Članek
Perutnina
Objavljeno Jan 30, 2024

Pri nas najpogosteje uporabljamo meso od purana in piščanca. Perutnino odlikuje nizka vsebnost maščobe, enostavna priprava in odlična hranilna vrednost. Obe vrsti perutnine sta primerni za dietne jedilnike. Piščančje meso ima nekoliko več kalorij, in je tudi bolj cenovno ugodno kot puranje meso.

#Maribor #Ptuj #Duplek #SvetiTomaž #Videm #SlovenskaBistrica #Cerkvenjak #Markovci #Pesnica #podlehnik #SvetaAna #šentilj #Benedikt #Cirkulane #Destrnik #Dornava #Gorišnica #Hajdina #lenart #HočeSlivnica #Juršinci #Kidričevo #Kungota #LovrencNaPohorju #Majšperk #Makole #MiklavžNaDravskemPolju #Oplotnica #Ormož #Poljčane #RačeFram #Ruše #SelnicaObDravi #SrediščeObDravi #Starše #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #TrnovskaVas #Zavrč #Žetale #MesarijaKokol #Perutnina #MesoOdPurana #MesoOdPiščanca #NizkaVsebnostMaščobe #EnostavnaPriprava #OdličnaHranilnaVrednost #DietneJedilnike #PiščančjeMeso #VečKalorij #CenovnoUgodno #LokalnaSamooskrba