Članek
Mediji se obračajo nazaj na COVID – uvod v lažno zastavo Ukrajine?
Objavljeno Mar 26, 2022

Media Pivots Back To Covid – Prelude To A Ukraine False Flag?

V zadnjem mesecu so se tako osrednji kot alternativni mediji po vsem svetu osredotočili na rusko vojaško posredovanje v Ukrajini, ki se je začelo kot odgovor na skoraj devetletne zahodne provokacije, odkar je evromajdanska barvna revolucija strmoglavila in zamenjala demokratično izvoljenega Moskvi prijaznega predsednika Viktorja Janukoviča z zaporednima prozahodnima vladama Petra Porošenka in Volodimirja Zelenskega, katerih osemletna vojna proti odcepljenima republikama Doneck in Lugansk, ki je vključevala uporabo neonacističnih paravojaških enot, kot je bataljon Azov in etničnega čiščenja obeh republik etično pretežno ruskega prebivalstva, bi delovala kot katalizator za vojaško posredovanje Ruske federacije v svoji zahodni sosedi.

Poskusi, da bi Moskva mirno rešila situacijo v zadnjih nekaj mesecih, na koncu niso prinesli nič. Po zavrnitvi Kijeva, da bi izvajal svojo stran Minskih sporazumov, ki bi Donecku in Lugansku priznavali  določeno stopnjo avtonomije, medtem ko sta še vedno pod ukrajinsko oblastjo.

V preteklem tednu pa so se korporativni mediji opazno in počasi preusmerili nazaj na COVID-19, natančneje na novo "različico BA.2", in pozitivne teste odmevnih osebnosti, kot so Barack Obama, Hillary Clinton, Jen Psaki in Doug Emhoff, mož ameriške podpredsednice Kamale Harris – medijska pozornost, ki je ni bilo opaziti, odkar je več držav po vsem svetu hkrati odpravilo vse omejitve konec januarja, med zelo naključnim časom virtualnega dogodka agende Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu.

Ta nenaden usklajen preobrat nazaj k osrednji medijski pripovedi Covida, ki je bila pred dvema mesecema nenadoma opuščena na podoben način, sproža številna vprašanja in z nedavno potrditvijo trenutne podsekretarke za politične zadeve Victorie Nuland – ki je sama ključnega pomena za prvotno operacijo spremembe režima Evromajdana – da so laboratoriji v Ukrajini, ki so jih financirale ZDA, razvijali biološko orožje, pa tudi obtožbe Bele hiše, da namerava Rusija uporabiti kemično orožje kot del trenutne vojaške operacije, kažejo, da se nenadna zamenjava medijev do Covida lahko uporabi kot sredstvo za čiščenje prizorišča za smrtonosno eskalacijo v Ukrajini – kemični napad z lažno zastavo ali puščanje v laboratoriju, za katero Zahod krivi Rusijo in se uporablja kot sredstvo za Nato, da uvede „No Fly Zone“ nad Ukrajino, katero zahteva sedanji ukrajinski predsednik Zelensky.

Dejansko je uprizoritev kemičnega napada z lažno zastavo kot sredstvo za spodbujanje vojaškega posredovanja pod vodstvom ZDA taktika, ki so jo nedavno uporabljali Washingtonski Neocons.

Leta 2017 je bila Sirska arabska republika v primežu šestletne operacije spreminjanja režima, ki se je začela kot odgovor na zavrnitev predsednika Bašarja al Asada, da dovoli zahodnemu zavezniškemu Katarju gradnjo plinovoda skozi njegovo državo. Za razliko od Libije, ki je bila istočasno podvržena podobni operaciji za spremembo režima in ki so jo v osmih mesecih preplavili ter uničili teroristi, ki jih podpira Zahod, je bila Sirija uspešno sposobna vzdržati podoben napad, ki ga je podpiral Zahod, na njeno ozemlje, zahvaljujoč deloma intervencijam njenih zaveznikov Irana in Rusije, kar bi vodilo k nepremišljenim ukrepom lobija za spremembo režima.

4. aprila 2017 je bil v sirskem mestu Khan Shaykhun izveden kemični napad z lažno zastavo, zaradi česar je takratna ameriška administracija Donalda Trumpa tri dni pozneje izvedla napad s križarskimi raketami na letalsko oporišče Shayrat, ki je pod nadzorom sirske vlade. prvi neposredni vojaški spopad med Zahodom in Damaskom, odkar se je začela operacija spreminjanja režima, čeprav se je pravkar ustavilo pred obsežnim vojaškim posredovanjem, ki so ga pričakovali neokonci. Brez strahu bi se podoben napad z lažno zastavo začel skoraj leto dni pozneje v mestu Douma, tokrat pa bi ZDA, Velika Britanija in Francija izvedle zračne napade na cilje sirske vlade, čeprav se spet ustavi v libijskem slogu. "Območje brez letenja".

Zdaj, ko je skoraj neizogibno, da se pripravljajo oder za isti scenarij, ki se bo predvajal v Ukrajini – morda okoli konca maja, ko naj bi Svetovni gospodarski forum organiziral svoj prvi vrh po dveh letih na osebni ravni – svet se mora pripraviti na možne posledice, saj bi celo "omejen" napad na rusko vojaško infrastrukturo, podoben tistemu, kar se je zgodilo v Siriji, povzročil najhujšo posledico vseh - tretjo svetovno vojno.

Napisal Gavin O'Reilly ekskluzivno za SouthFront