Članek
Britanci zdaj uradno skrivajo podatke o Covid cepivu
Objavljeno Apr 08, 2022

Od danes so jih nehali izdajati in lažejo, zakaj.

Britanska vlada je do prejšnjega tedna ponujala najboljši vir neobdelanih podatkov o učinkovitosti cepiv proti Covidu. Agencija Združenega kraljestva za zdravstveno varnost je vsak četrtek poročala o številu novih okužb, hospitalizacij in smrti glede na status cepiva.
Od lanske jeseni in še posebej od začetka različice Omicron so poročila predstavila vse bolj žalostno sliko učinkovitosti cepiva. Poročilo prejšnjega tedna je pokazalo, da je bilo marca cepljenih skoraj 90 odstotkov odraslih, hospitaliziranih zaradi Covida. Več kot 90 odstotkov smrti je bilo med cepljenimi:
Pomen teh poročil je težko preceniti.
Bila so najboljši vir neobdelanih podatkov o tem, kako dobro so cepiva proti Covidu delovala ali ne delujejo nikjer na svetu. To je bila dolgotrajna zaporedna serija z jasno opredeljenimi pravili iz velike države z visoko pokritostjo s cepivi.
Poleg tega, ker imajo Britanci nacionalno zdravstveno zavarovanje, bi lahko vlada s skoraj gotovostjo ugotovila, kdo je bil cepljen. Kot lahko vidite, se manj kot 1 odstotek ljudi v poročilih imenuje »nepovezani«, kar pomeni, da je bil njihov status cepiva nedoločen.
OD POROČILA TEGA TEDNA BRITANSKA VLADA TEH RAZPREDELNIC NI VEČ ZAGOTAVLJALA.
Britanska vlada ponuja nesmiselno opravičilo, da ne more več zagotavljati številk, ker je končala brezplačno univerzalno testiranje za Covid: Takšne spremembe v politiki testiranja vplivajo na zmožnost robustnega spremljanja primerov COVID-19 glede na status cepljenja, torej od tedna 14 poročila dalje ta del poročila ne bo več objavljen.
Britanska vlada laže.
Tudi če bi konec brezplačnega testiranja nekako vplival na njegovo zmožnost zagotavljanja "natančnih" podatkov o okužbah, ne bi vplivalo na številke hospitalizacije ali smrti, ki so veliko pomembnejše. Če bolniki s Covidom ne bodo anonimno hospitalizirani, bo Agencija za zdravstveno varnost še vedno lahko uskladila njihova imena (in imena na smrtnih listih) z evidenco o cepljenju.
Pravzaprav bi bila britanska vlada relikvija, če ne bi še naprej zbirala podatkov, in zagotovo bo. Toda javnost tega ne bo več videla.
zakaj?
En razlog in samo en razlog. Odkar sem oktobra Joeju Roganu omenil obstoj teh poročil, so le ta postala zadrega. Nemogoče jih je zavrteti in so najjasnejši možni signal o neuspehu cepiva.
Toda s skrivanjem številk cepiva ne bodo delovala bolje. To bo le zmanjšalo verjetnost, da bodo ljudje verjeli vsemu, kar jim bodo oblasti javnega zdravja povedale o Covidu in cepivih – če je to trenutno sploh mogoče.