Članek
Prekajena šunka
Objavljeno Jan 30, 2024

Klasično soljena in prekajena šunka. Ravno ta klasika doda izdelku poseben okus in dodano vrednost.

Okusite tradicijo in kakovost v vsakem grižljaju. Dimljen okus, ki vas popelje nazaj v čas, ko se je hrana pripravljala s strastjo.

Zunanjost prekajene šunke običajno odlikuje temno rjava skorja, ki prekriva mehko, sočno meso znotraj. S procesom sušenja in dimljenja postane šunka bolj kompaktna, njen okus pa postane globlji in intenzivnejši. Vonj prekajene šunke je bogat in privlačen, z izrazitimi notami dima in mesa.

Ta delikatesa je prav tako priljubljena kot sestavina v različnih hladnih predjedeh in prigrizkih. Poleg tega jo pogosto kombiniramo z različnimi vrstami sirov, kot so gouda ali cheddar, da dosežemo popolno ravnovesje med slanostjo in kremasto teksturo.

#Maribor #Ptuj #Duplek #SvetiTomaž #Videm #SlovenskaBistrica #Cerkvenjak #Markovci #Pesnica #Kakovost #podlehnik #SvetaAna #šentilj #Benedikt #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Gorišnica #Hajdina #lenart #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Poljčane #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SrediščeObDravi #Starše #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #TrnovskaVas #Zavrč #Žetale #PrekajenoMeso #MesarijaKokol #KlasičnoSoljena #PrekajenaŠunka #PosebenOkus #OkusiteTradicijo #DimljenOkus #HranaSStrastjo #TemnoRjavaSkorja #MehkoSočnoMeso #LokalnaSamooskrba