Članek
Spuščanje megle
Objavljeno Mar 11, 2015


							Naslov v medijih: Kopita prve dame

Fotograf Jani Božič je bil zaradi fotografije, na kateri je ujel SMS-čestitko Petra Kraljiča Alenki Bratušek, obsojen na petmesečno pogojno kazen za dobo pet let. Novico je potrdil tudi Božičev odvetnik Radovan Cerjak, ki je že napovedal, da se bo pritožil. O zadevi je odločala sodnica Mojca Lendvaj Brecelj.

Ali je znano kdo je bil tako predrzen, da je slikal podplat čevlja iste osebe z napisom: "mag. Alenka Bratušek predsednica  vlade RS" ? Si ne bi tudi ta fotograf zaslužil vsaj ukor, če že ne obsodilne sodbe?

Ampak to je bilo nekaj časa nazaj. Takorekoč včeraj.

Danes je drugače. Danes so tej isti osebi menda ZAPLENILI računalnik, prebrskali pisarno in bojda odvzeli tudi tisti telefon, ki se ga včeraj še slikati ni smelo!! Danes bodo lahko po mili volji brskali po njem, ga slikali, kopirali... So ji odnesli tudi čevlje z napisom?

Kako prozorni postajajo t.i. "spini": Če ni Časar, so istospolni. Ko se to ohladi je Bratušek, verjetno je pripravljena še kakšna variacija na patrio....plače funkcionarjev, postranski zaslužki odstopljenih ministrov....in še in še. Mogoče bodo v zaplenjenem mobilniku našli še kakšen erotičen sms, ki bi ga poslal kdo od posteljnih grelcev...(to bi bil tudi hitro kupljen spin) Narod pa kupuje vse zgodbe; se jezi v zbornicah, pisarnah, za šankih.... Med tem pa strici mirno opravljajo svoje rabote v DUTB, SDH in drugod. Verjamem, da se pri tem (upravičeno) močno smejijo  naivnosti plebsa.