Članek
Zakintos; več kot seks na plaži
Objavljeno Aug 25, 2014

Otok sicer trmasto skriva svoje čare in od obiskovalca pričakuje, da jih, kljub slabim potem, za katere se zdi, da so obstale v nekem drugem, prijaznejšem času,  tudi poišče.  In venomer, ko se v misli skušajo prikrasti spomini na nedostopne čarobne zalive, jih je videti motno, kakor da bi jih človek gledal skozi solze. Zaradi silne lepote zaboli podobno kot takrat, ko se v misli prikradejo poteze ljubljene, ki nikoli ni bila zares tvoja.


Zaradi silne lepote strme obale na vzhodu otoka, -se v misli prikradejo poteze ljubljene, ki nikoli ni bila zares tvoja. Tako blizu so prekrasni in osamljeni zalivi, a hkrati tako daleč.

Spoznati je potrebno tudi »odročni« Zakintos

Na Zakintosu, ki je del grškega Jonskega otočja, je najti skrivnostne plaže, romantične zalive, kristalno vodo, nekaj mlinov na veter in veliko želv vrste carreta carreta, ki ležejo jajca in včasih zaplavajo skupaj s kopalci. Zahodni del otoka je miren, kmetje tam  prodajajo oljčno olje, agrume in vino in  zdi se, da so obstali v nekem drugem, prijaznejšem času. Žal mi je, da tega mnogi ne vidijo in jih niti ne zanima, pravi Miša Novak, Miss Slovenije 1998, je že ob razglasitvi veljala za vsestransko in nič drugače ni danes. Kot pravi ima izjemno srečo, da je svoj najljubši hobi, ples,- ki se mu predaja že od sedmega leta, uspela ohraniti tudi 2 tisoč kilometrov jugozahodno od rodnega Ptuja. Beri dalje ...