Članek
Na trobenti se nam bosta kot solista predstavila Špela in Jurij
Objavljeno Dec 15, 2023

Na trobenti se nam bosta kot solista predstavila Špela in Jurij.
Špela Babnik je dijakinja prvega letnika Gimnazije Koper in vzporednega glasbenega izobraževanja na Gimnaziji Koper. Trobente se je pričela učiti pri sedmih letih v razredu profesorja Mitje Bobiča. Do danes se je udeležila številnih državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je posegla po najvišjih rezultatih. Na nedavnem mednarodnem glasbenem tekmovanju na Poljskem je dosegla 94 točk in srebrno plaketo. Sodeluje tudi v različnih glasbenih sestavih, kot so kvartet trobent in Brass band Glasbene šole Koper. Od leta 2018 je redna članica Pihalnega orkestra Piran.


Jurij je star 18 let. Trobento se je pričel učiti na Glasbeni šoli v Piranu, pri učitelju Valterju Čondiču, trenutno zaključuje tehniško gimnazijo v Kopru in vzporedno obiskuje koprsko Umetniško gimnazijo. Tudi Jurij je na nedavnem mednarodnem glasbenem tekmovanju na Poljskem dosegel 94 točk in srebrno plaketo.
V prostem času se rad ukvarja s športom in glasbo. Član Pihalnega orkestra Piran je od leta 2015.

#SpelaBabnik #JurijCondic #GimnazijaKoper #GlasbenaSola #BrassBand #PihalniOrkester #UmetniskaGimnazija #TehniskaGimnazija #MitjaBobic #ValterCondic #ObčinaPiran #kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #piran