Članek
Resolucija Sveta Evrope: cepljenje ne sme biti obvezno in necepljeni ne smejo biti diskriminirani
Objavljeno Feb 20, 2021

Resolucija Sveta Evrope 2361 izrecno in odločno prepoveduje kakršno koli diskriminacijo na osnovi cepljenja proti SARS-CoV-2 Covid-19, predvsem pa »siljenje/prisiljenje«, uzakonjeno dolžnost cepiti se!

»Odlične novice Sveta Evrope (CoE), vodilne svetovne organizacije za človekove pravice, ki je organ upravljanja Evropskega sodišča za človekove pravice. Kot se verjetno zavedate, je Svet Evrope drugačen in ločen od Evropske unije. Velika Britanija in Irska sta pogodbenici Sveta Evrope in Evropskega sodišča za človekove pravice. To je odlična novica za ljudi, ki jih skrbi obvezno cepljenje ali diskriminacija glede statusa cepljenja. 27.januarja 2021 je bila izglasovana resolucija Sveta Evrope, ki državam prepoveduje, da bi cepljenje proti Covidu postalo obvezno, ali da se lahko uzakonjena dolžnost cepiti se uporablja za zapovedi, prepovedi ali diskriminacijo delavcev ali kogarkoli, ki se ne cepi

By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=42081814

*

Kot navajajo tudi ugledni pravni strokovnjaki iz tujine (preverljivo na svetovnem spletu) »Resolucija naslavlja bistvena vprašanja in odraža stališče te institucije glede tega vprašanja«, kot sledi:

7.3 glede zagotavljanja visoke sprejemljivosti cepiva:

7.3.1 zagotavljanje obveščenosti državljanov, da cepljenje ni obvezno in da se na nikogar ne pritiska/ne prisiljuje politično, socialno ali kako drugače, da se cepi, če tega ne želi narediti sam;

7.3.2 zagotoviti, da nihče ne bo diskriminiran, ker ni bil cepljen zaradi možnih tveganj za zdravje ali ker noče biti cepljen;

 

Celoten dokument je dostopen na povezavi: https://pace.coe.int/en/files/29004/html

Vir: https://zazdravodruzbo.si/2021/02/13/resolucija-sveta-evrope-izrecno-in-odlocno-prepoveduje-kakrsno-koli/?fbclid=IwAR3s7dJ6jpgRt4xn_IsaBRYUyDnFb7mHiFoN4GdpkqUBIP3qPjUg7Ag-6mw

*

Dr Fauci in medicinska diskriminacija s cepilnimi potnimi listi

https://www.naturalnews.com/2021-03-04-fauci-wants-vaccine-passports-control-over-your-life.html

*

*

https://www.planet-lepote.com/solniki-mnozicno-podpisujejo-apel-svetu-eu-ne-pristajamo-na-prisilo?fbclid=IwAR3JefKRP3n4El5epOx9KboIY8p7Ec2qrV2wY2i8saY6DPBl1OoNZd397Co

*

Vodja skupine Državljanska nepokorščina Aleksander Rimele napoveduje še več aktivnosti tega protestniškega gibanja. Ena od aktivnosti bo, kot napoveduje, tudi bojkot cepljenja za vzgojitelje in vzgojiteljice.

Aleksander Rimele, vodja gibanja Državljanska nepokorščina, pove, da bo naslednja aktivnost protestniške skupine bojkot cepljenja vzgojiteljic in vzgojiteljev. 

Pravi, da so ga vzgojitelji kontaktirali sami in da so vodje skupin in skupine že vzpostavljene. Vsaka skupina vzgojiteljev in vzgojiteljic bo imela tako svojega vodjo, ki bo znotraj te manjše entitete gibanje vodil. 

https://mariborinfo.com/novica/lokalno/bojkot-cepljenja-s-strani-vzgojiteljev-vodja-protestniskega-gibanja-spregovoril-o?fbclid=IwAR0HKAB2Kz5p_dIPbqZjinuidQixzm8eGUsMi4icfAMtV_z0sghbfsAPfgI

*

Pogojevanje posameznikove službe ali šolanja s cepljenjem proti SARS-CoV-2 je vplivanje in pritiskanje na posameznikovo odločitev o cepljenju. Vsa cepiva proti SARS-CoV-2 imajo za zdaj le pogojno dovoljenje za promet in uporabo, saj so še v postopku raziskave kasnih stranskih učinkov in posledic uporabe.

Iniciativa Slovenskih zdravnikov je objavila izjavo o cepljenju, v kateri so poudarili, da je cepljenje proti SARS-CoV-2 virusu je v Sloveniji prostovoljna in individualna odločitev.

Prav tako poudarjajo, da je pogojevanje posameznikove socialne aktivnosti (npr. službe, šolanja…) s cepljenjem proti SARS-CoV-2 je vplivanje in pritiskanje na posameznikovo odločitev o cepljenju. Odločitev, ki je posledica pogojevanja, zato ni svobodna oziroma prostovoljna odločitev. Pogojevanje socialnih aktivnosti s cepljenjem proti SARS-CoV-2 je v nasprotju s priporočili NIJZ, ki trdijo, da je odločanje za cepljenje proti SARS-CoV-2 prostovoljna in individualna odločitev in tudi v nasprotju z resolucijo 2361 (2021) parlamentarne skupščine Sveta Evrope, še navajajo v Iniciativi slovenski zdravniki.

Izjavo posredujemo v celoti: https://maribor24.si/slovenija/iniciativa-slovenskih-zdravnikov-pogojevanje-sluzbe-s-cepljenjem-je-v-nasprotju-tudi-s-priporocili-nijz?fbclid=IwAR1B0ttjrV60JoHzwpFfM4JEcV0yp2N6UdWSA9DUs3Ozq5zXn1IsUQUJwTo

*

https://www.regionalobala.si/novica/opozorilo-zdravnice-na-politicno-podstavljeno-past-ob-razglasitvi-epidemije-bo-imela-vlada-pravico-o

Biserka Ilin je zdravnica, ki je v teh dneh opozorila na domnevno sporen odlok slovenske vlade. Meni, da gre za hudo zlorabo s strani politike, ki si hoče podrediti medicinsko stroko. Vlada je namreč v skupino najbolj nevarnih nalezljivih bolezni uvrstila tudi covid-19. To so bolezni, ki imajo zaradi izjemno visoke smrtnosti poseben status in je zaradi njih dopuščeno poseganje v temeljne človekove pravice, tudi v svobodo posameznika, da lahko sam odloča o svojem telesu in posegih vanj. Zapis zdravnice, ki je kot blisk zaokrožil po socialnih omrežjih, v javnosti vzbuja veliko razburjenja.

"Kot zdravnica bi rada opozorila na odlok vlade, ki je zelo sporen. Menim, da gre za hudo zlorabo in klasično podreditev stroke s strani politike," opozarja dr. Ilinova v zapisu, ki se je razširil po družbenem omrežju Facebook. Slovenska vlada je namreč sprejela odlok, s katerim je bolezen covid-19 uvrstila v skupino najbolj nevarnih nalezljivih bolezni, kot je npr. kuga, in skupino hemoragičnih mrzlic – v slednjo se uvrščajo, npr. ebola, rumena mrzlica – s stopnjo smrtnosti med 45 in 100 odstotkov.

"Dejstvo je, da je smrtnost pri covidu-19 nekaj stokrat manjša"

Za to skupino nalezljivih bolezni, ki imajo zaradi izjemno visoke smrtnosti poseben status, velja, da je dovoljeno poseganje v temeljne človekove pravice, v osebno svobodo posameznika in njegovo odločanje o svojem telesu oziroma posegih vanj.

Dejstvo je, da je stopnja smrtnosti pri covidu-19 nekaj stokrat manjša od katerekoli bolezni iz omenjene skupine in za uvrstitev v to skupino ni prav nobene strokovne podlage. Ima ta odlok vlade lahko hude posledice za vse nas. Na podlagi tega odloka bo namreč ob razglasitvi epidemije vlada imela pravico odrediti tudi obvezno ali celo prisilno cepljenje ali zdravljenje," razlaga dr. Ilinova in zatrjuje, da covid-19 po strokovnih argumentih, na katerih temelji opredelitev omenjene skupine nalezljivih bolezni s posebnim statusom, nikakor ne sodi v skupino bolezni, ki bi do takšne mere ogrožala preživetje populacije, da bi bil tako grob poseg v temeljne človekove pravice utemeljen.

Vladni odlok je bil objavljen v uradnem listu 3. septembra 2020 in je že stopil v veljavo.

"Menim, da je umik tega odloka nujen, če ne želimo dopustiti popolne kontrole in represije nad nami brez tehtnih argumentov. Imam občutek, da poslanci, ki bodo v kratkem glasovali o Zakonu o nalezljivih boleznih – ZNB, kot tudi širša javnost, o posledicah tega odloka oziroma možnostih zlorabe niso bili informirani."

Kot nadaljuje dr. Ilinova, o uvrstitvi določene bolezni v skupino najbolj ogrožajočih ne sme odločati politika na osnovi lastnih interesov, temveč zaradi resnosti posledic to lahko stori samo širši krog strokovnjakov na osnovi argumentov in po zelo tehtnem premisleku.

"Kar se seveda v tem primeru ni zgodilo. O tem nismo bili informirani niti zdravniki. Minister Gantar nas je s kratkim stavkom v poročilih postavil pred gotova dejstva in brez pojasnila (za tiste, ki ne vedo za kaj pravzaprav gre) kakšne hude posledice skriva ta politično podstavljena past," je odločna psihiatrinja v svojem zapisu, ki opozarja, da se največ škode, tudi nepopravljive, lahko zgodi prav na področju zdravja.

"S tem odlokom si je vlada zagotovila prosto pot do uvedbe obveznega ali celo prisilnega cepljenja tudi v primeru epidemije covid-19. S tem bi dala legitimnost farmacevtski industriji za največji biološki eksperiment na ljudeh z nepredvidljivimi posledicami, kar je prepovedano z Ženevsko konvencijo," opozarja zdravnica.

Kot dodaja, ni narobe to, da bi cepiva postala dostopna vsem, ki se želijo cepiti prostovoljno ob opozorilu o morebitnih tveganjih. Nikakor pa to ne sme biti obvezno. Kot alarmantno opisuje tudi dejstvo, da proizvajalci cepiv ne nosijo nobene niti kazenske niti odškodninske odgovornosti za trajno škodo na zdravju ljudi ali v primeru smrti, ki jo bodo morda povzročila njihova cepiva.

"Zato menim, da je umik tega vladnega odloka nujen. Zanemarljivo ni niti dejstvo, da vlada 'gibanje' oziroma stanje epidemije določa na podlagi precej nezanesljivih PCR testov, ki dejansko sploh niso namenjeni in niti klinično testirani za tovrstno uporabo. Na ta način je mogoča poljubna interpretacija nujnosti represivnih ukrepov."

Dr. Eržen: Nekateri vladni ukrepi so nepotrebni, pretirani in ne služijo varovanju zdravja

Dr. Ilinova, kot navaja, ne zanika obstoja bolezni niti njene potencialne nevarnosti, ki jo povzroči z zapleti predvsem pri ranljivih skupinah. Vendar se strinja z dr. Ivanom Erženom, ki je že marca, kot takratni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dejal, da so nekateri vladni ukrepi nepotrebni, pretirani in ne služijo namenu varovanja zdravja.

"Kot vemo, je bil zaradi te izjave dr. Eržen v roku 48 ur odstavljen samo zato, ker je korektno zagovarjal stroko, epidemiologijo. To, kar se v zvezi s tem dogaja, me zelo skrbi. Veliko kolegov se strinja z zgoraj napisanim, vendar o tem ne upajo spregovoriti zaradi pritiskov in diskreditacij," zaključuje dr. Ilinova.

*

*

6.4. 2021: WHO ne podpira cepilnega potnega lista, dokler ne bo znano, ali COVID-19 cepivo preprečuje prenos okužbe-

http://webtv.un.org/watch/who-press-briefing-vaccine-passports-geneva-6-april-2021/6246831548001/?fbclid=IwAR3wnXyfIMpc1dVpszZcK0Za0TRgxd4UcIW1tihmroZ5wmAEkzF3ZNil-Dw

*

*

Pravno mnenje glede cepljenja zdravstvenih delavcev: ISIS Glasilo zdravniške zbornice 2021 št.2 stran Forum 37:

http://online.pubhtml5.com/agha/oyuv/?fbclid=IwAR17zHrP2erRWHJkaxv0pS9TRXp7emkncf_UL5I9HiBL0O0prrKIGchWnEQ#p=37

Vendar okužbe ne prenašajo le necepljeni, temveč tudi cepljeni s cepivom za COVID-19

To celo piše na NIJZ : ALI CEPLJENJE POMENI TUDI, DA VIRUSA NE BOM MOGEL PRENESTI NA SVOJE BLIŽNJE? ALI PREVIDNOSTNI UKREPI PO CEPLJENJU ŠE VEDNO VELJAJO?

Zaenkrat nimamo dovolj dokazov, da bi lahko trdili, da cepljeni posamezniki ne morejo prenašati virusa, zato si vseeno prizadevajte, da preprečite širjenje. Držite se priporočenih ukrepov.

https://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-cepljenja-proti-covid-19#ali-cepljenje-pomeni-tudi%2C-da-virusa-ne-bom-mogel-prenesti-na-svoje-bliznje%3F-ali-previdnostni-ukrepi-po-cepljenju-se-vedno-veljajo%3F

*

Gibanje Resnica in sodba Evropskega sodišča za človekove pravice, da obvezno cepljenje ne krši človekovih pravic:

https://www.facebook.com/GibanjeResni.ca/videos/474077343715370

Ali se nam obeta obvezno/prisilno cepljenje z gensko terapijo?

*

Green pass: a class action lawsuit open to Europeans

Published on 13/04/2021 à 16:31

An open letter is published today by "L'Obs" [1] to mark the first European collective legal action. An online press conference will be held on Thursday 15 April at 10am.
The platform for collective legal actions, MySmartCab, is thus opening up to all European citizens a "class action" to prevent any infringement of individual freedoms [2].
This action before the Court of Justice of the European Union is based on the principle of transparency, as advocated by Article 1 of the Treaty on European Union.

Due to the need to be numerous, a petition preceded the European collective action. From 50,000 signatures onwards, a request for production of documents will be filed by the legal team with the European Commission free of charge.

If this amicable phase is rejected, the petitioners who wish to do so can join the collective legal action. The cost of the legal action is then shared between the thousands of citizens who freely decide to participate, for a fee starting at around 20 euros per participant.


A first act of transparency required: vaccine evaluation data

The European health pass is based on the efficacy and safety of Covid-19 vaccines. Initially, the collective action aims to get the European Medicines Agency to publish the evaluation data for the four vaccines. In fact, given the weakness of the preliminary studies, the Agency has only validated these vaccines provisionally, on the basis of a conditional marketing authorisation.

Transparency on the "health pass": a citizen counter-power

For Christophe Lèguevaques and Arnaud Durand, lawyers at the Paris Bar and initiators of the Dejavu.legal project: "Faced with high economic stakes, transparency is required to restore trust and guarantee individual freedoms [3]."

[1] The open letter and the list of signatories can be accessed at www.nouvelobs.com/opinions/
[2] The European initiative and its class action are described on DejaVu.legal
[3] On fundamental rights, see the UN Secretary General's statement: Liu.re/UN-Covid19

About MySmartCab

MySmartCab is a platform for collective actions at the service of French and now European citizens, with the first European class action #DejaVu.The platform brings together people who are deprived, isolated, of any kind, but who have a similar dispute in order to create a balance of power with opponents of high calibres. It has enabled the defence of thousands of claimants in the #Levothyrox, #Linky, #5G cases, and the right to prescribe or have access to treatment with #Noublionsrien.

 

https://www.24presse.com/societe_green_pass__a_class_action_lawsuit_open_to_europeans-search-9923380-1-Societe.html/#.YH5jxegzY2y

Communiqué publié par Durand Arnaud
Published on 13/04/2021 à 16:31 sur 24presse.com

*

https://andraz-tersek.si/memorandum-o-ocitni-in-pravno-nedopustni-prisili-ljudi-v-medicinske-posege-in-o-pravno-prepovedanem-eksperimentiranju-z-ljudmi/?fbclid=IwAR0jZjRp1p1Qu387JbHz0qacWtDC-LMDmDaSNpalZf5UO7xoAnme59Eu1wg

*

USTAVA REPUBLIKE SLOVENIJE
18. člen (prepoved mučenja):
"Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočem kaznovanju ali ravnanju. Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve."
***
PRISILA je pravno, etično in deontološko nedopustna, prepovedana. Prisila je lahko NEPOSREDNA ali POSREDNA. Včasih je posredna prisila hujša, trdovratnejša in usodnejša od neposredne. Predvsem, če je in ko je SISTEMSKA, celo VSEOBSEGAJOČA.
***
Spoštovane poslanke in spoštovani poslanci, spoštovana javnost,
seveda sem se ponovno spomnil obstoja Komisije RS za medicinsko etiko. In sem poskusil.
Server spletne strani Komisije RS za medicinsko etiko ne deluje. Vsaj na mojih računalnikih ne.
Nekaj kolegov sem prosil, da poskusijo še sami. Spletišča komisije jim ni odprlo.
Zato sem šel na spletišče vlade.
Tam je stran, namenjena tej komisiji in njenim pisnim stališčem do nekaterih vprašanj.
Že prvo stališče komisije, ki naslavlja vprašanja "covid", ustreza nekaterim predlogom parlamentarne opozicije in cvetniku zbranih strokovnjakov z različnih področij, ki jih na seji Odbora DZ za zdravstvo, v torek, 27.4.2021, koalicija (zlasti poslanke SDS) ni hotela sprejeti.
Ne spomnim se, da bi to komisijo, ali njenega predsednika, ali njene člane in članice, redno, pogosto ali občasno videl in slišal javno nastopati - v imenu komisije, z neposrednimi, natančnimi in jasnimi stališči do pravne politike oblasti glede testiranj in cepljenja ljudi.
Ne spomnim se niti, da bi se stališča te komisije, kaj šele znanstvena in intelektualna zapuščina akademika prof. dr. Jožeta Trontlja, redno predstavljala in prevpraševala v javnem prostoru.
Morda sem to nehote spregledal.
***
Dodajam povezave in vljudno vabim (ker sem "samo pravnik") k natančnemu branju vsaj dveh javno dostopnih pisanj akademika prof. dr. Jožeta Trontlja.
Pa k branju stališč (sicer dokaj zadržane, a ne povsem molčeče) Komisije in - seveda - k branju Oviedske konvencije, s protokoli.
Ni treba več, lahko samo to.
***
Pa premislite in presodite.
***
Da bosta premislek in presoja kakovostna, upoštevajte še, kaj JE znanstveno dognano, kaj NI znanstveno dognano in kako dogajanje poteka.
***
Lahko pa storite tudi malo več v funkciji svoje "obveščenosti." Ker nam je pravica do kakovostne in celovite (objektivne, nepristranske, resnicoljubne, vsestranske, na dokazanih in preverljivih dejstvih utemeljene, s soočanjem nasprotnih stališč, itd.) obveščenosti kršena. Že več kot eno leto.
***
Facebook pospešeno in strogo cenzurira - VSE, kar pomeni kritiko in izraz dvoma. Celo že skoraj vse, kar vsebuje besedi "covid" in "cepljenje". Zato sem moral nekatere linke izbrisati. Poceni pa je ne bom odnesel, to vem ...
***
Me pa vse to zelo zanima. Ker želim biti čim bolj zdrav, v vseh pogledih in v najširšem pomenu besede. In ker želim, da so živi in zdravi vsi drugi ljudje. Pri življenju in zdravju pa svobodni.
***
***

https://andraz-tersek.si/wp-content/uploads/2021/05/MEMORANDUM-O-OCITNI-IN-PRAVNO-NEDOPUSTNI-PRISILI-LJUDI-V-MEDICINSKE-POSEGE-IN-O-PRAVNO-PREPOVEDANEM-EKSPERIMENTIRANJU-Z-LJUDMI-z-opombami-1.pdf

*

Rocco Galati
@roccogalatilaw
·
May 1
'It's going to be a tough call': Biden is considering ordering all military members to get COVID vaccine after data shows 40% of Marines refused. I'd love to see what that room of Marines will look like.
*
Florida will fine any business or school $5,000 each time it requires a “vaccine passport,” or proof of COVID-19 vaccination, for entry or participation under a bill bound for Gov. Ron DeSantis’ desk.
*

TALLAHASSEE, Florida, 4. svibnja 2021. (LifeSiteNews) – Floridski zakonodavci usvojili su  prošlog četvrtka zakon kojim se reguliraju izvanredne ovlasti države u slučaju da hitnih situacija u javnom zdravstvu u budućnosti. Između ostalog, prijedlog zakona zabranjuje obavezna cjepiva protiv COVIDA-19 za učenike.

https://dokumentarac.hr/covid-19/vlada-floride-zabranjuje-skolama-obavezu-cijepljenja-protiv-covid-19/

*

*HALT VACCINE PASSPORTS*

 

It is very important that people understand what is happening here. 

The intention is to introduce vaccine passports everywhere. But this is a disguise. It’s a world’s first digital common-format, globally-interoperable ID system with an editable health flag (vaccinated Y or N). It makes no one safer. If you’re vaccinated, you’re protected & are not made safer by knowing others immune status.  As in Israel, you will be compelled to present a valid VaxPass in order to access defined facilities or access services. No VaxPass, you’re denied. This system only needs 50%+ of the adult population to start up because of its huge, coercive power on the unvaccinated. It’s illegal, medical apartheid.  If they succeed, it won’t help you to refuse, They’ll move on, leaving that minority behind. A VaxPass System like this will give to those controlling the database & it’s algorithms TOTALITARIAN TYRANNY over us all, The ONLY way to stop this biosecurity nightmare is to NOT GET VACCINATED FOR NON MEDICAL REASONS!!! I fear that, if our adversaries gain this absolute control, they will use it to harm the population. There’s no limit to the evil which will flow from this strategic goal. DO NOT ALLOW THIS SYSTEM TO START UP, because it’s unstoppable afterwards.

One example: your VaxPass pings, instructing you to attend for your 3rd or 4th or 5th booster or variant vaccine. If you don’t, your VaxPass will expire & you’ll become an out-person, unable to access your own life. How much choice do you have?

It’s none. You are controlled. Forever. PLEASE share this widely, on every platform you use.

Thank you,Dr Mike Yeadon, may 2021

*

mRNA cepivo kot operacijski sistem nadzora: https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccines-dream-come-true-central-banks/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=d1fae28b-c763-4472-a889-ce6c93d054fb

*

Odvjetnik  Knezović  prijavio  USKOK-u  ministra  Beroša! Lista  cijepljenih   i  necijepljenih   je  NEZAKONITA

Za nezakonito prikupljanje, obrađivanje i korištenje osobnih podataka kazna i do 5 godina.

Odvjetnik Mate Knezović kazneno je prijavio ministra zdravstva Vilija Beroša. Tvrdi kako nema zakonskog uporišta za izradu listi cijepljenih i necijepljenih građana, koji je Beroš više puta spomenuo. Knezović je od ministarstva tražio da mu dostave temeljem čega su sastavili listu.

Objavu odvjetnika Knezovića na Facebooku prenosimo u cijelosti:

– Budući da je moj e-mail upućen Ministarstvu zdravstva izazvao velike reakcije, a posebno podršku i obraćanje većeg broja ljudi Ministarstvu zdravstva zbog nezakonitog prikupljanja i obrade podataka, te stvaranje popisa cijepljenih i necijepljenih, danas sam USKOK-u podnio, putem e-maila, kaznenu prijavu protiv ministra Beroša. Nadam se brzoj reakciji, objavio je Knezović ta priložio tekst kaznene prijave:


KAZNENA PRIJAVA

Protiv Vilima Beroša, ministra zdravstva Republike Hrvatske
i drugih (za sada) nepoznatih osoba

Kako izvješćuju mediji s konferencije za novinstvo, od dana 7. svibnja 2021., ministar zdravstva, Vili Beroš, izjavio je: Kada je riječ o onima koji se nisu prijavili za cijepljenje, postoji baza i to se međusobno kompilira (misli se na bazu podataka cijepljenih osoba).

Dokaz: Preslika članka objavljenog na portalu Index.hr, pod naslovom: Beroš: Imamo popis građana koji se nisu cijepili, ali ne planiramo sankcije za njih.

Također je navedeni ministar, na konferenciji za novinstvo, dana 29. travnja 2021., izjavio da su liječnici obiteljske medicine obvezni su izvaditi iz svojih evidencija popis osoba koje se nisu cijepile.
Dokaz: Preslika Članka s portala Tportal.hr od 30. travnja 2021.

Tako u Republici Hrvatskoj, očigledno po nalogu Vlade Republike Hrvatske, putem resornog ministra Vlima Beroša, postoje popisi:
– cijepljenih osoba
– necijepljenih osoba.
Međutim, za popis takvih osoba ne postoji zakonski temelj, a niti navedeni ministar navodi da je takav popis utemeljen na nekom zakonu.

Odredbom Članaka 146. Kaznenog zakona Republike Hrvatske (Nar. Nov. 125/2011, 144/2012, 56/2015, 61/2015, 101/2017, 118/2018, 126/19) zabranjeno je nezakonito prikupljanje, obrađivanje i korištenje osobnih podataka. Tako odredbe st. 1. i 4. navedenog zakona glase:
(1) Tko protivno uvjetima određenima u zakonu prikuplja, obrađuje ili koristi osobne podatke fizičkih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(4) Ako kazneno djelo iz stavka 1. do 3. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.




Valja posebno naglasiti da je od liječnika obiteljske medicine zatraženo nezakonito postupanje, odnosno činjenje kaznenog djela davanja osobnih podataka o svojim pacijentima neovlaštenim osobama i tijelima. Time je i liječnike obiteljske medicine izložio mogućim nezakonitim postupcima, kaznenim djelima i kaznenom progonu.

Budući da navedeno kazneno djelo osumnjičeni nije mogao počiniti sam potrebno je utvrditi i druge sudionike ovog organiziranog zločina protiv privatnosti u biti svih državljana Republike Hrvatske, bez obzira radi li se o osobama koje se žele cijepiti, osobama koje se ne žele cijepiti, osobama koje su cijepljene, osobama koje nisu cijepljene i sl.
Slijedom svega navedenog predlažem da se prikupe sljedeći dokazi:

audio snimki s naprijed navedenih konferencija za novinstvo
žurno zahtijevanje lišavanja slobode osumnjičenog radi sprječavanja činjenja dljnjih kaznenih djela i uništavanja dokaza
saslušanje osumnjičenog
saslušanje pomoćnika ministra zdravstva
saslušanje ravnatelja HZZO-a Krunoslava Capaka
pribavljanje drugih dokaza

Odvjetnik
Mate Knezović”

http://www.paraf.hr/odvjetnik-knezovic-prijavio-uskok-u-ministra-berosa-listu-cijepljenih-i-necijepljenih-je-nezakonita/

*

Haha, cepilni potni listi ali kartice seveda tudi del akcijskega načrta EU iz 2018 :-))
***
Hahaha ihihihihi :-)))
*
*
*
Na senatu teksaškega Odbora za državne zadeve so zdravniki s kliničnimi izkušnjami z zdravljenjem Covid-19 bolnikov pričali proti obveznemu/prisilnemu cepljenju in cepilnemu potnemu listu. Dogaja se namreč, da podjetja od zaposlenih zahtevajo, da se cepijo ali pa zapustijo delovno mesto, prav tako necepljenim ni dovoljen vstop v nekatere objekte.
Predlog zakona SB 1669 prepoveduje diskriminacijo posameznikov na podlagi cepljenja v vseh sferah privatnega in javnega življenja ter prepoveduje obvezno/prisilno cepljenje. Senator Bob Hall je opozoril, da je narobe, da se zdrave posameznike tretira kot bolne in da se jih obsoja, ker ne želijo prejeti cepiva, ki je zanje lahko potencialno nevarno.
Dr. Richard Bartlett ima več kot 28 let izkušenj z medicinsko prakso (primarna oskrbe in urgentno zdravljenje), ki je najbolj znan po tem, da je številne bolnike ozdravil s starejšim (že odobrenim) zdravilom budezonid za inhaliranje (kortikosteroid, ki se uporablja za dolgoročno zdravljenje astme in kronične obstruktivne pljučne bolezni). Med svojim pričevanjem je podal mnenje, da ravno zaradi obstoja učinkovitih zdravil proti Covid-19, ni potrebe po eksperimentalnih cepivih. Opozoril je tudi na nedavno objavljeno študijo Univerze v Oxfordu, ki je pokazala, da budezonid za inhaliranje pomembno skrajša čas okrevanja in kar za 90% zmanjša relativno tveganje za nujno oskrbo ali hospitalizacijo bolnikov s Covid-19.
Dr. Ben Edwards pravi, da bi obveza/prisila cepljenja proti Covid-19 pomenila kršitev Nürnberškega zakonika in številnih drugih mednarodnih kodeksov o človekovih pravicah in bioetiki. Opozoril je, da je bilo v zadnjih 20 letih skupno zabeleženih 4.182 smrtnih primerov kot posledica vseh cepiv, ki so na trgu, CDC pa trenutno poroča o kar 4.178 smrtnih primerov (VAERS) izključno zaradi cepiva proti Covid-19. Poudaril je tudi, da je že Harvardska študija ocenila, da VAERS poroča le o približno 1% neželenih učinkov na cepiva, dve kasnejši študiji pa sta to tudi potrdili. Dr. Edwards je v svojem pričevanju izjavil, da je prejel številna poročila, da so posamezniki utrpeli možgansko kap, srčni infarkt, pljučno embolijo (krvni strdki) in nenadno smrt že v nekaj urah po prejemu cepiva. Poudaril je tudi, da raziskave kažejo, da imajo tisti z naravno imunostjo in so bolezen že preboleli, dvakrat do trikrat večje tveganje za neželene reakcije zaradi cepiva proti Covid-19. Opozoril je, da je krepitev imunskega sistema najpomembnejši ukrep pred boleznijo.
Naslednja zdravnica, ki je pričala v prid SB 1669 za ustavitev obveznega/prisilnega cepljenja in cepilnih potnih listov je dr. Amy Offutt, ki je usposobljena za integrativno medicino. Tudi Dr. Offutt z obstoječimi protokoli zgodnjega zdravljenja uspešno zdravi bolnike s Covid-19. Povedala je, da je v svoji ordinaciji obravnavala 579 akutno bolnih, starih vse do 98 let, z le desetimi hospitalizacijami in eno smrtjo (bolnik s presaditvijo, ki je bil že večkrat v urgentnem centru, preden je pomoč poiskal pri njih in povsem nepotrebno na 12. dan bolezni tudi umrl). Poudarila je, da je informirano soglasje osnova za svobodno odločanje posameznika in etičnega ter zakonitega zdravljenja. Povedala je tudi, da predvsem cepljenje mlajše populacije z medicinskega vidika ni smiselno, saj gre za populacijo z nizkim tveganjem (resne) obolevnosti in zaradi (poceni) preventivnih protokolov ni potrebno.
Kot zadnja je pričala dr. Angelina Farella, ki je pediatrinja z več kot 25 letnimi izkušnjami. Poudarila je, da je zelo za cepiva na splošno, je pa zelo proti temu “cepivu”, saj naj bi potrdilo o varnosti cepiva prišlo PO avtorizaciji, ne prej (kar je sicer normalna praksa). Poudarila je tudi, da so otroci “buffer” za bolezen (zaradi večjega timusa, ki proizvaja T celice) in da so trenutni ukrepi (maske, distanciranje, šola na daljavo, izolacija) za otroke nepotrebni in celo kriminalni. Tudi ona je opozorila na že obstoječe učinkovite (in poceni) protokole zdravljenja.
*

Diskriminacija

*

https://www.tax-fin-lex.si/Home/Novica/20117 Cepilni potni list

*

https://www.youtube.com/watch?v=baj0SOVSKtU

Hrvatski stručnjaci: NE covid putovnicama! Prof.dr. Krešimir Pavelić, prof.dr. Slavko Kulić, dr. Danijel Grgičin, prof.dr. Valerije Vrček, Josipa Juričev Sudac mag.med.biochem, prof.dr. Stipe Kutleša, prof.dr. Ružica Razum, Nada Jurinčić dr.med., dr. Srećko Sladoljev, Lidija Gajski dr.med. i Mate Knezović dipl.iur.

*

Peticija 12.300 podpisov do 30.5. 2021

Prebivalci Slovenije se NE strinjamo s cepilno prepustnico oz. cepilnim pasošem, ker to diskriminira vse ostale, ki se niso ali se ne bodo cepili. Cepivo je v testni fazi in ima precej stranskih učinkov. Cepilni pasoš pa je prisila ljudi v cepljenje. Prisila ljudi je fašizem in je proti vsem načelom demorakcije, ki naj bi jo Evropa podpirala.

Prav tako vermo, da cepljeni ljudje prenašajo virus, kljub temu, da so cepljeni enako kot necepljeni, zato cepilni pasoš ali "digitalno zeleno potrdilo za varno in prosto gibanje po EU" je samo dodatna represija nad ljudmi v času Korone.
Ne strinjamo se s tako diskriminacijo ljudi, ker nima nobene veze s korono in okužbami. Ima samo vezo s tem, da se bo ljudi še bolj kontroliralo in nadziralo, ne bo pa zaustavilo virusa in širjenje le tega. To je diskriminacija vse svoboščin in človekovih pravic. 

https://www.peticija.online/peticija_proti_cepilni_prepustnici_oziroma_cepilnemu_pasou?fbclid=IwAR1ior3q5RfFB3M010CrsCDCSn4znvzDjXyx_vxr95I-8O760OTLFj14eDU

*

Iz FB 2 .6. 2021...Anja Mezgec ...Z vami bi rada delila izkušnjo, ki se mi je pred nekaj dnevi zgodila na zavodu za zaposlovanje.

Na zavodu se prijavim za "javno delo". Izberejo me. Izredno sem vesela.... Dokler.... Iz zavoda ne dobim za podpisati izjave o obveznem tedenskem testiranju, obveznem cepljenju in da se strinjanjam z 10% nižjo plačo od minimalne, kar pomeni borih 660 eur mesečno. (za primerjavo: sodelavka za isto delo dobi 1800 eur, ampak jaz sem preko javnih del, zato je plača pač taka kot je....)

Sprintam izjave. Jih večkrat preberem. Razmišljam...... Premlevam.... Ne spim nič.... 

Čez nekaj dni me pokličejo iz zavoda.

Gospej na drugi strani telefona lepo razložim, da tega ne bom podpisala. 

Da s temi izjavami kršijo človekove pravice in več členov iz Ustave Republike Slovenije. 

Zanima me tudi, zakaj je potrebno testiranje zdravih ljudi?

Ona: ker lahko smrtno ogrožate ljudi okrog vas.

Jaz: kako lahko zdrav človek smrtno ogroža druge ljudi?

In pač povem, da jaz te izjave podpisala ne bom, ker se testirala in cepila ne bom, ker sem ZDRAVA.

Ona: Potem pač službe ne morete dobiti.

Jaz: ŽALOSTNO, da je v današnjih časih bolj pomembno TESTIRANJE in CEPLJENJE, kot IZOBRAZBA in delovne IZKUŠNJE.

Sploh ni vedla kaj mi odgovoriti..... 

Po nekaj minutah molka mi odgovori: "Taka navodila pač imamo."

Vse to je zrelo za prijavo.

Ampak iskreno..... Nimam ne volje, ne živcev, ne denarja za to....

Sem pa ponosna, da sem zavrnila takšno službo in ostala zvesta sama sebi in svojim načelom.

Ostanite zdravi. Imejte se radi. SPOŠTUJTE SE in zahtevajte svoje pravice. Saj smo v Demokratični državi. Vsaj mislim..... 

PRAVNI TEMELJI človekovih pravic

1. člen

Vsi ljudje se rodijo svobodni ter imajo enako dostojanstvo in pravice. 

2. člen

Vsakdo je upravičen do uživanja vseh pravic in svoboščin, zapisanih v tej deklaraciji, brez vsakršnega razlikovanja, zlasti glede na raso, barvo kože, spol, jezik, vero, politični ali drugi nazor, narodno ali družbeno poreklo, premoženje, rojstvo ali katerokoli drugo okoliščino.

4. člen

Nikogar se ne sme držati v suženjstvu ali podložnosti; suženjstvo in trgovina s sužnji sta prepovedana v vseh oblikah.

5. člen

Nikogar se ne sme podvreči mučenju ali krutemu, nečloveškemu ali ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju. 

7. člen

Vsi so enaki pred zakonom in vsi imajo brez kakršnegakoli razlikovanja pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to deklaracijo, kakor tudi pred vsakršnim spodbujanjem k takšni diskriminaciji.

20. člen

Vsakdo ima pravico do enakega dostopa do javnih služb v svoji državi.

23. člen

1. Vsakdo ima pravico do dela, proste izbire zaposlitve, pravičnih in ustreznih delovnih pogojev in varstva pred brezposelnostjo.

2. Vsakdo ima, brez vsakršne diskriminacije, pravico do enakega plačila za enako delo.

3. Kdor dela, ima pravico do pravičnega in ustreznega plačila, ki njemu in njegovi družini zagotavlja človeka dostojen obstoj in ki se po potrebi dopolni z drugimi ukrepi socialnega varstva. 

63. člen

(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

18. člen

Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.

https://www.ekologicen.si/opozorilo-glede-aktualnih-potnih-listov-in-zakaj-pomenijo-vecno-suzenjstvo/

*

Prepoved obveznega razkritja statusa cepljenja s COVID-19: odlok Guvernerja države IOWA

https://www.legis.iowa.gov/legislation/BillBook?ga=89&ba=HF889&fbclid=IwAR00D3_ilqs7V8xo4YO04oNuTrIMmK5FrElbaImrilDNj1C_mBR-HNEovP8

*

https://news.yahoo.com/texas-hospital-employees-suspended-over-171432686.html

Texas hospital employees suspended over mandatory COVID vaccine policy

*

FB 13.6. 2021

KLJUB CEPLJENJU ŠE TEST/KARANTENA PRI POTOVANJIH MED POLETJEM

Države EU so se odločile, da zaradi pojava različnih virusov pritisnejo na zavoro glede potovanj med poletnimi počitnicami
Zaradi širjenje novih različic koronavirusa so države članice EU pred poletno sezono potovanj prilagodile svoja potovalna priporočila. Veleposlaniki držav EU so se v petek (11.06.2021) v Bruslju odločili za "zasilno zavoro", ki omogoča ponovno uvedbo testnih in karantenskih obveznosti tudi za potnike, ki so bili v celoti cepljeni in imajo EU digitalni korona certifikat. So pa se nekoliko sprostili predpisi za razvrščanje rizičnih področij. Obstajajo tudi olajšave za otroke.
V skladu s sprejetim priporočilom se lahko vsaka država članica odslej odloči, da pritisne na zasilno zavoro. To velja "zlasti zaradi velike razširjenosti različic SARS-CoV-2", piše v besedilu, ki je na voljo tiskovni agenciji AFP. Omejitve, kot so testne ali karantenske obveznosti, so zato možne ob vstopu iz nekaterih prizadetih mest, regij ali celo celotnih držav EU.
To velja tudi za "imetnike potrdil o cepljenju ali prebolelosti korone", piše v besedilu. Tudi od njih se lahko zahteva, da "opravijo test za okužbo s SARS-CoV-2 in / ali se jih napoti v karanteno/samoizolacijo".
Uredba digitalnega koronskega potrdila, dogovorjenega v EU, dokument, ki ga je mogoče digitalno brati prek QR kode, naj bi olajšal potovanje, poleg informacij o cepljenju pa vsebuje tudi podatke o testih ali prebolelosti korone. Države članice na splošno ne bi smele napotiti imetnike certifikatov v karanteno ali na testiranje, če to omogočajo epidemiološke razmere.
*
Zare Kp
 
23.6. 2021 FB Spoštovani predsedniki,
Milanović, Pahor, Plenković, Janša
(...parlamentov) - osnutek
ODPRTO PISMO
Digitalna zelena potrdila - dobrososedski - bratski "nadstandard"
Msg. Carlo Maria Viganò je v svojem nedavnem govoru, ki je dostopen na spletu večkrat lepo povedal, da zaključimo to SATANISTIČNO FARSO z imenom covid-19.
Informacijski pooblaščenec Italije je te dni objavil v uradnem listu odprto pismo predsedniku vlade, da nobeno zeleno potrdilo NIMA ZAKONSKE PODLAGE in je v nasprotju z Italijansko ustavo = PROTIUSTAVNO!
Na portalih EU je zabeleženo. Digitalna zelena potrdila naj bi olajšala prosto gibanje znotraj EU. Ne bodo pogoj za prosto gibanje, ki je temeljna pravica v EU.
Narodi iz Hrvaške in Slovenije so tradicionalno nedeljiva družbena celota, ki se medsebojno druži, dopustuje, ... ŽIVI!
Od leta 1991 smo vseskozi travmirani z mejnimi kontrolami, ki jih do 1991 ni bilo in je bilo poseženo v naše PRIDOBLJENE PRAVICE, ki so nam bile 1991 odvzete.
Vsled navedenega spoštovanim naslovnikom
PREDLAGAMO:
- odprava vseh mejnih kontrol za prebivalce Hrvaške in Slovenije ter postavitev posebnega pasa na mejnih prehodih, ki bodo omogočili proste prehode vsaj v dospustniškem obdobju do 1.oktobra, ker kakor vemo se je čas za SATANISTIČNO FARSO z imenom covid-19 iztekel.
Hvala, ker upoštevate želje prebivalstva
*
*
*
*
*
Diskriminacija necepljenih je enaka stanju v nacistični Nemčiji v 30. letih: 
*
*
*
V Angliji so poslanci sprejeli obvezno cepljenje za delavce v domovih za nego starejših občanov. 319 poslancev je bilo ZA in 246 PROTI https://www.bbc.com/news/uk-57829135
*
Prav tako bi Kurz spremenil način obravnave koronaštevilk. Tako poudarek ne bo več na številu okužb, temveč na številu hospitalizacij, torej obremenitvi bolnišnic. Tudi Nemčija že prehaja na nove parametre, ko gre za ocenjevanje koronastanja v državi.
*
*
*

https://www.zerohedge.com/covid-19/did-cdc-director-just-accidentally-admit-vaccination-passports-are-futile?fbclid=IwAR0TlRbxNcIYZKZWD8WQkZK2ra73vNLj2PjfJy5admpCu5NSQvkjsLWxu20

They are just making up narratives now, and the media are not calling them out on it….

The Director of the CDC made an important admission during an interview today on CNN.   CDC Director Rochelle Walensky stated the vaccine does not prevent COVID-19 infection, nor does it stop the vaccinated person from transmitting the infection or the delta variant. 

According to Director Walensky, the only benefit from the vaccine now is presumably that it reduces the severity of symptoms.

If a vaccinated and non-vaccinated person have the same capacity to carry, shed and transmit the virus – with or without symptoms – then what difference does a vaccination passport or vaccination ID make?

According to the CDC TODAY, both the vaxxed and non-vaxxed person walking into a restaurant, store, group, venue or workplace present the exact same risk to other people there, so how does the presentation of proof of vaccine make any difference?

*

Željka Toplek Luzar FB 31.8. 2021

Gledam Studio City in pogovor Marcela s filozofinjo in sociologinjo, dr. Renato Šelecl in dr. Gorazdom Mrevljetom, specialistom psihiatrije in psihoterapevtom. Tema pogovora: vse večja razdelitev družbe na cepljene in necepljene.
Sprejemam, da Marcelova sogovornika menita, da je cepljenje edina rešitev v tej kovidni krizi. Sprejemam, da imata pravico do svojega mnenja o zadevi in svobodo izbire za cepljenje.
Priznam pa, da ne razumem, kako se v isti sapi lahko sklicujeta na potrebo, da v višje družbeno dobro slepo verjamemo znanosti, medtem ko popolnoma prezreta prav aktualne izsledke znanosti o cepljenju in cepivih. Teh je zdaj vedno več in med drugim je ugotovljeno, kar je javno potrdila tudi dr. Bojana Beovič, da so cepljeni tudi prenašalci virusa in to enako uspešni kot necepljeni. Torej, kakšno višjo družbeno korist ima potem cepljenje, da bi se po njuno morali cepiti vsi? Še posebej, ker cepiva niso bila ustvarjena za preprečevanje prenosa virusa, ampak za blažitev simptomov in lažjega poteka bolezni. To priznavajo tudi proizvajalci cepiv, to ve tudi EMA.
Oba menita, da bi cepljenje moralo biti obvezno in nikakor izbira posameznika! V zvezi s tem prilagam povezavo do pričanja dr. Christine Parks, specialistke za celično in molekularno biologijo, v katerem razloži, zakaj cepljenje ni in ne sme biti obvezno: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226048712833718&id=1513546128
Seveda se tudi nista dotaknila zadnjih dogodkov o kontaminiranih cepivih Moderne, ki so jih našli na Japonskem in da v povezavi s tem japonske obladti preverjajo tudi 2 nenadni smrti po cepljenju. Niti tega se nista dotaknila, da pri nas takšnih analiz nismo naredili (vsaj tako je razumeti informacije v zvezi z današnjo ustavitvijo postopka zoper dr. Nado Hiti pred Zdravniško zbornico Slovenije), niti tega, da bo EMA šele sedaj, po dogodkih na Japonskem, naredila svoje analize in preverila potencialno kontaminiranost cepiv, za katere je dala zgolj pogojno dovoljenje za promet.
Ne, slepo je potrebno zaupat v ne dovolj preizkušeno novost, zaupat, da je varna in se cepit za višjo družbeno korist, čeprav ni čisto jasno, kakšna naj bi ta bila, gledano iz zdravstvenega vidika in na osnovi novih znanstvenih izsledkov.
Politika na necepljene pritiska na različne načine, in kot korenček ponuja cepljenim različne ugodnosti, tudi če te, na osnovi najnovejših znanstvenih ugotovitev, v resnici druzbi škodijo in ne koristijo. Tu očitno ne gre za strokovne/znanstvene odločitve, ampak za politične. In res ne razumem, da oba sodelujoča intelektualca tega ne prepoznata...
Drugo, kar me zanima je, od kod jima tak "strokoven" vpogled v tipičnega necepljenega državljana Slovenije, kot sta ga predstavila. Sta naredila kaksno študijo v sodelovanju z nami, necepljenimi? Ne morem verjeti, kakšen omalovažujoč odnos do državljanov, ki se nočejo cepit, sta pokazala, medtem ko sta slednjega očitala, da ga ima takšnega politika, do nas, z aktualno oblastjo na čelu. Najprej, nas je dr. Šalecl označila za neoliberalce, ki smo tako egoistični, da ne zmoremo postaviti družbene potrebe in koristi pred potrebami in željami posameznika. Potem je povedala, da smo se nemočni in nezadovoljni s trenutno oblastjo, trmasto zatekli k uporu in se zato ne cepimo. To je danes prišlo tako daleč, da imamo nekakšno krizo tradicionalnih avtoritet, ki jih ne priznavamo več, in smo zato necepljeni pod vplivom različnih influencerjev na družbenih omrežjih. Kar je po njenem mnenju seveda napačno, saj smo tako dolgo cakali na cepiva, za katera obstaja družbeni konsenz, da so edina prava rešitev...
Zdaj pa res ne vem ali sem spregledala, kakšno širšo javno razpravo in soočenja različnih strokovnih mnenj, iz česar bi se lahko rodil tak širok družbeni konsenz? Ali se za družbeni konsenz šteje lahko samo mnenje cepljenih, katerih delež je v naši družbi po aktualnih podatkih kar nekaj manjši od necepljenih? Saj če ne bi bilo tako, nobeden od njiju ne bi imel razloga za svoje tovrstno razmišljanje.
Lahko pa dr. Šalecl zaupam, da poznam kar precej cepljenih, ki se niso cepili zaradi višje družbene koristi, temvec zato, da so lahko odšli na počitnice v tujino.
Moram povedati, da se še nikoli nisem počutila, tako napačno "popredalčkano" in s tem tako degradirano, kot sta to storila dr. Šalecl in dr. Mrevlje danes v oddaji Studia City. Glede na to, da imam dober vpogled v razloge, zakaj se necepljeni ne cepijo, jima lahko povem, da necepljeni nismo nobeni otroci, ki ne bi bili sposobni razumeti situacije in presodit o tveganjih/koristih cepljenja zase in za družbo. Prav tako nismo nobeni neoliberalci, ki bi bili nesposobni empatije in bi egoistično sledili samo svojim potrebam. In nismo nobeni uporniki brez razloga in svojo oocitev o cepljenju ne povezujemo z uporom proti trenutni oblasti.
Se pa strinjam z njima, da smo preslišani in nerazumljeni, tako kot tudi drugi slovenski državljani, žal tudi z njune strani.

Mislim, da jima bom jutri napisala javno pismo...Kaj pa ti?
*
Kacin govori o načrtni diskriminaciji necepljenih in obveznem cepljenju za javne uslužbence od 1. 10 2021 dalje:
*

Evropski parlament in Evropski svet sta sprejela UREDBO (EU) 2021/953, dne 14. junija 2021.

Uredbe imajo moč zakona.

Uredba ureja »okvir za izdajanje, preverjanje in priznavanje interoperabilnih potrdil o cepljenju, testu in preboleli bolezni v zvezi s COVID-19 (digitalno COVID potrdilo EU) za olajšanje prostega gibanja med pandemijo COVID-19

V 36. členu Uredbe je zapisano:

»Preprečiti je treba neposredno ali posredno diskriminacijo oseb, ki niso cepljene, na primer iz zdravstvenih razlogov, ali ker niso del ciljne skupine, za katero se cepivo proti COVID-19 trenutno uporablja, ali je zanjo dovoljeno, kot so otroci, ali ker še niso imele priložnosti cepiti se, ali so se odločile, da se ne bodo cepile. Zato posedovanje potrdila o cepljenju ali posedovanje potrdila o cepljenju, na katerem je navedeno cepivo proti COVID-19, ne bi smelo biti predpogoj za uveljavljanje pravice do prostega gibanja ali za uporabo storitev čezmejnega potniškega prevoza, kot so letalski, železniški, avtobusni, trajektni ali drug prevoz. Poleg tega te uredbe ni mogoče razlagati, kot da določa pravico ali obveznost do cepljenja

Povezava:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A32021R0953&from=EN&fbclid=IwAR25_97YSGNTYaDkm5St_jIXhV51HC1xdMFVfZDRwaX_xi-9MM-gROEaQb8

*
ta Uredba se sicer nanasa le na lazje prehajanje drzavljanov EU med drzavami clanicami/znotraj EU in pravi, da zeli s temi potrdili olajsati prost pretok ljudi in prepoveduje diskriminacijo na podlagi teh potrdil
*

COVID-19: stigmatising the unvaccinated is not justified

  • *https://www.naturalnews.com/2021-11-22-europe-imposes-lockdowns-on-unvaccinated-individuals.html

*

https://www.zurnal24.si/slovenija/beovicevo-pozivajo-k-odstopu-377523?fbclid=IwAR0g9MZ8TgDB2UK5TXifOOcoCUIADJqiuBd_cK8NuN0dopsWzB5J49YA8Zw

*

https://www.msn.com/en-xl/news/other/uae-bans-foreign-travel-for-unvaccinated-citizens/ar-AASkXX6?ocid=msedgdhp&pc=U531

*

https://hr.sott.net/article/31712-Novi-Zeland-odobrava-eutanaziju-za-pacijentes-COVID-om

*

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/macron-moja-strategija-je-razjeziti-necepeljene-britanske-agencije-pozivajo-h-koncu-testiranja/607434?fbclid=IwAR0NP911gWwSyZKXiihlwssW3AkPbQ_tVEVuWhFvm6GtPAiUSf6VuRmpSbs

*

https://crna-hronika.info/dr-drljevic-pozvao-gradjane-da-izbjegavaju-nevakcinisane-ajanovic-ga-docekao-krivicnom-prijavom/317731?fbclid=IwAR1JhRQE-YBDX7mWkPjmssWlWUjUFt0-dpmmydAYdqZ0jeC0ru-L28UuTzc

*

https://www.zurnal24.si/slovenija/beovicevo-pozivajo-k-odstopu-377523?fbclid=IwAR0g9MZ8TgDB2UK5TXifOOcoCUIADJqiuBd_cK8NuN0dopsWzB5J49YA8Zw

TORONTO — Ontario prepared Monday to receive medical support from the military as the province reached grim new milestones in COVID-19 hospitalizations and spread. The federal government said the Canadian Armed Forces would deploy up to three teams of nurses and medical technicians to help Ontario's overburdened health-care system, much as it did during the pandemic's first wave. The move comes after the province said it made a formal request for assistance from the military and the Canadian Red Cross. "What we are looking for is very specialized nurses that can help out in our intensive care unit beds and medical personnel that can assist our hospitals that are seeing disturbing rises in cases of COVID-19," Ontario Solicitor General Sylvia Jones said. https://www.insidehalton.com/news-story/10380887-ontario-preparing-for-military-medical-help/

Guverner Texasa je prepovedal cepilne potne liste: https://www.facebook.com/stoplaznivimmedijem/videos/296254668843150

https://www.rtvslo.si/zdravje/natasa-pirc-musar-pri-cepilnih-potnih-listih-vidim-vec-tezav-kot-koristi/551973

https://www.rtvslo.si/zdravje/natasa-pirc-musar-pri-cepilnih-potnih-listih-vidim-vec-tezav-kot-koristi/551973

https://www.ekologicen.si/slovenci-mnozicno-podpisujejo-peticijo-proti-cepilni-prepustnici-potnemu-listu/?fbclid=IwAR2MiCCvUh4uaW7MXSIJwL40zTrNgRAk7KffEHFUk7EYcdmAE1-IIVWUQWA

Odbor WHO proti potrdilom o cepljenju kot pogoju za mednarodna potovanja Izredni odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je državam priporočil, naj za potovanja ne zahtevajo cepilnih potrdil, saj cepivo ni povsod enako dostopno https://www.mladina.si/206766/odbor-who-proti-potrdilom-o-cepljenju-kot-pogoju-za-mednarodna-potovanja/

Kongresnik Jordan proti dr. Anthony Fauciju zaradi ukinitve človekovih svoboščin Predsednik Kongresa Clyburn: pravice bomo dobili nazaj, ko bo cepljenjih 90% članov Kongresa ZDA https://www.youtube.com/watch?v=BFHyE7arNP0

https://nypost.com/2021/04/05/fauci-says-us-will-not-require-covid-19-vaccine-passports/

Na Karibih je izbruhnil vulkan. Evakuirajo na ladje samo tiste, ki so cepljeni proti COVID-19, poročajo na CBS Evening News https://www.facebook.com/100008056424365/videos/pcb.2938096406468878/2938094166469102

Floridski guverner Ron DeSantis je postal prvi, ki je v tej ameriški zvezni državi prepovedal uporabo t. i. cepilnih potnih listov. Pri tem se sklicuje na "osebno svobodo". Izvršni odlok republikanskega guvernerja prepoveduje vladnim uradom izdajo kakršne koli "standardizirane dokumentacije", ki bi potrjevala, da je bil posameznik cepljen proti covidu-19. Odlok tudi prepoveduje zasebnim podjetjem na Floridi, da bi od svojih strank zahtevala kakršen koli tip potrdila o cepljenosti ali imunosti po prebolelem covidu-19. 42-letni DeSantis, sicer goreč podpornik nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki ga številni omenjajo kot morebitnega predsedniškega kandidata na naslednjih volitvah, meni, da "t. i. covidni cepilni potni listi omejujejo osebno svobodo in posegajo v zasebnost pacientov". DeSantis je bil sredi marca jasen – Florida se ne bo več zapirala. "Ljudje lahko sami odločajo, ali bodo zaprti ali ne. Mi bomo podpirali pravico vsakega državljana, da služi denar, pravice staršev, da pošljejo otroke v šolo, in sposobnost ljudi, da živijo svoje življenje, kot se njim zdi prav." V Sloveniji je do zdaj 3300 ljudi podpisalo peticijo proti cepilnim potnim listom. Podpišite tudi vi, če želite ohraniti svojo svobodo in človekove pravice https://www.peticija.online/peticija_proti_uvedbi_cepilnozdravstvenega_potnega_lista_v_eu?uv=34623302 https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/florida-prepovedala-covidne-cepilne-potne-liste/575437?fbclid=IwAR2XBzQYUK3YFa_XG7bGur203Cji9Lcp7am7ZApM350CjNO1aNTVSZjw3nE

Peticija proti uvedbi cepilno/zdravstvenega potnega lista v EU EU skuša doseči uvedbo cepilno/zdravstvenega potnega lista s pretvezo olajšanja prehajanja notranjih meja EU. To lahko uspe le v primeru, da se vse članice s tem strinjajo. Uvedba takega pasoša je uvod v popolno farmacevtsko-zdravstveno diktaturo, ki smo jo lahko spoznali v zadnjem letu pod pretvezo, da skušajo zaščititi "najranljivejšo" populacijo. V resnici so zaradi teh ukrepov prav oni največje žrtve, potisnjeni v osamo, onemogočeni so jim bili stiki s svojimi najljubšimi, itd. Z uvedbo te listine bomo državljani ločeni na tiste, ki so cepljeni, in na tiste, ki to niso. Temu se reče segregacija. Slovenija je res majhna država, toda njen glas v tem primeru pomeni veliko. Če se mi tem pasošem upremo, cela ideja v vsej EU pade. Zato podpišite to peticijo in jo posredujte svojim sorodnikom, prijateljem in znancem Nino Kolarević, holist.eu https://www.peticija.online/peticija_proti_uvedbi_cepilnozdravstvenega_potnega_lista_v_eu?uv=34623302

Rusija: vojska vdre v stanovanje in prisilno cepi ljudi https://www.youtube.com/watch?v=kwK7NZ0FqME

Odvetnik Milan Bosika o cepljenju kot eksperimentu na ljudeh: https://www.facebook.com/marija.stoj.1/videos/209210167661715 Podpišite izjavo: Jaz (ime in priimek, EMŠO) izrecno nasprotujem cepljenju. Ta moja osebna pravica izhaja iz člena Ustave RS (...), člena Zakona o pravicah pacientov (...) in Resolucije 2361 Sveta Evrope z dne 27.1. 2021. To lahko nesete k notarju za overovitev podpisa, a tudi brez tega ta izjava predstavlja pravno dejstvo, če potrdite verodostojnost svojega podpisa na kraju podpisa te izjave. Ustava je nad vsem odloki vlade o cepljenju. Nihče vas ne more prislilno cepiti. Dr. Rainer Fuellmich je dobil odobritev za začetek postopka pri Mednarodnem kazenskem sodišču, ki se bo začel 9.9. 2021. Če vas kdo sili k cepljenju ali vam grozi z odpovedjo delovnega razmerja, napišite kazensko ovadbo po Kazenskem zakoniku ogrožanja varnosti, zlorabe in mučenja, poškodbe fizične in psihične integritete, zlorabe uradnega položaja, grožnje, pregona. Poiščite ustrezne člene v kazenskem zakoniku.

Prisila medinskih sester k cepljenju za COVID-19: če bi se v službi okužila in se ne bi želela cepiti, ji ne bi priznali bolniškega staleža in bila bi kazensko odgovorna. Za stranske učinke so rekli, da bo rdečina in bolečina na mestu vboda - niso omenili nobenih drugih stranskih učinkov. Katja pravi, da se nikoli več ne bo cepila in je nihče več ne bo prisilil v cepljenje. https://www.facebook.com/aleksander.rimele/videos/4302409029786694/

Kacin: Če želimo s poukom nadaljevati v šolah, je predpogoj, da so cepljeni učitelji Koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin, je dejal, da bi želeli do konca meseca cepiti vse učitelje za primer, da se nam epidemiološka situacija ponovno poslabša. “Če želimo s poukom nadaljevati v šolah, je predpogoj, da so učitelji cepljeni. Tisti, ki se za to ne bodo odločili, se bodo še naprej vsak teden testirali,” je dejal. https://maribor24.si/slovenija/kacin-ce-zelimo-s-poukom-nadaljevati-v-solah-je-predpogoj-da-so-cepljeni-ucitelji?fbclid=IwAR1METSXz8qU9kCcGafLP8nwRQ-PTaoyF6s5GsXanUWw4KcRPH0YILSfX_M

Dr Andraž Teršek prosi Svet Evrope za pomoč, ker Slovenija ne upošteva priporočila in grozi z izgubo službe tistim, ki se ne bodo cepili. https://andraz-tersek.si/a-polite-letter-a-request-for-attention-help-and-action/?fbclid=IwAR0od7yJzBBm_HWqNYJ9SYck0aSQTwsNP0-ZuheV7X6elBxzwCVJcwnLYNY

https://www.technocracy.news/no-jab-no-job-as-uk-firms-make-vaccines-mandatory/

Bruselj, 20. maja (STA) - Evropski parlament in države članice EU so danes dosegli dogovor o covidnem potrdilu, ki naj bi čez poletje olajšal potovanja po Evropi. T. i. digitalno zeleno potrdilo bodo lahko dobili vsi prebivalci EU, ki so cepljeni proti covidu-19 ali so preboleli to bolezen ali pa imajo negativen izvid testa. "Imamo bel dim," je po četrtem krogu pogajanj med Evropskim parlamentom in diplomati predsedujoče države EU Portugalske na Twitterju sporočil evropski komisar za pravosodje Didier Reynders. Covidno potrdilo naj bi na ravni EU predvidoma uvedli konec junija ob začetku poletne turistične sezone ter s tem omogočili nemotena in varna potovanja v EU. Imetnik potrdila bo dobil kodo QR, ki bo omogočala njegovo branje in preverjanje po vsej EU, in to brez internetne povezave. Na voljo bo tudi v papirni obliki. Informacije naj bi bile napisane v jeziku države izdajateljice in v angleščini. Potrdilo bo dokazovalo, da se je oseba cepila proti covidu-19, da ima negativen izvid testa ali da je prebolela covid-19. V praksi bo šlo za tri različna potrdila. Potrdilo ne bo pogoj za prosto gibanje in ne bo veljalo kot potovalni dokument, so zapisali v Evropskem parlamentu. Članice bodo lahko uvajale dodatne omejitve, kot so karantena, samoizolacija ali testiranje, vendar le, če bo potrebno in sorazmerno za zaščito javnega zdravja. Pri tem bodo upoštevale dostopne znanstvene dokaze vključno z epidemiološkimi podatki, ki jih objavlja Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC). Tovrstne ukrepe bodo morale ostalim članicam EU in Evropski komisiji napovedati najmanj 48 ur pred predvideno uveljavitvijo. Države bodo morale sprejemati potrdila o cepljenju, ki bodo izdana v drugih državah članicah za osebe, cepljene z v EU odobrenim cepivom proti covidu-19. Lahko bodo priznavale tudi druga cepiva, so še navedli v parlamentu. Potrdila bodo nadzorovana, da bi preprečili goljufije in ponarejanje, enako velja za avtentičnost elektronskih žigov, ki bodo vključeni v dokument. Osebnih podatkov iz potrdil države, kamor bo oseba potovala, ne bodo smele shranjevati, prav tako na ravni EU ne bo vzpostavljena osrednja podatkovna baza. Seznam organov, ki bodo obdelovali in sprejemali podatke, bo javno objavljen. Ob tem se je Evropska komisija obvezala, da bo sprostila vsaj 100 milijonov evrov iz instrumenta za nujno pomoč za nakup testov na okužbo z novim koronavirusom za namen izdaje covidnega potrdila. Odbor Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve bo o dogovorjenem besedilu glasoval prihodnjo sredo, nato pa bodo o njem glasovali poslanci Evropskega parlamenta na plenarnem zasedanju ter Svet EU. Če ga bo odbor potrdil, bo Evropski parlament o njem glasoval na prvem junijskem plenarnem zasedanju, ki bo od 7. do 10. junija. Uredba o digitalnem covidnem potrdilu bo veljala 12 mesecev.

V Nemčiji je začela veljati nova zakonodaja, po kateri so cepljeni in prebolevniki izvzeti iz številnih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 in imajo več pravic – lahko se neomejeno družijo, nočna omejitev gibanja zanje ne velja. Večji obseg pravic velja za cepljene, pri katerih je od prejema zadnjega potrebnega odmerka cepiva minilo najmanj 14 dni. Velja tudi za prebolevnike, in sicer v času od 28 dni do šestih mesecev po prebolelem covidu-19, pri čemer je bila okužba dokazana s PCR-testom, še navaja Deutsche Welle. Precepljenih 8,8 odstotka populacije V Nemčiji s 83 milijoni prebivalcev je precepljenih (oba odmerka) okoli sedem milijonov ljudi (8,8 odstotka populacije) https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/v-nemciji-imajo-cepljeni-odslej-vec-pravic-od-necepljenih/579573?fbclid=IwAR2aEfV6Jd2bOrO-gMRo8p1gPMCjvKg76chzoNVF4FCFtAZUDTIYXYM8j0I

ZJAVA ZA JAVNOST! Vegetarijanska restavracija Radha Govinda in Veganska restavracija Mandala Spoštovani! Po več kot letu dni družbene solidarnosti in odgovornosti, v boju proti širitvi okužbe, tako imenovanega virusa kovid sars-2, ter z zaprtjem obeh restavracij ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov, se danes še vedno ni veliko spremenilo! Vsaj ne tako, da bi lahko zopet svobodno delali brez nesmiselnih ukrepov, ki smo jim priča in z vedno večjim pritiskom na našo in vašo telesno nedotakljivost! Ukrepi so pesek v oči, neživljenski, nerealni za gostinsko panogo, po drugi strani pa trgovinska dejavnost, kot da je z drugega planeta! Žalostni smo, da jih mnogi sprejemajo z navdušenjem v imenu tako imenovane ”svobode” Za nas so nesprejemljivi in jih je potrebno nemudoma popraviti. -Zato izjavljamo, da se v naših restavracijah z določenimi ukrepi NE STRINJAMO in jih NE PODPIRAMO! -Menimo tudi, da mora biti testiranje in cepljenje na prostovoljni bazi in se ne sme diskriminatorno pogojevati obiska trgovin in restavracij! (trgovine so polne, brez testiranja, restavracije pod pogoji...) - Prav tako se NE bomo hodili testirati in se NE bomo cepili! Zato, da bomo lahko še naprej opravljali svoje poslanstvo in za Vas s srcem pripravljali hrano. - Obveščamo vas tudi, da zaposlenih NE bomo silili v testiranja in cepljenja, saj spoštujemo njihovo dostojanstvo po nedotakljivosti telesa! -Kar se tiče Vas dragih gostov, prav tako od vas ne bomo zahtevali identifikacijo oziroma izkaze o vašem zdravstvenem stanju! Za to nismo pristojni, to je po ustavi kaznivo dejanje! -Upoštevali bomo smiselne ukrepe in od vas samo pričakujemo, da nas obiskujete zdravi. Če se ne počutite dobro oziroma imate kakršnekoli simptome, potem nas obiščite drugič. -Zaenkrat bomo stregli, kot do sedaj (osebni prevzem) hrano pa boste lahko pojedli na naši terasi in ne na pločnikih, umazanih klopcah ali strehah avtomobilov... Ko bo možno pa tudi v naših restvaracijah -Ukrepom se bomo prilagajali po zdravi pameti in sklepali razumne kompromise po svoji vesti, saj dosedanji ukrepi žalijo naš razum, integriteto in človeško dostojanstvo! V upanju, da nas razumete in podprete, Mitja Bitenc, direktor V pričakovanju pogroma, Bog nam pomagaj

Resnica: Zoran Stefanovič: Nov kriminalen ukrep slovenske vlade: diskriminacija v lokalih. Kmalu bo vse več človekovih pravic vezanih na cepljenje, tudi nakup hrane v trgovinah https://www.facebook.com/GibanjeResni.ca/videos/497661471373061

Gregor Hromc 18tSpon nsofgrSuehd · Na žilnem oddelku v UKC MARIBOR sva z očetom doživela neljub dogodek....oče je odklonil PCR test. ZDRAVNIK v službi mi je razložil: BREZ PCR TESTA NI ZDRAVLJENJA !!!! IN ZAHTEVAL SEM predstojnico oddelka..... Predstojnica odelka mi je dejala ,da če ne želi testiranja ga bodo pa dali na rdeč oddelek kjer so Kor0na pozitivni in tisti ,ki so k0r0no preboleli. Separacija pacientov na nivoju in čisti zdravniški fašizem. Zrelo za Nürnberg 2 proces. In zakaj se oče ne želi testirat z PCR testi ? Ker je pred dnevi test opravil ( negativni izvid ) vendar je imel kasneje obupne glavobole in par dni mu je kri iz nosa tekla...zato !! Zdravniki so na žalost postali dr.Mengeleji medicinske sestre pa potuhnjene naci Helge,VSI PA SAMO OPRAVLJAJO SVOJE DELO in jim je malo mar za vaše zdravje. Važen je samo DENAR.... Vas nemara to spominja na NACI NEMČIJO ????.......SEVEDA točno tam se nahajamo.V vojni z visokokvalificiranimi zdravstvenimi strokovnjaki pod taktirko političnih LEVO- DESNIH fašistoidnih struktur........ ČAS JE ZA UPOR LJUDJE.......takšnih dogodkov je na žalost veliko več in ne samo v Mariborski bolnici.

NOVA DISKRIMINACIJA IN SEGREGACIJA S ponedeljkom se po vsej državi odpirajo vsi nastanitveni obrati, vendar ti lahko zapolnijo največ 30 sob, ne glede na to, za kako velik hotel (ali drugi nastanitveni obrat) gre. Prav tako je bivanje dovoljeno le gostom, ki ob prijavi izkažejo potrdilo o prebolevnosti, o cepljenju ali o opravljenem hitrem oziroma PCR-testu. Odpirajo se tudi zdravilišča in terme, vendar le za goste nastanitev, za zunanje goste še naprej ostajajo zaprta. https://www.24ur.com/novice/korona/s-ponedeljkom-se-odpirajo-tudi-nastanitve-a-z-omejitvami-kaksnimi.html?fbclid=IwAR11lDgjkIi82EUDB_gUdv1O41bGnmwHLJieG0SjK9_0nO0VBQTS-f5iFXo

A growing number of colleges and universities say the Covid vaccine will be mandatory for students before they return to campus in the fall. Ne pozabimo: MLADIH COVID-19 NE OGROŽA, OGROŽAJO JIH COVID CEPIVA https://www.cnbc.com/2021/04/07/covid-vaccine-will-be-mandatory-for-some-college-students.html

NEDOPUSTNA DISKRIMINACIJA, KI JO IZVAJA VLADA RS: V izjemah upoštevani novi cepivi Vlada je sprejela tudi spremembo odloka, ki določa izjeme za prehajanje med regijami. Tako lahko med regijami prehajajo tudi tisti, ki so pred najmanj 21 dnevi prejeli prvi odmerek ruskega cepiva Sputnik V ali ameriškega cepiva družbe Johnson&Johnson; (Jenssen). Ti dve cepivi bosta upoštevani tudi kot izjemi pri vstopu v državo, pri čemer ne bo odrejena karantena. https://www.vecer.com/slovenija/zdravko-pocivalsek-v-ponedeljek-spet-odprte-terase-lokalov-a-ne-v-vseh-regijah-10240299

Platforma cepilnega potnega lista je enaka sistemu javnega slovesa na Kitajskem, kjer zaradi nadzornega sistema lahko v 5 minutah najdejo vsakega upornika. Na cepilni potni list se lahko veže Paypal račun, informacije o tem, kaj ste pisali na družbenih omrežjih in tako boste dobili točke v plus ali minus glede na vsebino vašega delovanja na družbenih omrežjih. PCR test pa ustvarja lažno pozitivne rezultate in vi kot upornik imate lahko ves čas lažno pozitiven rezultat in boste ves čas degradiran državljan drugega reda. Vsi podatki se zbirajo v centralni bazi podatki. Platforma cepilnega potnega lista bo vedela, s kom sedite za mizo v restavraciji in ustvarjajo zemljevid človeških stikov, prav tako tistih, ki jih imate na svojem domu. Microsoft, ki je naredil platformo cepilnega potnega lista, je povedal, da imajo možnost, da človeka z (lažno) pozitivnim PCR testom obdržijo v hiši, da ne more na javni prevoz, v trgovino itd. Biološki podatki ljudi so njihov cilj in sodelujejo s Kitajsko, pri načrtu oslabitve zahodne družbe, z ločevanjem družin, prepovedjo verskih obredov. Cepilni potni list ustvarja pot povezave z Google Wallet, digitalno valuto, kjer bo človek pod popolnim nadzorom. Kdor ne bo poslušen vladi, mu lahko ukinejo digitalni račun, prepovejo gibanje, ga označijo kot problematičnega in mu odvzamejo osnovne človekove pravice. To je do sedaj najbolj nevaren načrt za zasužnjenje človeštva. Ne bo možnosti druženja, shodov in zasebnega življenja. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2934859540119832&id=100007874430932&sfnsn=mo

Damjana Bakarič FB 17.4. 2021 9 h · SLOVENSKA UČITELJICA SE NI ŽELELA TESTIRATI; ZATO SO JI POLICISTI PREPOVEDALI VSTOP V ŠOLO!!! Slovenska Učiteljica, ki se ni želela testirati. In zato ni smela vstopiti v šolo, kjer uči, še huje, ravnateljica je poklicala policijo, ki ji v šolo ni dovolila vstopa! Ponovimo še enkrat, ker je sila pomembno, in prosim, temeljito in počasi preberite ter premislite, kaj se dogaja: Učiteljica ni smela vstopiti v šolo, ker je zavrnila testiranje. Ravnateljica je poklicala policijo. Gre za grobe posege v človekove pravice, ki se dogajajo med nami. To se ne bi smelo zgoditi v zdravi in pravni državi. Najhuje je to, ker nam to postaja normalno - tega ne smemo dovoliti sebi, zato se moramo brcati v rit, da ne podležemo. In boriti za svoje pravice vsak dan na vseh ravneh. Nikakor se ne smemo na to, da smo brez pravic, navaditi. In vsi smo v fazi "saj ne morem verjeti", ker se dogajajo takšni absurdi, da temu, kar se dogaja, preprosto ne verjamemo - in to je nevarno. Dogaja se. Je resnično. To jih je potegnilo v brezno tudi v obema vojnama - niso verjeli genocidu. Zato stopimo skupaj vsi, ki nam je onemogočeno delo, ker ne želimo posegov v telo in se nam grobo kršijo osnovne človekove pravice. Povezujmo se v iniciative, z odvetniki, stopimo skupaj in se borimo za svoje pravice in gradimo povsem nov sistem, ne prejšnje normale, zgradimo novo. Tukaj je pismo pogumne učiteljice, človeka, ki dela po svoji vesti, za mene je to človek prihodnosti. Ponosna sem nanjo in hvaležna sem, da obstaja. Njenega imena ne izdam zaenkrat, ker tega ne želi, ravno tako šole ne, ker zaenkrat tega učiteljica ne želi, in jaz bom to spoštovala. Pripenjam vam njeno izvirno pripoved zgodbe, prav nič je nisem spreminjala: "Sem učiteljica, ki se trenutno bori proti našemu sistemu in trenutnemu dogajanju v šolstvu. Žal edina na naši šoli. Preden so se stvari razvile nas je bilo proti testiranju po besedah precej več. Že od samega začetka zavračam kakršnokoli testiranje in poseganje v telesa zaposlenih in se ga ne udeležujem pod nobenimi pogoji zaradi mojih osebnih prepričanj in zdravstvenih razlogov. Med te sodi predvsem kmečka pamet, ki nam vsem govori, naj končno zaupamo sebi in ne temu globalnemu, pokvarjenemu aparatu. Verjetno ste že vsi seznanjeni s hitrimi in PCR testi; njihovo nenatančnostjo, posledicami odvzema in stvari, kemije, ki jih vsebujejo. Moje celotno Bitje že od samega začetka vpije, naj si tega NE dovolim; da imam pravico odločati, kaj se bo z mojim telesom dogajalo. Zaradi vsega stresa, ko sem prvič odklonila, sem odšla v bolniški stalež za dober mesec, ker nisem vedela, kako bom to zdržala. Takrat sem tudi prejela opozorilo pred odpovedjo iz krivdnih razlogov. Ne vem že zakaj, ker nič nisem naredila narobe. Razen mogoče to, da sem se postavila zase, za svoje ustavne pravice, temeljne svoboščine, in da je to v naši državi očitno prepovedano. Včeraj se je ta stalež zaključil in odšla sem na svoje delovno mesto. Odšla sem delati in opravljati dolžnosti, ki sem jih na začetku podpisala v pogodbi za nedoločen čas. Za delovno mesto, ki ga opravljam imam več kot zadostno izobrazbo in ga že od samega začetka opravljam vestno in s Srcem. V stavbo nisem smela vstopiti, ker sta me na vhodu zaustavila hišnik in čistilka. Seveda sta me tam pričakala, ker sem gospo ravnateljico obvestila, da se vračam na svoje delovno mesto. Ko mi je napisala, da brez opravljenega negativnega testa nimam vstopa v prostore šole zaradi odloka, ki ga je Vlada RS sprejela 8.4.2021 (in seveda že prej), in da bodo mojo odsotnost šteli kot neupravičeno odsotnost z dela, kar bo lahko imelo podlago za uvedbo odpovedi delovnega razmerja, mi ni preostalo drugega, kot da se na svoje delovno mesto odpravim. Ker edino tako ne bom neopravičeno odsotna iz delovnega mesta. S tem, da mi je zdravnica zagotovila, da sem zdrava in da lahko nadaljujem z opravljanjem svojega dela. Po zaustavitvi je hišnik poklical ravnateljico, ki se je malo kasneje zglasila pri vhodu. Vprašala me je, če imam izpolnjene "pogoje" za delo v izobraževalni ustanovi in seveda sem povedala, da jih nimam, ker teh pogojev nisem nikoli podpisala. Še preden je prišla dol, je poklicala policijo in čez par minut sta me policaja popisala in mi izdala opozorilo. Naj povem, da je gospod policaj na licu mesta bral odlok vlade in s tem ni bil seznanjen. Po prošnji, da bi rada odšla, če že ne morem učiti, samo po svoje osebne stvari, tega nisem smela storiti niti v spremstvu njih. Češ, da bom do njih lahko prišla šele, ko se bo odlok spremenil in ko mi bo tako ponovno omogočen vstop v šolo. O ustreznosti tega postopka sem pisala tudi na policijsko postajo, saj me je zanimalo, ali je bil postopek ustavno ustrezen. Odgovora še nisem prejela. Naslednji dan mi je ravnateljica po elektronski pošti "dovolila" vstopiti v šolo izven mojega delovnega časa, kljub neopravljenem negativnem testu. Trenutno je moj status takšen, da po besedah ravnateljice čakam na odgovor njenega odvetnika (odvetnika pravne službe za šolo) in možno odpoved. Na mojem mestu pa učence po besedah nekaterih sodelavcev uči učitelj z manj ustrezno izobrazbo. Torej imamo v naši šoli varnostnika hišnika, varnostnika čistilko, nadomestnega učitelja, ki se je pripravljen testirati in cepiti, in učiteljico, ki ne sme učiti brez opravljenega posega v telo. Vem, da trenutno nisem edina, ki hodi skozi to. Za sodelavce, tudi nekatere najbližje sem trenutno hudobna oseba, ki si veliko dovoli in hodi čez meje okusnega. To vidim po Facebook-u in odzivih name, ker so popolnoma spremenili mnenje o meni pa smo prej lepo sodelovali in se razumeli. Za zavedne, svobodne in pogumne ljudi v Srcu; tiste, ki situacijo RES razumemo ter mojega partnerja pa sem bojevnica Svetlobe. Vem, da večina nezavednih dejanj mojih nadrejenih, sodelavcev, zaposlenih v državnem organu, izhaja iz notranjega strahu in naučenosti biti poslušen in slediti ukazom ter navodilom ne glede na kršenje Ustave RS in temeljnih svoboščin. Obenem jih spremlja strah pred izgubo službe (eksistenčni strah), želja po uspehu in pohlep. Sama ne bom del tega. Na tem mestu prosim vsa Bitja Svetlobe in vse višje sile, da mi pomagajo, me podprejo in me vodijo po poti Svobode, Pravičnosti in Miru. Bojevnica Svetlobe" Zdaj pa na delo - začeti izrekati NE vsemu, s čimer se ne strinjamo. Se boriti za svoje pravice, za pravico do življenja, ker na ta svet smo prišli svobodni. In nihče nam ne more ukazovati, kaj bomo dajali v svoje telo. Diskriminaciji je treba reči NE. Več kot nas bo, hitreje bo konec omejevanja pravic. Ker brez nas vseeno ne morejo. 99 odstotkov nas je in čas je, da se poenotimo.

Borut Loboda ČAKA NAS MATURA IZ SPLOŠNEGA LJUDSKEGA UPORA Končno se je zgodilo. Nekdo iz vlade je jasno in glasno povedal, da je "zagovornik demokracije" kot si jo predstavlja le on in njemu podobni. Vedeli smo, da bo slej ko prej prišlo do tega trenutka. Verjamem, da je nastop ministra za zdravje in njegova izjava o OBVEZI CEPLJENJA dijakov, če le-ti hočejo na maturantski izpit, več kot jasno sporočilo državljanom, da se trenutna slovenska politična srenja podela na človekove pravice in na pred kratkim sprejeto Resolucijo 2361 Sveta EU, ki PREPOVEDUJE kakršnokoli ukrepanje ali sankcije ter poslabšanje kvalitete življenja posameznikom, ki se niso pripravljeni cepiti. Omenjena resolucija vsak dan bolj služi kot posmeh evropskih politikov in orodje, ki so ga uporabili, da bi v nekem kritičnem trenutku malo pomirili prebivalce EU in jim dali lažno zagotovilo, da se bodo njihove pravice spoštovale. Enako lahko zagotovo pričakujemo glede cepilnih potnih listov. Kljub temu, da 13 članic EU, med njimi tudi Slovenija in Hrvaška, podpirajo idejo o uvedbi cepilnih potnih listov, dogovor ni dosežen in tako je odločitev prepuščena vsaki državi posebej. Kaj sledi? Brez dvoma trdim, da bo Slovenija poskusila uvesti cepilne potne liste. Četudi se to zgodi pa zame osebno in ozaveščene to ne predstavlja nobene spremembe. Že davno tega smo se namreč odločili, da ni turistične destinacije na svetu, ki bi bila vredna našega samomora. Kajti cepljenje je prav to in nič drugega. Da skrajšam, bom še enkrat povedal, da doživljamo Divji zahod, kjer je mestni šerif podkupljen s strani posameznikov, lokalni prebivalci pa vsak dan doživljajo grožnje in kršenje zakonodaje. Zakoni v bistvu ne obstajajo več in več kot očitno je, da lahko vsak počne kar ga je volja. Vsaj zame osebno je pogojevanje opravljanja maturantskega izpita s cepljenjem kršenje človekovih in otrokovih pravic. Seveda bo vlada svojo odločitev opravičevala z nedavno razsodbo Evropskega sodišča za človekove pravice v korist Češke v tožbi z njenimi državljani, ki svoje otroke niso hoteli cepiti. Omenjena razsodba je v sramoto EU in še eno potrdilo, da gre za leglo največjih kriminalcev. In odločitev slovenske vlade kar kliče, da odgovorimo v enaki meri. Torej s pravim cepljenjem slehernega politika, inšpektorja, policista, medicinca in zdravnika z gensko terapijo. Ne pa tako kot Pahor, ki se je pred kamerami cepil s fiziološko raztopino, da bi državljane prepričal o upravičenosti cepljenja. Verjetno je vsakemu od vas poznan lijak, v obliki stožca s podaljšano cevko. Na zunanjem delu je precej velika odprtina, ki se potem počasi, toda vztrajno oža, dokler ne ostane le mala odprtina. Dragi moji rojaki, prav efekt lijaka uporablja večina politikov tega sveta. Vsak dan počasi in komaj opazno nam jemljejo življenjski prostor in pravice. Vsak dan nas bolj omejujejo. S pravim načrtom nas bo vlada uspela vse spraviti skozi tisto malo odprtino lijaka. Seveda z vsemi naenkrat ne bo šlo, ker bi se luknjica lahko zamašila in bi prišlo do kontra efekta, ko bi lahko vsebina v lijaku udarila nazaj čez rob lijaka. To bi v praksi pomenilo - upor. In tega si nihče od politikov ne želi, ker bi lahko sami postali ogroženi. Zato se vlada zadeve loteva previdno. Zelo pretkano izbira posamezne interesne skupine. Najprej so bili to delavci VIZ, zdaj so na vrsti naši dijaki. Na ta način tudi zmanjšuje odzivnost ljudstva, ki vse preveč egoistično razmišlja v smislu:" To se me ne tiče." Skladno z merjenjem opuščenosti ali razboritosti ljudstva se zato vlada odloča, kdaj bo ukrepe malo sprostila in jih ob naslednjem LOCKDOWNU še bolj zaostrila. Ker v Sloveniji trenutne razmere dosegajo vrelišče, bodo kljub rasti okužb odprli celo gostilne, da pomirijo ljudi in zmanjšajo število protestnikov na protestih. Medtem Nemčija razpravlja o popolnem LOCKDOWNU zaradi povečanja okuženih z "angleškim" sevom. Še osnovnega virusa niso locirali, toda o sevu vedo vse. Predlog ukrepov predvideva, da boš lahko šel samo v trgovino in peljal psa na sprehod. Sicer pa moraš biti zaprt doma. Že od samega začetka naša "stroka" kopira Nemce in posluša kriminalca Trampuža, torej bomo slej ko prej spet na istem kot Nemci. Angela se je Nemcem "opravičila" za poskus LOCKDOWNA med prazniki, zdaj jim to vrača s trojno mero, ker so se ji dovolili upreti. Nič več ni opravičil, obstajajo samo še grožnje. Dobra stran vsega je, da so že pred sprejetjem odločitve napovedane tožbe zoper odgovorne, tako da bomo še počakali na razplet. Pa se vrnimo našim, domačim problemom. Osebno menim, da je edini pravi odgovor na izsiljevanje s cepljenjem POPOLNA PREKINITEV vzgoje in izobraževanja. Otroke je potrebno potegniti domov iz šol in univerz ter na ta način predčasno končati šolsko leto, brez končnih uspehov. O uspehih otrok in maturah se mora odločati v nekem drugem, drugačnem času. Sam predlagam, da se posameznemu učencu ali dijaku prizna učni uspeh povprečja predhodnih letnikov. Za naslednje šolsko leto pa se je potrebno organizirati privat, pri čemer mislim predvsem na pouk v krajevnih domovih, kjer bodo otroke vzgajali in izobraževali predvsem tisti vzgojitelji, učitelji in profesorji, ki so do sedaj bili tarča nadlegovanj in ki niso pristajali na testiranja ali cepljenje. Logična posledica takšne odločitve bodo prazne šole in višek delovne sile predvsem v tistem delu, ki je že do sedaj bil najbolj izdajalski - med ravnatelji in ritolizniškimi učitelji ter profesorji. Kaj boo država naredila z njimi, ni naš problem. Seveda tu zgodbe še ni konec. Potrebna je davčna nepokorščina! S tem se bo vsem, ki so obešeni na državni proračun zaprla pipa. Takrat bomo videli, kako dolgo si bodo še izplačevali trojne plače in krizne dodatke medtem, ko navadni državljani stradajo. Kar se tiče gospodarstva, ni sposobno nositi teh stroškov torej je prav, da se kriza enakomerno razdeli med vse. Tukaj bi rad omenil samo sektor gostinstva in turizma. Čeprav vlada vsaj javno poskuša ustvarjati vtis skrbi in pomoči panogi kot recimo z vavčerji, ji je prav malo mar za preživetje panoge in zaposlenih ljudi v njej. Zato dragi moji zaposleni v gostinstvu in turizmu, vas na žalost moram seznaniti, da je to vaša zadnja sezona, če se ne boste zbudili. Po njej predvidevam, da bomo z lupo iskali po Sloveniji gost. lokal, ki bo še obratoval, da o hotelih, agencijah, turističnih vodičih, muzejih niti ne govorim. Tudi vsem tistim, ki menite, da boste večno privezani na državne jasli z raznimi kriznimi dodatki sporočam, da boste najverjetneje še pred koncem poletja postavljeni pred dejstvo ali se boste cepili ali pa vam bo država odrekla finančno pomoč. Seveda vse napisano lahko vzamete kot poskus ustrahovanja, čeprav sem več kot prepričan, da zaposleni v VIZ, starši in srednješolci ne mislijo tako. Iz vsega povedanega predvidevam, da se bo kmalu zgodila ulica v svoji najhujši obliki. Predvidevam, da se bo od besed prešlo k dejanjem, karkoli to že pomeni. Vprašanje je samo ali bomo nekaj dni raje uživali na terasah gost. lokalov in restavracij ali pa bomo končno doumeli, da v nekaj dneh popivanja ni prav nobenega užitka, če veš, da jim sledi novi lockdown. Za konec samo še nekaj. Zmanjšajte osebno porabo na minimum. Ne najemajte novih kreditov ali posojil. Ne zadolžujte se, ker s tem podpirate vlado. Kupujte le tisto, kar potrebujete za normalno preživetje. Zmanjšanje javne porabe je lahko zelo odločilen faktor. Vsak cent, ki ga država ne bo dobila v obliki davka, bo vladi otežil izvedbo pokvarjenih načrtov. In na koncu poberite svoje prihranke z bank, ker je Janez že vrgel oko na tistih 21 miliard vašega denarja. Vir: t.ly/eP3S

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/slovenija-in-se-12-drzav-se-je-dogovorilo-za-cepilne-potne-liste/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0ugqdo0jN1ry2kTFkeF9Y-MzUs3BDa6i9q4nEvUrjUnj0_T22izxpoRyE#Echobox=1618239833 https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/bruselj-dal-zeleno-luc-tako-bodo-videti-cepilni-potni-listi-foto/

Tjaša Vuzem FB 9.4. 2021 9t.gu isSpdapriddl smoomnssb ulg19ofrse:3rdi2l · ITALIJA- prisilno "prostovoljno"cepljenje vsega zdravniškega osebja⁉ V Italiji so 01.04.2021 tik pred prazniki določili, da se mora vso bolniško osebje (zdravniki, medicinske sestre, osebje v domovih za ostarele vključno z lekarnarji) cepiti, sicer jim grozi odpoved delavnega mesta. Začetek izvajanja je naslednji teden. V S Italiji se je v samo nekaj dneh pritožilo okrog 8.000 zdravnikov in drugih medicinskih delavcev . Vložili so tožbo na EU sodišče. Vir: italijanska odvetnica dr. Renate Holzeisen (tesna sodelavka dr. Reinerja Füllmicha), ki je vložila tožbo na EU sodišče.

Srečko Šorli: država New York je sprejela zakon, po katerem bodo ljudi ki ogrožajo javno zdravje (necepljene, netestirane) zaprli v taborišča. To je satanizem, vojna proti ljudem https://www.bitchute.com/video/q8BDmF6hEWLK/

Iztok Goles FB 7.4. 2021 1tSp0ohunsrngo hred · 25.3.2021 je bilo v EU parlamentu med drugim tudi glasovanje za uvedbo CEPILNEGA POTNEGA LISTA, poimenovanega DIGITAL GREEN CERTIFICATE. Brezvezno, zavajajoče ime, za katerim se skriva odvzem svobodnega gibanja in posredno prisila za cepljenje. Slovenija ima 8 EU poslancev. https://www.europarl.europa.eu/.../izvoljeni-novi... 5 naših EU poslancev je glasovalo ZA Cepilni potni list. 5 naših EU poslancev, ki bi morali zastopati Slovenski narod, je podprlo načrt Elite, ki ne želi, da se prosto gibate. Franc Bogovič, Romana Tomc, Milan Zver, Klemen Grošelj in Ljudmila Novak. https://www.europarl.europa.eu/.../PV-9-2021-03-25-RCV_FR... Stran 9. Kot v vsaki vojni, so tudi v tej vojni (proti človeštvu), vojni dobičkarji. Eni služijo na vas z maskami. Eni služijo na vas s cepivi. Eni imajo plače 20.000 EUR, da tiho sodelujejo. Eni so vas pa samo prodali za sužnje. Sužnje, ki bodo morali vsakih 6 mesecev (za obisk Hrvaške, trgovine ali podaljšanje registracije za avto) prejeti novo dozo genske terapije za najnovejši Indijanski sev, ki ga bodo odločevalci, tako kot vse ostale, potegnili iz riti.

CEPILNI POTNI LIST JE STARA NACISTIČNA PRAKSA Aida Ruperts FB 6.4. 2021 10tSpon tsorceilhsed · HISTORY BEGS US NOT TO REPEAT IT! From the book «Die restlose Erfassung» (The Nazi Census) by Götz Aly & Karl Heinz Roth where the authors describe the Nazi obsession for registration, including through “Health Passports Archives” in Hamburg. "The Nazi Census" documents the origins of the census in modern Germany, along with the parallel development of IBM machines that helped first collect data on Germans, then specifically on Jews and other minorities. Gotz Aly and Karl Heinz Roth begin by examining the history of statistical technology in Germany, from the Hollerith machine in the 1890s through the development and licensing of IBM punch-card technology. Aly and Roth explain that census data was collected on non-Germans in order to satisfy the state's desire to track racial groups for alleged security reasons. Later this information led to disastrous results for those groups and others that were tracked in similar ways. Ultimately, as Gotz Aly and Karl Heinz Roth point out in this short, rigorously researched book, the techniques the Nazis employed to track, gather information, and control populations initiated the modern system of citizen registration. Aly and Roth argue that what led to the devastating effects of the Nazi census was the ends to which they used their data, not their means. It is the employment of methods of collection that the authors examine historically as it applies to the Nazi regime, and also the way contemporary methods of classification and control still affect the modern world.

Andraž Teršek FB 3.4. 2021 Spoštovana javnost, verjetno se boste spomnili, da sem veliko pisal o primeru VAVRIČKA IN DRUGI PROTI ČEŠKI REPUBLIKI. Objavljal sem časopisne članke, kolumne, blogovske članke in tudi objavil znanstveni članek na to temo. Slednji je dostopen na povezavi: https://andraz-tersek.si/wp-content/uploads/2020/12/Compulsory-Vaccination-and-Fundamental-Human-Rights-objavljeni-Teršek-2020-1.pdf?fbclid=IwAR3HLOhPs7Zk0z01EpocGb3NH7lblPxb7vZeCccXppXr1F4bCjlG97QQh6o . Evropsko sodišče za človekove pravice je objavilo vest, da bo ŠE DRUGIČ opravilo glavno in javno obravnavo tega primera pred Velikim senatom. Ne pomnim, kdaj se je to zgodilo zadnjič. "Announcement of a Grand Chamber case on duty of routine - childhood vaccination in the Czech Republic: Vavřička and Others v. the Czech Republic." Objavljeno na spletišču ESČP: https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=home&fbclid=IwAR0i3ln956e94KGnsJRcHK0etVa8940jKvhBKfzAbhDsIup79vHRWzxZ_3U Od obravnave do sprejema končne sodbe lahko pretečejo tedni, meseci, ali leta. Bo pa to ena izmed najpomembnejših sodb v zgodovini delovanja tega sodišča, ki bo močno začrtala in zarisala prihodnost Evrope glede pravnega vprašanja "cepljenja" in njegove "obveznosti/prisile." Podrobnejšo analizo ustavnopravnih razsežnosti tega vprašanja in moje predvidevanje končnega rezultata (in the best case scenario) lahko preberete v omenjenem članku: ki ga nisem mogel objaviti v medicinskih revijah: vsi recenzenti, slovenski in tuji, se v recenzijah niso mogli vzdržati očitnega izkazovanja "organske alergičnosti, odpora" do pravnikov in pravniških analiz tem, ki posegajo na področje medicine. Končno je bil članek objavljen v novi slovenski znanstveni reviji PHYSIS.

Vladimir Pirnat 1.4. 2021 FB 1rtd.o SconshaSpniprroil nobcrsl oo1rire3:3n7d · D E L I T E !!! V skladu s Hipokratovo prisego nasprotujem predlaganemu obveznemu cepljenju zoper Covid-19. Nobeno uporabljano Covid cepivo ni licencirano, ker še niso bili raziskani dolgoročni učinki in negativne zdravstvene posledice teh cepiv. Cepljenje z vsemi Covid cepivi predstavlja ugotavljanje učinkovitosti in varnosti teh cepiv na ljudeh. To preizkušanje učinkovitosti in varnosti Covid cepiv na ljudeh bo trajalo do leta 2023. Zato morajo biti vsi cepljeni pred cepljenjem seznanjeni z zgornjimi dejstvi in prostovoljno brez prisile ali pogojevanja pristati na sodelovanje v medicinskem preizkušanju teh cepiv. Izvajalci in organizatorji cepljenja nedovolj informiranih ljudi bodo ovadeni v mednarodni tožbi, ki jo vlagajo tisoči odvetnikov v svetu pod vodstvom dr. Reinerja Fullmicha za zločin proti človeštvu. Obravnava bo predvidoma septembra 2021. mag. Vladimir Pirnat, dr.med. spec.int.med. in dipl.psiholog

Slovenija podpira zakonodajo o digitalnem zelenem potrdilu, ki bo olajšalo prosto gibanje oseb in transport, ter pri tem izpostavlja, da je treba upoštevati načelo nediskriminacije, je povedal minister za zdravje Janez Poklukar po današnjem zasedanju ministrov EU za zdravje. Evropska komisija bo predlog predstavila v sredo. Potrdilo bo vključevalo informacije o cepljenju, testiranju ali prebolevnosti, je spomnil minister. Ob tem je izpostavil pomen sodelovanja s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), saj gre za globalen izziv, ter zagotavljanja povezljivosti znotraj unije. Poudaril je tudi, da so v Sloveniji že v preteklih dneh začeli pripravo izhodišč za vsebino, ki jo prinaša digitalno zeleno potrdilo z namenom prostega gibanja ljudi, se pa zavedajo, da bo to aplikacijo oziroma informacijsko podporo treba pozneje nadgraditi. https://www.24ur.com/novice/korona/slovenija-podpira-digitalno-zeleno-potrdilo.html

Milan Ambrožič FB 13.3. 2021 VrčetetgSuraj rodtheapb 0otn0hsorS:3uhS3oed · Ponosen sem na vse tiste učiteljice in učitelje, ki se upirate testiranju in cepljenju. Kot univerzitetni profesor držim z vami. Tudi mene ne bo nihče prisilil k testiranju in cepljenju. Tudi iz principa ne bom predaval v živo, dokler se bodo zahtevale maske. Samo pogum še pomaga. Lahko izgubimo delo, da, to je hudo, pomembneje pa je ohraniti ponos in osebno integriteto. Tega nam ne more vzeti nihče, če sami tega ne pustimo. Nihče nas ne more prisiliti in pregovoriti v nekaj, za kar mislimo, da nasprotuje naši vesti, niti nekritični ljudje iz množic ne.

dr. Mateja Černič 5.3. 2021 FB aei5.tSe maorredmc opoannnsbo lnrsf18:nsoe0d8 · "V času od 8. do 12. marca 2021 ... se bo pričelo izvajanje cepljenja zaposlenih v vzgoji in zaposlovanju. ... Cepljenje bo omogočilo, da bodo otroci lahko normalno hodili v šolo, prav tako pa bomo pomembno razbremenili točke, kjer se izvaja hitro testiranje. Šolnikom se namreč ne bo potrebno več tedensko testirati, ker se zaščita razvije tri tedne po prvem odmerku". Saj bi kaj komentirala, ampak, itak jaz in ostali teoretiki zarot o vsem, kar bi bilo potrebno zapisati ob tem zločinskem dopisu, nenehno pišemo že od lanske pomladi. Tako da, kaj naj rečem drugega kot "saj smo vam rekli". Uživajte v "pikici". Pa zaupajte stroki. Pa bodite solidarni. Pa kar je še tega. Heil! p.s. vseeno dodajam: če bi se učitelji KADARKOLI v vseh teh mesecih dejansko postavili za otroke, namesto da ste sodelovali v korona-nacizmu, vas zdajle ne bi cepili kot živino. Pa tudi kola vam ne bi vsak teden zabijali v možgane.

Spoštovani v Svetu Evrope! Mnoge zaposleni v vzgoji in izobraževanju v Republiki Sloveniji smo v tem trenutku zelo zaskrbljeni in zelo nas je strah naše prihodnosti. Pišemo vam, ker ne vemo več, na koga bi se še obrnili s prošnjo za pomoč. V stiski smo. Imamo pomoč usposobljenih pravnikov, vendar se tudi oni zavedajo naše popolnoma nevzdržne situacije. Pravna država je pri nas v zadnjem času postala mrtva črka na papirju, prazna besedna zveza. Srčno in iskreno vas prosimo za pomoč, za ohranitev našega poslanstva v vsej polnosti, za ohranitev temeljnih človekovih pravic, ki nam jih oblastniki jemljejo na vsakem koraku. Zavedamo se trenutne situacije okrog koronavirusne bolezni, ki se je zgrnila nad Evropo in svetom. Smo odgovorni, odgovorno tudi delujemo in ves čas se trudimo po najboljših močeh. 3. marca je bila na slovenski televiziji tiskovna konferenca, na kateri je bila objavljena strategija množičnega cepljenja prebivalstva v Republiki Sloveniji, ki se začne že v prihodnjem tednu. Glavni koordinator cepljenja v Republiki Sloveniji je posredno povedal, da bomo učitelji in vzgojitelji morali biti cepljeni kot prioritetna skupina in da bodo tudi pri tistih, ki bi se upirali, to »uredili«. Že danes vemo, kako. S prisilo in pogojevanjem. Torej: »Kdor se ne bo cepil, ne bo mogel opravljati svojega poklica.« Ves čas tudi poudarjajo, da je cepljenje prostovoljno, v nadaljnjem koraku se retorika zaostruje in z represivno držo storijo tako, da necepljen ne moreš biti v stiku z ljudmi, z otroki. Trenutno se je glede cepljenja v naši državi že pričela represija. (Podoben modus operandi smo doživeli pri testiranju; danes vemo, kakšna je situacija s testiranjem v vzgoji in izobraževanju v drugih državah EU). Seznanjeni smo z vašo Resolucijo z dne 27. 1. 2021, ki je naravnana k svobodnem odločanju o cepljenju; posredovali smo jo tudi vsem pristojnim organom (Ustavnemu sodišču RS). Ker naša Vlada sprejema odločitve in korake v popolnem nasprotju z vašimi priporočili podanimi v Resoluciji, vas prosimo za pomoč, saj nas je resnično strah, vsak dan bolj. Ne samo za nas. Strah nas je razsežnosti prisile in življenja v takšnih razmerah, skrbi nas za družine, za svobodo, za prihodnost otrok. Zelo dobro poznamo dokumente, kot so Nürnberški kodeks, Oviedska konvencija in mnoge druge. Njihovo sporočilo je jasno in močno. Vsi mi ves čas živimo v strahu, bojimo se prisile, bojimo se, da bomo množično izgubljali službe, saj nam je predsednik vlade to že zagrozil ob potencialni zavrnitvi testiranja (in nekaj naših kolegov je na podlagi zavrnitve testiranja službo tudi izgubilo). Glede na vse do sedaj videno smo prepričani, da bo cepljenje prisilno in pogojevano z materialno eksistenco. V naši državi ni več institucije, ki bi nam lahko pomagala, ki bi nas lahko zaščitila in rešila. Čutimo, kako zelo zares gre, kako brez moči smo. Potrebujemo vas. Prosimo Vas, pomagajte nam in preprečite, da bi bil kdorkoli (ne samo mi) prisiljen v medicinsko terapijo, ki si je mnogi ne želimo. Menimo, da se to bi smelo dogajati, zato ob trenutnem dogajanju v naši državi občutimo izjemen strah, prisilo in represijo; vemo, da so takšni etično sporni dogodki pisali grozljivo zgodovino. Nenazadnje, na tiskovni konferenci so javnost seznanili z dejstvom, da je trenutno dostopno cepivo v Sloveniji cepivo Astra-Zenece. Prepričani smo, da ste seznanjeni s polemiko, ki je zelo glasna in pereča glede prej omenjenega cepiva. Zgolj samo dejstvo pogojne uporabe pri EMA bi moralo biti zadosten razlog, da takšno sredstvo ne pogojuje česarkoli, kar je temeljna človekova pravica. Poleg vsega zapisanega poudarjamo, da spoštujemo odločitev tistih, ki si tega želijo. Sami pa trepetamo pred tem, da bo cepljenje za delavce v vzgoji in izobraževanju postalo prisila. Prilagamo vam podpise skoraj 600 zbranih delavcev, ki smo jih uspeli zbrati v zelo kratkem času, a nas je še mnogo več, ki vas še enkrat iz srca prosimo za ukrepanje. S spoštovanjem in lepimi pozdravi, DELAVCI VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJE PROTI PRISILI v RS

Slovenski zdravniki FB 8.3. 2021 19 min · INICIATIVA SLOVENSKI ZDRAVNIKI O CEPLJENJU PROTI SARS-CoV-2 VIRUSU 1. Cepljenje proti SARS-CoV-2 virusu je v Sloveniji prostovoljna in individualna odločitev (1). Tudi parlamentarna skupščina Sveta Evrope je v resoluciji 2361 (2021) države pozvala, naj prebivalce informirajo, da cepljenje proti SARS-CoV-2 ni obvezno in da nima nihče pravice, da bodisi politično bodisi socialno bodisi kako drugače pritiska nanje, naj se cepijo (2). Države je pozvala, naj zagotovijo, da prebivalci, ki se ne želijo cepiti proti SARS-CoV-2, ne bodo diskriminirani (2). 2. Prostovoljna ali svobodna odločitev je odločitev, ki jo sprejme informiran posameznik neizsiljeno, brez zunanjih omejitev, vplivov ali pritiskov (3). 3. Pogojevanje posameznikove socialne aktivnosti (npr. službe, šolanja …) s cepljenjem proti SARS-CoV-2 je vplivanje in pritiskanje na posameznikovo odločitev o cepljenju. Odločitev, ki je posledica pogojevanja, zato ni svobodna oziroma prostovoljna odločitev (3). Pogojevanje socialnih aktivnosti s cepljenjem proti SARS-CoV-2 je v nasprotju s priporočili NIJZ, ki trdijo, da je odločanje za cepljenje proti SARS-CoV-2 prostovoljna in individualna odločitev (1) in tudi v nasprotju z resolucijo 2361 (2021) parlamentarne skupščine Sveta Evrope (2). 4. Pacientu ni mogoče opraviti medicinskega posega brez njegove predhodne svobodne privolitve (4). 5. Soodločanje – vključevanja pacienta in njegovih bližnjih v odločanje – je ključno načelo sodobnega zdravstvenega sistema, ki omogoča sprejemanje optimalnih zdravstvenih rešitev (4, 5). Soodločanje porazdeljuje odgovornost za odločitev med zdravstveno osebje, pacienta in njegove bližnje (5). Z obveznim cepljenjem, ki pacientu onemogoči sprejemanja odločitve glede cepljenja, zato vso odgovornost za neželene učinke cepljenja prevzame tisti, ki je cepljenje odredil. 6. Vsa cepiva proti SARS-CoV-2 imajo za zdaj le pogojno dovoljenje za promet in uporabo, saj so še v postopku raziskave kasnih stranskih učinkov in posledic uporabe, torej v 3. fazi raziskave učinkovitosti in tveganj cepljenja z njimi pri človeku. Dokler niso prestala celotne sheme postopkov za redno registracijo in nimajo dovoljenj za redno uporabo, njihova uporaba podlega vsem zakonom, konvencijam in deklaracijam, ki zadevajo raziskave na ljudeh v medicini, tudi Helsinški deklaraciji iz leta 1964, večkrat revidirani in dopolnjeni, nazadnje v Fortalezi v Braziliji leta 2013 (6). Ta deklaracija ima 37 točk ter predstavlja pogoj (imperativ) za zdravnike in drugo zdravstveno osebje pri izvajanju medicinskih raziskav na človeku. Za sodelovanje pri uporabi novih cepiv proti SARS-CoV-2 so pomembne zlasti 4 točke iz poglavja »Splošna načela«: 8. točka: Splošni namen medicinskega raziskovanja je pridobivanje novih spoznanj in znanja, vendar ta cilj (namen) ne sme imeti prednosti pred pravicami in interesi raziskovanca kot posameznika (individuuma). 9. točka: Zdravnik, ki je vpet v medicinsko raziskovanje, je dolžan zaščititi in varovati življenje, zdravje, čast, integriteto, pravico do samoodločbe, zasebnost in zaupnost osebnih podatkov preiskovanca. Odgovornost za zaščito zgoraj naštetih deležnikov pri raziskovancih je vedno osebna in je neločljiva od raziskovalca, zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca in ni prenosljiva na raziskovanca, tudi ne, če je dotični za sodelovanje dal soglasje. 10. točka: Zdravnik mora upoštevati etične, pravno-legalne in institucionalne norme in standarde za raziskovanje na človeku, tako v državi, v kateri se raziskava izvaja kot mednarodno. Nobena nacionalna niti internacionalna etična, pravno-legalna ali institucionalna pravila ali določila ne morejo omejevati ali izničiti katerekoli od zgoraj naštetih zaščit raziskovanca iz te deklaracije. 15. točka: Odprava vsakršne škode ali neželene posledice sodelovanja v raziskavi mora biti zagotovljena z ustreznim zdravljenjem in eventualno poplačana z ustrezno odškodnino. Če strnemo: a. Cepiva proti SARS-Cov-2 so vsa še vedno v fazi raziskav. b. Po Helsinški deklaraciji je lahko sodelovanje v raziskavi na človeku le prostovoljno. c. Obvezno, neprostovoljno cepljenje proti SARS-CoV-2 pod nobenim pogojem ne more biti etično, niti legalno, sodelovanje zdravnikov pri neprostovoljnem poseganju, zdravljenju in/ali cepljenju se preganja po mednarodnih zakonih. d. Vnaprej morajo biti znana pota, načini in vrste ugotavljanja odgovornosti ter načini reševanja sporov v primeru zapletov po sodelovanju v raziskavi, znan pa mora biti tudi vir za poplačila morebitnih odškodnin, če bi do njih prišlo. e. Kršenje Helsinške deklaracije je po mednarodnem pravu hudo kaznivo dejanje in pomeni zločin proti človeštvu, preganja se po uradni dolžnosti ter kaznuje z najvišjimi kaznimi. Povezave na reference: 1. NIJZ. Cepljenje. 2021 [cited 14 Jan 2021]. Available from: https://www.nijz.si/.../najpogostejsa-vprasanja-in.... 2. Parliamentary Assembly Council of Europe. Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations. 2021 [cited 14 Jan 2021]. Available from: https://pace.coe.int/en/files/29004/html. 3. Beauchamp TL, Kahn JP. Ethical theory and bioethics. In: Beauchamp TL, Walters L, Kahn JP, Mastroianni AC, editors. Contemporary issues in bioethics. 8th ed. Boston: Wadsworth; 2014. p. 1-35. 4. Služba Vlade Republike Slovenije za zakonodajo. Zakon o pacientovih pravicah 2017 [cited 14 Jan 2021]. Available from: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO4281. 5. NHS. About shared decision making 2021 [cited 14 Jan 2021]. Available from: https://www.england.nhs.uk/shared-decision-making/about/. 6. https://www.wma.net/.../uploads/2016/11/DoH-Oct2013-JAMA.pdf

Indonezija uvaja kazen 350 USD za tiste, ki se ne bodo cepili s COVID-19 cepivom https://www.lifesitenews.com/news/indonesia-to-begin-imposing-fines-on-those-who-refuse-covid-vaccine?utm_source=LifeSiteNews.com&utm_campaign=a3df5f4de4-Freedom_3_4_21&utm_medium=email&utm_term=0_12387f0e3e-a3df5f4de4-407977330

Aleksandra Sedlar FB 22.2. 2021 ef1t8o. ccSpifroiebhrnluarsloul iuraceobg dr04:4t2r · Eva Škobalj: Cepivo, ki NI REGISTRIRANO, ampak ima le dovoljenje za uporabo v sili. Cepivo, za katerega je v navodilih napisano, da zbirajo podatke o neželjenih učinkih do leta 2023 (torej ga preizkušajo na ljudeh). Cepivo, ki je bilo izdelano po hitrem postopku (vsa prejšnja so potrebovala več kot 5 ali 10 let, da so smela na tržišče). Cepivo, za katerega mnogi pravijo, da NI cepivo, ampak glede na delovanje bi ga morali imenovati GENSKA TERAPIJA. V eni mali Sloveniji kar 1300 stranskih učinkov v mesecu dni. Smrti se prikrivajo

Angela Merkel in njej podobni se požvižgajo na resolucijo Sveta Evrope, ko gre za pohlepne finančne interese Big Pharma. Tjaša Vuzem FB 22.2. 2021 8tSgpooin hsorede · "PANDEMIJA SE NE BO KONČALA, DOKLER NE BODO VSI LJUDJE NA SVETU CEPLJENI," je povedala te dni Merklova. Enako izjavo je dal prejšnji teden na nemški nacionalni televiziji Bill Gates. Nemčija in EU nameravata vložiti milijone, da bodo cepili tudi ljudi iz manj razvitih delov sveta. Kako radodarno. Spomnim se izjave nemškega ministra za zdravje Jens Spahna, ki je v juniju 2020 napovedal, da bo potrebno precepiti okrog 55-60% prebivalstva, potem bo pandemija končana. Seveda se je številka vmes neprestano zviševala, tako da smo sedaj že pri 100%. Danes so odprli nekaj šol v Nemčiji. Ampak, ker se je vlada tako žrtvovala, so učitelje obvestili, da jih bodo začeli s 01.03.2021 cepiti. Saj veste, če se ne cepiš, ne moreš poučevati. Predvidevam, da vemo, kaj to pomeni za Slovenijo. Ampak ovčke se boste cepile, ker boste potem lahko obdržali službe, kajne? #nepustimsecepiti Za vami, dragi učitelji in učiteljice, pa pridejo na vrsto otroci, saj Spahn upa, da bo cepivo za njih razvito do poletja. No, pa za nosečnice ga že tudi razvijajo. Da ne bo kdo prikrajšan. Začeti je potrebno pri čisto ta micenih, ki še niso pokukali na ta do obisti pokvarjen svet kriminalcev.

Vatikan ne upošteva resolucije Sveta Evrope: kdor se ne bo cepil s cepivom za COVID-19, bo izgubil službo v Vatikanu https://www.lifesitenews.com/news/vatican-city-state-issues-decree-suggesting-those-who-refuse-covid-vaccine-may-lose-their-jobs?utm_source=LifeSiteNews.com&utm_campaign=e19aa3a22f-Freedom_2_18_21&utm_medium=email&utm_term=0_12387f0e3e-e19aa3a22f-407977330