Članek
Objavljeno Jan 30, 2024
Čevapi pri nas-takšni in drugačni. Vsem znani klasični s svinjino in govedino, gurmanskim ljubiteljem pa znani čevapi s teletino, govedino in jagnetino - odlično začinjeni.
Čevapi po Kokolovo: kot od nekdaj velja, so klasična balkanska jed z žara, pripravljena iz mletega mesa. Naši čevapi so pripravljeni iz skrbno izbanega svinjskega in govejega mesa, ter čevapi iz govejega mesa, teletine in jagnjetine.
Oblikovani so v primerno velike svaljke, da med peko ostanejo sočni, za kar pa dodatno poskrbi vsak "žar mojster" posebej.
K čevapom se najbolje podajo: ajvar, sesekljena čebula, kajmak, mleta paprika in še kaj po individualnem okusu.
#Maribor
#Ptuj
#Duplek
#SvetiTomaž
#Videm
#SlovenskaBistrica
#Cerkvenjak
#Markovci
#Pesnica
#podlehnik
#SvetaAna
#šentilj
#Benedikt
#Cirkulane
#Destrnik
#Dornava
#Gorišnica
#Hajdina
#lenart
#HočeSlivnica
#Juršinci
#Kidričevo
#Kungota
#LovrencNaPohorju
#Majšperk
#Makole
#MiklavžNaDravskemPolju
#Oplotnica
#Ormož
#Poljčane
#RačeFram
#Ruše
#SelnicaObDravi
#SrediščeObDravi
#Starše
#SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah
#SvetiAndražVSlovenskihGoricah
#SvetiJurijVSlovenskihGoricah
#TrnovskaVas
#Zavrč
#Žetale
#MesarijaKokol
#ČevapiPriNas
#KokolovoČevapi
#GurmanskiČevapi
#BalkanskaJed
#ŽarMojster
#IndividualniOkus
#Čevapčiči
#LokalnaSamooskrba
Jan 30, 2024