Članek
Nehajmo sodelovati s kriminalci, ki nas ubijajo zaradi dobička
Objavljeno May 01, 2022

Zelo preprosto je: nehajte se zastrupljati

Naslednji predstavljeni članek govori sam zase.

Primer Coca Cole morda bolj kot kateri koli drug izdelek ponazarja več stvari:

Obstoj kriminalnih združbe, ki meni, da je povsem v redu proizvajati, tržiti in prepričevati ljudi, da uživajo hrano, pijačo in zdravila, za katere VEDO, da škodujejo vašemu zdravju, dokler jim to prinaša denar. Takšno kriminalno razmišljanje bi moralo biti nesprejemljivo v zdravi skupnosti in zdrava skupnost, ki je v miru sama s seboj, ni možna, če se tako ponižano vedenje tolerira ali dejansko nagradi.

Če se tisti, ki vodijo takšna kriminalna podjetja, ki mislijo, da je popolnoma v redu, da vas zastrupljajo, ne morejo obvladati in nadgraditi svojega lastnega vedenja, potem bi jih morala vsaka odgovorna vlada, ki deluje v imenu ljudi, prisiliti, da se obnašajo pošteno in odgovorno. Ogromen neuspeh brezbrižnih ali malomarnih vlad, da to storijo, je osupljiv in je stal nešteto življenj, preobremenjenih zdravstvenih storitev in tako naprej.

Čeprav je zelo dobro, če krivdo zvalimo na ramena pokvarjenih korporacij ali pokvarjenih/malomarnih vlad, takšni zločinci uspevajo predvsem zaradi naše lastne malomarnosti. Na našo lastno neumnost delujejo parazitsko. Z drugimi besedami, zakaj za vraga sodelujemo z lastno zastrupitvijo?

Zelo preprosto: zelo dobro bi bilo, če bi se nehali zastrupljati.

preboj skozi pranje možganov

Ste se kdaj vprašali, kaj pravzaprav je Coca-Cola?

Coca-Cola je najbolj dragocena blagovna znamka v zgodovini in "Coca-Cola" je druga najbolj znana beseda na svetu za "zdravo".

Vendar je pijača sama po sebi absolutni strup za človeški metabolizem. Zelo kislo, pH je za eno točko višji od kisline akumulatorja.

Posledično je primeren (in pogosto tudi boljši) za čiščenje površin, pri katerih običajno uporabljamo strupena gospodinjska čistila.

Ceneje in lažje kupiti v nekaterih državah tretjega sveta kot čisto vodo. Coca-Cola uporablja »PR propagando«, da prepriča potrošnike in cele narode, da je »eko prijazna družba«, medtem ko so njene dejavnosti dejansko povezane z onesnaževanjem, pomanjkanjem vode in boleznimi.

Med ljudmi, ki uživajo brezalkoholne pijače, na primer Coca-Colo, je tveganje za srčni infarkt in možgansko kap za 48 % večje kot pri tistih, ki takih pijač sploh ne pijejo ali jih vsaj ne pijejo vsak dan.

Glede na študijo, objavljeno v reviji Respirology, je pitje brezalkoholnih pijač lahko povezano z boleznimi pljuč in dihal, vključno z astmo in kronično obstruktivno pljučno boleznijo (KOPB).

Ogljikova kislina v kolu povzroči izgubo kalcija v kosteh med 3-stopenjskim procesom:

✔ Ogljikova kislina draži želodec.

✔ Želodec poskuša draženje "ozdraviti" na način, ki ga lahko, torej doda edino kislinsko vez, ki jo ima: kalcij. Ta preide v kri.

✔ Zdaj malo kalcija v krvi iz kosti nadomesti manjkajoči kalcij. Če tega ne bi storili, bi močno poškodovali delovanje mišic in možganov.

A zgodba se tu ne konča. Druga težava s kokakolo je, da vsebuje fosforjevo kislino (ni enako kot ogljikov dioksid, pomešan z vodo). Fosforjeva kislina vpliva na shranjevanje kalcija v telesu.

Kokakola zmehča kosti na 3 načine (pravzaprav jih naredi šibkejše in krhke):

✔ Ogljikova kislina zmanjšuje kalcij v kosteh.

✔ Fosforjeva kislina zmanjšuje kalcij v kosteh.

✔ Pijača nadomešča alternative, ki vsebujejo kalcij, kot sta mleko ali voda. Mleko in voda nista odlična vira kalcija, vendar ju še vedno lahko štejemo za vira.

Rak požiralnika je bil pred dvema generacijama zelo redek, zdaj pa je pogost. Osnovni mehanizem deluje na naslednji način:

✔ Mehanske poškodbe celic so velik dejavnik tveganja za nastanek raka. To je razlog, zakaj delci azbesta povzročajo na primer pljučnega raka.

✔ Vse brezalkoholne pijače povzročajo refluks kisline (želodčna kislina se dvigne višje od zaklopke požiralnika). To je veliko bolj poudarjeno, ko je telo v vodoravnem položaju (med spanjem), vendar v večini primerov količina zaužite koka-kole in drugih brezalkoholnih pijač pomeni, da refluks kisline presega mejo nevarnosti. Kadar koli pijemo prijetno pijačo, to povzroči riganje in tako kislina pride v požiralnik. Koliko je preveč? Raziskava ne razkrije, kje je meja, samo kaže, da je večina od nas daleč preko nje.

✔ Želodčna kislina raztaplja tkivo – to je njen cilj. Želodčne sluznice v požiralniku ni, zato so poškodbe spodnjega dela požiralnika veliko pogostejše pri ljudeh, ki uživajo kisle brezalkoholne pijače, kot pri negaziranih pijačah. Posledica tega je radikalna rast celičnih mutacij in veliko višje ravni prostih radikalov.

Kaj se torej zgodi z našim telesom po pitju Coca-Cole?

Po 10 minutah: v kozarcu kokakole najdemo deset žličk sladkorja, ki meri uničujoč »udarec« po telesu, edini razlog, da ne bruhaš, pa je fosforjeva kislina, ki zavira sladkor.

Po 20 minutah: raven inzulina v krvnem obtoku poskoči. Jetra spremenijo ves sladkor v maščobo.

40 minut kasneje: Vnos kofeina se končno konča. Očesne zenice se razširijo. Krvni tlak se dvigne, ko jetra vnesejo več sladkorja v krvni obtok. Adenozinski receptorji se ovirajo, kar preprečuje zaspanost. http://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein

Po 45 minutah: telo poveča proizvodnjo dopaminskega hormona, ki stimulira možganski center za užitek. Podobna reakcija na to, kar povzroča heroin.

Po 1 uri: Fosforjeva kislina veže kalcij, magnezij in cink v prebavilih, kar dodatno spodbudi presnovo.

Kalcij se sprošča z namakanjem.

V 1 uri: učinek urina pijače vstopi v "igro". Iz telesa se odstranijo kalcij, magnezij in cink, ki so sestavni deli naših kosti, pa tudi natrij. Takrat lahko postanemo okretni ali dolgočasni. Celotna količina vode, ki jo vsebuje koksa, se odstrani z urinom.

Ko spijemo hladno steklenico kokakole in uživamo v njeni nesporni svežini, se zavedamo, kakšen kemični "koktajl" vnašamo v svoje telo?

Oglejmo si »anatomijo« najbolje promoviranih izdelkov Coca-Cole, Coca-Cola Light brez kofeina. Ta pijača vsebuje: gazirano vodo, E150D, E952, E951, E338, E330, arome, E211.

Voda, obogatena z ogljikovo kislino - to je soda voda. To moti izločanje želodca, poveča kislost želodčne kisline in povzroči napenjanje. Najprej se uporablja filtrirana voda iz pipe.

E150D – je barvilo za živila, ki se pridobiva s predelavo sladkorja pri določeni temperaturi, z ali brez dodatkov kemičnih reagentov. V primeru Coca-Cole dodajo amonijev sulfat.

E952 - natrijev ciklamat, nadomestek sladkorja. Ciklamat je sintetična kemikalija sladkega okusa, ki je 200-krat slajši od sladkorja in se uporablja kot umetno sladilo. Leta 1969 ga je FDA prepovedala, ker je skupaj s saharinom in aspartamom povzročil raka pri podganah. Kasneje je bilo to gradivo na zelo sumljiv način ponovno legalizirano.

E950 - kalijev acesulfat. 200-krat slajši od sladkorja, vsebuje metil-eter. Zaradi tega je srčno-žilni sistem težji. Vsebuje tudi špargljevo kislino, ki lahko povzroči tudi učinke vzburjenja v našem živčnem sistemu in sčasoma povzroči odvisnost. Moj acesulf je slabo raztopljen in ga ne priporočamo otrokom ali nosečnicam.

E951 - Aspartam. Nadomestek sladkorja za diabetike, kemično nestabilen pri visokih temperaturah, se razgradi na metanol in fenilamin. Metanol je zelo nevaren, saj lahko povzroči 5-10 ml poškodbe vidnega živca in nepopravljivo slepoto. V vročih brezalkoholnih pijačah se aspartam spremeni v formaldehid, ki je zelo močna rakotvorna snov. Simptomi zastrupitve z aspartamom so: omedlevica, glavobol, utrujenost, omotica, slabost, srčni utrip, povečanje telesne mase, razdražljivost, tesnoba, motnje spomina, zamegljen vid, omedlevica, bolečine v sklepih, depresija, neplodnost, izguba sluha in tako naprej in tako naprej. Aspartam lahko sproži naslednje bolezni: možganski tumorji, MS (multipla skleroza), epilepsija, Gravesova bolezen, kronična utrujenost, Alzheimerjeva bolezen, sladkorna bolezen, duševna pomanjkljivost in tuberkuloza.

E338 - fosforjeva kislina. To lahko povzroči draženje kože in oči. Uporablja se za proizvodnjo soli amoniaka, natrija, kalcija, aluminijeve fosforjeve kisline in pri organski sintezi oglja in filmskih trakov. Uporabljajo se tudi v toplotno odpornih materialih, keramiki, steklu, gnojilih, sintetičnih čistilih, proizvodnji zdravil, predelavi kovin ter v tekstilni in naftni industriji. Znano je, da fosforjeva kislina moti absorpcijo kalcija in železa v telesu, kar lahko povzroči oslabelost kosti in izgubo kosti. Drugi neželeni učinki so žeja in kožni izpuščaji.

E330 - Citrusna kislina. Široko se uporablja v farmacevtski in prehrambeni industriji. Soli citronske kisline (citrati) se uporabljajo v živilski industriji, na primer s kislinami, konzervansi, kot stabilizatorji in na medicinskem področju za ohranjanje krvi.

Arome – neznani aromatični dodatki

E211 - natrijev benzoat. Ta se uporablja pri proizvodnji živil za protibakterijske in glivične namene. Pogosto se zgodi v marmeladah, sokovih in sadnih jogurtih. Ni priporočljivo za osebe z astmo in tiste, ki so občutljivi na aspirin. Študija Petra Piperja (Univerza v Sheffieldu, Velika Britanija) je pokazala, da ta spojina povzroča znatno škodo v DNK. Po besedah ​​Petra natrijev benzoat, ki je aktivna sestavina konzervansov, DNK ne uniči, ampak jo izklopi. To lahko povzroči krčenje jeter in degenerativne bolezni, kot je Parkinsonova bolezen.

Če si življenja brez Coca-Cole ne morete predstavljati, razmislite o naslednjem:

Številni distributerji Coca-Cole v Ameriki uporabljajo to pijačo za čiščenje motorjev tovornjakov.

V Ameriki ima veliko policijskih avtomobilov steklenice Coca-Cole in ko se zgodi prometna nesreča, z njo sperejo kri s ceste.

Coca-Cola je odličen izdelek za odstranjevanje madežev rje s kromiranih površin avtomobilov. Če želite odstraniti korozijo iz avtomobilskega akumulatorja, samo nalijte koks in korozija izgine.

Če želite odstraniti zarjavel vijak, potopite kos tkanine v Coca-Colo in ga za nekaj minut zavrtite okoli vijaka.

Za odstranitev madežev z oblačil – na umazana oblačila nalijte Coca-Colo, dodajte detergent in zaženite pralni stroj kot običajno. Presenečeni boste nad rezultati.

Nekateri kmetje v Indiji uporabljajo Coca-Colo namesto pesticidov za insekticide, ker je cenejši in je učinek zelo podoben.

Coca-Cola je nedvomno zelo uporaben izdelek. Najpomembneje je, da ga uporabljate za namene, ki ne vključujejo njegove porabe!