Članek
Sporočilo »dušebrižnikom«
Objavljeno Sep 26, 2014

Tistim, ki hočejo Janši ugajati za vsako ceno in se močno zgražajo nad vsako potezo za katero ocenjujejo, da mu morebiti ne bi bila všeč, postavljam naslednje hipotetično vprašanje: »Ali si lahko predstavljate, kaj bi se na letošnjih volitvah zgodilo, če bi bil rezultat SMC in SDS obrnjen?« Tudi če bi SDS dobila 40 glasov ob takem preostalem razmerju v DZ, vlade ne bi mogla sestaviti. In to bi šele bila pirova zmaga. Če bi mi šlo za »lastno rit« bi bilo najlažje kandidirati v zanesljivem okraju (kakršen Mozirje, kjer stanujem je)na listi SDS in se požvižgati na prevzemanje odgovornosti. Ob tem zavedanju sem na vsak način želel, da uspe vsem tistim strankam, ki se zavedajo kmečke logike, da lahko porabiš samo toliko kot ustvariš!  In s to popotnico sem šel kandidirati na listo in okraj kjer se je od začetka vedelo, da bo tesno ali celo nemogoče?!

 Sedaj pa še eno hipotetično vprašanje tistim, ki se zgražajo nad Zamernikovo »izdajo«: » Kaj če sva se z Janšo dogovorila za to potezo?« In se nama sicer dobri nameni pač niso izšli?  Boste sedaj lažje spali? Tako slepi zagovorniki, kot tudi bolestni nasprotniki (ustvarjalci javnega mnenja iz f571), ki so me takrat, ko sem dal odstopno izjavo iz SDS, klicali in mi ponujali intervjuje v »osrednjih medijih« Potem pa, ko so videli kakšno je moje stališče do indične sodbe, je vnema po intervjujih v trenutku zamrla. Ko sem okr.11-ih zvečer na svojem FB profilu napisal:

Po več kot 20-ih letih na glavno tajništvo včeraj poslal pismo z vsebino: Spoštovani!

Obveščam vas, da z današnjim dnem nepreklicno izstopam iz stranke SDS in posledično tudi iz vseh organov stranke. Sosednje odbore, sekretarko in vodjo poslanske skupine sem o tem ustno že obvestil, prosim pa vas da obvestite odbore za katere sem bil zadolžen kot član IO. Zahvaljujem se vam za več kot dvajset letno sodelovanje in računam na korekten odnos tudi v nadaljevanju, ki je iz moje strani zagotovljen. Želim vam uspešno delo in vas lepo pozdravljam.

Mirko Zamernik

Sem nekaj minut za tem dobil na istem mediju zasebno sporočilo:

Spoštovani, urednica 24ur Tjaša Slokar Kos me je opomnila, da ste nepreklicno izstopili iz SDS. Mi lahko poveste kaj več o razlogih? Morda tudi v kamero? S spoštovanjem, Suzana Perman 24ur

Verjetno bi se ekipa poptv bila pripravljena pripeljati tudi v Podvolovljek, če bi začel mahati z napisanim pismom in se jeziti na Janšo. Ko pa sem se gospe zahvalil za sporočilo in ji dejal, da temu kar sem napisal na http://www.publishwall.si/mirko.zamernik/post/104615/pojasnilo-k-prejsnji-objavi nimam kaj dodati, je vnema po izjavah v kamero čudežno izginila.

Cenim tiste pare, ki po mnogih letih skupnega življenja ugotovijo, da jim skupaj ne gre najbolje in so toliko zreli, da imajo še naprej korektne odnose. Koliko je takih ljudi? Ste med njimi? Koliko je ljudi, ki so zamenjali službo? Ste med njimi? Koliko športnikov je bilo v različnih klubih? Če zapustiš stranko je drugače od prej navedenega? Tega ne bi smel narediti? Kdaj bi bil primeren čas? Pred volitvami? Po volitvah? Iz aktivne politike sem se umaknil že pred petimi leti!!!! Troje državne volitve so bile vmes. Zato sporočam tistim, ki radi napletajo zgodbe za druge ljudi (Kristus je temu rekel: zaradi iveri v tujem očesu, ne vidi bruna v svojem): NI ZGODBE!!! Se lahko človek pri skoraj pol stoletja starosti odloči, da nekaj zaključi? Izrek, ki mi je pri srcu pravi:"Lahko bi bil všeč mnogim, če se ne bi tako trudil biti všeč vsem." Da bi bili všeč vsem se naj kar trudijo ""novi obrazi"" politike tipa Kresal, Jankovič, Cerar, Šoltes.... Tisti, ki gledajo Poptv in berejo režimske časopise in nič ne razmišljajo s svojo glavo, bodo to itak kupili "na prvo žogo" "Stari" pa vemo, da to pač ni mogoče. Žal, ali pa na srečo. Vse dobro pa lahko želim vsem. Tistim ki sem jim všeč in tistim, ki jim nisem. Ali bi moral tudi za to dobiti dovoljenje? Čigavo?