Članek
Prva pomoč otroku je prva pomoč staršu
Objavljeno Aug 16, 2014

Verjamem v moč medsebojne pomoči, še posebej v situacijah, ki nas v življenju rade presenetijo. Če znamo nuditi prvo pomoč, smo vedno pripravljeni pomagati, brez panike in strahu. Pomembno pa je seveda, da imamo znanja, ki jih prinaša medicina in so pomembne za laike. Včasih gre za drobne spremembe, ki pa se jih moramo naučiti in znati. Vedno sem pozorna na izbor
predavateljev in inštruktorjev na praktičnih vajah, kajti samo dober pedagoški in andragoški pristop naredi izobraževanje življenjsko in uspešno.

Prva pomoč

Prva pomoč je neposredna oskrba poškodovanega ali nenadno obolelega. Cilji prve pomoči so: ohraniti življenje, preprečiti poslabšanje zdravstvenega stanja in poskrbeti za strokovno pomoč. Izkušnje so pokazale, da so zelo pomemben del prve pomoči so praktične vaje.

Sestavni del so temeljni postopki oživljanja, ker vedno znova moramo ponavljati osnovne veščine, da ostanemo suvereni in učinkoviti, ko imamo dejansko opravka z življenjsko ogroženo osebo. Poleg tega smo tudi sami izurjeni za hitro in učinkovito prvo pomoč na različnih organiziranih dogodkih.

Pomembno je vedeti

Srce je za kakovostno življenje človeka najpomembnejši organ, ki na dan utripne v povprečju 100.000 krat. Ko človek nezdravo je, se ne giba, je v kroničnem stresu, izgoreva pri delu in se predaja prepovedanim substancam, ogroža svoje srce in življenje.

Srcu prijazen vrtec – prva pomoč otroku

beri dalje ...