Branko Mikulić

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Vrste varjenja
Razvoj varjenja
Krožna žaga za drva lahko omogoči kar precej prihrankov, če se nam kaj narediti okoli hiše
Inverterski varilni aparati za domačo uporabo
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Krožna žaga za drva lahko omogoči kar precej prihrankov, če se nam kaj narediti okoli hiše

Branko Mikulić
18.11.2015 17:04 (Nov 18, 2015)

Vsak, ki ima svojo hišo, se vedno bolj zaveda, kako velik je strošek ogrevanja pozimi. Strošek je tako visok, da ga ljudje potem razdelijo kar na celo leto. Pa ste res pripravljeni odšteti toliko denarja za ogrevanje, ko pa obstaja veliko cenejši način?

Po mojem mnenju to nima smisla, če le imate toliko moči, da se malo ukvarjate z drvmi. Seveda je super, če je pri vas doma vsaj krožna žaga za drva, saj je krožna žaga za drva najboljša možnost, da na hitro naredite polena za kurjavo. Lahko se sicer utrujate z žaganjem na roko, ampak za to boste potrebovali ogromno časa in energije. Boljša izbira zagotovo je, da se odločite, da vam krožna žaga skoči v pomoč. Različne žage lahko tudi najdete na spletni strani podjetja Metal Mikulič metalimikulic.si, kjer se tudi nahaja kar nekaj ponudbe za krožne žage in to kljub temu, da je načeloma to podjetje bolj specializirano za drugo vrsto orodja.

Ampak krožna žaga, obstaja jih veliko različnih, pa vseeno so nekaj, kar je v domeni podjetja Metal M

Razvoj varjenja

Branko Mikulić
11.11.2015 11:06 (Nov 11, 2015)

Če pogledamo zgodovino, ki jo ima varjenje, potem lahko kaj hitro vidimo, da je varjenje imelo kar pestro zgodovino. Na samem začetku so seveda poznali le čiste osnove, ki pa so se potem kaj hitro nadgrajevale.

Na začetku so namreč poznali varjenje le na način, da se kovine zaradi vročine spojijo. Vendar pa seveda vse kovine niso enako odporne na vročino. Ene kovino vročino bolje prenašajo kot druge. Še posebej pa se je varjenje razvilo na področju izredno natančnega varjenja, torej tam, kjer moramo biti zaradi same narave varov izredno natančni. Takih primerov je tako izredno veliko in na srečo so se prijemi in načini varjenja temu prilagajali, tako da danes varjenje ni več spajanje kovin s pomočjo vročine, temveč precej zapleteno opravilo, ki se ga lahko opravlja za različne prijeme. Tako danes poznamo orodja za TIG varjenje, MIG/MAG, plazemsko ter MMA varjenje.

Postopki so med seboj izredno različni in čisto vsak postopek zahteva svoj način dela ter poznavanje postopka za ravnanje z

Inverterski varilni aparati za domačo uporabo

Branko Mikulić
02.11.2015 15:44 (Nov 02, 2015)

Prišel je čas, ko moram zvariti dve ograje in žal nimam veliko znanja o tem in niti dovolj denarja, da bi to prepustil strokovnjakom, tako da je moj naslednji velik izziv oziroma projekt varjenje ter med varilnimi aparati najti najboljšega in cenovno primernega zame.

Ko sem malo brskal po internetu ter obiskal nekaj ponudnikov, me je prešinilo, da bi lahko bila najboljša odločitev inverterski varilnik oziroma inverterski varilni aparati, ampak sem še malo kolebal tudi med drugimi varilnimi aparati. Da so inverterski varilni aparati najboljša odločitev, pa je zdaj moje osebno mnenje zato, ker so enostavni za uporabo, cenovno ugodni, zelo kvalitetni in ponujajo možnost varjenja po TIG tehniki. Prav tako imajo ti varilni aparati veliko plusov, in sicer da so zelo lahki, prisoten je plin in sam podaja žico, poleg tega ob pravilni uporabi lahko delo opraviš zelo dobro ter ne rabiš plačevati nobenega, da ti to naredi.

Varilni aparati so resnično super stvar in odkar ga imam, kar naprej najde

Vrste varjenja

Branko Mikulić
20.08.2015 14:23 (Aug 20, 2015)

Varjenje se izvaja na profesionalnih področjih kot so avtokleparstvo, vodovodni sistemi, kovinska galanterija, itd. Če so naše domače potrebe po varjenju izjemno velike pa z ustrezno opremo pa lahko postopek preprostega varjenja opravljamo tudi v domači delavnici. Za to potrebujemo nekaj spretnosti, torej izkušenj ter ustrezno opremo katero sestavlja zaščitna maska, primerna obleka, varilni aparat ter varilna žica. V nadaljevanju vam bomo predstavili postopke varjenja kot so MIG, MAG ter TIG. Pri vseh postopkih je torej potreben določen varilni aparat ter varilna žica, specifikacija le te pa tudi spreminja od načina varjenja

MIG in MAG načina varjenja sta zelo podobna vendar pa se razlikujeta glede na varjenje različnih vrst kovin. Tako se pri MIG varjenju vari kovine kot so visokolegirano jeklo, nerjaveče jeklo, aluminij, baker ter njihove zlitine, medtem ko se pri MAG varjenju lahko varijo jeklene konstrukcije ter druge tanke pločevine. Varilna žica mora imeti pri obeh postopkih prim

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

varilne žice, ki jih potrebujete za varjenje, lahko dobite na spletni strani podjetja metal mikulić d.o.o.! izberite si kvalitetno varilno žico, ki jo potrebujete!

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 12 €

krožna žaga, ki jo lahko dobite pri podjetju metal mikulič! poglejte si ponudbo za krožne žage na njihovi spletni strani! krožne žage so zelo primerne za tiste ljudi, ki doma izdelujejo izdelke iz lesa. pri podjetju metal mikulić pa lahko dobite različne krožne žage priznanih proizvajalcev kot je npr. hitachi!

Kategorija: Elektro stroji in orodja

Cena: 122 €

swatycomet metal mikulić je podjetje, ki proizvaja brusne in rezalne plošče. poleg tega pa je tudi eden izmed vodilnih proizvajalcev v evropi. vse njihove rezalne plošče pa dobite pri podjetju metal mikulić.

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1 €

baterijski vrtalnik je danes skoraj nepogrešljiva stvar. pri podjetju metal mikulić so v ponudbi zelo ugodni in kvalitetni baterijski vrtalniki hitachi proizvajalca!

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1 €

varjenje je zelo zahteven postopek, katerega se ne loti ravno vsak. veliko ljudi se odloči za amatersko varjenje in to le za lastno uporabo, saj je za profesionalno varjenje potrebno opraviti tudi izpit iz varjenja. če bi si radi vsaj malo pomagali pri tem pa lahko pri podjetju metal mikulić najdete veliko ponudbo varilnih aparatov in drugih pripomočkov za varjenje, ki jih potrebujete.

Kategorija: Elektro stroji in orodja

Cena: 868 €

kvalitetno udarno kladivo proizvajalca hitachi. obiščite spletno stran podjetja metal mikulić in si izberite kvalitetno orodje po ugodni ceni.

Kategorija: Ročna orodja

Cena: 469 €

agregati vam pridejo zelo prav takrat, ko ostanete brez električne energije, saj le ti mehansko energijo pretvarjajo v električno. veliko ponudbo agregatov, različnih priznanih proizvajalcev, kot so hitachi, honda, genset in fogo, pa lahko dobite pri podjetju metal mikulić d.o.o.!

Kategorija: Motorni stroji in orodja

Cena: 1850 €

voziček za orodje je nujno potreben, če želite imeti red in če želite, da boste orodje takoj našli brez iskanja po vseh predalih ter z malo porabljenega prostora.  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 679 €

varilni aparati in drugo orodje, ki ga potrebujete za varjenje in drugo uporabo lahko dobite zelo ugodni na strani metal mikulić podjetja! obiščite stran!

Kategorija: Elektro stroji in orodja

Cena: 420 €

orodje unior vam nudi različne pripomočke za mehanike, električarje in druge izvajalce različnih del. poglejte si izdelke orodja na strani metal mikulić!

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 679 €

kotni brusilnik je zelo uporabno orodje, ki ga lahko uporabljate za profesionalno ali domačo rabo. različni kotni brusilniki pa se lahko dobijo pri podjetju metal mikulić!

Kategorija: Elektro stroji in orodja

Cena: 54 €

podjetje metal mikulič je slovenski javnosti znano že dolga leta, zato temu podjetju, ki je uvoznik, distributer in zastopnik za številne priznane blagovne znamke, hitachi, unior, sima, zaupa že mnogo ljudi.  

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj