Članek
Američani ''poveljujejo'' v vojni, pravi francoski novinar, ki se je vrnil iz Ukrajine
Objavljeno Apr 13, 2022

Francoski novinar, ki se je vrnil iz Ukrajine po prihodu s prostovoljnimi borci, je za CNews povedal, da so Američani neposredno "zadolženi" za vojno na terenu.

 

To je izjavil višji mednarodni dopisnik Le Figaro Georges Malbrunot.

 

Malbrunot je dejal, da je spremljal francoske prostovoljne borce, od katerih sta se dva že prej borila proti ISIS.

 

"Bil sem presenečen in tudi oni, ko so odkrili, da so za vstop v ukrajinsko vojsko odgovorni Američani," je dejal Malbrunot.

.

Kot je dodal, da so njega in prostovoljce "skoraj aretirali" Američani, ki so trdili, da so glavni, je novinar nato razkril, da so bili prisiljeni podpisati pogodbo "do konca vojne".
 
»In kdo je glavni? To so Američani, videl sem na lastne oči," je dejal Malbrunot in dodal: "Mislil sem, da sem z mednarodnimi brigadami, in sem se znašel pred Pentagonom."
 
Malbrunot je omenil tudi, da je Amerika Ukrajini dobavila samomorilska brezpilotna letala s preklopnimi rezili, kar je poudaril obrambni minister Lloyd Austin v tvitu, ki je razkril, da se ukrajinski vojaki usposabljajo za uporabo naprav v Biloxiju v Mississippiju.
S sklicevanjem na vir francoske obveščevalne službe je Malbrunot tudi tvitnil, da so britanske enote SAS "prisotne v Ukrajini od začetka vojne, tako kot ameriške Delte".
Rusija se očitno dobro zaveda "tajne vojne", ki jo v Ukrajini vodijo tuji komandosi, ki so v regiji od februarja.
null
Tako Združene države kot Združeno kraljestvo sta javno zatrdili, da v Ukrajini ne bo "škornjev na tleh", vendar je očitno od začetka vojne obstajala vojaška prisotnost ZDA in Združenega kraljestva.
"Ankete so v času pred vojno pokazale, da je velika večina Američanov želela, da naša vlada ostane stran od nje, vendar naši voditelji vedo najbolje in so več kot veseli, da tvegajo tretjo svetovno vojno v obrambi ukrajinskega marionetnega režima," piše Chris Menahan.