Razpad znanih struktur pogosto pomeni odpiranje nepričakovanih perspektiv, ki se lahko razvijejo d

Objavil/a Monika Bračika, dne 2014-06-26 ob 16:21:44

Ko gospodarstvo cveti ni težko biti uspešen podjetnik ali priljubljen politik, saj se lahko zaneseta en in drugi na izkušnje, če sta še vztrajni in "pridni" bosta uspeli.

Cvetoče gospodarstvo lahko krije celo stroške ter posledice neumnih, neodgovornih ter nestrokovnih odločitev. Za javnost ostanejo te dolgo časa neopazne oz javnost ne ganejo preveč dokler so vsi (večina) še vedno siti in si lahko privoščijo tudi kakšen luksuz? Znano?! Verjetno ja!

DANDANES čedne lastnosti izkušenj, vztrajnosti in pridnosti ne zadostujejo več. One so le temelj uspeha in je potrebno več kot to. Že napoved "lepega vremena" zahteva stabilnost! Te pa ni!

Vendar: Naj Vam to ne jemlje dobre volje in poguma. Ko razpadajo "udomačene" strukture = znane strukture se odpirajo NOVE. Ko se ena vrata zaprejo, odpremo druga - to je vsakemu znano. Takrat se lahko pogosto odprejo popolnoma nepričakovane perspektive in je te možno razviti do neslutnih razsežnosti. To nepričakovano in neslutno je lahko naša prednost. Šansa!

V takem trenutku je fantastično, če imamo nekaj novega, drugačnega a vendar v kombnaciji z nekaj sodobnih (ne prestarih) izkušenj, pridnostjo in vztrajnostjo. Takšna je Državljanska lista! G. Starman je krizni manager z izkušnjami a okog njega je ekipa z velikim številom mladih in mnogo različnih strokovnjakov! Nekaterim je v preteklem obdobju treh let manjkalo politične kilometrine, toda glede na to čez kaj so morali iti so danes boljši, jači in za dodatno izkušnjo bogatejši. Sedaj znajo predvideti pasti - tudi tiste nabolj pokvarjene! To je prednost. Popolnova novi ne vedo kaj jih čaka, naivno verjamejo v pravičnosti, ki jo v slovenski politiki žal ne sprejmejo in živijo vsi. Grenka izkušnja! Znati prepoznati in se začititi pred "umazano" politiko je znanost posebnega značaja, ki jo moraš doživeti ter izkusiti, da bi lahko verjel, da zares obstaja. Zares neverjetna je! Inovativna, kreativna in fleksibila je do skrajnosti. 

Dolgo sem želela verjeti, da so te besede nekaj pozitivnega  :-)). Danes vem, da niso. V gospodarstvu mogoče, če direktorji niso politično nastavljeni, toda v politiki definitivno večinoma niso! Bolj, ko so stranke ustaljene in izkušene, bolj "lisičje" so! Njihove strategije razvoja so pogosto triki za izkoriščanje razvoja v lastno korist. 

To je razlog zakaj se veselim, da se lomijo stare strukture - v politiki in neuspelem gospodarstvu. Tako kot je bilo do sedaj in je trenutno OČITNO NE GRE !!!

Zdaj je ključno, da se v času lamanja ne fokusiramo na strah zaradi nepričakovane perspektive, ki smo jo zagedali ali neslutenih izzidov kaj vse bi lahko postalo drugače in kaj ne bo več možno, temveč na nove perspektive in šanse, katere nam prinaša nov moment in ekipa, ki ima grenke izkušnje a zna drugače, ki pridno dela in vztraja, ker ve zakaj in ima vizijo ter varovalke pred "triki", ki so neverjetni, inovativni, kreativni in fleksibbilni, da ni za verjeti! Ko človek točno ve zakaj želi uspeti, najde tudi pot kako! Spremljajte objave Državljanjske liste in presodite! Moj glas imajo. Vidim šanso - za vse nas, ki smo državljani! Vsi drugačni a kljub temu eno in isto: človek s potrebami!

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
9
Monika Bračika
0
Jul 01, 2014
Zaupam! Nisem obupala :-)))... Si mi pa dal misliti. To cenim.

Če imata dva vedno enako mnenje in se v ničemer ne dopolnjujeta je eden preveč - nepotreben, ne rabiš ga, ne poslušaš ga več in čez čas ostaneš sam. Takrat nastaja spet nov problem: En sam ne pride daleč.

Zlobni: ti si CAR!
#9
Zlobni
0
Jul 01, 2014
Ne obupaj še nad mano, ker je Imenovani tudi meni simpatičen, racionalen v besdah, čeprav se zapleta, to je zato, ker so misli hitrejše od jezika. Rezultate preteklega dela spoštujem, ta mladi bi rekli, je CAR!
Verjamem, da je znotraj stranke prepričljiv v parlamentu pa ... ne bom ti kvaril večera. Zaupaj, pa se bo zgodilo .... kar se mora.
#8
Monika Bračika
0
Jul 01, 2014
Zlobni, sem že vesela, ko vidiš, da imam nasmešek na obrazu :-)).

Cenim, da ne vračaš kar tako brez veze in imaš svoja prepričanja :-)).
Ja, malo je to hecno vse skupaj, pred volitvah si privoščimo kakšno šalo ali kritiko čez drugega potem podajamo roko sodelovanja. A bom tukaj spet omenila Starmana.

Tisto kar na njemu cenim je, da ON nikoli ni rekel nič in se ni nobenemu od kandidatov posmehoval. Od začetka dalje govori o potrebi povezovanja.

In ker si točno povedal bom sedaj šla brisati moj prispevek glede Erjavca - slovenskega Superkerla Karla, ko sem si dala malo duška in pravzaprav nasedla šali :-))... tako, da sva s Karlom v bistvu "kvit".... on slovenski superman in jaz blondika :-). Sem že "štrafana". Lahko brišem.

1:0 za Zlobnega! Hvala Zlobni! Ne bom več kritizirala še manj pa zafrkavala. Prav si rekel!!!! Sem s teboj! Nobene kritike več in nobenega zafrkavanja na račun nekoga, ko imam sebe - kar pomeni več kot dovolj materiala za kritiko in smeh !

Nasmešek prodajnika bom vendar zadržala, ker mi je prirojen :-).
#7
Zlobni
0
Jun 30, 2014
O konjih nič več Monika, ker opažam, da mi furanje ne gre.
Vprašanje skupnega nastopa strank, do izbranega projekta je vprašljiva, ker se poskuša konkurenčne stranke izločiti iz igre s pomočjo zasmehovalnih in drugih še bolj krutih metod. Že v startu se zametki povezovanja tako uničijo in ne vidim rešitve v takem razpoloženju.

Si prijetna ampak na trike prodajalcev sem se tako navadil, da ne vračam nasmeškov, kar tako, ampak šele, ko sem zadovoljen. :D
#6
Monika Bračika
0
Jun 28, 2014
hahahaa ... ne potrebujem konjev... kompliciran si kot naša javna uprava! Uf, Zlobni, da se nisi okužil z virusom politike preteklih let :-))

veliko stroška bi ti naredil za to, da dokažeš, da osem zapreženih konjev, ki gredo vsak v svojo smer ...
(najprej nabavi konje, voz ... vzemi kredit za štalo, izkoristi soseda ali večjega reveža od sebe, da ti pokosi travo, vrzi na njivo malo kitajskega gnojila, saj je poceni, da bo več slame, kupi potem ukraden traktor, ker v trgovini je drag... izpušni plini in zrak iz krave :-) škoduje okolju - na briga te .. boš volil politika, ki bo znal prepričati, da so to laži... joj joj Zlobni... )

Zlobni, čemu konji, čemu voz, če lahko to kar želiš povedati lahko dokažeš tudi s svojimi nogami :-)) - "ko desna noga ne ve, kam gre leva" se zgodi isto - ne gre ... (stane pa nič - najhuje kar se lahko zgodi je to, da si razbiješ nos).

... drugače pa: ko vidiš Uršo jo lepo pozdravi. Če potrebuje popravilo metle naj se oglasi... poznam enega, ki popravlja na tradicionalen način - brez davka hahahahh
#5
Zlobni
0
Jun 28, 2014
Zaprezi v voz 8 konjev in poženi vsakega v svojo smer !

Na kavici se pa dobimo na Pusta dan, ko bo spet veselo in Urša na metli.
#4
Komentar izbrisal uporabnik
Monika Bračika
0
Jun 27, 2014
Ma, Zlobni dejte, no, kdo to trdi!? Menimo, da imamo rešitev in sem povedala kaj JAZ mislim. Edina pot za reševanje edino ni tista, ki jo jaz strastno zagovarjam. Zlobni, gotovo ni!

Saj je znano kako pravijo: Vse poti peljejo v Rim (če se zares želiš odpraviti do tja).

Ena pot pelje po levi, druga po desni, ena naravnost... lahko pot prekoplješ ali tudi preletiš... izbor je dan. Kaj bo kdo izbral in katera pot je zanj najboljša je drugo vprašanje in individualna odločitev.

Če si si kdaj zlomil krila mogoče ne boš hotel leteti in boš izbral peš pot - lahko je daljša in težja a ti je vseeno bolj pri srcu.

Jaz sem za DL, ti za aut - so what? :-)) kava nama verjetno obema še vedno diši :.))
#2
Zlobni
0
Jun 27, 2014
Vsi trdite v srži in strastno zagovarjate, v bistvu isto. Trdite tudi, da je le vaš pristop k rešitvi, edino pravilen in od tega ne odstopate.

Rezultat imate tukaj in vedno bolj izrazit !

Politiko pošiljam v aut in z njo vse autmigarje !!! :-)
#1
Monika Bračika
Monika Bračika
Objavil/a 2014-06-26 16:21:44 (Jun 26, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zakaj tako negativno?
Med željo in realnostjo
Hvala, vsem, ki ste brali in komentirali.
Nismo problem
:) Niso problem nenormalni politiki, temveč normalni ljudje
Ne učite nas politiki SAMOUMEVNEGA, ker babica je to znala bolje!
Ko nimaš ne babice ne dedka in te stric razvadi ....
Politika - verižni morilec malega gospodarstva.
Brez Marinke Kurilič, ljubljanske tržnice ne bi bilo več! Hvala za:
Karel Erjavec- vrni se, planet Zemlja kliče!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

parcela je dostopna z dveh straneh. nahaja se v trenutno nejlepšem delu metlike na obrobju novega naselja in ne daleč od vasic berčice in grabrovec, kjer je možno na domačih kmetijah kupiti doma pridelane izdelke. ravno tako je v neposreni bližini z ene strani parcele mercator, spar, petrol, restavracija pild kjer se pogosto organizirajo tudi zabvani večerji z živo glasbo. z leve strani je osnovna šola (cca 1,5m je do nje) a z druge strani parcele takoj čez cesto najdemo najlepše: naravno lepoto bele krajine. tukaj je sprehajalna "urbanova pot", ki pelje skozi idilično zelo okolje mimo čebeljarjev in skozi pretežno kostanjev gozd do vinogradov vasice grabrovec. parcela je oddaljena od reke kolpe le 3 km a od starega središča mesta, kjer je stari grad metlika z muzeji, luksuzna vinoteka šturm, komenda, prijetni lokal pinot le 1km.  vodovd je do parcele a elektrika že na sosednji parceli. ogled je možen kaderkoli,

Kategorija: Slovenija

Cena: 26 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj