Članek
Ogljična evgenika
Objavljeno Dec 15, 2019

Strašna krivica naše dobe ima svoje korenine na najbolj neverjetnem mestu: v čudnih vaseh in negovanih vrtovih britanskih plemičev 19. stoletja.

Eden od njih je Francis Galton, znanstvenik, ki je raziskoval vse, od meterorologije do statistike. Kmalu po tem, ko je njegov bratranec Charles Darwin objavil svoj Origin of Species, je Galton očaral z mislijo, da se "preživetje najmočnejših" ne odvija samo med vrstami, ampak znotraj njih. Ta ideja je postala psevdoznanost, študija domnevnih rasnih značilnosti te skupine ali te skupine z namenom razložiti, zakaj različni narodi na svetu zasedajo položaje, ki jih opravljajo.

Da bi potrdili svoje vnaprej zasnovane predstave o lastni vrednosti, so Galton in njegovi prijatelji začeli novo preiskovalno polje, imenovano evgenika. Brez da bi bili kaj posebej presenečeni so prišli do sklepa, da so bili bogati in močni bogati in močni, ker so bili gensko superiorni, Evgenika je tako ponudila preprosto rešitev za izboljšanje vrste imenovane človeštvo: poskrbite, da se bogati višji sloji čim bolj razmnožuje(po možnosti znotraj lastnih družin) , da bi ohranili vrhunski stalež), poskrbeti pa je treba tudi seveda za čim manjše vzrejo nižjih slojev.


Ta psevdoznanost, ki je bila tako rekoč pisana na kožo najbolj najbolj rasistično najbolj elitistični interesom tem notranjim krogom najvišjega denarnega razreda, je v zahodnem svetu v generaciji postala splošno sprejeta. Kmalu je država za državo izvajala zakone, s katerimi je vladi dovolila sterilizirati državljane, za katere je menila, da so "neprimerni".

Prave grozote te ''šole'' misli so se pojavile, ko so nemški evgeniki, ki so ustanovili Inštitut Kaiser Wilhelm, ki ga financira Rockefeller, dali nacističnemu režimu ideološki izgovor, da pripeljejo idejo do njenega logičnega sklepa. Mnogi Nemci, ki so podpirali holokavst, niso imeli nikakršnih pomislekov pri evgeniki, ker so resnično verjeli znanstvenikom, ki so jim govorili, da so Judje in Cigani, komunisti in homoseksualci genetsko manjvredni in jih je treba izločiti iz genske baze.

Po drugi svetovni vojni, ko je polna razsežnost pokola, ki se je zgodila v imenu evgenike, začela postajati očitna, so se evgenični psevdologi usedli za mizo in se globoko zamislili, da bi našli način, kako ponovno legitimizirati svojo rasistično in klasisistično domeno. V revije svojih nekoč cenjenih društev evgenike so odprto pisali, da bodo zdaj morali nadaljevati študij in prakse na bolj prikrit način. Evgenika je morala postati kriptoevgenika.

To je bilo doseženo na več načinov. Britansko društvo za evgeniko naprimer je samo spremenilo ime v The Galton Institute. Ameriško društvo za evgeniko je prešlo v Population council , skupino, ki jo je ustanovil John D. Rockefeller III, kjer so se člani še naprej zavzemali za enako politiko za zmanjšanje števila prebivalstva držav tretjega sveta, kot so jih imeli vedno, samo da so zdaj to storili v imenu boja proti "prenaseljenosti", namesto v borbi proti "slabim genom".

Julian Huxley, brat slovitega pisatelja Aldousa, je pomagal pri organizaciji Unesca leta 1945. V ustanovnem dokumentu Unesca z naslovom Unesco: njegova filozofija in namen trdi, da bi bil eden ključnih ciljev Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo. ponovna legitimizacija evgenike, da bi ideja spet postala zamisljiva. Nadalje je soustanovil WWF(World Wildlife fund) skupaj z nacističnim častnikom SS Nizozemskim princem Bernhardom.

Le generacijo pozneje je znanost znova bila pripravljena povedati, zakaj je edini način, kako rešiti človeštvo, in to sicer tako, da je treba ustaviti ljudi pred tem da bi se razmnoževali: javnosti tokrat ne peljejo na led z Židi in Cigani, temveč z ogljikovim dioksidom in okoljsko trajnostjo. Naslovnica se je spremenila, a rasistični evgenični tekst je ostal enak.

V logiki evgenikov se smisel človekovega življenja sam spreminja. Namesto da bi bilo nekaj dragocenega, željenega in negovanega, kot nekaj za kar se je vredno boriti in slaviti, se človeštvo znova predstavlja kot rak, nekaj samo po sebi hudobnega, katerega sam obstoj bremeni svet. To,nepresenetljivo, skoraj popolnoma zajema položaj sodobnega okoljskega gibanja: človeško življenje ni več nekaj, kar je treba ceniti, ampak nekaj, kar je treba izmeriti v ogljiku in nato zmanjšati.

V mitu o globalnem segrevanju z odgovornostjo vsakega individualca posebej so ljudje zgolj ovira za pravilno delovanje narave. V evgeniični fantaziji je zemlja rešena, ko ljudje umrejo. V obeh ideologijah (če sta resnično ločeni) postane končni genocid zamisljiv.

»Voditelji sveta« so se leta 2009 sestali v Kopenhagnu, danes leta 2019 pa v Madridu da bi odločali o prihodnosti vašega sveta, mojega sveta, sveta naših otrok in vnukov. Znova predlagajo reorganizacijo svetovnega gospodarstva. V vseh kotih se zahteva kaznovalna varčnost. Skupine evgenikov, ki nadzorujejo prebivalstvo, se zdaj zavzemajo za nadomestitev ogljika, da bi preprečili državam v razvoju imeti otroke. Zbor norosti je večji in večji iz dneva v dan in vsekakor se zdi, da zadeva že dobiva razsežnosti, ki jih ni več mogoče kar tako tolerirati.

Po najhujšem možnem scenariju leta 2009 ko se je zdelo, da bodo evgeniki kmalu izvedli prevzem, se je na Univerzi v Vzhodni Angliji pojavil insajder - junak -, ki je leakal e-poštna sporočila in dokumente, s katerimi je bil izpostavljen celoten mit o globalnem segrevanju in načrt za zmanjšanje emisij ogljika je bil ustavljen. Do danes seveda, ko kvazilevičarji in podnebni troli debunkajo dejstva s spini in fact checkerji, da rešijo planet za svoje prijatelje-EVGENIKE. Očitno se v desetih letih človeštvo ni nič naučilo...žal