Članek
''Moje srečanje z andskim kmetom''
Objavljeno Mar 20, 2022

Pred dnevi sem imel zanimiv pogovor z moškim, kmetom iz perujskih Andskih gora. Ni vedel veliko o svetovnih zadevah, nato pa mi je postavil nekaj vprašanj o vojni v Evropi ...

S svojim običajnim navdušenjem sem poskušal razložiti zahod proti vzhodu. Pozorno je poslušal in nato rekel:

»Tako mi je žal za te ljudi. So v temi in bi radi videli luč, a ne vedo kako. Hranijo se z našim sovraštvom. To je energija zanje. Bolj ko jih sovražimo in njihova dejanja, bolj uspevajo – saj ne vidijo luči. Če smo sočutni in se jim smilimo in so nam pravzaprav všeč – jim vzamemo energijo, ki jih drži v temi, in jim lahko pomaga videti in se dvigniti k svetlobi. Nekaterim morda ne bo uspelo - drugim pa bo."

Zaključil je z besedami: »Energija, ki jo pošiljamo po svetu z ljubeznijo namesto s sovraštvom, ima ogromno moč, ki je ne moremo videti in ne vemo, kje in kdaj udari. Toda nikoli ne bo izgubljena."

Nato mi je stisnil roko in odšel svojo pot.

Ta kratek presledek me je pustil v strahu. Spomnil se je The Eagles "Hotel California", katerega besedilo pripoveduje skrito zgodbo, ki prikazuje temne sile, ki nam poskušajo vladati. Ta modri človek je bil morda šaman – z vibracijami, ki so nihale na drugačni dimenziji zavesti. Kakšen izziv za večino od nas. Ampak ne nepremagljiv.

Da bi vibrirali na višji ravni, moramo ljubiti namesto sovražiti, moramo tudi vedeti in razumeti, kaj se dogaja, odpreti oči in ušesa ter se zavedati, da želijo veliki interesi prevladovati nad nami. Ko to razumemo, se osvobodimo strahu in lahko sledimo nasvetom Modreca.

Peter Koenig