Jurij Tepeš, Peter Prevc - hvala vama

Objavil/a Mirko Zamernik, dne 2015-03-28 ob 00:25:09

Hvala za lakmusov papir, saj sedaj lahko zelo hitro ugotovim s kom bi si želel "zobati češnje", koga se pa raje na daleč izognem in mu seveda od daleč dopuščam njegove, iz petnih žil, (beri: kosovske bitke) potegnjene bolestne travme "nadmudrivanja".

http://ekipa24.si/clanek/pogled/andrej-miljkovic/55113d2b297c2/smo-posteni-ne-neumni-z-nasmeskom

V športu so dokaj jasno postavljena pravila igre. Resnici na ljubo, sem še najbolj zmeden pri skokih (poletih) saj mi odbitki ali pribitki vetrnih izravnav in ocene sodnikov (prosto po Staretu - norveškega falota) niso najbolj jasne. Ampak oni najbrž že vedo. Če to odmislim, so pravila igre v športu dogovorjena in vsak, ki gre v igro ve kje je linija, ki je ne smeš prestopiti, če ne želiš, da ti sodnik ne vzame žoge, katero stran količka je treba obvoziti, da nisi diskvalificiran....In da moraš, če želiš zmagati biti pač najboljši po času, doseči največ golov, košev...oz. skočiti najdlje, zbrati največ točk ali zmag, če je število točk enako.

Ampak ne! Nekateri, ki se imajo za športne eksperte, bi se nadmudrivali, kalkulirali, čohali po tleh, zavirali v zraku pri hitrosti 100km/h in verjetno celo vzvratno pristali. Brez telemarka, seveda.  Vse s svetlim ciljem – dobiti kos kristala.

Tovrstnim pametnjakovičem priporočam, da si v primeru zaprtja namesto linexa, vzamejo sprehod do vrha zaletišča, z 2,5m dolgimi deskami na nogah in prepričan sem, da bo zaprtje spremenjeno v svoje nasprotje še pred polovico zaletišča. Delavci ob njem pa bodo imeli s čiščenjem veliko dela. Zato je fikcija pisca pamfleta: »…če bi bil v vlogi Petra Prevca…«  popolnoma irelevantna in sodi v tekst približno toliko, kot njegova, verjetno na nezavednem nivoju, vedno delujoča travma kosovske bitke.

Pisec predgovora v moji knjigi je zelo lepo opisal tovrstno hinavstvo in licemerstvo, ko na deklarativni ravni zelo veliko ljudi močno obsoja dogovarjanja in ravnanja »pod mizo«, a samo do trenutka, ko ocenijo, da bi lahko imeli tudi sami neko korist s tovrstnim početjem. Pa četudi si samo na podlagi dosežka nekoga drugega, s kosom stekla, ustvariti lažen občutek zdravljenja travm več oz. manjvrednostnih kompleksov.

Zato še enkrat ISKRENA HVALA obema junakoma zgodbe (kot tudi njunim staršem, trenerjem…) za čudovit lakmusov papir.  

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
Dare Likar
1
Mar 28, 2015
Letošnja Planica je bila maksimalni praznik. Kot ljubitelj športa sem jo doživel z velikim navdušenjem. Ne vem zakaj nekateri "strokovnjaki" toliko razpravljajo o tem. Ne vem kako vedo, da bi bil (jaz!) bolj srečen z nekim globusom, kot sem bil z dvojno zmago na poletih!! Omenjeni "športni" novinar ali karkoli že pač je pa v mojih in upam v marsikaterih očeh nikoli ne bo mogel biti (več) kredibilen komentator. Nikakor!
#1
Mirko Zamernik
Mirko Zamernik
Objavil/a 2015-03-28 00:25:09 (Mar 28, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Molitev
Hvala draga hči
Dragi mami v slovo
Wooden village - Holtzendorf
Kako se postaviš zase
Knjiga napisana pred več kot 100 leti
Kdo si v resnici?
Resnica pri ljudeh
Kolo časa
Načelo LOLA
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

opis poti človeka, ki ga je pot po nekih čudnih naključjih pripeljala (in odpeljala) iz slovenske politike. predgovor h knjigi na: http://www.publishwall.si/mirko.zamernik/post/112983/predgovor

Kategorija: Družboslovje

Cena: 15 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj