Članek
Rutherfordski inštitut izdal posebno poročilo o drugi obletnici COVID-19: Pravica biti puščen na miru pred vladnimi grabeži moči
Objavljeno Mar 25, 2022

Inštitut Rutherford je ob drugi obletnici izbruha COVID-19 izdal poglobljeno nadaljnje poročilo o vplivu odziva naroda na pandemijo na državljanske svoboščine.

Poročilo iz leta 2022, »Pravica da vs pustijo pri miru: kako zaščititi svoje svoboščine pred vladnim COVID grabežem moči« navaja, da je vladni odziv na pandemijo postal množično vsiljiv, prisilen in avtoritaren napad na pravice posameznika do suverenosti nad svojim življenjem, samim seboj in zasebno lastnino. Kot taki, zaključuje John W. Whitehead, so ti COVID mandati postali novo bojišče v vladnem vlečenju vrvi glede telesne avtonomije in individualne suverenosti.

"Trenutno so COVID "cepiva" čarobna vstopnica za dostop do "privilegijev" skupnega življenja," je dejal ustavni odvetnik John W. Whitehead, predsednik The Rutherford Institute in avtor knjige Battlefield America: The War on the American People . "Ker se prebivalstvo že pogojuje z idejo, da je biti del družbe privilegij in ne pravica, bi lahko tak dostop zlahka temeljili na socialnih kreditnih ocenah, vrednosti političnih stališč ali obsegu, v katerem je nekdo pripravljen izpolnjevati zahteve. z vladnim diktatom, ne glede na to, kakršni koli bi le ti bili."

Marca 2020 je Svetovna zdravstvena organizacija novi koronavirus, COVID-19, razglasila za pandemijo, kar je povzročilo najbolj razširjene in moteče javnozdravstvene izredne razmere v našem življenju. Od takrat so politični voditelji od predsednika do guvernerjev do županov podprli širok nabor ukrepov, katerih cilj je "omejiti širjenje COVIDa", od katerih so bili nekateri drakonski in brez primere. Ob enoletni obletnici izbruha COVID-19 je Inštitut Rutherford izdal poglobljeno poročilo »Državljanske svoboščine v dobi COVID-19«, da bi obravnaval občutljivo ravnovesje, ki ga je treba vzpostaviti med varnostjo in državljanskimi svoboščinami, nevarnosti prevelikega posega vlade in dolgoročnih posledic »izrednega stanja«, v katerem je vlada vse bolj pooblaščena za razglasitev izrednih razmer in uvedbo zapor, mandatov in omejitev, da bi se spopadla s širšo paleto skrbi, ki dajejo prednost obsežnim in različnim institucionalnim skrbem vlade glede individualnih pravic državljanov. Inštitut Rutherford je ob drugi obletnici pandemije izdal »Pravica da vas pustijo na miru: kako zaščititi svoje svoboščine pred vladnim COVID grabežem moči«, ki preučuje daljnosežne posledice tega, kako je "pandemija" vplivala na pravno, moralno in politično razpravo o tem, kdo lahko odloča, kaj se zgodi z našimi telesi med srečanjem z vladnimi uradniki. Kot opozarja poročilo, "to nas le potisne še korak naprej po tej poti k družbi popolnega nadzora, v kateri se lahko vlada v dogovarjanju s svetovnimi korporacijami odloči, kdo je 'vreden', da mu je dovoljeno sodelovati v družbi."

Inštitut Rutherford, neprofitna organizacija za državljanske svoboščine, nudi brezplačno pravno pomoč posameznikom, katerih ustavne pravice so bile ogrožene ali kršene, in izobražuje javnost o širokem spektru vprašanj, ki vplivajo na njihove svoboščine.