Hvala, vsem, ki ste brali in komentirali.

Objavil/a Monika Bračika, dne 2014-07-11 ob 18:26:13

Odločila sem se, da bom pred polnočjo napisala še nekaj zadnjih besed in potem brisala vse kar sem pisala v zvezi s politiko ali volitvah. Imam svoje stališče, povedala sem ga in tu se bo zame končalo.

Volitve so pred pragom. Zmagali bodo tisti, ki so se dotaknili največ možganov ali src VOLICEV. 

Zase lahko povem, da bom spoštovala novo vlado, ne glede na to kdo bo mandatar in kdo bo med vladajočimi strankami! Tistemu, ki bo dobil šanso vladiti je potrebno dati tudi možnost, da svoj program izvede na svoj način. Vlado moramo podpreti in spodbujati k temu, da naredi čimveč tega, kar pričakujemo. Moramo poskusiti svoje potrebe in želje posredovati odgovornim in zahtevati, da nam prisluhnejo in odgovarjajo. To lahko počnemo na različne načine. 

OSEBNO IMAM TRI ŽELJE: NAJ KONČNO POSKRBIJO ZA PRAVIČNOST, DELOVNA MESTA IN POMAGAJO TISTIM, KI SI SAMI NE MOREJO - invalidom! 

Ko govorim o delovnih mestih želim predvsem poudariti, da je potrebno ostvariti pogoje za dobro delo ne le za velike delodajalce, temveč tudi srednje velike in samozaposlene majhne. Na te so, zdi se, vsi pozabili (v preteklih nekaj let) a predstavljajo več kot 30% celotnega gospodarstva. Tudi oni bi radi zaposlovali in napredovali a zakonov, ki naj bi bili namenjeni prav njim ter njihovem uspehu. ni! :((  Zakoni so narejeni za velike - govori se skoraj izključno o njih. O dokapitalizacijah državnih družb, da ne govorim. Dovolj smo brali in videli! TOREJ: SPRAVITE ZAKON V REALEN SEKTOR, KI BO PRIJAZEN DO MALEGA GOSPODRSTVA: kmeta, obrtnika, samostojnega podjetnika, umetnika, glasbenika, športnika in vse tiste s posebnim statusom a veliko odgovornostjo. Vsaka tudi najmanjša odločitev ga zadane - dobra in slaba. Ni pravično, da tako slabo skrbi vlada zanje!!!

Poleg tega majhna zasebna in družinska podjetja tujci redko kdaj kupujejo. Obrtnik bodo zato ostali domači "kapital". Strah o razprodaji popolnoma odpade. 

Volilci lahko ponovno ukrepamo, ko bodo naslednje volitve. Takrat bomo lahko volili druge, tiste za katere menimo, da so boljši ali iste, ker smo bili zadovoljni. Vmes bodimo kooperativni! Vse drugo je kontraproduktivno, stane veliko denarja a ne prinaša nobenemu (ne koaliciji, ne opoziciji) željenih rezultatov. Dobrih kompromisov: JA, toda, gnilih komprovisov ne podpiram!

Vsem, ki ste brali in predvsem tistim, ki ste komentirali moja stališča, politična in ne politična se iskreno zahvaljujem. Vsak komentar mi je prinesel nekaj. Začutila sem še večjo voljo zastopati svoja stališča ali pa sem se tudi malo zamislila in pogledala dvakrat na določene problematike. HVALA VSEM! Zaradi vas danes vidim malo širše in določene stvari malo globlje. :-)) Učimo dokler smo živi, a ne?

Še en zadnji krat apeliram na vse: POJDITE VOLITI. Potrebujemo vlado z veliko večino glasov. Ne dovolimo, da drobtinica ljudi voli, ker to so ponavadi skrajneži. Premalo je tistih, ki volijo zaradi občutka državljanske dolžnosti. :(... Uprimo se. Izberite si svojega kandidata, tistega za katerega menite, da bo povečal VAŠE možnosti in vam dvignil standard življenja na višji nivo. 

Jaz sem podjetnica,

- mati enega otroka, ki sicer dela a se še ne upa ostvariti družine, ker ni prepričan, da jo bo z delom, ki ga ima lahko hranil, ali šolal kakšnega otročka oz da bo lahko svoji družinici priskrebel dostojen dom,

- mati še enega otroka, ki je absolvent in sanjari o tujini, ker so tam možnosti večje,

sem mati, ki je gledala, kako so njuna otroka dobila le 80€ pokojnine, ko je umrl njun oče in

sem hčer matere invalidke, ki si je pokojnino zaslužila v tujini, jo troši v Sloveniji in njeno nemško zdravstveno zavarovanje plača usluge zdravljenja v blagajno slovenskega zdravstva a ne dobi niti osnovne nege :(. 

in hčer očeta, ki je bil izbrisan, četudi je od mladih nog bil prijavljen v Sloveniji in je delal v tujini, da lahko tukaj zida hišo,    ki je pustil vse svoje privarčevano premoženje v slovenskih trgovinah, ki nikoli ni sedel na blagajni Republike Slovenije in NIKOLI ni storil niti prometnega prekrška kaj šele kakšen drugi. Velika škoda mu je bila narejena. Bil je tako rekoč kot brezdomec - državljan NOBENE države. V svoji baje "domovini - par metrov na drugi strani današnje meje in njegovega "doma" se je odjavil in odrekel pravic a tukaj, kjer se je "udomačil" so ga potem izbrisali. Kar tako! Do Nemčije namreč ni prišla novost, da mora v roku 14 dni zaprositi za državljanstvo, četudi ima od tukaj ženo, hišo in plačuje davek, elektriko, vodo, komunalo že od nekdaj, ima v potenm listu slovenski naslov že desetletja in je vzdrževal taščo oz stare starše, ki so v Sloveniji živeli od skromnih kmetijskih prihodkov. On celo ne bo zahteval odškodnine, ker pravi, da je bilo kar je bilo in ne bo razlog za še večjo luknjo v blagajni in se splošno ne želi spominjati tega več :-))... hja, takšen pač je! Ni borec. Mogoče sem jaz zato še bolj! Ne vem :-), Iamam ga najraje na svetu, ker je najboljša duša, ki jo na tem svetu poznam. 

Zaradi naštetega in še več bo moj glas šel Bojanu Starman! On ima za vse kar sem naštela prave rešitve!

- pomagal bo samostojnim podjetnikom

- psokrbel za delo mladim

- poskrbel, da dobimo za bruto, več neto 

- poskrbel bo za reforme v zdravstvu

- podprl bo Zakon za invalide

- in bo pravičen do vseh državlljanjov, on ve, da ne moreš nekoga kar tako izbrisati in mu vzeti vse pravice. Sramota!

Vaše življenje je povsem drugače, zato ocenite kam gre Vaš glas, vendar, res Vas prosim pojdite. Če bo večina volila bo verjetnost pravičnosti večja! 

HVALA ŠE ENKRAT VSEM, KI STE BILI Z MONOJ :-)). MOJE KAMPANJE JE KONEC :-)))

Predajam se v roke množice in spremjem zmagovalca kot svojega - ne glede kdo bo in zakaj bo ta zmagal! :-)) Jaz ga ne bom ovirala, mogoče pa kdaj opozorila na kakšen problem in svoje potrebe ali želje. Mirno, strpno in brez revolucije! 

Naslednje volitve bodo moja ponovna šansa, če ne bom zadovljna. 

Vse naj SLOVENIJA!  

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
17
Vlatka Kozlovič
1
Jul 15, 2014
Monika,

VSE NAJ, SLOVENIJA!
#17
Branko Gaber
2
Jul 12, 2014
Pa ne da si res mislila brisati? Od kdaj se dobri brišejo? Po komentarjih spodaj lahko vidiš, kakšen mora biti uspešen politik. Tak, ki je v kontaktu, volitve gor ali dol.
#16
Rak stari
2
Jul 12, 2014
Monika ti kar lepo ostani tukaj in še kaj napiši, saj deluješ kot dobra osvežilna pijača v poletni vročini. Glavne teme za naše miselne "izlive" in njihovo komentiranje prihajajo šele po volitvah. Možgane je treba vseskozi uporabljati sicer hitro zarjavijo.
Lep pozdrav!
#15
P. J.
1
Jul 11, 2014
Weil Politiker sich werfen, wie auf dem Krankenlager von einer Seite auf die andere, weil sie glauben, dann besser zu liegen, treibe ich lieber eine gesunden Leben, um die Heraufgehende teilzunehmen. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=QibaFmAbvOk

Dubioza kolektiv "Tranzicija" (High-altitude acoustic version) - YouTube

Snimljeno u januaru 2013. u Orcières-u u Francuskoj za vrijeme jedne dugačke vožnje žičarom. Dubioza se vozila u dvije g
#14
Monika Bračika
0
Jul 11, 2014
P.J. dann lass uns herauf gehen. Ich bin dabei :-))
#13
P. J.
1
Jul 11, 2014
Tweet me baby! Yeah!

Man kann nur so viel Wert zu anderen bringen, wie zu sich selbst, weil wohlhabende Ursache hilft vielen herauf wie auch hinab.

http://www.youtube.com/watch?v=CzabHvr94hQ

Rock Partyzani in Gojc - Še en lep dan v Sloveniji - YouTube

Najnovejši videospot slovenske skupine Rock Partyzani. V skladbi in videospotu "Še en lep dan v Sloveniji" gostuje tudi
#12
Ana Kos
1
Jul 11, 2014
he he, Monika, vic za dobro jutro v parlamentu! :D
ja, slikca pa jutri bo (sem jo nekje našla, ne, ni moja) ... razen če crkne računalnik čez noč :)
no, ko bo predvolilni molk in bomo morali glede takih stvari molčati :)
#11
Monika Bračika
0
Jul 11, 2014
...Laščan mhmmm in si napolnimo usta z mladim krompirčkom, da ne bomo mogli blbetaaati ... :-)) ... da ne izleti kaka ... navada je huda reč :-))
#10
Laščan Zlatorog
0
Jul 11, 2014
Jutri pa rožice sadimo...
#9
Monika Bračika
1
Jul 11, 2014
Ana, upam, da bo fotka tudi za nas :-))) razvedrilo...
#8
Monika Bračika
0
Jul 11, 2014
Zlobni... jaz bom tebe predlagala za mandatarja... ti si razvedrilo vsem ... izjemen človek :-))) ... za pusta sva zmenjena! :-)) ... komaj čakam :-))
#7
Ana Kos
0
Jul 11, 2014
Tudi jaz mislim, da naj stvari ostanejo! Saj si pisala to, kar verjameš!

Laščan, za jutri imam eno luštno fotko :) ni na temo volitev ;)
#6
Zlobni
3
Jul 11, 2014
Laščan te je nežno nahrulil, jaz se ne poslavljam, ampak čofotam po tipkovnici, zaliti, solzami nesreče.

Ker bo naslednja akcija kmalu, za Pusta ! Sva zmenjena ali ne ?

Tu pa tam, pa le zapiši kakšno vestičko, zaradi nas, prosim lepo, saj so pravo nasprotje zagrenjenih in cmeravih dušic, na tej strani.
Enega ¤ in enega širokega :-)))

P.s. Spomine briše "demenca" ne pa "delete"
#5
Monika Bračika
2
Jul 11, 2014
Ok. Zmenjeno, ne bom brisala. Stojim za tem kaj sem rekla... pa naj kdo cuka, če meni, da je potrebno... vsem itak ne bo nikoli vse všeč!

See you on twitter hahahah :-))))
#4
Laščan Zlatorog
1
Jul 11, 2014
Tako je, od jutri dalje berem samo še twitte stranke šaljivcev! Nič politike. Do naslednjih volitev (nedaj bože da že drugo leto).
p.s. ni treba brisat, vse si fajn napisala. No, vsaj upam, da ne bodo zmagali taki, ki bodo brskali po naših arhivih...
#3
Monika Bračika
0
Jul 11, 2014
Laščan hahaahaa vedno lahko kdo pocuka za rokav ...
glej jaz nisem kandidatka, da bi lahko karkoli obljubljala. Sem v stranki, ja, toda, ko pišem farbam svoja lastna jajca :-)) nobena druga :-)) ... ne govorim v ime DL. Nimam teh pooblastil.

Nisem član odbora, nisem PR, nisem kandidatka, nisem na steni pw DL... ti to kaj pove? ??

Meni je všeč, da mi nihče ne narekuje kaj smem ali ne smem pisati. Prosto in svobodno lahko povem kaj mislim :-)). V tem so "profiji" - :-))... in to mi je všče! Zelo!

Sicer pa, kje si prebral, da sem kaj obljubila?
Konkretno izjavo prosim :-)), ker ni "vuzemski praznik", da bi mirno sprejemala farbana jajca :-)) od zajčka, ki ga ne poznam.

Vse kar sem pisala je moje osebno mnenje oz. stališče in Slovenije ne bo spremenilo na bolje ali slabše razen, če sem se vendar dotaknila koga in bo ta naredil premik :-)))....

Lahko pa tudi NE brišem pa enostavno do naslednjih volitev ne pišem več o političnih temah, temveč izključno o konkretnih predlogih brez zagovarjanja bilo koga ... :-))...

Laščan je to kompromis? ... Bo tako bolje? Povej...
#2
Laščan Zlatorog
0
Jul 11, 2014
Aha, tako torej. Politiki boste lepo pobrisali, kar ste natvezli in obljubili volilcem. Pametno, da vas kdo ne pocuka za rokav :)

p.s. Program je dober, Starman kul, ampak, brez zamere, tako se volitev ne dobi. Ostali so profiji (v farbanju jajc)
#1
Monika Bračika
Monika Bračika
Objavil/a 2014-07-11 18:26:13 (Jul 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Zakaj tako negativno?
Med željo in realnostjo
Hvala, vsem, ki ste brali in komentirali.
Nismo problem
:) Niso problem nenormalni politiki, temveč normalni ljudje
Ne učite nas politiki SAMOUMEVNEGA, ker babica je to znala bolje!
Ko nimaš ne babice ne dedka in te stric razvadi ....
Politika - verižni morilec malega gospodarstva.
Brez Marinke Kurilič, ljubljanske tržnice ne bi bilo več! Hvala za:
Karel Erjavec- vrni se, planet Zemlja kliče!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

parcela je dostopna z dveh straneh. nahaja se v trenutno nejlepšem delu metlike na obrobju novega naselja in ne daleč od vasic berčice in grabrovec, kjer je možno na domačih kmetijah kupiti doma pridelane izdelke. ravno tako je v neposreni bližini z ene strani parcele mercator, spar, petrol, restavracija pild kjer se pogosto organizirajo tudi zabvani večerji z živo glasbo. z leve strani je osnovna šola (cca 1,5m je do nje) a z druge strani parcele takoj čez cesto najdemo najlepše: naravno lepoto bele krajine. tukaj je sprehajalna "urbanova pot", ki pelje skozi idilično zelo okolje mimo čebeljarjev in skozi pretežno kostanjev gozd do vinogradov vasice grabrovec. parcela je oddaljena od reke kolpe le 3 km a od starega središča mesta, kjer je stari grad metlika z muzeji, luksuzna vinoteka šturm, komenda, prijetni lokal pinot le 1km.  vodovd je do parcele a elektrika že na sosednji parceli. ogled je možen kaderkoli,

Kategorija: Slovenija

Cena: 26 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj