Članek
Black Ops v Hollywoodu: od cenzure do normalizacije
Objavljeno Mar 30, 2022

Najprej je Cia poskušala preprečiti javnosti, da bi izvedela za njena umazana dejanja, zdaj pa se je strategija preusmerila v poskus normalizacije teh dejanj.

Ko se grda, ponižujoča, morilska in neizrekljiva dejanja prikazujejo kot rutina, postanejo sprejeta kot »način, na katerega se stvari delajo«.

Skoraj od samega začetka Združenih držav Amerike vodi prikrito vojno proti ciljnim narodom, bodisi z vmešavanjem v volitve, podpiranjem opozicijskih frakcij, tudi če so fašisti, podkupovanjem vladnih voditeljev in visokih uradnikov in – ko vse našteto ne uspe – z netenjem državnih udarov.

Večino svojega obstoja je bila CIA glavni instrument za izvajanje teh posebnih črnih operacij, od Konga do Kambodže. Toda dolgo časa je preprečevala, da bi kdo zvedel za to, celo s cenzuriranjem knjig nekdanjih častnikov – kot sta "CIA in kult inteligence" Victorja Marchettija in "Smrtonosne prevare: Mojih 25 let v CIA" Ralpha McGeheeja  –, da bi odstranili podrobnosti o posebnih dejavnostih agencije.

Pentagon je bil razporejen tudi kot prikrito orožje, pri čemer so se osebe, kot je Ed Lansdale, pojavile na obeh straneh ločnice CIA/DOD. Lansdale je najprej pomagal zadušiti upor marksističnega Huka na Filipinih, medtem ko je delal za ameriške letalske sile, preden se je povezal s Cio v Vietnamu in se pozneje vključil v operacije proti Kubi, vključno z zloglasno operacijo Northwoods.

Skoraj popolnoma nepriznan vidik prikrite ameriške politike je vloga, ki jo je Hollywood odigral pri propagandi ameriške in svetovne javnosti – najprej za zaščito Cie in ministrstva za obrambo (DoD) ter njihovih "black" operacij, v zadnjem času pa za njihovo promocijo.

Te agencije že desetletja z roko v rokavici sodelujejo s filmskimi ustvarjalci, da bi manipulirali ne le z lastnimi javnimi podobami, ampak tudi z dojemanjem vloge Amerike v svetu.

To so vsi kloni, 95% jih je klonov.