Članek
Francija: cepljenje ne varuje pred okužbo in prenosom COVID-19, mediji pa ne poročajo o stranskih učinkih cepiv
Objavljeno Aug 03, 2021

"Več kot 73 odstotkov odraslih je zdaj v celoti cepljenih proti covidu-19, ta delež pa se bo še povečal. Vendar cepiva ne morejo biti naš edini odgovor na covid. Okužbe se še naprej širijo ljudje zbolevajo. Nadaljevati moramo preprečevanje bolezni s cepivi in obenem zagotavljati zdravljenje z zdravili," je ob podpisu pogodbe s podjetjem Eli Lilly povedala evropska komisarka za zdravje Stela Kiriakides.

25.9. 2021

Vir: https://www.vecer.com/svet/eu-podpisala-novo-pogodbo-o-nakupu-zdravila-za-covidne-bolnike-10253354

*

Kalifornijska študija (v predtisku) je pokazala, da so cepljeni posamezniki bolj dovzetni za okužbe z različico COVID kot necepljeni.  Poleg tega je povečanje pogostosti sevov, odpornejših proti protitelesom, v populaciji povezano s povečanjem pogostosti cepljenja v populaciji.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262139v1.full

*

LAHKO S CEPLJENJEM UPOČASNIMO EPIDEMIJO?

Najnovejša študija, objavljena 30. septembra v European Journal of Epidemiology, kateri so primerjali število okuženih in cepljenih v 68 državah in v 2947 okrožjih, kaže, da ne. Ni jim namreč uspelo dokazati, da bi v bolj precepljenih skupnostih imeli manj obolelih kot v manj precepljenih. Celo več. Obstaja rahla korelacija med visoko precepljenostjo in višjim številom okuženih.

Kot kaže, so se odločevalci preveč zanašali na zagotovila proizvajalcev cepiv, ki so trdili, da so cepiva tako učinkovita, da bomo lahko z njimi ustavili epidemijo. Praksa, ki je pravzaprav 3. faza poskusov, ki jo proizvajalci izvajajo na ljudeh, je pokazala, da so bile njihove trditve močno pretirane in da v najboljšem primeru cepiva nimajo nobenega vpliva na upad epidemije. Študija se ni ukvarjala s stranskimi učinki, ki so jih cepiva povzročila v praksi. Če bi se, bi cost/benefit analiza (analiza koristi in škode) tega eksperimenta prav gotovo prinesla še večji poraz vsem, ki so zaupali navedbam proizvajalcev.

Študija: https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-021-00808-7?fbclid=IwAR3Eu9sHPsfbeIdyv0dvzX9yIUQet9TK92unVE-vNxj_LnaUvQ9wKYXyE9k

*

Izšla je študija izraelskega primera okuženega polno cepljenega pacienta, ki je okužil številne polno cepljene ljudi v bolnišnici s 96-odstotno precepljenostjo osebja, ki mora obvezno nositi maske. Njegovo virusno breme je bilo milijonkrat večje kot virusno breme lažje okuženega kovidnega pacienta. Okužilo se je 39 od 238 polno cepljenih in trije od 10 necepljenih. Med okuženimi je bilo 23 pacientov in 19 zdravstvenih delavcev. Zdravstveno osebje si je hitro opomoglo, 5 od okuženih pacientov  je umrlo, 9 pa jih je šlo skozi težji potek bolezni. Vsi ti so bili polno cepljeni. Edina dva necepljena primera sta imela lažji potek bolezni. Ljudje so se okužili v dveh dneh po stiku z obolelim, njihovo virusno breme pa je bilo zelo visoko. Avtorji pripominjajo, da ta primer postavlja pod vprašaj oglaševano sposobnost cepiv, ki bi naj vzpostavila kolektivno imunost.

https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.39.2100822?fbclid=IwAR15kj_HbT9GetVqAwhWLm7r4ou2bXpR6OpOVBL1KTgGxkDU_uYjY0OEpxg

University of WI-Madison & Public Health Study Indicates Vaccinated People May Spread Delta-based SARS-CoV-2 as Much as the Unvaccinated

A team of University of Wisconsin-Madison (UWM) and county public health researchers recently uploaded the results of a study to the preprint server medXriv where they investigate the SARS-CoV-2 Delta variant viral load in vaccinated and unvaccinated people. Collecting and analyzing samples of PCR threshold cycle (Ct) data from one major contact laboratory in Wisconsin, the study revealed that both vaccinated and unvaccinated individuals have similar viral loads in nasal swabs during the Delta variant COVID-19 surge. While the White House, supported by chief medical advisor Dr. Anthony Fauci, declared that the current pandemic is of the “unvaccinated,” the data across multiple sources and studies depict a very different reality. TrialSite reported on outputs from a study of Medicare data (Project Salus) indicating mass infection occurring among vaccinated people. Vaccinated people experience less hospitalization and death; however, the eradication of COVID-19 via vaccination may need a rethink.

https://trialsitenews.com/university-of-wi-madison-public-health-study-indicates-vaccinated-people-may-spread-delta-based-sars-cov-2-as-much-as-the-unvaccinated/

Študija: Izločanje kužnega virusa SARS-CoV-2 kljub cepljenju, ko prevladuje Delta varianta https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.31.21261387v3

-

 

*

Izrael okt 2021: v skupini 60 let je med hospitaliziranimi 90% polno cepljenih: https://www.odpriteoci.si/post/podatki-iz-izraela-razkrivajo-da-glede-prenosa-bolezni-ni-razlike-med-cepljenimi-in-necepljenimi

*

Farmakovigilanca cepiv proti covidu se zanika, ker ogroža ideologijo popolnega cepljenja, ki jo izvajajo farmacevtska industrija, vlade in običajni mediji. To množično cepljenje pa vodi v smrt brez primere v zgodovini sodobne medicine. Nujno ga je treba začasno ustaviti za oceno razmerja med koristmi in tveganji za vsak primer posebej.

Epizoda 59  (posodobljeno 1.8. 2021)

Avtor: Laurent MUCCHIELLI (sociolog, raziskovalec na CNRS), Hélène BANOUN (farmacevtka, biologinja, doktorica znanosti, nekdanja raziskovalka na INSERM), Emmanuelle DARLES (predavateljica računalništva na Univerzi Aix-Marseille), Éric MENAT (doktor medicine, splošni zdravnik) , Vincent PAVAN (predavatelj matematike na Univerzi Aix-Marseille) & Amine UMLIL (bolnišnični farmacevt, zdravnik v bolnišnici, "enota za farmakovigilanco / enota CTIAP (teritorialno središče za neodvisne informacije in farmacevtsko svetovanje) / Koordinacija zdravstvene budnosti" bolnišničnega centra Cholet) .

Kontakt: laurent.mucchielli@protonmail.com

Vir: https://blogs.mediapart.fr/laurent-mucchielli/blog/300721/la-vaccination-covid-l-epreuve-des-faits-2eme-partie-une-mortalite-inedite

google prevod

prejšnji epizodi naše mini serije o cepljenju smo pokazali, da globalno najbolj dostopni epidemiološki podatki zadostujejo za dokaz, da cepljenje ne ščiti pred okužbo in prenosom Sars-Cov-2, zlasti sedanje Delte (oz. Indijski) različici, ki je močno v nasprotju s ponavljajočimi se izjavami predstavnikov francoske izvršne oblasti v zvezi z "zaščito cepiva". Direktor NIAID -a Antony Fauci je v ZDA to javno priznal in celo priporočil, da cepljene osebe nosijo maske v zaprtih prostorih. 

Še en primer: v Angliji morajo biti francoski turisti v karanteni, tudi če so cepljeniZato je že jasno, da cepljenje ni čudežna rešitev, napovedana za zajezitev epidemije, in da izsiljevanje, ki ga je oblikovala francoska izvršna oblast (splošno cepljenje ali ponovno zadrževanje), temelji na laži. Druga laž, ki sta jo večkrat ponovila predsednik republike, predsednik vlade in minister za zdravje (in drugi izvoljeni uradniki, ki so sprejeli avtoritarne zdravstvene položaje, kot je župan Nice, gospod Estrosi ), je verjetno domnevno virtualno izginotje ("96 %") hudih oblik Covida zahvaljujoč cepljenju. 

V Izraelu, eni od držav, kjer je prebivalstvo najbolj cepljeno na svetu, so se oblasti pravkar odločile, da bodo meje države zaprle za cepljene turiste., kar kaže ne le na to, da cepljenje ne ščiti pred okužbo in prenosom, ampak tudi na to, da je večina ljudi, hospitaliziranih zaradi hudih oblik , zdaj cepljenih. Vse to jasno kaže, da prepad ločuje industrijsko trženje (prevzeto s politično propagando) od resničnosti javnega zdravja. In prav na dnu tega brezna je trenutno pozabljeno vprašanje najhujših neželenih učinkov cepljenja proti covidu, ki je tema te nove epizode.

Znebite se zanikanja in hladno opazujte podatke o farmakovigilanci

drugi prejšnji epizodi naše raziskave smo pokazali, kako in zakaj je večina francoskih novinarjev, ki delajo v uradnih medijih, izdala nekatera osnovna etična načela svojega poklica, ki niso več izvajali svoje vloge čuvaja in so  postali preprosti vladni centri za komunikacijo. Predvsem je konec preiskovalnega novinarstva, ki ga je nadomestilo pisarniško preverjanje dejstev, ki ni nič drugega kot lažno novinarstvo. 

V zvezi z varnostjo cepiv proti covidu bo psevdo-novinarstvo v skladu z vladnim diskurzom poskušalo zanikati resničnost škodljivih učinkov. Eden izmed mnogih drugih primerov ponujapreverjalci dejstev iz televizijske skupine TFI-LCI, ki si od januarja 2021 prizadevajo zanikati kakršne koli negativne zdravstvene posledice cepljenja (zadnji članek v zvezi s tem je treba prebrati tukaj ). Argument je še vedno isti in je dobro znan. Na vseh mestih za farmakovigilanco na svetu najdemo enake interpretacijske previdnostne ukrepe, ki kažejo, da so poročila o neželenih učinkih, pripisanih določenemu zdravilu, le domneva vzročnosti (pripisljivosti). Ta domneva pa se znatno okrepi, ko se smrt zgodi zelo hitro po cepljenju , kar je primer, kot bomo videli pri ameriških podatkih (velika večina prijavljenih smrti se je zgodila v 48 urah).

Poleg tega je treba te razlagalne zadržke uporabiti za farmakovigilanco na splošno in videli bomo, da primerjava z drugimi zdravili kaže, da se za ta genetska cepiva proti covidu resnično dogaja nekaj novega .. Kot ponavadi so novinarji zaslepljeni zaradi svoje odvisnosti od politične moči in institucionalnih virov, ki so neposredno povezani z ministrstvom za zdravje, in kažejo kritični duh izjemno spremenljive geometrije. Isti previdnostni ukrepi veljajo na primer za štetje smrti zaradi Covida (smrti zaradi Covida ali s Covid?), Tema, o kateri skoraj nikoli nismo prebrali kritičnega članka v tisku. 

Še en presenetljiv primer predsodkov: konec marca 2020 je bilo dovolj za 3 primere smrti (v resnici povezane s prevelikimi odmerki samozdravljenja), o katerih je poročala farmakovigilanca, da bi v Franciji sprožili politično-medijski vihar na temo nevarnosti hidroksiklorokin . Z drugimi besedami, za večino novinarjev je zdravstvena statistika nesporna, če gre skupaj z uradno pripovedjo, vendar nenadoma postanejo vprašljivi, ko nasprotujejo tej isti pripovedi. Ta intelektualna nepoštenost bi morala biti očitna.

Poleg tega bomo videli, da v nekaterih državah (na primer v Franciji, pa tudi v ZDA) podatke o farmakovigilanci o varnosti cepiv proti covidu poročajo predvsem zdravniki in ne bolniki. Videli bomo tudi, da v veliki meri potrjujejo države (na primer Nizozemsko), kjer izjavo dajejo predvsem bolniki. Videli bomo celo, da obstajajo raziskave, ki so za nazaj preverile zanesljivost teh trditev in kažejo na visoko stopnjo zanesljivosti.

Proč od teh sklopov predstavitev in teh verodostojnih argumentov bomo zato hladno opazovali podatke o farmakovigilanci v zvezi z varnostjo cepiv proti covidu. To bomo storili v več državah, da bi se izognili francoskemu tropizmu. Nato bomo videli, da je v resnici mogoče opaziti enake ugotovitve skoraj povsod v zahodnih državah.

Zadnja natančnost pred začetkom preučevanja številk: te številke še zdaleč ne pretiravajo s težavami, pač pa jih je treba šteti za minimalno podcenjevanje realnosti. Dejansko farmakovigilanca deluje skoraj povsod na pasiven (in ne proaktiven) način: centri, namenjeni zbiranju neželenih učinkov zdravil, čakajo, da jih zdravstveni delavci in posamezniki obvestijo o težavah. Če iz takšnih ali drugačnih razlogov (pozabljivost, negotovost, samocenzura, pomanjkanje časa ali malomarnost splošnih zdravnikov ali bolnišnic, izolacija pacienta, ki sam umre doma, nepoznavanje zdravstvenega kartona umrle osebe s strani zdravnika, ki ugotavlja potrdila o smrti, različne težave z računalnikom itd. ) zdravniki ali pacienti ne izpolnijo obrazca za poročilo o incidentu, nikoli ne bo znano. Zato je podcenjevanje dejanskega stanja problemov trajno in množično. ThePrve francoske študije v zgodnjih 2000 -ih so ocenile, da o 95% neželenih učinkov zdravila niso poročali. Tudi če je mogoče domnevati, da podcenjevanje v glavnem zadeva manj resne stranske učinke, je treba vse, kar sledi, ne le jemati zelo resno, ampak tudi šteti za zelo verjetno evfemizacijo realnosti. katero koli drugo zdravilo).

V Franciji poročajo agencije za zdravila

V Franciji Nacionalna agencija za varnost zdravil (ANSM) objavlja "  tedensko spremljanje škodljivih učinkov cepiv  ", v katerem smo pregledali podrobna poročila o vsakem od štirih cepiv, ki se uporabljajo v Franciji. Sistematično bomo opazovali, kaj se govori o "resnih" učinkih (v nasprotju z neresnimi učinki, ki so majhne takojšnje lokalne reakcije na injekcijo).

Kar zadeva cepivo AstraZeneca , ANSM kaže, da je bilo od 8. julija 2021 danih v Franciji 7,2 milijona odmerkov, predvsem pri populaciji, na katero se nanašajo priporočila cepiva za tiste, starejše od 55 let, "kljub temu pa opažamo 623 odmerkov, ki so jih dajali bolnikom. mlajši od 16 let «. Istega dne so izključno zdravstveni delavci razglasili več kot 22.071 neželenih dogodkov(spomnimo se, da so bili na začetku v skladu s priporočilom Haute Autorité de Santé z dne 2. februarja 2021 rezervirani kot prednostna naloga .), vključno s 5191 "resnimi" dogodki (skoraj četrtina vseh). Kot je prikazano v spodnji tabeli, ti resni primeri zadevajo vse starostne skupine, vendar so koncentrirani med 30 in 74 leti. Od teh 5.191 resnih dogodkov je četrtina potrebovala hospitalizacijo, 247 jih je bilo smrtno nevarnih, 121 je povzročilo invalidnost ali nezmožnost, 170 pa smrt.

Vir:  CRPV d'Amiens - CRPV de Rouen, raziskava farmakovigilance cepiva VAXZEVRIA®

V zvezi s cepivom iz Pfizer , je bilo več kot 42,5 milijona odmerkov na dan 1. julija 2021 (vključno s 700 000 mladih od 16 do 18 let) in 31 389 primerih učinki / neželeni učinki, o katerih so poročali, predvsem zdravstveni delavci . Med njimi 8.689 »resnih« dogodkov, ki so se zgodili od 30. leta starosti (27,7% vseh neželenih dogodkov), vključno z 2551 smrtno nevarnimi dogodki, 460 invalidnostmi ali nezmožnostmi ter 761 smrtjo.

Vir: CRPV de Bordeaux, CRPV de Marseille, CRPV de Toulouse, CRPV de Strasbourg, raziskava farmakovigilance cepiva Pfizer - BioNTech Comirnaty

Kar zadeva cepivo Janssen , ANSM navaja, da je bilo 8. julija 2021 danih 608.489 injekcij, med njimi 7% ljudi, starih od 16 do 49 let, in celo 407 otrok, starih od 0 do 15 let, "v nasprotju z nacionalnimi priporočili, da to cepivo rezervirate za ljudje, starejši od 55 "! Istega dne so poročali o 243 neželenih dogodkih, predvsem zdravstvenih delavcev . Med temi dogodki je 39 hospitalizacij, 4 vitalne napovedi, 1 invalidnost ali nezmožnost in 7 smrti.

Vir: CRPV de Grenoble in CRPV de Lyon, raziskava farmakovigilance cepiva JANSSEN®

Kar zadeva cepivo Moderna , ANSM kaže, da je bilo 8. julija 2021 danih 5,2 milijona odmerkov, od tega skoraj 53.000 mladoletnim. Na isti dan je bilo prijavljenih okoli 6.000 neželenih dogodkov, vključno s 14,4% resnih primerov in prav toliko "nepričakovanih primerov" (žal ne vemo, kaj ta kategorija zajema), o katerih so poročali posamezniki skoraj toliko kot posamezniki. profesionalciOd 1.050 resnih dogodkov je 312 hospitalizacij, 50 življenjsko nevarnih situacij, 25 invalidnosti ali invalidnosti in 44 smrti (vključno z nekaj primeri smrti ploda). Glavne težave, ki jih opazimo med temi resnimi primeri, so hematološko / vaskularnega tipa (tromboza, možganska kap, pljučna embolija), nevrološke (paraliza obraza, generalizirani krči), srčne (aritmije, miokarditis), ki jim je dodanih "28 nenadnih smrti nepojasnjenih" .


Vir:  CRPV de Lille, CRPV de Besançon, raziskava farmakovigilance VACCINE MODERNA

Kakšni stranski učinki so to?

Francoska farmakovigilanca cepiva AstraZeneca je po 8. juliju 2021 po približno šestih mesecih akcije cepljenja poročala o skoraj 43.000 neželenih učinkih / dogodkih, od tega 9.637 (22,5%) kot "resnih". To so takojšnje reakcije na cepljenje, prizadetost živčnega sistema (zlasti paraliza), vaskularne težave (zlasti tromboza, možganska kap), resne težave z dihanjem in srcem, nazadnje zelo resne težave s kožo, hematološke motnje in resne motnje vida in / ali sluh.

Vir: CRPV iz Amiensa - CRPV iz Rouena, raziskava farmakovigilance cepiva VAXZEVRIA®

Enako analizo lahko opravimo na štirih cepivih, ki imajo deloma različne resne stranske učinke (zlasti nevrološke in živčne pri Moderni in Janssenu, bolj srčni pri Pfizerju).

Če na koncu dodamo najhujše posledice, omenjene zgoraj za vsako od štirih cepiv, pridemo do spodnje tabele, ki prikazuje opazovanje več kot 15.000 resnih neželenih dogodkov, vključno s skoraj 1.800 hospitalizacijami., Več kot 2.800 življenjsko nevarnih izidov. in skoraj 1.000 smrti, ki so potencialno povezane s cepljenjem proti covidu. Vse v samo 6 mesecih. 

Kaj pravi farmakovigilanca v drugih zahodnih državah

Ministrstvo za zdravje v Združenem kraljestvu poroča, da je bilo 14. julija 2021 danih približno 20 milijonov prvih odmerkov in 12 milijonov drugih odmerkov cepiva Pfizer / BioNTech, 25 milijonov prvih odmerkov in 23 milijonov drugih odmerkov cepiva. AstraZeneca cepivo (to farmacevtsko podjetje s sedežem v Londonu) in približno 1,3 milijona prvih odmerkov cepiva Moderna. Skupno je vsaj en odmerek prejelo več kot 46 milijonov ljudi, dva pa več kot 35 milijonov ljudi. Poročilo farmakovigilanci  z dne 22. julijazačne z navedbo, da so cepiva varna, in spodbuja k splošni imunizaciji. Začetek uradnega poročila navaja, da imajo cepiva kratkotrajne stranske učinke, ki so zelo blagi. Za Pfizer so bili na primer »  najpogostejši neželeni učinki v preskušanjih bolečine na mestu injiciranja, utrujenost, glavobol, bolečine v mišicah, mrzlica, bolečine v sklepih in zvišana telesna temperatura; o vsakem od teh so poročali pri več kot 1 od 10. Te reakcije so bile običajno blage ali zmerne intenzivnosti in so izginile v nekaj dneh po cepljenju.". Seveda ministrstvo navaja tudi, da je zabeležilo približno 325.000 poročil o škodljivih učinkih (vključno z dvema tretjinama za zdravilo AstraZeneca). 

Podrobno pa navaja, da " velika večina poročil zadeva reakcije na mestu injiciranja (na primer bolečine v roki) in splošne simptome, kot so" gripi podoben "sindrom, glavoboli, mrzlica, utrujenost. (Utrujenost), slabost (bruhanje), zvišana telesna temperatura, omotica, šibkost, bolečine v mišicah in hiter srčni utrip. Običajno se pojavijo kmalu po cepljenju in niso povezane z resnejšo ali trajnejšo boleznijo  . Skratka: vse je v redu. Tako kot v Franciji tudi angleška vlada v svojem poročilu vztraja, da » cepiva so najboljši način za zaščito ljudi pred COVID-19 in so že rešila na tisoče življenj. Na zahtevo naj se še naprej cepijo vsi, razen če ni drugače določeno". In vendar. Po uvedbi slave cepljenja drugi del poročila podrobno opisuje škodljive učinke: anafilaktični šok, Bellovo paralizo (paralizo obraza), trombozo (71 smrtnih primerov te vrste z AstraZeneco), menstrualne motnje in vaginalne krvavitve, miokarditis in perikarditis (zlasti pri Pfizerju), hude kožne reakcije (zlasti pri Moderni), sindrome Guillaina Barréja (zlasti pri AstraZeneci) in na koncu "usodne dogodke", torej mrtve. Podrobno je 14. julija 2021 britanska agencija priznala 999 smrtnih primerov, ki jih deklaracije povezujejo z injiciranjem cepiva AstraZeneca, 460 s cepivom Pfizer in 31 drugimi, s čimer je skupno umrlo skoraj 1500 mrtvih .

Na Nizozemskem center za farmakovigilanco ( bijwerkinden centrum - LAREB ) mesečno poroča o cepljenju in njegovih stranskih učinkih, o slednjem poročajo predvsem državljani. V svoji zadnji posodobitvi, 4. julija 2021 , je poročala o 16,5 milijona uporabljenih odmerkov, predvsem Pfizerja (11,8 milijona odmerkov, proti 2,8 milijona za AstraZeneco, 1,3 milijona za Moderno in 600 000 za Janssen). Do danes je bilo prijavljenih 93.453 poročil o neželenih učinkih v zvezi s posledicami cepljenja proti covidu, vključno s trombozo v primeru cepiva AstraZeneca in Janssen. Nazadnje je v centru umrlo 448 ljudi poročali, da so povezani s cepljenjem, ki vključuje predvsem starejše in predvsem cepivo Pfizer.

V Evropi je spletno mesto za farmakovigilanco Evropske agencije za zdravila še posebej težko uporabljati z računalnikom, nalaganje podatkov o cepivih proti Covidu je težko najti in je zelo dolgotrajno, če deluje. Vendar sta jih dva francoska raziskovalca konec junija potrpežljivo preučila in predstavila v tem videu . Konec junija je evropska farmakovigilanca zabeležila že okoli 9.000 smrti, povezanih s cepljenjem samo za cepivo Pfizer., zlasti zaradi srčnih, pljučnih ali možgansko-žilnih zapletov, vključno s smrtjo zaradi Covida (sramota za cepiva proti covidu itd.). Poleg tega ti podatki prinašajo tudi drugo zelo zaskrbljujočo ugotovitev, to je dejstvo, da ta tveganja resnih stranskih učinkov ne zadevajo samo ljudi, starejših od 65 let, ampak tudi dojenčke in mladostnike (12-17 let). Z drugimi besedami, genetska cepiva proti covidu, ki se uporabljajo v Evropi, predstavljajo tveganje resnih škodljivih učinkov (do smrti) pri kategorijah prebivalstva, ki jih Covid nikakor ne ogroža. 

Zdravstveni delavci iz kolektiva ReinfoCovid in Koordinacije Santé Libre so tako pokazali, da so mlajši od 45 letrazmerje med koristjo in tveganjem je zelo neugodno za genetsko terapijo/cepljenje proti covidu . Kar zadeva otroke in mladostnike, se celo nanaša na obliko nasilja nad mladoletniki, zato bi bilo posploševanje kaznivo. To je tudi priložnost, da se spomnimo, da WHO sama odsvetuje cepljenje mladih , brez zamere francoski vladi in njenim uslužbencem (vključno z Medicinsko akademijo, ki se je spomnimo iz sporočila za javnost z dne 25. maja 2021 ).

Nazadnje, v Združenih državah , kjer je farmakovigilanca (na primer preglednost podatkov o javni upravi na splošno) veliko bolje organizirana in bolj omejujoča kot v mnogih evropskih državah, se lahko na spletni strani sistema za poročanje o neželenih učinkih cepiva uporabijo zelo natančni podatki ( VAERS) . In v nasprotju s trditvami industrijalcev, ki so jih francoski novinarji vedno znova ponavljali (kot že omenjeni preverjalci dejstev ), so ti podatki zelo zanesljivi. Šest angleških raziskovalcev je tako prišlo analizirativzorec 250 poročil o smrti, pripisanih cepivom proti covidu v VAERS. Posledično so dve tretjini poročil pripravili zdravniki in so 86% zanesljivi. Opažanje, ki izhaja iz ameriških podatkov, pa je še bolj presenetljivo. Z iskanjem teh podatkov o smrtnih primerih, povezanih s cepivom, ni mogoče samo natančno prešteti vsakega cepiva proti covidu, temveč tudi primerjati te rezultate z rezultati vseh drugih cepiv, ki se uporabljajo več kot 30 let. v tej državi. 

Do 16. julija 2021, ko je bilo 160 milijonov Američanov v celoti cepljenih, so cepiva proti covidu povezana z več kot 6000 smrtnimi primeri, 91% jih je mogoče pripisati le cepivom Moderna in Pfizer (dve ameriški farmacevtsko / biotehnološki družbi, Janssen je belgijska hčerinska družba drugega ameriškega farmacevtskega podjetja Johnson & Johnson). Rekonstruirali smo spodnjo tabelo, ki vsebuje podrobnosti teh številk.

Vir: VAERS , izračun na podlagi podatkov od 16. julija 2021

Tudi te smrti so se zgodile predvsem v 48 urah po cepljenju , kar znatno okrepi domnevo vzročnosti. Poleg tega ti dokumenti torej omogočajo primerjavo te umrljivosti cepiv proti covidu s skupno smrtnostjo cepiv v tej državi za 30 let (glede na stotine cepiv). Ta datoteka vsebuje skupaj 16.605 smrti za vsa cepiva v celotnem obdobju. Samostojno in v samo šestih mesecih je torej cepljenje proti covidu 30 let predstavljalo 36% vse umrljivosti cepiv v tej državi . Za primerjavo smo v isti bazi podatkov šteli število smrti zaradi uporabe različnih cepiv proti sezonski gripi (sezonska gripa). V 30 letih (1990–2020) so ta cepiva povzročila 1.106 smrti, kar predstavlja 6,66% celotne umrljivosti zaradi cepiva v 30 letih. 

Drug način za izražanje teh rezultatov je torej povedati, da je v Združenih državah v šestih mesecih cepljenje proti covidu pomagalo ubiti 5-krat več ljudi kot cepljenje proti gripi v 30 letih . To na drug način potrjuje, da smo res prisotni cepiva nove vrste, katerih nevarnost je brez primere. Na koncu naj dodamo, da bi morala biti ta nevarnost še posebej vprašljiva, če zadeva mlade in jih zato Covid resno ne ogroža. Vendar pa je bilo 23,2% vseh ameriških smrti zaradi cepiv proti covidu in katerih starost je znano mlajših od 65 let .

Zaključek 

Vprašanje resnih škodljivih učinkov cepiv proti covidu je predmet zanikanja in molka s strani vlade in glavnih zdravstvenih agencij (Nacionalna agencija za varnost zdravil, Haute Autorité de santé, Haut Conseil de javno zdravje itd.). Vse se zgodi, kot da bi bil pravi tabu, tako v Franciji kot v večini drugih zahodnih držav. Pomen teh učinkov res prinaša nasprotje, ki je preveč očitno in uničujoče za ideologijo celovitega cepljenja, ki vodi vlade, ki so se odločile, da se bodo opustile v naročju farmacevtske industrije. Slednje je torej v središču vsega obvladovanja epidemije, ki zanj predstavlja izjemno nepričakovano zgodovino: kateri patentirani komercialni izdelek ima celotno človeštvo kot potencialni trg, obnovljivo vsako leto kaj več?

 Šefi in delničarji teh farmacevtskih in biotehnoloških podjetij so postali neizmerno bogati . Glede na to, kako so te industrije delovale (v nujnih primerih, da bi ustvarile največji dobiček, ne da bi preizkusile najbolj ogrožene ljudi -starost in sočasne bolezni -z veliko formulami oglaševalskega tipa), zlasti v Združenih državah in v Angliji bi lahko glede razvoja teh novih genetskih cepiv (DNK ali RNA) že od začetka domnevali, da ti izdelki niso zelo dobre kakovosti

Toda resničnost presega te strahove in kaže, da imajo ta cepiva več stranskih učinkov, bolj ali manj resnih kot katera koli pred njimi. Videli smo, da je na Nizozemskem dosežena stopnja 2,7 smrti na 100.000 cepljenih (16,5 milijona cepljenih, 448 smrti). V Franciji in ZDA se ta stopnja dvigne na približno 3,7 smrti na 100.000 cepljenih. V Veliki Britaniji se ta stopnja celo povzpne na 4,3 smrti na 100.000 cepljenih, najverjetneje zaradi prevlade cepiva AstraZeneca, ki je od marca 2021 znano kot najnevarnejše od štirih pogosto uporabljenih cepiv na zahodu. Zlasti zaradi številnih tromboz, ki jih povzroča in ki se začenjajo dokumentirati v medicinski znanstveni literaturi, glej na primer tukajin tam ), kar ni presenetljivo, če poznate pogoje, pod katerimi je bilo izdelano na Kitajskem . Mimogrede, poročali smo tudi, da je bilo to prvo cepivo v Franciji od februarja 2021 zdravstvenim delavcem. Zato je eden od verjetnih racionalnih razlogov za veliko odpor do cepljenja proti covidu, ki ga kažejo nekateri izmed njih.

Ta smrtnost zaradi cepiva (ki je le vrh ledene gore resnih škodljivih učinkov) je torej brez primere, še posebej resna in njeno prikrivanje še toliko bolj. Naj bomo jasni: prikriti takšno nevarnost na tak ali drugačen način je preprosto kriminalno do prebivalcev. Celo omejeno na najosnovnejša načela etike ( primum non nocere), bi moral pristop k temu vprašanju v smislu javnega zdravja voditi k nujni prekinitvi kampanje cepljenja, k podrobnejšemu proučevanju podatkov te farmakovigilance (zlasti glede na starostne skupine in glede na tveganje različnih dejavnikov) in, na koncu natančne analize koristi in tveganja ugotoviti, katerim kategorijam prebivalstva je mogoče ponuditi cepljenje brez tveganja, da so resni škodljivi učinki številčnejši od resnih oblik Covida, pred katerimi naj bi ščitil njim. Vsak drug pristop ni stvar javnega zdravja, ampak ideološke drže ali komercialni marketing. In zgodovina je že pokazala (o tobaku, o pesticidih, o onesnaževanju z oljem itd.). ), da sta bila ta drža in trženje odgovorna za resnične zločine nad civilnim prebivalstvom. To, da so zavezani v imenu Dobrega, nikakor ne bi smelo biti slepi za njihovo resničnost in njihovo naravo. Vse tiste, ki si ga privoščite, bi lahko zdaj šteli za sostorilce te nove smrtnosti zaradi cepiva, ki se zdi brez primere v zgodovini sodobne medicine.

*

The latest data from Israel, which has used primarily the Pfizer mRNA vaccine, indicates that vaccine effectiveness against Delta coronavirus infection and symptomatic (“mild”) disease has dropped from about 95% to about 40%, whereas effectiveness against hospitalization and severe disease (i.e. low blood oxygen levels) remains at 80% to 90% (see chart above).

Importantly, in people who got vaccinated already in January 2021 (primarily the elderly), protection against infection and mild disease may already have dropped to near 0% (see chart above). Moreover, since the Delta covid outbreak is still accelerating in Israel, the effectiveness against hospitalization and severe disease may further decrease (due to lags in hospitalizations).

(Update: New data from Hebrew University shows that protection against severe disease has already dropped to 80%; compared to the original 96%, this results in a five-fold increase in residual risk.)

In the UK, which has primarily used the AstraZeneca DNA adenovector vaccine, the latest estimate by researchers at University College London indicates an effectiveness against infection of about 20% and a total effectiveness against severe disease of about 60%. In very senior citizens, the effectiveness against severe disease may be even lower (due to a weaker immune response).

(A substantially higher estimate by Public Health England, recently published in the New England Journal of Medicine, was based on outdated data from early June. Interestingly, the British government hasn’t updated its data on AstraZeneca vaccine effectiveness since June 13. Update: New data from PHE confirms that effectiveness against infection has dropped below 20%.)

The Israeli data shown above indicates that effectiveness against infection and mild symptoms decreases rapidly over time and reaches near-zero levels after about half a year. Most likely, this is because covid vaccines do not achieve mucosal immunity (in contrast to natural infection) and serum antibody levels (i.e. antibodies in the blood) decrease within months (see chart below).

Thus, the false promise of very high protection against “symptomatic infection”, found during official vaccine trials, was simply based on very high short-term serum antibody levels mimicking mucosal immunity. Conceivably, the pharmaceutical companies may even have known that this was just a (very lucrative) “flash in the pan” and not a lasting protective effect.

In contrast, protection against severe disease is achieved by lower serum antibody levels in combination with immunological memory (B cells) and cellular immunity (T cells). However, the Delta variant has already achieved partial immune evasion (as did Beta and Gamma, but not Alpha), and future coronavirus variants will likely achieve almost complete immune evasion.

Thus, vaccine protection even against severe disease will likely further decrease due to new variants, or, in the very worst case, will turn into antibody-dependent disease enhancement (ADE), if high levels of non-neutralizing antibodies aggravate the infection. Indeed, this is what happened in the case of vaccines against SARS-1 and dengue fever.

To prevent such a decrease in protection against severe disease, or to restore short-term protection against infection and mild disease, updated “booster shots” will likely become necessary. (Update: On July 29, Israel announced “booster shots” for people over 60 years of age.)

However, there is a very real risk that additional vaccinations, which inject or induce the coronavirus spike protein, could substantially increase the risk of serious cardiovascular and neurological adverse events, such as strokes, GBS and heart muscle inflammation. Globally, covid vaccines may already have killed tens of thousands of people. Alternatives include safer oral vaccine candidates or medically supervised, low-dose oral live virus challenges in low-risk people.

Furthermore, the millions of people who were told that vaccination will protect them against a coronavirus infection will soon have to realize (once again) that this is not the case: instead, most of them will get infected anyway. On the positive side, this may actually provide additional mucosal immunity to large parts of the population while being mostly protected against severe disease.

Indeed, data from Israel as well as recent studies all indicate that a previous coronavirus infection continues to offer the best protection against future infections and disease.

In contrast, vaccination cannot achieve “sterile immunity” against infection and infectiousness. Thus, the whole idea of “vaccination certificates” has become obsolete – at least from a medical and epidemiological perspective – and should be rejected: the claim that it’s just “the unvaccinated” that are driving outbreaks – a claim made by many authorities – is simply false.

For instance, just this week a “fully vaccinated” Australian managed to pre-symptomatically infect about 60 people at a party in the United States. Many similar stories have already been reported in Europe and Israel: fully vaccinated people can easily transmit the virus even to large groups. Hence, imposing “vaccination certificates” or “green passes” may only serve a political purpose.

(Update: New data from Israel shows that “only 20%” of fully vaccinated people have infected others in public spaces. While authorities claim that this is a success, in reality, it is not any different from unvaccinated people, thus confirming zero effectiveness against infection and transmission.)

In many countries, mass vaccination campaigns have themselves triggered large coronavirus outbreaks (“post-first dose spike”), possibly due to a combination of vaccine-induced temporary immune suppression and infections at large indoor vaccination centers visited by thousands of people. The vaccine-induced temporary immune suppression may also explain the frequently observed post-vaccination appearance of shingles (i.e. herpes zoster reactivation).

Concerning children, since covid remains mostly asymptomatic or mild in them anyway, and since vaccination cannot prevent infection and infectiousness, the vaccination of children and even of young low-risk adults becomes increasingly difficult to justify, especially given the very real vaccine-associated cardiovascular risks to them (e.g. teen myocarditis and cerebral blood clots).

A look at covid data in places like Israel, the UK and Portugal – which were first in Europe to experience the Delta variant summer wave – confirms that, while infections have skyrocketed, hospitalizations have remained rather low and deaths have remained very low so far (see charts below). In contrast, in countries with a low vaccination rate – such as India, Russia, as well as many Asian and African countries, Delta covid deaths have reached all-time record levels (see below).

In conclusion, and as argued previously, vaccine protection against infection and “mild disease” has pretty much collapsed, whereas protection against severe disease and death remains at a reasonable level, with the partial exception of the most senior citizens and especially nursing home residents, some of whom have never mounted a neutralizing antibody response to the vaccine. Moreover, future coronavirus variants will likely achieve additional immune evasion.

Given the current situation and outlook, it may once again be emphasized that research and implementation of early treatment options for high-risk patients – especially anti-viral, anti-inflammatory (immuno-modulatory) and anti-thrombotic treatment – should be a top priority.

See alsoThe latest on covid vaccine adverse events (SPR)

https://swprs.org/covid-vaccines-the-good-the-bad-the-ugly/?fbclid=IwAR2-elEx3bgsUo8K9o-mj19-8RkeSrsYMY9qiV2NMuP58y2xmXflsMNy6YM

*

Pismo podpore necepljenim: https://ocla.ca/a-letter-to-the-unvaccinated/

*

Islandija ima 93% cepljenih in največjo incidenco COVID-19

https://www.facebook.com/MileticMarin/videos/149799137287834/

Gordan Lauc, hrvaški znanstvenik: FB 8.8. 2021: Na Islandu je cijepljeno 93% starijih od 16 godina (https://www.covid.is/statistical-information-on-vaccination), no ipak trenutno imaju najveći val zaraženih do sada. Trenutna incidencija im je cca 10 puta veća od naše (https://www.covid.is/data). S druge strane, većina zaraženih ima minimalne, ili nikakve simptome i imaju vrlo malo hospitaliziranih.

Nakon UK i Izraela, Island je još jedan dokaz da ideja postizanja kolektivnog imuniteta cijepljenjem nije realna. Covid-potvrde su ne beskorisne, već iznimno štetne. Osobna odgovornost daleko je učinkovitija od bilo kakvih mjera zabrane ili ograničavanja, a ako ljudima kažete da sada imaju potvrdu da su sigurni i da ne trebaju biti oprezni, kao rezultat dobijete masovno širenje virusa. 

*

https://www.zerohedge.com/covid-19/did-cdc-director-just-accidentally-admit-vaccination-passports-are-futile?fbclid=IwAR0TlRbxNcIYZKZWD8WQkZK2ra73vNLj2PjfJy5admpCu5NSQvkjsLWxu20

They are just making up narratives now, and the media are not calling them out on it….

The Director of the CDC made an important admission during an interview today on CNN.   CDC Director Rochelle Walensky stated the vaccine does not prevent COVID-19 infection, nor does it stop the vaccinated person from transmitting the infection or the delta variant. 

According to Director Walensky, the only benefit from the vaccine now is presumably that it reduces the severity of symptoms.

If a vaccinated and non-vaccinated person have the same capacity to carry, shed and transmit the virus – with or without symptoms – then what difference does a vaccination passport or vaccination ID make?

According to the CDC TODAY, both the vaxxed and non-vaxxed person walking into a restaurant, store, group, venue or workplace present the exact same risk to other people there, so how does the presentation of proof of vaccine make any difference?

*

https://www.vecerkoroska.com/vk/aktualno/pozor-med-potrjenimi-okuzbami-v-zadnjih-dneh-je-bilo-cepljenih-vec-kot-13-odstotkov-nijz-pojasnjuje-kaj-bo-s-tretjim-odmerkom-10249467

*

https://bestnewshere.com/a-letter-to-the-unvaccinated/

*

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/herd-immunity-mythical-goal-will-never-reached-says-oxford-vaccine/

*

Kanadski liječnik Charles Hoffe upozorava na teške nuspojave koje je primijetio kod svojih "cijepljenih" pacijenata. U intervjuu s Laurom Lynne objašnjava da je osnovni problem koji uočava kod njih stvaranje mikroskopskih krvnih ugrušaka u najsitnijim kapilarama (kod 62% "cijepljenih"), te zaključuje kako je za očekivati da će velika većina onih koji su primili injekciju protiv COVID-a umrijeti od zatajenja srca u roku od nekoliko godina.
Ovaj istup rezultirao je otpuštanjem dr. Charlesa Hoffea s posla u lokalnoj bolnici.
14. srpnja 2021.

https://www.bitchute.com/video/WoORj1fmZQIW/?fbclid=IwAR0YobsZaqn6P60IVMYajRTQBKIJB69KW-S4CIQuKmNYeoX8wua0pP7u6bI

*

Dr. Anthony Fauci opozarja, da se Američani lahko soočijo s tem, da bodo morali ZA NEDOLOČEN ČAS prejemati poživitvene injekcije in pravi, da lahko popolnoma cepljeni še vedno zbolijo za dolgotrajnim COVID: Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) odobrila tretji odmerek za osebe z oslabljenim imunskim sistemom.
Fauci je dejal, da "obstaja veliko dejavnikov", ki vplivajo na sprejemanje odločitev, kot je ta, ali se bodo morali ljudje rutinsko cepiti proti COVID-19.
Povedal je, da so raziskovalci že začeli izvajati študije, v katerih so ljudem, ki so že bili v celoti cepljeni, dajali dodatne odmerke cepiva.
Te študije obetajo, da v prihodnosti morda ne bo treba opraviti dodatnih cepljenj po tretjem cepljenju.
Vendar je Fauci dejal, da je prezgodaj govoriti o tem, ali se bodo morali ljudje redno cepiti, kot se mnogi cepijo proti gripi vsako leto.
Fauci je dejal, da je izvedba nadaljnih študij edini način, da bodo uradniki za javno zdravje prepričani, ali bodo potrebna nadaljnja poživitvena cepljenja.
Dr. Anthony Fauci je v četrtek dejal, da ne more izključiti možnosti, da bodo ljudje zaradi naraščanja COVID-19 še naprej morali prejemati poživitvena cepiva za nedoločen čas.
Fauci, glavni zdravstveni svetovalec predsednika ZDA, je svoje pripombe podal v intervjuju z Andersonom Cooperjem na televiziji CNN, v katerem je tudi opozoril, da lahko popolnoma cepljeni ljudje še vedno dobijo dolgotrajen COVID.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9889661/Fauci-says-rule-indefinite-COVID-booster-shots-says-one-hopefully-suffice.html?fbclid=IwAR0QXYxEuUCNXD12psWaKYk9nE4Qnp6X1f5XSgbTYWO6E_49ts6t7JeUK7k

*

Podatki javnega zdravstva na Škotskem dejansko kažejo, da popolnoma cepljeni ljudje umirajo zaradi Covid-19 5,5-krat pogosteje kot necepljeni.
Iz preglednice 15 poročila Public Health Scotland je razvidno, da je bilo v tednu, ki se je začel 10. julija 2021, 7.575 pozitivnih primerov med necepljeno populacijo. Devetnajst dni pozneje, v tednu, ki se je začel 29. julija, je bilo med necepljenim prebivalstvom 14 smrtnih primerov. To pomeni, da je stopnja smrtnosti 0,33 %.
Ista preglednica nam kaže tudi, da je bilo v tednu, ki se je začel 10. julija 2021, med popolnoma cepljenim prebivalstvom 3 738 primerov okužbe s SARS CoV-2. (jasen dokaz, da cepiva ne preprečujejo okužbe ali prenosa). Devetnajst dni pozneje, v tednu, ki se je začel 29. julija, je bilo med popolnoma cepljeno populacijo 34 smrtnih primerov. To pomeni, da je stopnja smrtnosti 1,76 %.
Zato je stopnja umrljivosti med popolnoma cepljenimi 5,3-krat višja kot med necepljenimi osebami, ki so domnevno okužene z virusom Covid-19.

To je jasen dokaz za od protiteles odvisnega učineka (ADE). Stopnja umrljivosti je bistveno višja med popolnoma cepljenimi in sredi poletja se pojavlja vse večji val smrti, kar je v popolnem nasprotju z zgodovinsko normo, škotsko javno zdravstvo pa se na vse pretege trudi to prikriti z manipulacijo številk z datumskim razponom, ki ga uporablja.
*
Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri nacionalnem inštitutu za javno zdravje, je pojasnila, da je bil v tem primeru relativno visok delež okužb posledica tega, da cepiva ne dajejo 100-odstotne zaščite, zato se lahko okužijo tudi cepljeni. Ob tem je dodala, da so po njenih podatkih cepljeni in necepljeni enako uspešni prenašalci virusa.
*
Cepljeni enako prenašajo virus kot necepljeni: https://www.facebook.com/100069464482861/videos/1025340594932502
*
Cepljeni prenašajo COVID-19, v bolnišnicah je veliko cepljenih: https://www.facebook.com/ines.sugar/videos/594600231701775
*
*
*
Dr. Tatjana Lejko Zupanc: potrebno bo testiranje cepljenih, zlasti če se bo ugotovilo, da prenašajo okužbo na druge:
Posnetek današnje izjave dr. Tatjane Lejko Zupanc o obveznem testiranju polno cepljenih, kar je danes razpravljala tudi strokovna skupina.
Zaradi hitrega širjenja Covid pozitivnih med polno cepljenimi, je menda postalo razmišljanje o tem zelo aktualno tudi v vladnih krogih ...
Izjava je iz današnje tiskovne konference Vlade RS.
*
Ena najvecjih studij o efektivnosti cepiv do sedaj prihaja iz Katarja. Cepivo po dvajsetih tednih prakticno neha delovati. Ne sciti pred okuzbo in ne sciti pred prenosom! Ce pa pogledamo velikost zadnje palice v grafu pa je tudi scitenje pred komplikacijami kar precej vprasljivo. Toliko o tem, da je cepljenje edina resitev.
Ti ljudje so zelo slabi znanstveniki. Cepivo proti ospicam ni enako cepivu proti respiratornim boleznim.
Studija:
*
Ugotovitve: Med 11. in 25. junijem 2021 (7. in 8. teden po drugem odmerku) je bilo 69 zdravstvenih delavcev pozitivnih na SARS-CoV-2. V klinični študiji jih je sodelovalo 62. 49 jih je bilo (pre)simptomatskih, pri čemer je eden potreboval dodajanje kisika. Vsi so brez težav okrevali. Pridobljenih je bilo 23 zaporedij celotnega genoma. Vsa so pripadala različici Delta in so se filogenetsko razlikovala od sodobnih zaporedij različice Delta, pridobljenih iz primerov prenosa v skupnosti, kar kaže na stalni prenos med delavci. Virusne obremenitve primerov okužbe s prelomno različico Delta so bile 251-krat večje kot pri primerih okužbe s starimi sevi, odkritimi med marcem in aprilom 2020. Čas od postavitve diagnoze do negativne reakcije PCR je bil 8-33 dni (mediana: 21). Ravni nevtralizacijskih protiteles po cepljenju in ob diagnozi primerov so bile nižje kot pri ustreznih neokuženih kontrolah. Med ravnmi nevtralizirajočih protiteles, ki jih povzroči cepljenje, in virusnimi obremenitvami ali razvojem simptomov ni bilo povezave.
Razlaga: Prelomne okužbe z različico Delta so povezane z visokimi virusnimi obremenitvami, dolgotrajno pozitivnostjo PCR in nizkimi ravnmi nevtralizacijskih protiteles, ki jih povzroči cepivo, kar pojasnjuje prenos med cepljenimi osebami. Za zmanjšanje prenosa različice Delta SARS-CoV-2 so še vedno ključnega pomena ukrepi fizične oddaljenosti.
*

Perronne specializes in tropical pathologies and emerging infectious diseases. He was Chairman of the Specialized Committee on Communicable Diseases of the High Council of Public Health.

Confirming the rapidly deteriorating situation in Israel and the UK, the infectious disease expert stated: “Vaccinated people should be put in quarantine, and should be isolated from the society.”

He went on to say: “Unvaccinated people are not dangerous; vaccinated people are dangerous for others. It’s proven in Israel now – I’m in contact with many physicians in Israel – they’re having big problems, severe cases in the hospitals are among vaccinated people, and in UK also, you have the larger vaccination program and also there are problems.”

The current working group on the COVID-19 pandemic in France was reported to be “utterly panicked” on receipt of the news, fearing pandemonium if it follows the guidance of the experts.

Israeli doctor Kobi Haviv told Channel 13 News: “95% of seriously ill patients are vaccinated. Fully vaccinated people account for 85-90% of hospitalizations. We are opening more and more COVID branches. The effectiveness of vaccines is declining or disappearing.”

https://americasfrontlinedoctors.org/frontlinenews/immunization-expert-unvaccinated-people-are-not-dangerous-vaccinated-people-are-dangerous-for-others/?fbclid=IwAR2rS8RtZlw9HAmYmHlhgm9KWWGN-F90JKLv2c6fjV3eE1eo7PgkNoKEOds

*

https://theexpose.uk/2021/09/12/three-studies-find-the-covid-19-vaccines-do-not-work/

*

https://www.rtvslo.si/slovenija/cepljeni-naj-se-ob-sumu-na-okuzbo-ne-testirajo-s-hitrimi-testi-temvec-s-pcr-testi/594785

Na vprašanje, koliko prebolevnikov se je ponovno ponovno okužilo in koliko jih je potrebovalo bolnišnično zdravljenje, Bojana Beović odgovarja, da za Slovenijo podatkov nima. "Je pa prebolelost nekajkrat bolj zaščitna kot cepljenje tako proti okužbi kot proti hudi okužbi, a je tudi tu opaziti razliki med tistimi, ki so bili bolni lani in letos."

*

Študija: https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7038e3.htm

*

30 dejstev o COVID plandemiji: 30 dejstev o COVID-19 plandemiji: https://mcmaravic.wordpress.com/2021/09/29/30-dejstev-ki-jih-morate-poznati-o-covid-plandemiji/?fbclid=IwAR22lWxMetaTEC6oVQAifxjifD6X5MreulFNC7RAfsQLXYUMN7K07WwJnO8

*
*

http://www.paraf.hr/bolnica-zadar-kirurginja-dr-natalija-lucev-najvise-bolesnika-je-cijepljeno-ali-to-ne-smije-u-javnost/

*

Fully Vaccinated Are COVID ‘Super-Spreaders,’ Says Inventor of mRNA Technology

On the latest episode of “The Hidden Gateway” podcast, Dr. Robert Malone, recognized for his role in inventing mRNA vaccine technology, said, “The idea that if you have a workplace where everybody's vaccinated, you're not going to have virus spread is totally false. A total lie.”

https://childrenshealthdefense.org/defender/justin-williams-robert-malone-fully-vaccinated-covid-super-spreaders/

*

Dr. Malone, izumitelj mRNA cepiva, govori o nevarnostih množičnega cepljenja, o naravni imunosti, ki je 20X večja kakor imunost od cepiva. Dr. Malone je imel long covid in se je 2x cepil z Moderna cepivom. Po cepljenju je dobil nemirne noge in narkolepsijo. 

https://rumble.com/vnps9l-special-broadcast-dr.-robert-malone-on-his-mrna-creation.html?fbclid=IwAR3NPUvXL2tDJwTM-04LEDJlqRMhC0D1qZV79KhLnANwMoObBFfXJuwpCzs

*

Študija: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8481107/?fbclid=IwAR05DDZH_8LDv00fJ87zBEf5HXSg3t-WNDcv8cSp37w3HcM9xl9hOgEEG2A

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States

https://dokumentarac.hr/covid-19/studija-veliki-neuspjeh-za-regije-potpuno-cijepljenih-u-sad-u/

*

Dvakrat cepljen bivši ameriški državni sekretar umrl za Covidom: https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/former-secretary-state-colin-powell-dies-covid-complications-n1281746

*

https://boriquagato.substack.com/p/the-vaccinated-superspread-hypothesis

*

https://dailysceptic.org/2021/10/15/infection-rate-in-vaccinated-people-in-their-40s-now-more-than-double-the-rate-in-unvaccinated-phe-data-shows-as-vaccine-effectiveness-hits-minus-109/

In the latest Vaccine Surveillance report from Public Health England (PHE) the infection rate in double-vaccinated people in their 40s went above 100% higher than in the unvaccinated for the first time, reaching 109%. This translates to an unadjusted vaccine effectiveness of minus-109%.

Demant: https://www.logically.ai/factchecks/library/221a4a18?fbclid=IwAR1I6BV_DLIh5Q6QNhYi2YYJgP34J74ELHGjMpThDOB5Tz8sgHy-OYNy2uw

*

https://karinrizner.si/2021/10/18/ucinkovitost-cepiv-cisti-nateg/?fbclid=IwAR3as1lV8kWmyn-Zyp5izfXROBjXKru1ZvqYbO2x8cOLUE-zwcTvz_8fSJE

*

https://theexpose.uk/2021/10/01/uk-health-security-agency-report-proves-covid-vaccines-dont-work/

*

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/dvakrat-cepljen-in-negatoven-prisel-v-bolnisnico-po-petih-dneh-umrl-zaradi-covida/?fbclid=IwAR1bANfCOEH-ljy3M3AFVto992oYqXkpy_VvJ0D9JrZnZy6W9T65j2eprCs

*

https://theexpose.uk/2021/10/13/study-finds-covid-19-vaccines-do-not-work-after-vaccinated-patient-sparked-hospital-outbreak-among-fully-vaccinated-leaving-many-in-a-critical-condition-whilst-the-unvaccinated-were-fine/

*

https://www.neodvisnimediji.si/neodvisni-covid-sledilnik/171-eksplozija-novih-okuzb-med-polno-zascitenimi?fbclid=IwAR3DzIcfd1OdfhAPZ9EfXXF6SFOiZT8rcGq2k64L15odO4HGqLUdhvp9XSA

*

največ okužb je v irskem okrožju, kjer je največ cepljenih - 99,7%. Tam je 3x več okužb: https://www.facebook.com/701694363207484/videos/1030531281133120/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

*

Singapur je država s približno 5,5 milijona prebivalci. Kampanja cepljenja zoper covid-19 je potekala dobro, trenutno imajo polno cepljenih že 80 odstotkov prebivalstva. Toda v začetku oktobra jim je začelo naraščati število dnevno pozitivnih na korona testih. 2000 so jih zaznavali pred tremi tedni, čez 3000 od prejšnjega tedna, včeraj pa kar 5324, kar je rekordna številka od začetka epidemije koronavirusa.

Na ministrstvu za zdravje so kar nekoliko zbegani, saj se jim zdi tolikšen porast ob odličnem odstotku cepljenih nenavaden. Pa imajo vsaj manj hospitaliziranih ali mrtvih zaradi covida-19? Ne, tudi število umrlih zaradi te zahrbtne bolezni je kar visoko. V ponedeljek 15, v torek 14, v sredo 10 in včeraj 10, kažejo podatki zanesljivega spletnega portala Worldometer. Oblasti v Singapurju so zato ponovno uvedle nekatere omejitve v družbi, ki je dolgo stavila na stroge ukrepe in je imela izjemno nizko število okuženih s koronavirusom.

V Singapurju imajo trenutno koronaštevilke le rahlo boljše kot v Sloveniji, kjer so pristojni včeraj oznanili katastrofalne razmere.

https://necenzurirano.si/clanek/svet/v-drzavi-z-visoko-precepljenostjo-ogromen-porast-okuzb-916205?fbclid=IwAR3A8Kj1qoQ-GTQuoyfDd-lFAjHqg2paVEy_BUammoMCQh8MlG_o9ORXnY8

*

*

Study Destroys Justification for Vaccine Mandates

CDC and State Health Department scientists find similar or higher viral load of Covid-19 virus among the vaccinated as compared to the unvaccinated

The CDC and State Health Department scientists just released a study that again reflects the dangers of making civil and individual rights contingent on a medical procedure.  This study, titled Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination, reviewed swab specimens from 36 counties in Wisconsin from the end of June to the end of July 2021.   They then checked the viral load of SARS-CoV-2 in each swab. 

What did they find?  High viral load in “158 of 232 unvaccinated (68%...) and 156 of 225 fully vaccinated (69%...) symptomatic individuals.”  Meaning there was effectively no difference between the symptomatic vaccinated and unvaccinated in terms of who was carrying, and therefore spreading, the virus. 

But the study does not end there.  It also found high viral loads in “7 of 24 unvaccinated (29%...) and 9 of 11 fully vaccinated asymptomatic individuals (82%...).” Meaning, among asymptomatic individuals, the vaccinated had a higher percentage with a high viral load.  As I explained in an interview with Shannon Bream, this reflects that the unvaccinated that catch the virus are more likely to be at home in bed with symptoms, while the vaccinated that catch the virus are more likely to have no symptoms and hence continue their daily routine unknowingly spreading the virus. 

These findings are depicted in the following chart.  Note that the lower the “N1 Ct value” the higher the viral load (and that a team at Oxford concluded that an N1 Ct value over 24 should not be taken to indicate the presence of any actual virus):

https://aaronsiri.substack.com/p/study-destroys-justification-for?utm_campaign=post&utm_medium=web&utm_source=

*

Community transmission and viral load kinetics of the SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) variant in vaccinated and unvaccinated individuals in the UK: a prospective, longitudinal, cohort study

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext#seccestitle10

*

https://brownstone.org/articles/this-is-not-a-pandemic-of-the-unvaccinated/?fbclid=IwAR2o8FQxCFcaalXjuLcX-e7_j4W3UP_E0BMbB7pwqQNU5eK7KevFVhk9Ko8

*

https://hr.sott.net/article/30742-Vakcinisani-protiv-korona-virusa-podjednako-prenose-delta-varijantu-kao-i-oni-koji-nisu-vakcinisani-studija-iz-Velike-Britanije

*

Študije: cepljeni prenašajo okužbo: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=gnB8Tep92Us&feature=youtu.be#dialog

*

https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/6182d6ac93961/irska-v-vrhu-po-precepljenosti-visoko-pa-tudi-po-stevilu-okuzenih?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3qPLArmjEIYW14VrYK91LGc-kN7b-kfJNiirAkwisQif5QNGx6F8ZBo0c#Echobox=1635965433

*

*

https://news.sky.com/story/covid-19-irelands-co-waterford-has-one-of-the-highest-vaccination-rates-in-the-world-so-why-are-cases-surging-12461642

*

21 študij o (ne)učinkovitosti cepiv za covid: https://brownstone.org/articles/16-studies-on-vaccine-efficacy/

*

https://www.ndtv.com/world-news/denmark-re-introduces-health-pass-after-sharp-rise-in-covid-19-cases-2603739

https://www.republicworld.com/world-news/europe/denmark-records-highest-covid-cases-since-may-despite-inoculating-75-percent-of-its-population.html

*

*

https://hr.sott.net/article/30863-Belgija-Najveci-broj-hospitalizovanih-od-juna-novi-podaci-svi-su-cijepljeni

*

https://www.technocracy.news/epic-fail-covid-vaccines-do-not-impact-infection-rates/

*

https://www.express.co.uk/news/uk/1521786/Gibraltar-news-covid-cases-rise-Christmas-lockdown

*

https://www.portugalresident.com/health-minister-wont-rule-out-future-lockdown-as-portugals-covid-case-numbers-hit-new-record/

*

Bill Gates: cepiva ne preprečujejo prenosa virusa: https://odysee.com/@DignidadParaTodos:9/Vaxx-dont-reduce-transmition:5?fbclid=IwAR0IDfPJWQWz6bGMn6aKk7UK_Yjq9hB_H5dg2QpPJB9VMVVbp1vKyl3Xurg

*

https://americasfrontlinedoctors.org/2/frontlinenews/immunization-expert-unvaccinated-people-are-not-dangerous-vaccinated-people-are-dangerous-for-others/

*

*

https://dailyexpose.uk/2021/11/03/worldwide-data-proves-highest-covid-19-death-rates-are-in-most-vaccinated-countries/

*

https://www.facebook.com/100015535184382/videos/263393659139309/?notif_id=1637351892503065&notif_t=video_processed&ref=notif

Jens Ahrends v državnem parlamentu Spodnje Saške: stanje je slabše kot leta 2020, kljub cepljenju, ki je povzročilo že 28.000 smrti v EU.

*

Avstrijski poslanec: Harvard študija kaže, da ni povezave med precepljenostjo in stopnjo okužb.

https://www.facebook.com/701694363207484/videos/662921134703733

*

In the USA and Germany, high-level officials have used the term pandemic of the unvaccinated, suggesting that people who have been vaccinated are not relevant in the epidemiology of COVID-19. Officials’ use of this phrase might have encouraged one scientist to claim that “the unvaccinated threaten the vaccinated for COVID-19”.  But this view is far too simple.

There is increasing evidence that vaccinated individuals continue to have a relevant role in transmission. In Massachusetts, USA, a total of 469 new COVID-19 cases were detected during various events in July, 2021, and 346 (74%) of these cases were in people who were fully or partly vaccinated, 274 (79%) of whom were symptomatic. Cycle threshold values were similarly low between people who were fully vaccinated (median 22·8) and people who were unvaccinated, not fully vaccinated, or whose vaccination status was unknown (median 21·5), indicating a high viral load even among people who were fully vaccinated.  In the USA, a total of 10 262 COVID-19 cases were reported in vaccinated people by April 30, 2021, of whom 2725 (26·6%) were asymptomatic, 995 (9·7%) were hospitalised, and 160 (1·6%) died.  In Germany, 55·4% of symptomatic COVID-19 cases in patients aged 60 years or older were in fully vaccinated individuals,  and this proportion is increasing each week. In Münster, Germany, new cases of COVID-19 occurred in at least 85 (22%) of 380 people who were fully vaccinated or who had recovered from COVID-19 and who attended a nightclub.  People who are vaccinated have a lower risk of severe disease but are still a relevant part of the pandemic. It is therefore wrong and dangerous to speak of a pandemic of the unvaccinated. Historically, both the USA and Germany have engendered negative experiences by stigmatising parts of the population for their skin colour or religion. I call on high-level officials and scientists to stop the inappropriate stigmatisation of unvaccinated people, who include our patients, colleagues, and other fellow citizens, and to put extra effort into bringing society together.
*
JUST IN - Bangladesh reports zero #COVID19 deaths for the first time since March 2020. Just 21% of the population is fully vaccinated.
20.11. 2021
*
NEMŠKA ŠTUDIJA UGOTAVLJA: VEČ CEPLJENJA ZA COVID-19 POMENI VEČ SMRTI
Povzetek študije
Povezanost med presežno umrljivostjo v zveznih državah in stopnjo cepljenja v njih, ko -ponderirana z relativnim številom prebivalcev zvezne države, znaša .31. To število je presenetljivo visoko in bi bilo negativno, če bi cepljenje zmanjšalo umrljivost. 
Za obravnavano obdobje (od 36. do 40. tedna leta 2021) velja naslednje: 
Višja kot je stopnja cepljenja, višja je presežna umrljivost. 
Glede na prihajajoče ukrepe politike, katerih cilj je zmanjšanje  prenosa virusa, je ta številka zaskrbljujoča in jo je treba pojasniti, če naj se sprejmejo nadaljnji politični ukrepi za povečanje stopnje cepljenja.
Angleški prevod študije je na naslovu: https://www.skirsch.com/covid/GermanAnalysis.pdf
*
*
*
Nekaj statističnih podatkov: Marko Potrč: https://www.facebook.com/PotrcMarko/videos/295684968950345
*
*
Zbolevanje in umiranje cepljenih v Izraelu: https://www.facebook.com/1369436486512576/videos/436539601406792
*
*
*

ŠPANIJA ima 79,% polno precepljenost in 0,18% smrtnost zaradi Covida. ANGLIJA ima 90% polno precepljenost in 0,2% smrtnost zaradi Covida. PORTUGALSKA ima 86,4% polno precepljenost 0,177% smrtnost. Slovenija ima 53% polno cepljenost in 0,2% smrtnost zaradi Covida. NOBENE RAZLIKE V SMRTNOSTI NI MED NAMI IN MED NAJBOLJ PRECEPLJENIMI DRŽAVAMI V EVROPI.  NOV 2021

*

Izrael: cepljeni zbolevajo in umirajo: https://www.facebook.com/1369436486512576/videos/436539601406792

*

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.12.21265796v1

Transmission potential of vaccinated and unvaccinated persons infected with the SARS-CoV-2 Delta variant in a federal prison, July—August 2021: we found no statistically significant difference in transmission potential between vaccinated persons and persons who were not fully vaccinated."

*

The above chart shows that the vaccinated population accounted for 64% of cases, 74% of hospitalisations, and 89% of Covid-19 deaths in Scotland over the past 4 weeks…

https://dailyexpose.uk/2021/11/25/pandemic-of-fully-vaccinated-89-percent-covid-deaths-vaccinated/

*

https://www.globalresearch.ca/trends-in-mortality-and-morbidity-in-the-most-vaccinated-countries-twenty-one-proven-facts/5761773

*

Premier UK Boris Johnson 28.11. 2021: Omicron inačica koronavirusa se lahko širi med dvakrat cepljenimi: https://www.facebook.com/boris.dobrila/videos/350559780170863

*

Visoka stopnja cepljenja proti COVID-19 naj bi zmanjšala prenos SARS-CoV-2 v populaciji z zmanjšanjem števila možnih virov prenosa in s tem zmanjšala breme bolezni COVID-19. Nedavni podatki pa kažejo, da se epidemiološki pomen cepljenih posameznikov proti COVID-19 povečuje. 

https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext

*

Zaskrbljujoča RAST števila c o v i d bolnikov med starejšo polno cepljeno populacijo v Nemčiji!

Študija: https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S2666-7762(21)00258-1&fbclid=IwAR2QQhqk5n_s-wM4lsmjFc907nPHcfjDGLOW-jwkrQATz9oHhUjWqyaGua0

*

Ljudje ne zaupajo farmaciji, cepivo ne preprečuje prenosa virusa: https://twitter.com/AnonCitizenUK/status/1467463470580998147?t=OIl1ZStbwTLxk3hUQhkKvQ&s=04&fbclid=IwAR1BgQJTzkDY92tOBkTlwuPd7my1adpw0UqHpUOOyU_RKpgnszqjQa0d6WY

*

https://www.skrivnostisveta.si/revija-lancet-cepljenje-niti-malo-ne-upocasni-pandemije/?fbclid=IwAR0i08FknDBNxCn9huFxx-UhaByHRlw_Mcptdyttfm9i73xGIGGtzhgDSgw

*

Še pomnite zelo uspešno Dansko kjer uživajo svobodo ker so precepljeni? Tako so nas prepri;evali mesec dni nazaj. Sedaj uvajajo lockdown. Nekaj ne štima.

*

Skandal u Njemačkoj.


Ljevičarski gradonačelnik Hamburga uhvaćen je u laži kako bi opravdao diskriminaciju necjepljenih.

Tvrdio je da necijepljeni predstavljaju 95% slučajeva COVID-a.

Nakon istrage Senata, otkriveno je da je stvarna brojka 14,3%.

 
več na:
*
*

*

Kanada ima 83% cijepljenih sa 2.i 3.dozom a pooštravaju se mjere, neki i u zatvaranje idu, imaju 23.000 dnevno zaraženih.

https://crodex.net/je-li-svijet-totalno-poludio-kanada-prati-svaki-korak/?fbclid=IwAR2cH28BEjE3G73P4hPkga66WFERZHlq0mPmKCEcifmwgLdrJfoBdaUBU-0

*

Covid primerov je več kot pred začetkom cepljenja: https://www.youtube.com/watch?v=kp81Y4Lks3s

*

V ZDA in Nemčiji so visoki uradniki uporabili izraz pandemija necepljenih, kar pomeni, da ljudje, ki so bili cepljeni, niso pomembni za epidemiologijo COVID-19. Uporaba tega izraza s strani uradnikov bi lahko spodbudila enega od znanstvenikov, da je trdil, da "necepljeni ogrožajo cepljene zaradi COVID-19".1 Vendar je ta pogled preveč preprost.

 

Vse več je dokazov, da imajo cepljeni posamezniki še naprej pomembno vlogo pri prenosu. V Massachusettsu, ZDA, je bilo julija 2021 med različnimi dogodki odkritih skupno 469 novih primerov COVID-19. 346 (74 %) teh primerov je bilo pri osebah, ki so bile v celoti ali delno cepljene, 274 (79 %) od teh je imelo simptome. Vrednosti praga cikla so bile podobno nizke med osebami, ki so bile v celoti cepljene (mediana 22-8), in osebami, ki niso bile cepljene, niso bile v celoti cepljene ali katerih status cepljenja ni bil znan (mediana 21-5), kar kaže na visoko virusno obremenitev tudi med osebami, ki so bile v celoti cepljene.2 V ZDA so do 30. aprila 2021 pri cepljenih osebah poročali o skupno 10 262 primerih COVID-19, od katerih je bilo 2725 (26-6 %) asimptomatskih, 995 (9-7 %) hospitaliziranih in 160 (1-6 %) umrlih.3 V Nemčiji je bilo 55-4 % simptomatskih primerov COVID-19 pri bolnikih, starih 60 let ali več, pri popolnoma cepljenih osebah,4 ta delež pa se vsak teden povečuje. V Münstru v Nemčiji se je nov primer COVID-19 pojavil pri vsaj 85 (22 %) od 380 oseb, ki so bile v celoti cepljene ali so ozdravele po COVID-19 in so obiskovale nočni klub.5 Pri cepljenih osebah je tveganje za hudo bolezen manjše, vendar so še vedno pomemben del pandemije. Zato je napačno in nevarno govoriti o pandemiji necepljenih. V preteklosti sta tako ZDA kot Nemčija s stigmatizacijo dela prebivalstva zaradi barve kože ali vere povzročili negativne izkušnje. 

 

Visoke uradnike in znanstvenike pozivam, naj prenehajo z neprimerno stigmatizacijo necepljenih ljudi, med katerimi so tudi naši bolniki, kolegi in drugi sodržavljani, ter si dodatno prizadevajo za povezovanje družbe.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext?fbclid=IwAR1dx2d0YUgBoLeYNNthfMFCnKM-fHyLQ-AzJUv8v5ZjwQS7mztLI64DGkc

*

Izbruh COVID-19 na vojaški ladji, kjer je 100% cepljenih. Zdaj jih je 25% zbolelo: https://www.military.com/daily-news/2021/12/27/nearly-25-of-navy-warship-crew-has-covid-19.html

*

Robert Koch Institute report released today states that 95.58% of the #Omicron cases in Germany are fully vaccinated (28% of those had a "booster"), 4.42% are unvaccinated.

 

71.1% of the total population is fully vaccinated in Germany.

 

https://twitter.com/Tim_Roehn/status/1476575806969335812

*

https://nultatacka.rs/ovo-je-veliko-institut-robert-koh-9558-obolelih-od-omikrona-u-nemackoj-su-revakcinisani/

*

Fauci razkriva resnico o svojih zvarkih. Prizna, da  zvarki zaenkrat ne učinkujejo, da človeku porušijo imunski sistem, ga naredijo bolj  dovzetnega za ostale bolezni in mu s tem celo poslabšajo zdravje. Prizna, da se bo šele po letu in pol, po večih prejetih dozah izvedelo ali so zvarki učinkoviti ali ne.

https://bestnewshere.com/fauci-exposing-the-vax-scam-youtube-deleted-this-within-minutes/

*

Eksplozija okužb na precepljenem Portugalskem

*

https://principia-scientific.com/lancet-89-of-new-uk-covid-cases-among-fully-vaxxed?fbclid=IwAR0hY4cwDxOskoZPaFFDCA0T4yjz4-Hu1yg0W4_qYKoR56LHoy8Mkx8K6F4

*

https://www.skrivnostisveta.si/padla-je-antarktika-padli-so-miti/?fbclid=IwAR1fc1cch8A9vVQLSUxM_HXnoTLS_Juhu_NHs2NmutUs7Za8njp85cUOzsg

*

Neuspeh cepljenja v Izraelu: https://alexberenson.substack.com/p/israel-is-overrun-with-covid-the/comments?fbclid=IwAR0SskbVNuI6s4cTTihKs4fcjg3r5pX4NEGaA9QXlQd9AMr_AdhBqO8b5Gw

*