Članek
Še eden
Objavljeno Oct 10, 2014

v vrsti vrhunskih dosežkov slo raziskovalnega žurnalizma. Naravnost očaran sem. Si lahko mislite, da so raziskovalni novinarji šli najet strokovnjaka za slovenski jezik, da je šel preštet napake v odstopni izjavi ABratušek!! Tako so pokazali veliko mero inovativnosti pri brcanju (politično) mrtvega konja. BRAVO! Dosežek, ki bi se lahko potegoval za Pulitzerjevo nagrado. 

Kaj če bi v prihodnje namesto, z nebeško dobroto obsijanih akcij "pomaganja ubogim" (kar SKŽ - slo kanalizacija žurnalizma tudi zelo rada počne, da ja pokaže svoj "čuteč" namen "ustvarjanja same dobrote") potencialnemu prejemniku tovrstne akcije, namesto nekaj kg moke in makaronov, dali DELO?  Gotovo bi se človek bolje počutil, če bi dobil občutek prispevanja k izboljšanju stanja, kot pa ga pitati z manjvrednostjo, ki je samo občasno upravičena do paketa živil!

Zato bistroumom, ki se spomnijo tovrstih akcij predlagam, da iz širokega nabora tistih, ki nimajo dela, najdejo nekoga, ki zna šteti. Naj namesto pravopisnih napak političnega trupla, šteje dneve od takrat, ko je "dobri Miro" prevzel oblast. In naj šteje njegove "odločne" ukrepe in "udarce po mizi", da se bo novozaposlenemu, njegovi družini in njemu podobnim, izboljšalo stanje v denarnici!  Drugega naj zaposli finančni minister, da mu bo štel poteze, ki jih bo počel, da še bolj osiromaši obubožan narod. Kot je povišanje stroškov za plačevanje položnic. (povprečna družina jih plača 10/mesecx12=120/leto; pri plačevanju na pošti je to cca120eur/leto.) 

Potem pa predstavite ugotovitve tega štetja in preprostega človeka, ki je to počel  s podobnimi besedami, kot so to počeli z Bratuškovo, ko se jim je to še splačalo:.

"Proti koncu pogovora je pisarno stresel potres. Strop je zaškripal, leseni elementi v šestem nadstropju vladne palače so zaječali, tla so za hip vzvalovila. Njeni sodelavci so pohiteli po stopnicah, proti pritličju. Ona ne. Sprehodila se je po pisarni. Se pošalila, ali bi bila kaj bolj varna, če bi nanjo legel varnostnik, in nadaljevala pogovor. Nato je odšla v parlament odgovarjat na poslanska vprašanja.

Jure Trampuš, Borut Mekina: Intervju z Alenko Bratušek. 25. april 2014.

Upsss, saj res. V slo je žurnalistični lov z malo in velikokaliberskim orožjem dovoljen samo na (politično) mrtve leve (ne iz rodu mačk) ter na žive in mrtve desne. 

Zato tovrstnim kalibrom in političnim botrom iz demokratičnega socializma temeljenega na doktrini hude jame, dajem v razmislek še en predlog. Naj sprejmejo zakon o prostovoljni  evtanaziji za pripadnike desne opcije. S sprejemom tovrstnega zakona bi mogoče malce sanirali "povojno jugoslovansko neučinkovitost".  Pobijanje sodržavljanov z meči, puškami in podobnim vednarle več ne sodi v moderno dobo. Ena majhna injekcija je veliko bolj humana. Pa tudi lahko predvidevate, da se bo veliko ljudi raje odločilo zanjo, kot za umiranje na obroke.