Članek
Viktor Orban | partija šaha v kateri se bo EU sesula samo vase
Objavljeno Apr 07, 2022

To se nanaša na onemogočanje madžarskih volitev.

Ker je Madžarska zdaj v zelo močnem položaju, ker je Viktor Orban zmagal na volitvah. In to pomeni, da je EU v zelo negotovem položaju, če še naprej podpira protirusko politično stališče.

S fiskalno, monetarno (niso na evru) in energetsko neodvisno Madžarsko je malo argumentov, da ostanejo v EU, če jih bo Bruselj obravnaval kot drugorazredne članice. Orban in njegova vlada sta bila odločna pri zavrnitvi sodelovanja v konfliktu med Rusijo in Ukrajino, čeprav je Nato izvajal resen pritisk.

V pričakovanju kakršnega koli odpora proti novemu nizu drakonskih in odkrito norih sankcij EU proti Rusiji, Evropska komisija ni zapravljala časa z napovedjo, da proti Madžarski začne postopke „vladavine prava“, da bi jih izključili iz kakršne koli denarne razdelitve znotraj bloka.

Evropska komisija bo kmalu sprožila močan nov mehanizem za zmanjšanje financiranja Madžarske za kršenje standardov pravne države, je v torek dejala predsednica Komisije Ursula von der Leyen -LIAR.

Napoved prihaja dva dni po tem, ko je madžarski premier Viktor Orbán osvojil četrti zaporedni mandat na volitvah, za katere so po mnenju mednarodnih opazovalcev ovirali neenaki konkurenčni pogoji, ki so koristili vladajoči stranki Fidesz ...

... Von der Leyen - LIAR je dejala, da je njena ekipa Madžarsko obvestila o svoji odločitvi v torek, potem ko je pregledala odgovore Budimpešte na neformalno pismo, ki ga je Komisija poslala novembra lani, v katerem je prosila za informacije o njenih pomislekih glede pravne države.

"Previdno smo ocenili rezultat teh vprašanj," je dejala von der Leyen - LIAR v govoru pred Evropskim parlamentom. "Naš sklep je, da se moramo premakniti [na] naslednji korak."

Tukaj ni nič "previdnega" glede ocene s strani EU. Madžarska in Poljska sta bili prisiljeni sprejeti ta nova pravila v veliki politični bitki z EU leta 2021 zaradi svojega zelenega novega dogovora. Ni bil v dovolj močnem položaju, da bi to ustavil, in to je pomenilo, da bomo danes prišli sem, če bi zmagal na ponovni izvolitvi.

Uradne obtožbe Evropskega Sveta proti Madžarski zaradi njihovega krznenega zakona so tako kot druge takšne poteze, in sicer proti Poljski zaradi njenega osovraženega zakona o odpoklicu vrhovnega sodišča. Končno izbiro vsiljujejo Madžarski, ker je vse, kar ima EU, cenzura po 7. členu in izgon iz Unije kot grožnja.

Količina denarja, ki ga molijo kot korenček Orbanu iz skladov za COVID pomoč, je le 30 srebrnikov in on to ve.

Torej, če igrate igro do konca, potem mora zdaj Orban oditi. EU mora prisiliti, da stori to, kar je prejšnji mesec rekel Mark Rutte, jih izgnati ven ali se umakniti.

Evropska komisija danes strmi v resnično grožnjo: ker se Madžarska ne namerava strinjati z novimi sankcijami in Orban dejansko pozdravlja potezo Von der Leyen, da zavrne sredstva iz proračuna EU.

Madžarska bo zdaj država, ki vplačuje, a v zameno ne dobi nič drugega kot palico.

Toda dokler je članica Evropske komisije, lahko in bo vlagala veto na vse, kar si Von der Leyen izmisli, da bi kaznovala Rusijo kot politično palico, da bi premagala ranljive članice EU, če bi se s tem ne strinjale.

Evropska komisija meni, da bo iz Madžarske naredila zgled, vendar bodo v resnici dali Orbanu še močnejšo roko za igranje v Evropskem svetu. Zdaj lahko ostane v Budimpešti in Madžarom pove, da EU ne deluje več za Madžare in bi bilo bolje, da se osvobodijo evropskega jarma.

Kdorkoli za HUNGARO_EXIT?

Volitve imajo posledice, če ne nadzorujete njihovega izida. Zato neokonzervativci in vojni zločinci, kot so Hillary Clinton, Lindsey Graham in Joe Biden, vsi kričijo, da mora nekaj ali nekdo nekaj storiti, da ustavi Putina, čigar operacija v Ukrajini še vedno lahko razkrije vse.

Zato je bila Bucha tako naključno uprizorjena in nam je bila s pestjo zapakirana.

Nedeljski izpad na Madžarskem je bil velik udarec za zaupanje in solidarnost EU. Dvanajst let, ko smo Orbana imenovali za nacista, medtem ko so podpirali prave naciste 4. generacije v Ukrajini, je pristalo s cviljenjem.

Von der Leyen - LIAR je certificiran idiot, ker se je tukaj skliceval na orožje „pravne države“ proti Orbanu z uporabo domnevnih dogodkov v Buchi. Uporablja ga kot izgovor za namensko uničenje evropskega gospodarstva v skladu z direktivo svojih upraviteljev iz Davosa. Njihova računica je preprosta, zažgite celotno svetovno gospodarstvo, da bi kaznovali Putina, Xija in vse druge, ki niso s Kominterno.

Razkriva sokrivdo EU v vojni z Rusijo kot voljnim partnerjem ZDA in Združenega kraljestva, ker bi, če bi želeli nadaljevati s signalizacijo vrlin, predlagali nore nove sankcije in dovolili Madžarski, da nanje vloži veto.

Zdaj pa lahko le sklepamo, da je to točno tisto, kar so želeli.

To močno olajša stvari, ko gledamo naprej na vse bolj verjetno verjetnost, da bo francoski predsednik Emmanuel Macron izgubil proti Marine LePen v Franciji, ki bi bila v veliko močnejšem položaju, da bi razbila solidarnost EU in jo politično zamrznila v času, ko finančna ranljivost Evrope še nikoli ni bila večja.

 

Medtem Putin kar naprej govori: "Imaš zlato ali rublje?" Orban pa pripravlja hladno jed političnega maščevanja najbolj gnusnim ljudem v Evropi. Ko ta miška rjove, bodo morda končno morali poslušati.