Članek
Nove globine prekletstva
Objavljeno Mar 20, 2022

Danes so številne oblasti nagnjene k zlonamernemu blatenju lastnih političnih nasprotnikov kot »neonacistov« ali »belih supremacistov« ali ljudi, ki »stojijo s svastiko«. Kanadski premier Justin Trudeau je eden tistih politikov, ki redno izkazujejo neprevidno zatekanje k nekaterim oboroženim izrazom našega časa. Obscenosti izsiljevalne politike popelje v nove globine prekletstva, ki jih doslej še ni videl noben prejšnji kanadski premier.

Na predvečer Putinove izjave, da bo njegova vlada posredovala v Ukrajini, je Trudeau ekstravagantno obtožil kanadske tovornjakarje in člane kanadske uradne opozicijske stranke, da "stojijo s svastiko". Ko je Trudeau to obtožbo predstavil v kanadskem parlamentu, se je tudi sam močno ukvarjal s podpiranjem in spodbujanjem nacističnih frakcij v ukrajinski vladi.

Leta 2014 so bili neonacistični elementi, ki so že dolgo sestavni del ukrajinskega nacionalizma, vpeljani v vlado in vključeni v pomembne vloge v policiji, oboroženih silah in nacionalni varnosti. Ta nacifikacija ukrajinske vlade, proces, ki se nadaljuje še danes, je bila izvedena s spremembo vladnega režima pod vodstvom ZDA, ki je bila identificirana z demonstracijami na kijevskem trgu Maidan.

Z nadzorom Viktorije Nuland, kandidatke ameriškega predsednika Baracka Obame, je marionetni režim temeljil na integraciji neonacističnih frakcij z močnim razredom oligarhov.