Članek
eAsistent - intervju z mamico učiteljico
Objavljeno Aug 13, 2014

V prejšnjem prispevku o eAsistentu smo se spraševali in poskušali poiskati prednosti in slabosti takega sistema za šoloobvezne otroke in njihove starše Tokrat sem se o tem pogovarjala z učiteljico, ki je hkrati tudi mamica, zato lahko najbolje oceni eAsistenta z obeh strani. Intervju je predolg, da bi ga dodala kot komentar k prejšnjemu prispevku, zato sem se odločila, da ga objavim kot samostojni prispevek. Pa nama “prisluhnimo”:

Vprašanja za učiteljico

Kakšne spremembe ti je kot učiteljici prinesla uporaba eAsistenta?

eAsistent nudi velik spekter dokumentov v elektronski obliki, od dnevnika, redovalnice, matičnih listov, obvestil o uspehu, spričeval, do možnosti e-komunikacije s starši, sodelavci ter vpogleda staršem v dogajanje pri vzgojno-izobraževalnem procesu. V bistvu je popolnoma vse na enem mestu. Učitelj v veliko manj časa naredi veliko več. eAsistent opravi kar nekaj dela namesto učitelja. Vodi statistiko (realizacija predmeta, obisk pouka, uspeh učenca, uspešnost preizkusa znanja…) namesto učitelja. Tudi kadar narediš napako, jo zlahka popraviš, kar je v dokumentih papirnate oblike bil velik problem.

Je uporaba enostavna, ali je potreben čas in napor za osvojitev omenjene tehnologije?

Uporaba je več kot enostavna. V eAsistenttu so tudi navodila za delo, ki jim zlahka slediš in potrebno znanje in veščine usvojiš.

Vprašanja za starša

Ali kot starš uporabljate eAsistent za svojega otroka?

Beri dalje ...