NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

ADMINI IN ČLANI STRANI
ZADNJE OBJAVE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
December 2022
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ko boš prebral do konca, boš spremenjen/a!

Miran Peterman
07.11.2019 12:40 (Nov 07, 2019)

Danes je dan za razmišljanje in refleksijo. Čas beži in se spreminja. Tehnologija nam spreminja svet. Osebna rast je postala Fast Food industrija. Ni več časa. Daj mi hitro, tri korake do moje transformacije in to je to. To je to?

Magični teksti prodajajo. Ko boš prebral, do konca teksta, boš spremenjen/a. Ko boš pogledal/a do konca videa, te bo čakala diploma za mojstra manifestacije. To je Fast Food industrija osebne rasti.

In potem stvari ne delujejo in poiščeš drugega mojstra, po tvoji meri, pristopu, ki ti ustreza in obljubi, ki se lepo sliši.

Kaj lahko narediš v tako kratkem času? Konzumiraš novo informacijo? Jo lahko vsrkaš in razumeš, lahko postane del tebe?

Ni časa za več, mora biti zabavno, drugače zamenjaš kanal. Nekaj bo že delovalo.

In če ne, pač zaključiš, da vsega pač ne moreš imeti. Tudi to je del življenja in tudi to ti je nekdo prodal.

Kaj je tisto kar v resnici potrebuješ?

Zakaj ti ne gre, zakaj nisi zadovoljen/a in srečen/a?

Ker nimaš prave informacije? Informacij

Ključ do fantastičnega seksa

Miran Peterman
02.09.2016 16:55 (Sep 02, 2016)

love

Kako pogosto seksate? Kako pogosto pa je sploh pogosto? Ni časa! Ni časa za seks? Za seks je vedno dovolj časa! Ni časa za predigro! Aha, ni časa za predigro? Kje pa se začne predigra? V postelji? Napačen odgovor! Predigra se začne v naši glavi!

Pari na splošno premalo seksamo! Ne mislim seksa, kot biološke potrebe, kajti bolj ali manj priložnostno seksajo tudi tisti, ki nimajo stalnega partnerja, vendar je to bistveno drugače. Seks s partnerjem je poglobljen izraz njunega odnosa. Danes razmišljam o partnerskem seksu.

Se še spomnimo tisto, kar v današnjem času zelo poredko slišimo: S tabo bom (prvič) seksala, ko bom čutila, da bi seksala s tabo. Zakaj ne čutimo? Razen tega da ni časa, se nam ga zdi škoda, oziroma si ga ne vzamemo za to? Najmanj pa to, da bi pa sedaj morali seks še planirati.

Seks naj bo spontan. Spontan in posledično bolj redek? Ker ni časa in ker ne čutimo. In zakaj ne čutimo? Ker smo se malenkost, eni bolj, drugi manj, odvisno koliko časa smo skupaj, oddaljili. Odda

Kaj je resnični namen duhovnosti?

Miran Peterman
06.07.2016 17:02 (Jul 06, 2016)

pexels-photo-27802

Z duhovnostjo se ukvarjam že preko 25 let. Videl in srečal sem že skoraj vse. Ljudi, ki vidijo in komunicirajo z angeli, se pogovarjajo s svetlobnimi bitji, gredo lahko ven iz telesa, občutijo energijo na tak ali drugačen način, vidijo barve, auro, energijo, izganjajo hudiča, rešujejo izgubljene duše… In edina stvar, ki me zanima je, ali to resnično deluje. Kako ti lahko pomaga tukaj in zdaj, kako ti lahko pomaga v resničnem in realnem življenju.

Smisel in namen našega življenja je, da se razvijamo, da doživimo fizično izkušnjo v fizičnem telesu. Da občutimo ljubezen, objem, seks, hrano, naravo, srečo. V fizičnem telesu. Preden smo se utelesili, smo kot duša prebivali v energijskem svetu, duhovnem svetu, če hočete. Živeli smo duhovno izkušnjo. Sedaj pa živimo zemeljsko.

Duhovni svet, duhovna bitja in duhovne izkušnje so seveda fascinantne, še posebej za nas, ki sedaj živimo tukaj in smo jih na nek način pozabili. Z razlogom se mi zdi. Namen našega življenja tukaj je, da se povežemo s te

Nimam časa zase in kaj to pomeni?

Miran Peterman
21.03.2016 09:49 (Mar 21, 2016)

Ves čas se žrtvujem za druge, ves čas delam, nimam pa časa zase, pa me kljub temu nihče ne ceni...

Vir: http://www.sproscena.si/nimam-casa-zase-kaj-pomeni/

Kako naprej? (5 uporabnih korakov)

Miran Peterman
17.03.2016 12:01 (Mar 17, 2016)

traffic-sign-road-sign-shield-traffic-road-63

Zadnje dni se ukvarjam z razmišljanjem: Kako iti na višji nivo na vseh področjih našega življenja? Kako več zaslužiti, izboljšati naše partnerstvo, imeti več energije, bolj uživati življenje, izkusiti več sreče?

Seveda kot vemo, nikoli ni vprašanje “Kako” ampak vedno samo “Zakaj”! Zakaj bi sploh hotel več? Pa poglejmo.

PS. Ostanite z mano, na koncu bomo pogledali “5 praktičnih korakov kako se premaknemo na višji nivo”
Začnimo kar na začetku. Začnimo tam kjer se trenutno nahajamo.

Prva možnost je, da smo v situaciji, da sedaj nimamo dovolj. Primanjkuje nam denarja, nezadovoljni smo v partnerstvu, življenje nas pritiska,… Če imamo “srečo”, je ta pritisk tako močan, da imamo resnično vsega dovolj in edino, kar nas zanima je, da hočemo novo življenje. Ne vemo sicer še kako to izgleda, vendar nas niti ne zanima. Vemo česa nočemo in smo pripravljeni narediti karkoli je potrebno, da pridemo do rezultata. Pritisk z vseh strani je tisti vzvod, ki nas poganja naprej.

Problem je, če pritisk ni

Ali lahko spremeniš moškega?

Miran Peterman
10.03.2016 10:03 (Mar 10, 2016)


Saj poznaš tisto: »Ko se moški in ženska spoznata in začneta razmišljati o skupni prihodnosti, si moški želi, da bi ženska ostala takšna, kot jo je spoznal, ženska pa začne takoj delati plane kako ga bo spremenila.«;)

Kako torej spremeniti svojega moškega? Prejšnji teden sem slišal zanimivo zgodbico. Prijateljica moje stranke ne mara, da njen mož ne pospravlja za sabo nogavic. Še vedno obstajajo takšni moški? Še posebej ji gre na živce, da dragi ne obrne nogavic na pravilno stran. Dovolj ji je prošenj in pregovarjanja in je prišla na zanimivo idejo, kako ga “ukrotiti”. Narobe obrnjene nogavice shranjuje v posebnem košu in ko dragemu zmanjka nogavic (opere mu samo tiste, ki so pravilno obrnjene), jih mora dragi oprati sam. 

Ali to deluje? Zagotovo! Zanjo in samo zanjo. Vsem ostalim, ki to berete, tega absolutno in pod nobenimi pogoji ne priporočam! Zakaj ne, če deluje? Kaj se dejansko dogaja? Svojega partnerja obravnava, kot daje mali otrok. Dejansko ga ponižuje. In kaj s tem doseže?

Kako naučiti otroke, da postanejo kreatorji svojega življenja?

Miran Peterman
03.03.2016 08:53 (Mar 03, 2016)

Stranki sem svetoval, da skupaj s svojimi otroci napiše jutranjo in večerno “deklaracijo” (neke vrste molitev, če hočete), ki jo bodo otroci prebirali ali recitirali vsak dan.

Primer jutranje deklaracije:
Pred mano je čudovit dan, ki se ga resnično veselim. Užival bom vsak trenutek in se učil nove stvari. Vesel sem, da imam starše in prijatelje s katerimi preživljam čas, se zabavam in mi stojijo ob strani. Verjamem, da bom danes uspešen v šoli in bom dobil veliko koristnega novega znanja. Komaj čakam na športne aktivnosti, ki me delajo močnega in odločnega. Veselim se novega dne in prepričan sem, da bo čudovit in poln novih presenečenj. Juhuhu! 

Primer večerne deklaracije:
Hvaležen sem za današnji dan, za vse lepe svari, ki so se mi zgodile, za vse prijatelje s katerimi sem preživel dan. Hvaležen sem za moje starše, za vso njihovo skrb in ljubezen in vse stvari, ki se lahko naučim od njih. Hvaležen sem, da sem zdrav, srečen, da me obdaja ljubezen in da lahko vsak dan bolj napredujem. H

Pridna in poredna punčka

Miran Peterman
01.03.2016 11:12 (Mar 01, 2016)

Se spomniš časov, ko si bila še “mala”? Bila si “odločna punčka”Vedela si kaj hočeš, imela si cilje in jasno vizijo. Karkoli si si zastavila, si dosegla. Toliko časa si vztrajala, dokler ni prišel rezultat. Če si hotela novo punčko, si povedala svoji mami: “Želela bi novo punčko.” In vsakič, ko sta se z mamo sprehodili mimo trgovine si pokazala: “Takole punčko hočem, mami!”. In mama je rekla, da ni denarja ali karkoli že.Vendar se nisi vdala. Naslednjič si zopet pokazala: “Tole punčko sem mislila”. In se nisi vdala. In če je nisi dobila, si pisala Miklavžu ali Dedku mrazu. Ali pa prosila babico. Ali pa razbila hranilnik in kupila punčko sama…

In potem si odraščala… Razložili so ti, da vsega ne moreš imeti. Da vsega ne moreš zahtevati, si želeti. DA MORAŠ BITI PRIDNA PUNČKA!

In potem si bila “pridna punčka” in postajala vedno bolj “neuspešna punčka”. Polna kompromisov, pozabljenih sanj, pokopanega upanja. Na voljo drugim, ki so zadovoljni s tabo. Pridna in nesrečna!

In sedaj je čas,

Kako pritegniti v življenje ljubečega moškega?

Miran Peterman
26.02.2016 09:36 (Feb 26, 2016)

Pred kratkim smo imeli delavnico “Začuti svojo ženstvenost”, katera rdeča nit je v bistvu naše nenehno iskanje ljubezni skozi življenje.

Po delavnici sem dobil email gospe, ki je napisala: “Moje mnjenje je, da ženska bi bila lahko bolj ženstvena, če bi ji v prvi vrsti ob strani stal mož, tako pri delu kot tudi pri dajanju ljubezni. Današnje ženske bi morale biti dobre v službi, dobre matere, gospodinje in žene. In kje je pri vsem tem mož? Mož si vzame čas za prijatelje, šank, šport. On se sprosti, ne glede, kaj ob tem čuti žena. Po mojem je ključ do ženstvenosti samo v tem, da mož ženi pomaga pri opravilih in otrocih in da ji izkazuje ljubezen. Ženska, ki bo vse to dobila od moža, bo ljubezen dalje delila otrokom in je vračala možu. Imela bo čas in željo, da si bo vzela čas zase, pa naj bo to meditacija (kot navajate) ali katera druga oblika sprostitve.”

Drage moje, s tem se absolutno strinjam! To bi bilo idealno! Kako pa to deluje v praksi? Vsi poznamo zakon privlačnosti in vemo, da

Koliko denarja, sreče, ljubezni preneseš?

Miran Peterman
24.02.2016 15:24 (Feb 24, 2016)


V življenju preneseš samo toliko ljubezni, sreče in denarja, kolikor jih  imaš v tem trenutku! Seveda bo vsakdo rekel, kar potestiraj me, da prenesem več vsega, vendar če tega v tem trenutku nimaš, ga ne preneseš. To je princip! 

Če pogledamo na primeru denarja. Mesečno dobiš nekako konstantno enako količino denarja. In če nenadoma dobiš npr. nekaj 100 Eur nepričakovanega priliva se potem zgodi, da dobiš tudi “nepričakovano” položnico. In potem naš ego najde razlago: še dobro, da sem dobil/a ta denar, da sem lahko plačal/a to položnico. Vendar ta denar ni bil namenjen za nek nepredviden dogodek, ki smo ga dejansko podzavestno sami zmanifestirali. Naš ego ne prenese več, ne prenese spremembe in zato sami sebe podzavestno blokiramo. Ne pravim, da si to želimo ali naredimo zavestno, da ne bo pomote.

Kakšna je pot ven iz tega. Prvi korak je, da zamenjamo in ojačamo svojo energijo. Močnejša kot je naša energija, močnejši kot so naši notranji organi, več energije in s tem ljubezni, s

Zakaj ne deluje Zakon Privlačnosti?

Miran Peterman
23.02.2016 08:22 (Feb 23, 2016)

Vsi poznamo Zakon Privlačnosti, gledali smo “Secret” in želimo postati kreatorji svojega življenja. Praksa pa je pokazala drugače. Večina ljudi ima velike težave pri manifestaciji. 

Kaj je tisto kar nas ovira, blokira naše manifestacije? Karkoli nas ovira, smo poimenovali “omejujoče prepričanje”.Omejujoče prepričanje je lahko resnično karkoli in je dejansko postal naš izgovor za neuspešnost. Podobno kot pri Policajih “neprilagojena hitrost”. Vedno ko naredimo napako na cestišču in se zgodi nesreča, nismo prilagodili hitrost in smo “sami krivi”. Če je na cesti oljni madež in je naša hitrost 10 km/h in nam ne uspe ustaviti vozila, zopet nismo “prilagodili hitrost”… 
Izgovor “omejujočih prepričanj” je postal tudi izgovor “gurujev” zakona privlačnosti, ki učijo kako postati uspešni in nimajo odgovora za težave svojih sledilcev, ki se borijo s svojimi “omejujočimi prepričanji”. In če nimaš rezultata, imaš seveda omejujoče prepričanje, ki te omejuje in loči do tvojega cilja. In ta omejujoč

Kje so tvoje sanje?

Miran Peterman
22.02.2016 21:17 (Feb 22, 2016)

Še vedno sanjaš, da boš nekoč uspešen in ti bo uspel veliki met? Koliko časa že? 

Če hočeš biti uspešen, se moraš najprej “zbuditi” in začeti planirati. Uspeh se ne zgodi čez noč, uspeh se ne zgodi  po naključju, uspeh se zgodi samo, če ga planiraš! 

Če pošljemo sporočilo svojemu prijatelju, mu ne pošljemo naključno izbranih neurejenih črk ali nametanih besed iz slovarja. To bi bila zelo slaba komunikacija. In rezultat še slabši… Prijatelj potrebuje jasno sporočilo! 
Če hočeš priti do rezultata, se moraš najprej soočiti s svojimi željami in tudi strahovi, ki se ob tem pojavijo! Želim si to in to – pa si res želiš ali samo upaš, da mogoče, nekako in po nekem naključju pride do tega, da bi se mogoče pa res manifestiralo? Če nekaj želiš, si zapiši na papir in naredi plan. Bodi jasen v svojem formuliranju. To so tvoja navodila za tebe, tvoj notranji jaz in za vesolje!

Spomni se, da si kot otrok vedno vse dobil. Ko si se navdušil nad nečem, si takoj povedal svojim staršem in ljudem okoli

Premagajmo Američane!

Miran Peterman
12.09.2014 11:51 (Sep 12, 2014)

Svetovno prvenstvo v košarki. Svet proti Američanom! Kaj jih dela tako posebne, da so nepremagljivi in neustavljivi?

Prva je absolutno miselnost. Vse je mogoče, nič ni nemogoče, razmišljaj veliko! 

Drugi je njihov pristop do vsega. Ničesar ne prepuščajo naključju. Slovenci in precej ostali svet imamo miselnost, da moraš vse sam narediti. Zakaj bi najemal strokovnjake z različnih področij, če pa sam vse najbolje vem. Nihče mi ne bo solil pameti. Kaj šele, da bom jaz koga spraševal za nasvet. Zveni poznano?

Ameriška ekipa šteje cca 100 ljudi, slovenska max 20. Ko se ameriški košarkarji ogrevajo, imajo vsak košarkar svojega trenerja, ki skrbi za njega. Da ne govorim o motivacijskih, taktičnih, kondicijski, prehrambenih,..., strokovnjakih. Na drugi strani pa, ko npr. slovenska smučarska reprezentanca začne sodelovati s psihologom, se cela Slovenija sprašuje, le kaj je narobe s temi fanti.

Le kaj je narobe? Pač niso bili rojeni kot naravni zmagovalci. Zmagovalca vzgojiš s treningom. I

Smisel življenja! Po ogledu tega videa boste drugače gledali na življenje!

Miran Peterman
03.07.2014 11:37 (Jul 03, 2014)

Kaj je smisel življenja? Kaj je moje poslanstvo? Zakaj se mi dogodki in izkušnje ponavljajo? Kako naj gledam na življenje, da ga lahko bolj uživam in se zabavam. Life is Fun!

Iščete smisel življena, se vam ponavljajo izzivi, hočete narediti korak naprej: http://www.miranpeterman.com/brezplacno/brezplacni-strateski-pogovor/

Rabim čas, da se odločim! Po tem videu nič več!

Miran Peterman
03.07.2014 11:35 (Jul 03, 2014)

Ljudje ves čas mislimo, da potrebujemo čas, da se odločimo, da ugotovimo kam želimo v življenju, kakšno je naše poslanstvo... Kaj je dejansko res in kaj si samo predstavljamo:)

Potrebuješ pomoč, spodbudo, malo več jasnosti:
http://www.miranpeterman.com/brezplacno/brezplacni-strateski-pogovor/

Še dobro, da so volitve

Miran Peterman
24.06.2014 09:37 (Jun 24, 2014)

Gledam, berem in opažam. Volitve nas prevzemajo. Volitve nas počasi okupirajo. Voilitve nas počasi preusmerjajo od tega, kar je dejansko pomembno. Našega življenja. Pa ne, da volitve niso pomembne, problem je v tem, da je v interesu tistih, ki so na drugi strani televizorja, da se ne ukvarjamo sami s sabo, svojim razvojem, svojimi rezultati in svojimi uspehi. Če bi se, bi drugače gledali na svet in v sekundi spregledali vse modele, katerih želja je spet samo razširiti in poglobiti svoj žep in zanetiti razprave, debate in tudi razdore, kar pa je vse umetno, distrakcija od tega, kar je resnično pomembno v življenju. In to si ti, tvoje življenje, tvoja sreča, ljubezen in tvoj uspeh. 

Pa ne pravim, da politika ni pomembna, vendar se z njo ukvarjajmo smo toliko kolikor je absolutno potrebno in čisto nič več, kajti namen politike je, da se ukvarjaš s politiko in ne s samim sabo in svojim življenjem.

Ko pa se odstraniš od tega hipnotičnega dogajanja in narediš sam korak naprej, narediš edino

"Zaupaj vase" - Nesmiselni nasvet za osebno rast št. 2

Miran Peterman
24.06.2014 09:23 (Jun 24, 2014)

Nasvet za osebno rast - "Zaupaj vase", ki smo ga sprejeli za svojega in ne razmišljamo o njem, delimo ga drug drugemu, si ga pošiljamo, se spodbujamo pri njem, pomaga pa edino tistemu, ki ga dejansko sploh ne potrebuje... 

www.miranpeterman.com

Ste tudi vi preveč naložili?

Miran Peterman
23.06.2014 11:07 (Jun 23, 2014)

Velikokrat srečujem ljudi, ki jih pestijo razne fizične poškodbe; imajo probleme s koleni, križem, so se poškodovali ali pa so ves čas utrujeni…

In potem, ko se pogovarjam z njimi, mi rečejo, do so prepoznali in da pa je sedaj pa res čas, da nekaj spremenijo. Drugi teden si res uredim svojo prehrano, resnično se bom začel več gibati, zdravo živeti…

Naše telo se odziva na naš način življenja in vsaka poškodba ali bolezen nam kažejo, da nekaj ne razumemo v življenju in posledično delamo narobe…

Če pogledamo npr. avtomobil – na kaj bi najprej pomislili, če se vam ekstremno izrabljajo gube, potrebno je zamenjati ležaje, zavore ne delujejo več brezhibno, amortizerji na vsakem ovinku oddajajo čudne glasove? Seveda, treba bo k mehaniku, potrebno bo zamenjati obrabljene dele in popraviti kar se pač popraviti da.

Enako je z našim telesom. Ko se pojavi nekaj takega, ko nas useka v križu, gremo pač čimprej do dobrega maserja ali manualnega terapevta. V skrajnem primeru lahko dobimo opornico, umet

"Bodi to kar si" - Nesmiselni nasvet za osebno rast št. 1

Miran Peterman
23.06.2014 09:55 (Jun 23, 2014)

Nasvet za osebno rast - "Bodi to kar si", ki smo ga sprejeli za svojega in ne razmišljamo o njem, delimo ga drug drugemu, si ga pošiljamo, se spodbujamo pri njem, pomaga pa edino tistemu, ki ga dejansko sploh ne potrebuje... 

www.miranpeterman.com

Zakaj ne vidite priložnosti?

Miran Peterman
20.06.2014 09:28 (Jun 20, 2014)

Pred kratkim sem se s fotoaparatom sprehajal po prelepi naravi in ko sem hodil, so se pred mano odkrivali novi in novi čudoviti motivi. Bilo je resnično neverjetno. Dobival sem ideje za kompozicije kot nikoli prej. Gozdna potka in njene podrobnosti, ki bi bile ponavadi precej nezanimive, so dobivale novo perspektivo. Skala v bližnji reki, delček drevesa, pogled iz daljave, motiv iz bližine, ideje in kombinacije so se mi odvijale pred očmi. Neverjetna izkušnja...

In potem me prešine. Natanko tako je vse v našem življenju! Razlog zakaj vidim vse te motive, je v tem, ker jih iščem. Zavestno sem se podal na pot, da jih odkrijem in ves čas pozorno opazoval. In potem so se sami pojavljali pred mano. Novi in novi.

Enako je z priložnostmi v našem življenju. Ko smo odprti in opazujemo, zainteresirani in iščemo, se priložnosti pojavljajo okoli nas in pred nami. Moja gozdna izkušnja. Ista pot, isti obiskovalci. Nekateri vidijo eno za drugo in kar ne morejo verjeti. Novi in novi motivi, nove in no

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj