NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

(IZJAVA) Postavljamo se na stran otrok, ki imajo pravico do življenja z očetom in materjo
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
Mojca Škrinjar: Novela ZOVFI prinaša štiri novosti, vložena je novela Zakona o štipendiranju
1300 odtenkov aktivizma
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
STALIŠČE O ZAKONU O POMURSKO AKADEMSKO- ZNANSTVENI UNIJI (PAZU)
Za čisto in zeleno Ljubljano
Revolucija, kraja, laž, uboji, po novem pa še hekerstvo, so temeljne vrednote komunistov
V ŽIVO iz Državnega sveta: Politizacija slovenskih vrtcev in šol
Za varno starost vseh
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2022
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

(IZJAVA) Postavljamo se na stran otrok, ki imajo pravico do življenja z očetom in materjo

Mojca Škrinjar
15.06.2022 18:00 (Jun 15, 2022)

Po pisanju medijev bo Ustavno sodišče v četrtek, 16.6.2022, odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v homoseksualna in druga razmerja LGBT. Glede na to, da smo volivci na referendumih to že trikrat zavrnili, je ponovno odpiranje tega vprašanja po našem mnenju neumestno, v naši družbi pa povzroča nepotreben razkol.


V Slovenski demokratski stranki (SDS) cenimo človekovo dostojanstvo, zagovarjamo družino kot osnovno celico družbe, in sicer zvezo moškega in ženske, ki imata otroke. Razumemo tudi vse druge zveze in jim želimo uspešno sobivanje, ne strinjamo pa se s prevrednotenjem klasične družine in spreminjanjem njene vloge. V prvi vrsti se postavljamo na stran otrok, ki imajo pravico do življenja z očetom in materjo, v družini, ki se je oblikovala v celotnem človekovem obstoju in razvoju. Zato odklanjamo eksperimente, ki omogočajo poseg v samo bit, biološki, psihični, moralni in etični temelj človeka.

Poudarjamo možnost svobodne izbire načina življ

ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022

Mojca Škrinjar
15.04.2022 19:03 (Apr 15, 2022)

ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022

Mojca Škrinjar
04.04.2022 07:00 (Apr 04, 2022)

Kot poslanka želim omogočiti, da bo Ljubljana udoben in prijazen dom za vse generacije.

V Ljubljani si zaslužimo čist zrak in čisto vodo, urejene ceste in kolesarske ter pešpoti, varen dostop do stavb, delujoče osnovno zdravstvo, kakovostno in dostopno izobraževanje, bolj prijazne odnose in materialno in duhovno blagostanje. Ljubljana naj bo center ustvarjalnosti in znanja, priložnosti za mlade in zavetje za ranljive.

Zato se v boj za mesto poslanke podajam z ambicioznim programom »Šiška za vse generacije.«.

VSE GENERACIJE

  • Stanovanjski sklad ponuja varovana stanovanja.
  • Medgeneracijski center: DSO Dravlje, prebivalci varovanih stanovanj in najmlajša generacija.
  • Šišenski hrib kot učna pot, prostor medgeneracijskega srečevanja.
  • Ureditev javnih toaletnih prostorov za invalide in starejše v parku Tivoli.

ZDRAVO OKOLJE

  • Zdravniška oskrbo za vse državljane, v Šiški je tisoče ljudi brez osebnega zdravnika.
  • NE Kanalu C0!
  • Zaščita zelenih površin.
  • Izgradnja novega Športnega centra ŽAK za vse

SVETNIŠKA POBUDA - DRENIKOVA

Mojca Škrinjar
31.03.2022 12:11 (Mar 31, 2022)

 

SVETNIŠKA POBUDA - MILIČINSKEGA CESTA

Mojca Škrinjar
31.03.2022 12:03 (Mar 31, 2022)

 

MOJCA ŠKRINJAR IN MESTNI ODBOR SDS LJUBLJANA PROTI POZIDAVI ZELENIC IN UNIČEVANJU LJUBLJANSKE KULTURNE DEDIŠČINE

Mojca Škrinjar
23.03.2022 13:38 (Mar 23, 2022)

Mojca Škrinjar, mestna svetnica v Ljubljani, skupaj  s svetniško skupino SDS, ponovno  vlaga amandmaje ( v prilogi) na  ljubljanski prostorski načrt, ki izvzemajo zelenico v SŠ6  v Šiški med Adamičevo, Gotsko in Vodnikovo  kot prostor gradnje.  Zelenica  mora ostati nepozidana, namenjena naj bo sprostivi in rekreaciji krajanov ter učencem Osnovne šole Valentina Vodnika!


Vložen je tudi amandma svetniške skupine, po katerem se razveljavi prostorski načrt  za območje Plečnikovega stadiona, saj predvideni stekleni kolos, skupaj  s hotelom in trgovskim centrom, v katerem bi se  stadion izgubil, ni ustrezna rešitev, prav tako pa nima kulturno varstvenega soglasja  Zavoda za kulturno dediščino.

STALIŠČE O ZAKONU O POMURSKO AKADEMSKO- ZNANSTVENI UNIJI (PAZU)

Mojca Škrinjar
16.03.2022 13:11 (Mar 16, 2022)

S predloženim zakonom se formalizira povezovanje in delovanje  znanstvenikov in umetnikov, katerih delo odločilno prispeva k  razvoju pomurske regije. Delovanje  regionalne institucije, ki združuje  člane in članice, doktorje znanosti različnih  ved, bo  pospeševalo  razvoj znanstvenega, kulturnega  in gospodarskega razvoja  pomurske regije.  Hkrati  pa delovanje  nove institucije nikakor  ne bo zmanjševalo pomena ali obsega dela Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Zakon tako omogoča enakomernejši  razvoj regij, kar je  splošen razvojni cilj Slovenije, ki  načeloma uživa konsenz  strokovne in druge javnosti, kakor tudi vseh političnih strank. Toda ta razvojni cilj, ki ima  že dolgo časa mesto v vseh strateških dokumentih, dejansko  ne živi  popolnoma, kajti če bi bil udejanjen, bi  bile vse regije približno enakomerno razvite. To seveda ne drži. Ni dovolj zapisati visokoleteče cilje, potrebno je prepoznati probleme, jih spremeniti v izzive in uvesti prave ukrepe.

PAZU  bo  tako

Vabilo na pogovorni večer z Borisom Tomašičem

Mojca Škrinjar
08.03.2022 09:22 (Mar 08, 2022)

                                                 VABILO

 

Vabim vas na pogovorni večer z gostom, znanim voditeljem oddaje Kdo vam laže,  gospodom Borisom Tomašičem, v petek, 11. marca, ob 19.uri, ki bo v dvorani Hotela M,  Derčeva ulica, Ljubljana- Šiška.

Z gospodom Tomašičem  bova poskusila osvetliti  razmere v slovenski stvarnosti, zlasti moč kritičnega mišljenja. Prepričana sem, da boste  debelo uro uživali v bogati zakladnici avtorjevega gradiva, ki ga zna predstaviti na zelo  zanimiv način.  Nedvomno pa  bo našel čas tudi za pogovor z vami- pripravite vprašanja!

Dogodek bom  moderirala sama,  ljubljanska  poslanka v Državnem zboru RS, Mojca Škrinjar.

Ker je število sedežev omejeno, mi  boste pomagali, če  namero udeležbe  na predavanju  sporočite na moj elektronski naslov: mojca.skrinjar@dz-rs.si. Vašo udeležbo  bom potrdila s povratno pošto.

Prosim vas, da  ob udeležbi upoštevate vse predpise v zvezi z epidemijo, nosite masko in ste zdravi.

 

                                    

1300 odtenkov aktivizma

Mojca Škrinjar
17.02.2022 21:49 (Feb 17, 2022)

Zavel je toplejši veter, zvončki že krepko belijo travnike, prihajajoča pomlad pa ne prebuja le rastlin, temveč tudi burno družbeno dogajanje. Napovedujejo se volitve. Volilna kampanja se bo začela proti koncu meseca marca. Takrat se bo res začelo, brušenje mnenj, prepričevanje, odločitve. Na koncu pa obračun, koliko sredstev je kdo porabil za kampanjo.

Ta teden se je najavil k soprogu agent zavarovalnice z, menda, odlično ponudbo. Pa je še mene radovednost pregnala izza pisalne mize v dnevno sobo. In sem poslušala. Z vedno večjim začudenjem. Mlajšemu gospodu z nekaj komaj opazne srebrnine v bradi po njegovem uvodu natočim vodo, noče čaja ali soka, nato pa še sebi, da odženem pritajeno razburjenost in se pripravim na argumentirane odgovore.

Na voljo je dodaten paket zavarovanja, v manjšem ali večjem obsegu, 16 eur ali 24 na mesec. Kajti ta zavarovalna premija namreč odpira vsa vrata zdravnikov specialistov, pravi. Nobenih čakalnih vrst. Saj veste, pravi, na specialista morate čakati me

Revolucija, kraja, laž, uboji, po novem pa še hekerstvo, so temeljne vrednote komunistov

Mojca Škrinjar
13.02.2022 20:29 (Feb 13, 2022)

Konec tedna smo imeli krajani Šiške priložnost poslušati predavanje dr. Rada Pezdirja, ki je predstavil svojo knjigo Vzporedni mehanizem globoke države. Obširno branje, ki zahteva kar nekaj bralčeve pozornosti in znanja, je strnil v nekaj poudarkov, začenši s afero Farokh, kjer so Iranci v Novi ljubljanski banki (NLB) oprali goro dolarjev in jo preposlali naprej, na sumljive naslove, povezane s terorizmom.

Ko je bilo 2010 že jasno, da se zaradi sankcij z Iranom ne sme v EU bančno poslovati, je slovenska NLB lepo sprejemala denar in ga pošiljala naprej. Policija ni storila nič, Nacionalni preiskovalni urad - NPU nič, Slovenska obveščevalna agencija - Sova nič. Takratni predsednik vlade Borut Pahor je dobil od Sove neko pomirjujoče obvestilo in karavana je šla naprej. Dr. Anže Logar, ki je skoraj desetletje zatem vodil preiskovalno komisijo o spornem bančnem poslovanju, je s strokovnim sodelavcem, raziskovalcem, dr. Radom Pezdirjem, naletel na tako imenovani primer Farokh povsem slučajno

V ŽIVO ob 20.00 uri preko ZOOM-a: avtor Rado Pezdir predstavlja knjigo VZPOREDNI MEHANIZEM GLOBOKE DRŽAVE!

Mojca Škrinjar
11.02.2022 13:51 (Feb 11, 2022)

Vabimo vas na predstavitev knjige dr. Rada Pezdirja VZPOREDNI MEHANIZEM GLOBOKE DRŽAVE, ki bo v dvorani Župnije sv. Frančiška Ljubljana - Šiška, Černetova 20, v petek, 11.2. 2022 ob 20.uri.
Rado Pezdir bo predstavil vsebino svoje knjige: poleg odmevne afere Farokh - pranje iranskega denarja v NLB, še druge mehanizme globoke države, ki nam uničujejo pravno državo, duhovno in materialno blagostanje že desetletja, in ki so preživeli kot dediščina totalitarnega sistema tudi v samostojni, demokratični Sloveniji.

Pisatelj bo tudi lastnoročno podpisal knjige, ki jih boste želeli kupiti ob koncu predavanja.

Dogodek bom moderirala župljanka in poslanka v Državnem zboru RS, Mojca Škrinjar.

Ker je število sedežev omejeno, vas vabimo, da se dogodka udeležite preko zoom povezave:

https://us02web.zoom.us/j/82239737294?pwd=MkRybHhxenFsVTJSS2NzNWtsSzkyZz09
Meeting ID: 822 3973 7294
Geslo: 768717

»Na uradu niso oglobili banke, niso zaustavili transakcij, niso obvestili Banke Slovenije in niso obvestili

Boj za zeleno je boj za pravno državo.

Mojca Škrinjar
10.02.2022 16:54 (Feb 10, 2022)

V času tranzicije, ko se je sesuvala prejšnja država v sunkih inflacije, totalitarističnih poskusih zatreti vsakršno svobodno misel, je zakonodajno praznino ugledala peščica posvečenih ter ob nedomišljeni gradbeni zakonodaji uspela ustvariti probleme, ki še trideset let po osamosvojitvi niso rešeni ter mučijo prebivalce Ljubljane.

V Ljubljani so tako nekega dne stanovalci soseske za Bežigradom BS3 ugotovili, da na mestu pred svojim blokom ne morejo, tako kot sleherni dan poprej, parkirati svojega vozila. Ker so bile nameščene zapornice, ob njih pa zahteva za plačilo. Presenečeni so izvedeli, da je zemlja, za katero so mislili, da pripada bloku, tako imenovana funkcionalna površina, last nekega zasebnika, ki je pokupil vse te površine. Niso izvedeli, po kakšni ceni, niti kako je to mogoče. S posredovanjem občine so nekako rešili svoj problem že pred desetletjem in več.

Druga skupina prebivalcev, v znamenitih Fondovih blokih za Plečnikovim stadionom, je ugotovila, da bo med klopcami, kje

Za čisto in zeleno Ljubljano

Mojca Škrinjar
07.02.2022 15:48 (Feb 07, 2022)

Je poslanka državnega zbora, profesorica angleškega in nemškega jezika s književnostjo. Bila je državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, tudi direktorica zavoda za izobraževanje, rehabilitacijo in  usposabljanje Kamnik. Bila je generalna direktorica direktorata za vrtce in osnovno šolstvo. Ravnateljica OŠ spodnja Šiška, na OŠ Majde Vrhovnik in OŠ Nove Jarše, učiteljica angleškega jezika in tako dalje. To je Mojca Škrinjar, zelo prijetna sogovornica, ki ima zelo rada Ljubljano.


Intervju s poslanko SDS Mojci Škrinjar

Poznamo vas kot Ljubljančako, kaj je tisto, kar vas v Ljubljani prepriča, da ne odidete drugam?

Škrinjarjeva: Rojena sem bila in celo življenje živim v Ljubljani. Tu sem doma. Zelo sem navezana na mesto. Je mesto mojih prednikov, rada imam najlepše barje na svetu, zeleno, mirno reko, vitke mostove nad njo, najraje se vzpnem na Šmarno goro in objamem Ljubljano. Rada potujem, toda najlepše se počutim tu.

Zelo sem navezana na Ljubljano.

Menite, d

Analiza poročanja RTV Slovenija od 17. 01. do 23. 01. 2022

Mojca Škrinjar
26.01.2022 19:05 (Jan 26, 2022)

Datum: 17. 1. 2022

Medij: TV Slovenija

Oddaja: Studio City

Vsebina: Prispevek o pritiskih v policiji; izjava Janka Gorška, nekdanjega generalnega direktorja policije, o razčlovečenju v policiji kot enem od razlogov, da odhaja iz policije, navajajo menjave v vodstvu NPU, novo zakonodajo o delu in organiziranosti policije, opozorilo pred odpovedjo trem policistom, ki so ob državni proslavi ukrepali zoper Rumene jopiče, domnevna cenzura sindikalnih sporočil (izjava Adila Huselja, Sindikat policistov Slovenije) …

Opomba: Enostranski prikaz, na drugi strani le kratka navedba, da Anton Olaj zanika vse očitke o kadrovski čistki.

___________________________________

Datum: 17. 1. 2022

Medij: TV Slovenija

Oddaja: Studio City

Vsebina: Gost Jaša Jenull, ki mu je ministrstvo za notranje zadeve poslalo račun za stroške varovanja protestov, je med drugim izrekel očitke o zastraševanju.

Opomba: Enostranski prikaz, zdi se, da urednik ni smel poleg Jenulla povabiti nikogar drugega, ki bi lahko pojasn

V Ljubljani, v Šiški, je ostalo 16.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika!

Mojca Škrinjar
20.01.2022 12:40 (Jan 20, 2022)

V Ljubljani, v Šiški, je ostalo 16.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika. Proces odhajanja zdravnikov iz tega doma se odvija že nekaj let. Tudi moja družina je ostala brez osebnega zdravnika. Bili smo srečni, da smo našli drugo možnost, pri koncesionarju v Ljubljani. Bojim se, da večina teh, ki so ostali v Šiški v javnem zdravstvenem domu brez osebnega zdravnika, tega ni uspelo najti tudi kje drugje v Ljubljani ali okolici.

Sprašujem vas, ali ste kot ustanovitelj naredili kakšno raziskavo, zakaj se to dogaja v Ljubljani in zlasti v Šiški? Vem, da je zdravnikov premalo in vem, da je Vlada RS odobrila nova študijska mesta na univerzah v Ljubljani in Mariboru. Toda do zaključka študija teh generacij je še kar nekaj let. Vem tudi, da se je poenostavil in pohitril postopek za opravljanje izpita iz znanja slovenščine za tuje zdravnike, ki bi lahko prišli v Slovenijo.

Zanima me, ali je mogoče z drugačno organizacijo dela v zdravstvenem domu urediti poslovanje na način, da bi lahko oskrboval

Dajem pobudo za ponovno odprtje tržničnih površin za parkiranje ob nedeljah, ko Tržnica ne deluje.

Mojca Škrinjar
20.01.2022 12:33 (Jan 20, 2022)

Parkiranje na tržnici je ob nedeljah služilo obiskovalcem centra Ljubljane, pred kovidom tudi množici tujih turistov in pa obiskovalcem nedeljskih svetih maš v Stolnici. Nedeljskih maš v Stolnici se udeležuje kar nekaj ljudi iz raznih koncev Ljubljane, med katerimi je veliko starejših, katerim je bila bližina parkiranja dobrodošla.

Pri ljudeh se zaradi zaprtja porajajo mogoče neupravičeni pomisleki, da je zaprtje maščevanje župana zaradi novoletnega zaprtja barak s "kuhančki" zaradi covida, mogoče tudi pritiska za gradnjo parkirišča pod tržnico ......

Dajem torej pobudo za ponovno odprtje tržničnih površin za parkiranje ob nedeljah, ko Tržnica ne deluje.


Mojca Škrinjar

Jankovićeva Lekarna Ljubljana kupuje hitre teste brez javnega naročila

Mojca Škrinjar
20.01.2022 12:19 (Jan 20, 2022)

SVETNIŠKO VPRAŠANJE ŽUPANU ZORANU JANKOVIĆU O DELOVANJU LEKARNE LJUBLJANA V ZVEZI Z NAKUPOM HITRIH TESTOV

Mestna občina Ljubljana je ustanoviteljica javnega zavoda Lekarne Ljubljane. V časopisu Finance z dne 20.12.2021 preberemo, da je Lekarna Ljubljana kupovala od treh različnih firm hitre teste po 2,5 eura, od tega največ testov Clinitest (proizvajalca Siemens Healthineers) in Rapid Sars (Boson), obeh po okoli 370 tisoč kosov, preostalo pa so bili še testi Deepblue (Anhui), Hotgen (proizvajalca Beijing Hotgen Biotech) in test New Gene (Hangzhou Bioengineering).

V veletrgovcu LL Grosist, ki je v stoodstotni lasti Lekarne Ljubljana in je potemtakem ravno tako zavezanec za javna naročila, časniku niso odgovorili, zakaj teste nabavljajo brez razpisa, od koga in po koliko jih kupujejo in prodajajo. Časopis zaključuje, da bi samo novembra razlika v škodo državnega proračuna znašala 1, 4 milijona evrov, če LL oziroma njen LL Grosist teste kupujeta in nato zaračunata proračunu po maksimaln

Za varno starost vseh

Mojca Škrinjar
24.11.2021 21:44 (Nov 24, 2021)

V Državnem zboru je v obravnavi Zakon o dolgotrajni oskrbi. Prestal je javno predstavitev, obravnavo na odboru ter razpravo na plenarnem zasedanju parlamenta. To je zakon, ki bo omogočil, da bomo vsi, ko bomo stari in ne bomo mogli povsem sami skrbeti zase, dobili ustrezno pomoč. Za to bomo v skladu z duhom naše ustave, ki narekuje v socialni državi solidarnost med starejšimi in mlajšimi, bogatejšimi in revnejšimi, namenili tudi javna sredstva.

Eden izmed vabljenih gostov na sejo Odbora za zdravje minulo soboto mi je ob mojem opozorilu, da bo zasedanje verjetno trajalo pozno v noč, pred vrati dvorane rekel, da je tega navajen, in da je prvič sedel v komisiji za pripravo zakona že leta 2000. Torej, pred dvajsetimi leti. Kar kaže, da gre za zahteven zakon. Predsednik Vlade RS je povedal, da je bilo na Ministrstvu za zdravje narejenih več kot 120 verzij zakonskih besedil in pristavil, da pričakuje, da zakon zagleda luč sveta čim prej. Na odboru za zdravje smo bili nato priče uro in pol ne

Poteptani Plečnik

Mojca Škrinjar
17.11.2021 18:32 (Nov 17, 2021)

Če danes vsi obiskovalci hodijo v Stožice na nogometne tekme, so generacije pred tem sedele na tribunah Plečnikovega stadiona in se navduševale ali žalostile nad najbolj oboževanim športom na svetu, nogometom. Nato so se zgodile Stožice, stadion, ki je med gradnjo buril duhove, zamere še danes niso pozabljene, je pa nedvomno bolj primeren za nogometne prireditve, čeprav vedno ne zapolni vseh sedežev. Ob tem dejstvu je tudi centru Ljubljane bližji Plečnikov stadion izgubil nekdanji pomen za nogomet.

Usoda Plečnikovega stadiona je nenavadna. V današnjo last tripartitne družbe Mestne občine Ljubljana (MOL), javnega zavoda za šport, javnega zavoda Olimpijski komite Slovenije (OKS) ter zasebnika, uspešnega in znanega podjetnika Joca Pečečnika, je prešel tudi iz nerazumljivega lastništva SCT, propadle državne družbe za gradnjo cest, ki jo je vodil Ivan Zidar. Od prvega podpisa omenjene tripartitne pogodbe pa je preteklo več kot desetletje. Od samega začetka projekt razburja tako sosede načrt

Mojca Škrinjar: Novela ZOVFI prinaša štiri novosti, vložena je novela Zakona o štipendiranju

Mojca Škrinjar
29.10.2021 19:47 (Oct 29, 2021)

Novela zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja prinaša štiri pomembne novosti, je za portal Slovenski šolar povedala poslanka SDS v Državnem zboru, gospa Mojca Škrinjar. Spregovorila je tudi o noveli Zakona o štipendiranju, o ustanovitvi visokošolskega zavoda Grm v Novem mestu ter povedala še, da je odločba Ustavnega sodišča glede šolanje na daljavo nerazumljiva. 

Med štirimi novostmi, ki jih prinaša novela ZOVFI, je tudi člen, ki omogoča napredovanje pomočnic in pomočnikov  vzgojiteljic in vzgojiteljev v nazive mentor in svetovalec, kar prej ni bilo mogoče, čeprav so pomočnice in pomočniki opravljali domala popolnoma enako delo, kot vzgojiteljice in vzgojitelji.

Celotno izjavo Mojce Škrinjar o novostih, ki jih prinaša novela ZOVFI, si oglejte spodaj:

Poslanka SDS, ga. Mojca Škrinjar, je spregovorila še o noveli Zakona o štipendiranju, po kateri bodo do Zoisove štipendije upravičeni tudi do sedaj izločeni šolajoči se vrhunski športniki in  šahisti:

Povprašali sm

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj