Članek
Izredne razmere: Ohranjanje svetovnega prebivalstva pod nadzorom
Objavljeno Mar 19, 2022

Pregled knjige

Izredne razmere - covid, ukrajina, podnebne spremembe, napad alienovI
VSE ZA ohranjanje svetovnega prebivalstva pod nadzorom
Ta knjiga je briljantna in izčrpna analiza krize Covid-19 in svetovnih obleganih stanj, ki so nastala pod njeno naslovnico. Ob branju si človek ne more pomagati, da ne bi ogorčeno zmajal z glavo nad dolgo načrtovano naravo prevzema oblasti bogate svetovne elite pod krinko izrednih razmer in revolucionarne krize, ki jo je ustvarila.
To pravim ne le zato, ker sem nagnjen k avtorjevi tezi, ampak zato, ker svoj argument podkrepi z ogromno dokumentacijo, ki je natančno pridobljena in zabeležena. To je delo pristne učenosti najvišjega reda in če ga pozorno in odprto preberete, se ne morete upretu prepričanju o njegovi bistveni resnici.
Kees van der Pijl, avtor knjige Ustvarjanje atlantskega vladajočega razreda in dobitnik Deutscherjeve nagrade za Nomade, imperije, države: načini zunanjih odnosov in politično ekonomijo leta 2008, uvaja svojo študijo s temi besedami:
Psihološki šok zaradi razglasitve pandemije, tako kot namen mučenja, naj bi spodbudil sprejetje "novega normalnega" in izklopil kritično presojo. To stanje duha dosežemo s prikrivanjem informacij o tem, kaj se v resnici dogaja, z izjemno enostranskimi informacijami politikov in mainstream medijev. Različna stališča pogosto visoko usposobljenih strokovnjakov niso omenjena ali pa so zavrnjena kot 'teorije zarote'. To lahko primerjamo s senzorično prikrajšanostjo pri psihološkem mučenju. . . .Imamo opravka z biopolitičnim zasegom oblasti, ki se začne na ravni globalnega upravljanja in sega globoko v suverenost posameznika, z zasegom, ki vključuje celo vrsto oblik nasilja. 
Razlog, zakaj je van der Pijlova analiza tako močna, je v tem, da jasno vidi zgodovinski kontekst krize Covida, kako je povezana z vprašanji geo/ekonomske politike, ki segajo petintrideset let ali več nazaj, kar je doseglo vrhunec z gospodarskim zlomom leta 2008, ki je končala leta kapitalističnih špekulacij. Potem, ko je predsednik Barack Obama, ki je služil kot glavni mož velikih špekulantov, bank in bank v senci, rešil te subjekte in ustvaril nov finančni red, so se pojavili ljudski upori, kot so tisti, ki so se pripravljali na predvečer New Deala v 1930, je v naslednjih letih izbruhnilo po vsem svetu in ga je bilo treba ukrotiti. "Stavke, nemiri in protivladne demonstracije so v tem obdobju [od leta 2008] podrli obstoječe rekorde v vseh kategorijah."
Elite so vedele, da je treba takšne upore nenadzorovanega svetovnega prebivalstva obdržati pod nadzorom in da je treba tudi izločiti naraščajoče število, ki se približuje 8 milijardam ljudi. Toda van der Pijlov podnaslov, medtem ko namiguje na oba z dvojnim vhodom, ga vodi, da se osredotoči na prvega, ki se mu zdi "veliko pomembnejši". Medtem ko so bili ljudski nemiri in bes od leta 2020 bolj ali manj zatrti s krizo Covida, ki se je učinkovito uporabljala za zatiranje njenih najnovejših znakov izbruha in za njeno nadomestitev s trajnim občutkom tesnobe, je bil strah in trepet prvič v velikem obsegu predstavljen z napadi 11. septembra 2001, povezani notranji napadi z antraksom, Patriot Actom in nujni propagandni ukrepi, ki so bili uporabljeni za spodbujanje vojne proti terorizmu, ki nima konca. To teroriziranje sveta je dobilo več oblik s serijo ameriških vojn proti drugim državam – Jugoslaviji, Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji itd., da ne omenjam vojn po namestniku – podprto z množično digitalno propagando, ki naj bi vzela prebivalstvo za talce na losnovi aži.
Van der Pijl prepričljivo pokaže, kako je uradno poročilo kampanje strahu pred krizo Covid neresnično; kako gre za politično in ne nujno medicinsko pomoč; in da se bo sesula, kot se je, vsaj začasno, toda kako je njen globlji namen ustvariti trajni avtoritarni, nadzorni družbeni red, ki ga nadzirajo transnacionalne elite preko globalnih digitalnih ID-jev itd. Ta »nova normalnost« se opira na množico podjetij medijev za širjenje propagande strahu in laži, zato pravilno poudarja osrednji pomen IT revolucije in enotnega kompleksnega trikotnika obveščevalnih služb-IT-mediji, ki so v bistvu ena entiteta. Informacijska vojna nadzora uma vladajočega razreda je temeljnega pomena, kot piše:
COVID prevara je grabljenje moči
To je jedro, okoli katerega se je vladajoči razred na Zahodu začel ponovno združevati po letu 2008 in ki zdaj z izrednim Covid stanjem vodi informacijsko vojno proti svetovnemu prebivalstvu.
Prevzem oblasti elit vidi kot prizadevanje za preprečitev demokratične preobrazbe z revolucijo informacijske tehnologije (IT), ki jo primerja z izumom tiskarskega stroja v 15. stoletju, ki bi lahko kot takšen potencialno služil kot osvobajajoča sila. Vendar pa tudi IT, digitalizacijo in internet od samega začetka vidi kot temeljne za represivni nadzor elit. Ta dvorobna perspektiva (o kateri se bom vrnil pozneje) sproža pomembna vprašanja.
Toda telo knjige je posvečeno vsem načinom, kako je trikotnik obveščevalna-IT-mediji izvajal svojo kampanjo informacijske vojne, ki temelji na tehnikah, razvitih pred leti v protiuporniških operacijah Cie v Vietnamu – operaciji Phoenix – in njeni strategiji napetostnih operacij v Italiji in Evropi v 70. letih prejšnjega stoletja ter Libanonu in Srednji Ameriki v 80. letih.
Pokaže, kako so te operacije, ki segajo toliko desetletij nazaj, povezane z današnjimi dogodki, ki so jih močno okrepile digitalne naprave – zlasti mobilni telefon.
Pokaže, kako je Barack Obama leta 2012 začel z agresivnimi globalnimi kibernetskimi operacijami – Total Information Awareness – katere podrobnosti je Edward Snowden objavil javnosti, je razširil vojno proti prebivalstvu s tehnikami kibernetske pacifikacije.
Bralcu pove, kako so se metode takšnega vojskovanja, ki so jih uporabljali v Afganistanu in Iraku, prinesli domov z vrnitvijo poveljnika JSOC Stanleyja McChrystala, ki je po naključju vodil svetovalno skupino McChrystal Group, ki igra ključno vlogo pri Covid krizi z domnevnim preprečevanjem dezinformacij in promoviranjem vladne različice Covid resnice.
Bralce spominja na McChrystalovega novinarskega sovražnika, Michaela Hastingsa, ki je po tem, ko je napisal članek o McChrystalu, zaradi katerega je bil odpoklican iz Afganistana in streljan, prav tako slučajno umrl, ko so v njegov mercedes "vdrli in in ga zminirali z daljinskim upravljalnikom v trčenju" nekaj let pozneje v Los Angelesu.
Van der Pijl prikazuje, kako se je zgodilo, da so bile nove digitalne tehnologije privatizirane na obrambnem in obveščevalnem področju, da bi oblikovale »zasebno-javna partnerstva« in kako je Svetovni gospodarski forum (WEF) gostil vizijo ZN za leto 2030 z vsemi svojimi raznolikimi povezavami z vsiljevanje krize Covid od zgoraj.
Nariše povezave med WEF, Billom Gatesom, ameriškimi obveščevalnimi službami, cepivi, fundacijami Rockefeller in Ford, institucijami Carnegie, novinarji na plačilnem seznamu Cie, In-Q-Tel (veja tveganega kapitala CIA), Bloombergom, Jeffom Bezosom, Black Rockom in toliko drugimi posamezniki in skupin s ciljem vzpostaviti Veliko ponastavitev, ko bodo elite poskušale izvajati popoln elektronski nadzor nad življenjem ljudi s pomočjo digitalnega svetovnega gospodarstva, umetne inteligence itd.
Podrobno opisuje povezave med ZDA in nacisti, ki segajo v drugo svetovno vojno, in ameriške raziskave biološkega orožja in vojskovanja, ki ciljajo na Kitajsko in Rusijo, vključno z biološkimi laboratoriji v Ukrajini. Pove nam, kako:
To sega od sporazuma iz leta 2005 med Pentagonom in ukrajinskim ministrstvom za zdravje. Kijevski vladi prepoveduje razkrivanje občutljivih informacij o programu; Ukrajina mora tam proizvedene nevarne patogene predati ameriškemu ministrstvu za obrambo v nadaljnje biološke raziskave. . . . Eden od Pentagonovih laboratorijev se nahaja v Harkovu, kjer je najmanj 20 ukrajinskih vojakov v dveh dneh leta 2016 podleglo gripi podobnemu virusu. . . . Leta 2014 je v Moskvi prišlo do izbruha nove, zelo virulentne različice povzročitelja kolere Vibrio Cholera, povezane z vrsto, ugotovljeno v Ukrajini.
Povezuje Anthonyja Faucija, direktorja EcoHealth Alliance dr. Petra Daszaka, Christiana Drostena iz PCR razvpitega, Fort Detrick, Wuhan, Svetovne vojaške igre, ki so potekale v Wuhanu med 18. in 27. oktobrom 2019 itd.
Pojasnjuje, kako so pandemija Covida in zapori oblika kapitalizma katastrofe, ki je globalni projekt, katerega lovke segajo v velikem obsegu od fundacije Gates do inštituta Poynter do skupine McChrystal do Philipa Zelikowa do farmacevtskih podjetij in njihovega pritiska za cepivo in propagande. do DARPE ... do ... do... Piše:
Vedno znova se zdi, da se tako za biopolitičnim kot za IT-medijskim blokom moči skriva strategija ameriškega nacionalnovarnostnega kompleksa. . . Eden najbolj zaskrbljujočih vidikov prehoda iz mehanskega v psihološko vojskovanje proti prebivalstvu je, da so oblasti zdaj usmerile svojpogled tudi na človeško genetsko kodo.
V sedmih gosto nabitih poglavjih van der Pijl plete in dokumentira obsežno tapiserijo zvitih zarotniških sil, ki stojijo za izrednimi razmerami, katerih cilj je nadzor nad svetom. Če jih berete in sledite njegovim virom, bi morali biti možgani mrtvi, da ne bi ugotovili, da to, kar se zdaj dogaja po vsem svetu, ni nesreča ali posledica stvari, ki se ravnokar dogajajo, ampak je dolgo načrtovana operacija, ki jo vodijo zelo sofisticirane sile, medsebojno povezane v skupino, ki jo imenuje "trikotnik inteligence-IT", ki vodi boj za nadzor uma, da bi prikril resnico o njihovem smrtonosnem biološkem orožju, njihovih vojaških vojnah po svetu in njihovem gospodarskem napadu na navadne ljudi. To je svetovna vojna, ki se vodi na več frontah, katere cilj je nadzor elit, ugasnitev demokracije in redukcija človeka na dodatke mega-stroja.
Vendar bi bil v ,  če ne bi rekel, da mislim, da je njegov sklep morda preveč optimističen. Čeprav trdi, da je revolucija informacijske tehnologije osrednjega pomena za propagando in nadzor elite, verjame, da ima IT – ti »družbeni možgani« – revolucionarni demokratični potencial, če ga je mogoče osvoboditi prevlade elite. Ne vem, kako se to lahko zgodi, čeprav bi si želel, da bi imel prav. Decentraliziran, demokratičen internet se mi zdi kot prave sanje. Sanje, ki so podobne tistim mnogih drugih, ki so prevzeli dobrodelnost in neizogibnost tehnologije, tudi ko začutijo njene zahrbtne, uničujoče zmožnosti.
Prav ima, če pravi, da se »vse vrti okoli ene univerzalne valute, informacije« in da je digitalna infrastruktura zdaj v središču družbene organizacije. To je nesporno. Vendar pa tiste obveščevalne/vojaške/IT sile, ki so ustvarile in nadzorujejo internet in digitalne tehnologije, ne bodo prostovoljno odstopile nadzora. Vodili bodo informacijsko vojno z njo, jo cenzurirali, de-platformirali ljudi in spletna mesta itd. Verjamem, da je ta tehnologija v bistvu protidemokratična. Kljub temu je njegovo zaključno poglavje o tem vprašanju zelo pomembno za razkrivanje te dileme in spodbujanje ljudi, da o njej razpravljajo.
To knjigo bi moral prebrati vsak, ki mu je mar za naš svet. Je briljantna in izjemno sodobna.
*