Članek
Samozadovoljevanje - tabu
Objavljeno Aug 13, 2014

Eden od tabujev je samozadovoljevanje. O tem se ne govori, čeprav se že nekateri otroci drgnejo po spolovilu, medtem ko raziskujejo svoje telo. Seveda ne vedo, da je to samozadovoljevanje. Občutijo ugodje in s časom jih to početje mine.

Kaj pa odrasli? Vem, da s tem prispevkom ne bom odkrila Amerike, vendar sem se ravno zaradi tega, ker se o tem ne govori, odločila napisati nekaj besed o tej temi in bom morda nekomu preprečila šok ob odkritju, da se tudi v dobri zvezi partnerji samozadovoljujejo.

Zakaj se je dobro samozadovoljevati

Samozadovoljevanje je popolnoma naravno in normalno početje. Raziskave so pokazale, da se samozadovoljuje več moških kot žensk. Pri tem osebe spoznavajo svoje telo in spoznajo svoje erogene zone, kar lahko izkoristijo pri seksu z partnerjem ter ga opozorijo na to kaj jim odgovarja. Zmanjšuje napetost, moški se naučijo kontrolirati pri prehitrem izlivu, tako pa si tudi pomagajo tisti, ki nimajo partnerja. Mnogi moški se samozadovoljujejo pred seksom z partnerko, ne, da bi ona to vedela, saj tako podaljšajo spolni odnos in ne pride do prehitrega izliva. Čeprav se stroka ne strinja popolnoma, so nekateri mnenja, da z samozadovoljevanjem starejši moški preprečujejo rak prostate, kar pa ne velja za mlajše moške.

V nadaljevanju preberite o pasteh samozadovoljevanja, o ženskah, ljubosumnih na samozadovoljevanje in zanimiv pogovor z dvema moškima.

AT

Torej se mi ni treba bati raka prostate, slep pa tudi (še) nisem! :D :P

To je isto kot če greš na pivo sam s sabo, malo beda,...mora bit vsaj dobra natik...pardon,... natakarica