas #Zavrč #Žetale #MesarijaKokol #Žar #PečenicaJePresna #SvinjskoMeso #ZlatorjavoZapečeno #SezonskaKlobasa #Repo #KlasičnePečenice #PivskaKlobasa #Teletina #LokalnaSamooskrba