Članek
Študija kaže direktno korelacijo med omrežjem 5G in pandemijo COVID-19
Objavljeno May 02, 2020

Študija kaže direktno korelacijo med omrežjem 5G in centri koronavirusne epidemije COVID-19

24.4. 2020 Končno se je pojavila prva študija o zelo jasni povezavi med izbruhi koronavirusa SARS CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 in prisotnostjo omrežij 5G. Hvala Claire Edwards za prevod iz španščine v angleščino.

Študija povezanosti med primeri koronavirusa in prisotnosti omrežij 5G

Avtor: Bartomeu Payeras Cifre, biolog z diplomo Univerze v Barceloni

Na voljo na spletni strani www.tomeulamo.com/fitxers/264_CORONA-5G-d.pdf 

Bartomeu Payeras Cifre.jpg

Bartomeu Payeras Cifre

Bartomeu Payeras Cifre je biolog, specializiran za mikrobiologijo, ki deluje na univerzi v Barceloni in je objavil več raziskovalnih člankov. V farmacevtskih laboratorijih Hubber v Barceloni je delal in raziskal bakterije in viruse črnih koz. Ustvaril in delal je na oddelku za morsko mikrobiologijo v Oceanografskem laboratoriju Palma de Mallorca:  Klinična analiza na Centru d'Analisis Clinicos v Palmi. Gensko inženirstvo: epizodna izmenjava Paracolobacterja in Citrobacterja C-3 z bakteriofagom. Biogram, metoda za oceno aktivnosti vitamina B12. Študija onesnaženosti morskih bakterij v pristanišču Maon.

Profesor matematike, fizike in kemije ter biologije na Inštitutu za strukturo materije (IEM). Odkritelj Dalijeve kode, s katero je na svojih slikah šifriral darila.

* * *

Pandemija COVID-19 in njeni učinki v začetku leta 2020 so presenetili znanstvenike in politike. Če se izvede katera koli raziskava, ki je namenjena razumevanju pojava in ki lahko posledično pomaga razjasniti vzroke pandemije, jo je treba spodbujati in / ali upoštevati. Povezava med primeri bolezni COVID-19 zaradi koronavirusa SARS CoV-2 in prisotnostjo omrežij 5G je bila obravnavana v alternativnih medijih in na družbenih omrežjih. Omeniti velja, da mediji, vsaj v Španiji, na dnevnih tiskovnih konferencah niso poročali o znanstvenih raziskavah na temo 5G in niso postavljali vladi nobenih vprašanj o 5G. Tudi skupina znanstvenikov, ki svetuje španski vladi, tega vprašanja ni postavila.

Zmožnost dokazovanja te povezave bi lahko bila zelo pomemben podatek, s katerim bi prispevali k razumevanju in reševanju problema.

Cilj raziskave: Ocena ali obstaja povezava med primeri koronavirusa COVID-19 in prisotnostjo omrežij 5G. V primeru pozitivnih rezultatov zaenkrat ne bi razvijali nadaljnjih vzročno-posledičnih pristopov. Glede na to, da obstaja dovolj velik statistični vzorec, je mogoče, da imajo dobljeni rezultati visoko stopnjo zanesljivosti.

Material in metode:  Študija je imela koristi od uradnega statističnega gradiva, ki se objavlja dnevno in je osnovno in dragoceno orodje. Treba je opozoriti, da v teh publikacijah metodologija, uporabljena za štetje primerov koronavirusnih okužb, na splošno ne daje resničnih podatkov. V Španiji in mnogih drugih državah to ni bilo izračunano, ker ni dovolj testov za takšne analize. Vendar to ne vpliva na rezultate te študije, saj temelji na primerjalni in ne na absolutni metodi okužbe. Zato bomo v izogib statistični napaki primerjali vrednost gostote potrjenih primerov koronavirusa (izraženo v številu primerov na 1000 prebivalcev) namesto absolutnih vrednosti. Ker je merilo za štetje, ki ga uporabljajo zdravstvene oblasti znotraj iste države ali mesta, enako, bo primerjava objavljenih vrednosti za različna mesta ali regije enako zanesljiva za statistiko. Primerjave potrjenih primerov med različnimi državami, razen asimptomatskih primerov, bodo enako zanesljive. Morebitna izjema neke netransparentne države, ki bi lahko manipulirala z objavo svojih podatkov, je zunaj nadzora te študije.

Uporabljena metoda je bila primerjava pojavnosti (število primerov na 1000 prebivalcev) med državami s tehnologijo 5G in brez nje. Med regijami iste države s tehnologijo 5G in brez nje. Med mesti iste države s tehnologijo 5G in brez nje. Med različnimi soseskami istega mesta z mrežno karto 5G tega mesta. Primerjava držav s skupnimi mejami s tehnologijo 5G in brez nje. Primerjava primera ene države znotraj druge, kot je to primer San Marino. Podatki za vsak grafikon so bili vzeti v istem dnevu. Grafični rezultati in podatki, objavljeni spodaj:

1. Grafikon 9 držav z največ okužb po vsem svetu 2. Grafikon in stopnja okužbe petih držav z najvišjo incidenco v Evropi 3. Grafikon in stopnja okužbe štirih bližnjih držav na isti zemljepisni širini: Portugalska, Španija, Italija, Grčija 4. San Marino: primerjava stopnje okužbe z Italijo in Hrvaško 5. Italija: Grafikon pojavnosti primerov COVID-19 in 5G omrežja 6. Španija: zajetna mreža 5G in stopnja okužbe 7. Barcelona: Grafikoni s 5G pokritostjo in stopnjo okužbe 8. Madrid: Karte pokritosti 5G in stopnje okužbe 9. New York: grafikon pojavnosti koronavirusa in omrežje 5G. 10. "Učinek meje" med Mehiko in ZDA. 11. Kanada, ZDA in Mehika: grafikon 5G omrežij in stopnja okužbe. 12. Afrika: grafikon omrežja 5G. 13. Perzijski zaliv: omrežje 5G in ameriške vojaške baze. 14. Diagram in stopnja okužbe Kitajske in sosednjih držav.

Ugotovitve
-
1. Pridobljeni rezultati kažejo jasno in tesno povezavo med deležem koronavirusnih okužb in lokacijo 5G anten.
-
2. Ta študija ne analizira koristnih ali škodljivih učinkov 5G elektromagnetnega sevanja na ljudi. Vendar kaže na možen vzrok v trenutni pandemiji.
-
3. "Učinek meje" med državami je pomemben, izviren in edinstven za to pandemijo: predstavlja izrazite razlike med stanji okužbe v sesednjih državah z in brez omrežja 5G. Še posebej pomembno je, da imajo države, ki mejijo na Kitajsko, zelo nizke stopnje okužbe. Primerjamo lahko tudi stanje med Mehiko in ZDA ali med Portugalsko in Španijo itd.
-  
4. Primer San Marina je še posebej pomemben. je prva država na svetu, ki  je namestila omrežje 5G in je zato država, katere državljani so bili najdlje izpostavljeni sevanju 5G in kar je sumljivo, so prva država na svetu z okužbami koronavirusa. Verjetnost tega dogajanja je 1 od 37.636.
-
5. Tudi v raziskanih mestih, Madridu, Barceloni in New Yorku, lahko opazimo to povezanost. V študiji mesta Barcelona je razvidno, da ima socialno-ekonomski dejavnik pomembno vlogo.
-
6. Zelo pomembno je, da je na afriški celini s pomanjkljivimi zdravstvenimi viri, vendar brez omrežja 5G, je stopnja okužbe s koronavirusom zelo nizka, razen pri nekaterih antenah 5G v Južni Afriki, kjer je tudi najvišja stopnja okužb v Afriki.
-
7. Stopnje okužbe so razredčene. Na stopnjo okužb v nekaterih regij vplivajo mesta s 5G, vendar so stopnje okužbe teh mest razredčene v tistih regijah, ki jim pripadajo. Tako je pomembneje, kot je to v primeru Španije, primerjati eno-provincialne avtonomne regije kot tiste, ki jih sestavlja 3 ali več starih provinc. Tako vidimo, da imajo nekatere regije z omrežjem 5G, kot so Rioja, Madrid in Navarra, stopnje okužbe s koronavirusom med 4 in 8-krat višje kot druge regije, ki nimajo omrežja 5G. Enako je tudi v drugih mestih po svetu, kjer omrežje 5G ne pokriva celotnega ozemlja države ali regije.
-
8. Ti podatki in rezultati imajo vrednost „in vivo“, niso pridobljeni na podlagi prospektivnih ali laboratorijskih študij. Še nikoli doslej nismo imeli toliko epidemioloških informacij o bolezni pri ljudeh, da bi lahko pripravili znanstvene študije. Način za odgovor na vprašanje vzroka in posledic bi bil, da se vsaj kot preventivni ukrep odklopijo omrežja 5G in se potem vidijo rezultati razvoja primerov okužbe s koronavirusom. Tako bi preučevali stopnjo okužbe v držvi, ki je po začetku pandemije razglasila moratorij za 5G, in preučevali, če se statistika spremeni. Glede na predstavljene dokaze je treba podatke in zaključke te študije nujno upoštevati. Glede na trenutno težo pandemije so mediji in politični in zdravstveni organi odgovorni za nujne ukrepe. Neukrepanje ob ugotovitvah te študije bi se lahko zdelo vsaj malomarno in zelo verjetno kaznivo dejanje.
Bartomeu Payeras i Cifre, 14. april 2020

* * *

1. Grafikon 9 držav z največ okužb na svetu

* * *

2. Grafikon in stopnja okužbe petih držav z najvišjo incidenco v Evropi


* * *

3. Grafikon in stopnja okužbe štirih bližnjih držav na isti zemljepisni širini: Portugalska, Španija, Italija, Grčija

* * *

4. San Marino: primerjava stopnje okužbe z Italijo in Hrvaško

"Zakaj 5G v San Marinu? Ker samostojna narava države in njene razmeroma majhne omejitve uporabe radijskih frekvenc omogočajo idealno mesto za preizkus najnovejšega razvoja telekomunikacijske povezljivosti. "Telecom Italia namerava podvojiti število svojih mobilnih točk v državi in ​​bo dodatno namestil mrežo majhnih celic 5G v centru San Marina."  https://www.fircroft.com/blogs/s%20an-marino-set-to-become-the-%20first-5g-country-72001910124

* * *

5. Italija: Grafikon pojavnosti primerov COVID-19 in 5G omrežja

* * *

6. Španija: zajetna shema 5G in stopnja okužbe

Podatki za mesta s 5G bi morali biti povezani s številom okužb v teh mestih. Ker podatki po mestih niso na voljo, je bila primerjava narejena s podatki za avtonomne regije. Zaradi tega se podatki prestolnic razredčijo s podatki iz njihove regije. Zato je primerjava v avtonomnih regijah z eno ali dvema pokrajinama pomembnejša: Extremadura, Murcia, Madrid, Navarra, Rioja, Balearski otoki, Asturija ali Kanarski otoki. Tudi v Euskadi, saj imajo tri glavna mesta 5G.

* * *

7. Barcelona: Grafikoni s 5G pokritostjo in stopnjo okužbe

* * *

8. Madrid: Karte pokritosti 5G in stopnje okužbe

* * *

9. New York: grafikon pojavnosti koronavirusa in omrežje 5G

* * *

10. "Učinek meje" med Mehiko in ZDA

11. Kanada, ZDA in Mehika: grafikon 5G omrežij in stopnja okužbe na 1000 prebivalcev

Kanada 0,68

ZDA 1,70

Mehika 0,04

* * *

12. Afrika: grafikon omrežja 5G

* * *

13. Perzijski zaliv: omrežje 5G in ameriške vojaške baze

* * *

14. Diagram in stopnja okužbe Kitajske in sosednjih držav

Rezultati in razprava

Da bi vedeli, ali je rezultat naključen pojav ali ne, je treba opraviti statistično analizo rezultatov, da se izračuna verjetnost dogodka. Izračun verjetnosti dobimo tako, da število ugodnih primerov delimo s številom možnih primerov. Če rezultat pokaže, da ne gre za naključen pojav, kaže dovolj vzročnih razlogov za analizo vzrokov. Za odpravo morebitnih napak se bomo vedno odločili za najbolj konzervativno številčno možnost.

Izračunajmo torej verjetnost treh zgoraj analiziranih primerov.

(a) Verjetnost, da je 9 najbolj okuženih držav na planetu istočano tudi 9 držav z omrežji 5G. 

Na planetu je 194 držav. Od 6. marca 2020 je po podatkih GSMA 24 držav s tehnologijo 5G.

Pr = 24/194 x 23/193 x 22/192 (skupno devetkrat) = 0,1237 x 0,191 x 0,114 x 0,1099 x 0,1052 x 0,1005 x 0,057 x 0,0909 x 0,0860 = = 1,47 x 10 (visoko -9). Verjetnost je 1 od 680.000.000. Če vključimo Japonsko, ki ima tudi 5G in je stopnja okužbe podobna kot v Južni Koreji ... je verjetnost ena proti 8.500.000.000.

(b) Verjetnost, da ima 5 najbolj okuženih držav v Evropi omrežje 5G.

V Evropi je 49 držav, med katerimi je trenutno težko vedeti, ali trenutno nameščajo 5G, saj jih je 5, ki so razglasile moratorij, številne druge pa nimajo operativnih omrežij, čeprav podjetja objavljajo, kot da bi že delovala, ko so so podpisali sporazume. Računali bomo nižje število, kot konzervativno možnost pa predvidevamo, da ima približno 15 držav operativne sisteme 5G. Pr = 15/49 x 14/48 x 13/47 x 12/46 x 11/45 = 0,00157. Verjetnost je 1 proti 637. 

(c) Primer San Marina je zelo pomemben. Nahaja se znotraj italijanskega ozemlja, s podobno kulturo, gospodarstvom in socialno stopnjo, vendar ima veliko višje stopnje okužbe. Edina razlika je čas izpostavljenosti njenih državljanov sevanju 5G, ker je bil San Marino 4. septembra 2018 prva država na svetu, ki je uvedla 5G tehnologijo, v Italiji pa jo uvedli 5. junija 2019. To odpira vrata za razpravo o verjetnem vplivu 5G na povečanje stopnje okužbe v San Marinu. Pr = 1/194 x 1/194. Verjetnost je 1proti 37.636.

Te številke so dovolj zgovorne, da izračun drugih primerov ni potreben. Rezultati za mesto Barcelona kažejo, da sociološki dejavniki nimajo pomembnega vpliva na stopnjo okužbe, vendar vidimo jasno povezavo s karto pokritosti 5G, ki je dodana k pokritosti s 4G, kar omogoča sklep o povezavi med pokritjostjo z mobilnim omrežjem in deležem primerov okužb s koronavirusom. Če bi bilo na voljo več podatkov, bi bilo treba to študijo razširiti tudi na druga mesta.

Opomba prevajalca: med zadnjim odstavkom oddelka z naslovom "Rezultati in razprava" in 5. odstavkom razdelka z naslovom "Ugotovitve" obstaja protislovje. V enem je navedeno, da "sociološki dejavniki nimajo pomembnega vpliva na stopnjo okužbe", v drugem pa je navedeno, da imajo.

 

http://www.radiationdangers.com/5g/study-shows-direct-correlation-between-5g-networks-and-coronavirus-outbreaks-2/

https://publishwall.si/radha88880000/post/536533/dr-cowan-dr-havas-dr-backwinkel-in-dr-davis-koronavirus-covid-19-in-elektromagnetno-sevanje-4g-in-5g

https://www.youtube.com/watch?v=xyYs_y75jBM

https://magdahavas.com/5g-and-mm-waves/corona-virus-and-5g-is-there-a-connection/

http://radiationdangers.com/5g/explosive-information-5g-vaccination-nanoparticles-and-the-genocide-of-humanity/

https://dokumentarac.com/covid-19/video-prof-dr-sc-thomas-cowan-dr-med-objasnjava-utjecaj-5g-na-pojavu-c0vida-19-s-hrvatskim-prijevodom/

meni ni jasno, kak se vsi bojijo teh velikih anten, a kaj je router v hiši? ANTENA ISTO ki oddaja signale-frekvence katere so že večje od 5ghz https://www.youtube.com/watch?v=KY1jknW12K4

Končno se je pojavila prva študija o zelo jasni povezavi med izbruhi koronavirusa SARS CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 in prisotnostjo omrežij 5G.