Članek
Objavljeno Jan 30, 2024
Pečenica je presna mesnina, pripravljena iz svinjskega mesa in slanine soli in z dodanimi začimbami. Polni se v tanka svinjska čreva. Pečenico najprej kuhamo cca 15 minut, nato pa jo v ponvi zlatorjavo zapečemo.
Pečenica je sezonska klobasa, ki je v zimskem času polnjena v debelejša čreva in tekne predvsem s kislim zeljem in repo. V poletnih mesecih jo polnimo v tanjša čreva, zato je primerna tudi za žar. Iz naše predelave prihajajo klasične pečenice, pečenice s papriko, pečenice sirom, pečenice s papriko in sirom. V naši ponudbi pa tudi bela pivska klobasa s teletino, ki jo lahko pripravimo v ponvi ali na žaru in je predhodno ni potrebno kuhati.
#Maribor
#Ptuj
#Duplek
#SvetiTomaž
#Videm
#SlovenskaBistrica
#Cerkvenjak
#Markovci
#Pesnica
#podlehnik
#SvetaAna
#šentilj
#Benedikt
#Cirkulane
#Destrnik
#Dornava
#Gorišnica
#Hajdina
#KisloZelje
#lenart
#HočeSlivnica
#Juršinci
#Kidričevo
#Kungota
#LovrencNaPohorju
#Majšperk
#Makole
#MiklavžNaDravskemPolju
#Oplotnica
#Ormož
#Poljčane
#RačeFram
#Ruše
#SelnicaObDravi
#SrediščeObDravi
#Starše
#SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah
#SvetiAndražVSlovenskihGoricah
#SvetiJurijVSlovenskihGoricah
#TrnovskaVas
#Zavrč
#Žetale
#MesarijaKokol
#Žar
#PečenicaJePresna
#SvinjskoMeso
#ZlatorjavoZapečeno
#SezonskaKlobasa
#Repo
#KlasičnePečenice
#PivskaKlobasa
#Teletina
#LokalnaSamooskrba
Jan 30, 2024