Članek
Avgust na slovenski obali
Objavljeno Aug 13, 2014

Avgust predstavlja višek turistične sezone in tudi na slovenski Obali se marsikaj dogaja. Pravzaprav toliko, da sploh ni potrebe, da bi hodili na dopust daleč stran … Če vam niso pri srcu najbolj hrupne in znane prireditve, si omislite obisk kakšne galerije.

Prav posebno doživetje ponuja razstava slik v koprski galeriji ARS Gallery, ki so nastale na precej neobičajen način – umetnine so naslikane z usti. Svoja dela so postavili na ogled člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK).

Svoja dela razstavlja pet avtorjev. Vsem je skupna težka gibalna oviranost, zaradi katere so morali razviti prav poseben dar.

Skupina petih avtorjev

Skupina petih avtorjev

Vojko Gašperut (1949) se v svojih delih pogosto posveča  primorski pokrajini. Bil je eden prvih, ki je začel slikati na ta način. Za slikanje je med drugim navdušil tudi najmlajšega razstavljavca Silva Mehleta (1971). Poleg Benjamina Žnidaršiča (1959) svoja dela razstavljata še dva umetnika iz tujine: Italijan Mario Barbujani (1956) in Yitzhak Adir (1947) iz Izraela.

Popestritev Pirana

Še kakšno zanimivo galerijo boste odkrili tudi na izolskih ulicah in seveda v Piranu. Beri dalje ...