Članek
Evropska agencija za zdravila (EMA) je korumpirana in dela v interesu farmacevtskih korporacij. To velja tudi za ameriško FDA
Objavljeno Oct 17, 2021
NAVZKRIŽJE INTERESOV IN KORUPCIJA V EVROPSKI AGENCIJI ZA ZDRAVILA - EMA
*
Članek je povzetek objave v francoskem časopisu France Soire (https://www.francesoir.fr/.../conflits-dinteret-et....)
Pred letom 1993 je bila vsaka država zase odgovorna za odobritev dovoljenj za uporabo zdravil/cepiv na trgu. Leta 1993 pa so sprejeli zakon, ki so ga leta 2004 posodobili, in ta določa, da je za odobritev zdravil/cepiv odgovoren EMA. EMA sestavlja administrativni svet, v katerem je 36 članov, ki večinoma predstavljajo države članice.
*
Administrativni svet določi izvršilnega direktorja, ki ga obkroža sedem strokovnih komitejev. EMA je prisoten tudi v drugih organizacijah (ki nosijo različna imena – od agencij, pisarn, opazovalnih teles..), ki svetujejo Evropski komisiji o tehničnih vprašanjih. Evropska komisija, ki je politična institucija, ima možnost slediti ali pa zavrniti priporočila EMA. Evropska komisija tudi dokončno potrdi dovoljenje za promet, a EMA je tista institucija, ki velja za strokovno telo in pripravi strokovne podlage. Letni proračun EMA znaša 346 milijon evrov. 85,70% tega denarja prispeva farmacevtska industrija in samo 14,30% javne dajatve, ki ji priskrbi Evropska unija.
*
Ker je EMA agencija Evropske komisije, je vsa dokumentacija, ki se nanaša na njeno delo, v resnici javna (javnost ima pravice do vpogleda vanjo). Revija Prescrire pa je dokazala, da EMA zavrača dostop do mnogih dokumentov in informacij javnega značaja, če pa jih že pošlje, pa jih skoraj v celoti zatemni. Agencija EMA je delovala netransparentno, ko ni želela razkriti, koliko denarja so plačali za posamezna cepiva, poslancem pa niso želeli pojasniti, na kakšni podlagi so bili izbrani laboratoriji, iz katerih so bila izbrana cepiva. Ko je
*
Thomas Lönngren leta 2011 odstopil kot izvršni direktor EMA, se je pridružil družbi za lobiranje za farmacevtska podjetja (NDA Ltd.). Leta 2011 ga je nasledil Italijan Guido Rasi, ki je bil zaradi evropskih sodišč prisiljen odstopiti, ker ni prijavil navzkrižja interesov. Leta 2015 so ga ponovno imenovali za direktorja EMA. Sedanja direktorica, Emer Cook, je sedem let delala pri EFPIA, ki je glavno lobistično podjetju farmacevtske industrije, ki je zadolženo za organizacijo srečanj med predstavniki evropskega parlamenta in s podjetji, kot so GSK, Roche, Novartis, Pfizer…
*
Evropsko računsko sodišče je leta 2012 potrdilo obstoj navzkrižja interesov znotraj EMA. Opozorilo je, da vodstvo EMA izbira strokovnjake znotraj znanstvenih komitejev, ki so v navzkrižju interesov zaradi povezanosti s farmacevtskimi podjetji, katerih izdelke naj bi neodvisno ocenjevali. Tudi časopis Le Canard Enchaîné je odkril, da so nekateri strokovnjaki, ki so znotraj EMA, plačani s strani farmacevtskih podjetij, katerih izdelke naj bi ocenjevali.
*
Žvižgači opozarjajo: «Že več mesecev naše farmacevtsko podjetje diskretno poplača strokovnjaka, ki lobira za naš izdelek. Ta strokovnjak je hkrati tudi strokovnjak pri EMA.« EMA celo sama nudi farmacevtskim podjetjem storitve svetovanj, tako da jim pomaga napisati vlogo za dovoljenje za promet, tudi za začasno dovoljenje, kot v primeru cepiv za covid. Zdravila, ki jih odobrijo za promet po hitrem postopku, ponavadi nimajo zadostnih podatkov iz kliničnih študij. Še huje, teh podatkov ne izboljšajo niti po tem, ko je izdelek že na tržišču.
*
Poročilo iz leta 2017 ( https://europaforum.public.lu/.../eca-agences.../index.html ) opozarja na splošno sprejemanje korupcije, na neučinkovite strukture vodenja,na neustrezne mehanizme financiranja in na neenakomerno razdelitev resursov. "Farmacevtska industrija drži vajeti orjaške lobistične mašinerije, ki je bogato poplačana in ki ima sistematičen dostop do odločevalcev znotraj Komisije in bruseljskih institucij, tudi do institucije EMA,« ugotavlja poročilo.
*
Ob tem spomnimo na podobno prakso slovenske Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), ki se ob zahtevah za razkrivanje podatkov o obveznih cepivih, ki bi morali biti javni, vede podobno kot EMA. Še več; podatkov o varnostnih študijah, na podlagi katerih je JAZMP izdala dovoljenje za promet cepivom, s katerimi morajo starši obvezno cepiti svoje otroke, ne razkrije niti pediatrom, ki morajo opravljati pojasnilno dolžnost in staršem otrok pojasnjevati, zakaj je cepljenje za njihove otroke varno
Ali veste, kdo je direktorica evropske medicinske agencije EMA, ki je danes odobrila cepiva za otroke od 5 do 12 let? Emer Cook, ki je 30 let delala kot lobist za Big Pharma (Pfizer, Jansen, ...). Na EMA jo je pripeljala farmacevtska industrija, vodja EMA je postala novembra 2020, tik pred postopkom odobritve cepiva za Covid-19 :
*
Hrvaški poslanec v EU Parlamentu: cepiva so učinkovita samo 0,5% in EMA, korumpirana agencija je sprejela trditve proizvajalcev brez neodvisnih študij o c-19 cepivih: https://www.facebook.com/vdpasasapetrovic/videos/166921438920638
*
*
Dr. Wolfgang Wodarg o korupciji v Svetovni zdravstveni organizaciji WHO
*
Emer Cooke, vplivna članica upravnega odbora EME je večino svoje delovne dobe opravila v farmacevtski industriji, če vam to kaj pove?

Evropska agencija za zdravila EMA trenutno pregleduje odobritev cepiva proti koroni proizvajalcev BioNTech in Pfizer za otroke, stare od pet do enajst let! EMA je to sporočila 18. oktobra v Amsterdamu. Že prej so bila dovoljenja za kontroverzna cepiva na osnovi genov najprej podeljena za cepljenje odraslih, nato pa tudi mladostnikom od dvanajstega leta dalje.

EMA je odgovorna za odobritev in spremljanje zdravil v EU, zastopana je kot strokovno telo. Toda koliko je zaupanja vredna in predvsem koliko je neodvisna, tudi glede na to, da naj bi »cepivo« v bližnji prihodnosti dali najmlajšim?

Emer Cooke je bil imenovana za direktorja EMA 16. novembra 2020 in odlčilno vpliva na odobritev farmacevtskih izdelkov "cepiv". Od kod prihaja?

- Od leta 1985 do 1991 je Cooke delal na različnih položajih na Irskem v 
farmacevtski industriji.

- Leta 1991 se je preselila v upravni odbor Evropske farmacevtske federacije,
industrije in združenja (EFPIA). EFPIA je najpomembnejša lobistična organizacija. 

Evropska farmacevtska industrija z najvišjimi izdatki za lobiste, ima največ lobističnih stikov v EU in z več vpletenih lobističnih agencij. Predstavlja nekaj svetovnih največjih farmacevtskih podjetij, vključno z AstraZeneca, Johnson & Johnson in Pfizer. Kuhinja? Do leta 1998 je uradno zastopala interese natanko teh v licenčnih zadevah odobrenih farmacevtskih podjetji v EMA.

- Od leta 1998 do 2002 je Emer Cooke nato vodila v EFPIA farmacevtski oddelek v EU. 

Od tam se je preselila na EMA, kjer je bila do leta 2016 vodja inšpekcije
in vodja za mednarodne zadeve. 

- Od novembra 2016 do novembra 2020 je bila Cooke izvršni direktor
EMA,  odgovorna za vse regulativne dejavnosti v zvezi z farmacevtskimi izdelki. 

Potem ko je Cooke prevzel funkcijo članice upravnega odbora EMA, so cepiva proti koroni v EU v zelo kratkem času odobrili za naslednja farmacevtska podjetja:

- 21. decembra 2020 za Pfizer in BioNTech,
- 29. januarja 2021 za AstraZeneca in
- 12. marca 2021 Johnson & Johnson.

Ko so v zvezi s cepljenjem proti AstraZeneci poročali o številnih primerih tromboze možganskih ven, od katerih so bili nekateri smrtni, se je zlasti Emer Cooke zavzela za ohranitev odobritve EU.

 

Mimogrede, skupni proračun EMA za leto 2021 znaša impresivnih 386 milijonov evrov. Od tega jih 330 milijonov evrov predstavljajo plačila za odobritve farmacevtskih podjetij, torej okoli 86 odstotkov.

Avstrijski poslanec Gerald Hauser sprašuje, ali lahko oseba s tako močnim farmacevtskim znanjem, kot je Cooke, sprejme nepristransko odločitev o odobritvi cepiv:

"Torej gospa dr. Emer Cooke, ki je bila sredi novembra 2020 imenovana v upravni odbor EMA-e, je vse življenje delala za farmacevtsko industrijo. Lobirala je za farmacevtsko industrijo, zdaj pa je odgovorna za odobritev in nadzor ter učinkovitost cepiv – tudi v primeru AstraZeneca. Spoštovani kolegi. Kaj bi kdo - ko še ne izšolani parlamentarec - rekel o takem primeru? Kaj bi rekel? Nemoteno poslovanje z notranjimi informacijami, gre za nepotizem, korupcijo, vseh vrst. Tako pač je. Prosimo, razmislite o tem, če boste EMA uporabljali kot referenco o pravilnosti testiranja medicinskih zdravil v prihodnosti."

Vprašanje kredibilnosti EMA se torej postavlja povsem očitno: cepljenje zoper kovid, ki je že do sedaj povzroči več smrti in stranskih učinkov kot vsa druga »cepiva« skupaj, naj bi majhne otroke zaščitilo pred boleznijo? Injekcija, ki farmacevtskim podjetjem prinaša milijarde, naj bi bila otrokom "rešitev"?!

 


Dobički podjetij 2020 in 1. četrtletje 2021:

Pfizer: 14.500 milijonov dolarjev
Johnson & Johnson: 21.600 milijonov dolarjev
BioNTech: 1.100 milijonov €

 

Viri/povezave:
Odobritev cepiva EMA
www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/impfstoff-zulassung-noch-vor-weihnachten/ar-BB1bWIYe

https://www.logicno.com/politika/fda-trazi-od-suda-55-godina-da-u-potpunosti-objavi-podatke-o-pfizerovom-cjepivu-protiv-covid-a.html?fbclid=IwAR0yXD0XQTqi1yrxFFsqpgjOHWY8Z-y2aJgTiscmh-B8qkPhIOVtW6ItcgI

Uprava za hranu i lijekove (FDA) zatražila je od saveznog suca 15. studenog da mu da rok do 2076. godine da u potpunosti objavi dokumente u svom posjedu koji su povezani s odobrenjem Pfizer-BioNTech cjepiva protiv COVID-19.

Zahtjev FDA-e podnio je u sklopu tužbe prema Zakonu o slobodi informacija (FOIA) od strane medicinske grupe za transparentnost. Vlada je sudu rekla da ima 329.000 stranica dokumenata koji odgovaraju na zahtjev FOIA-e i predložila je objavljivanje 500 stranica mjesečno kako bi se omogućilo recenziju izuzetog materijala. Tom brzinom, FDA bi u potpunosti objavila dotične zapise za nešto manje od 55 godina.

Tužitelj, Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), skupina je liječnika i znanstvenika, uključujući Harveyja Rischa, profesora epidemiologije na Yale School of Public Health.

Grupa je podnijela tužbu nakon što je FDA odbila njihov zahtjev za ubrzanjem objavljivanja zapisa. Tužitelj i tuženik, budući da nisu u mogućnosti postići dogovor o rasporedu otkrivanja podataka, traže ročište kako bi argumentirali svoje slučajeve pred sucem, koji bi eventualno mogao donijeti odluku o tome.

“FDA-ovo obećanje o transparentnosti je, blago rečeno, hrpa iluzija”, napisao je Aaron Siri, čija tvrtka zastupa PHMPT u tužbi, napisao je u blogu 17. studenog.

“FDA-i je trebalo točno 108 dana od kada je Pfizer počeo proizvoditi zapise za licenciranje do kada je FDA licencirao Pfizerovo cjepivo”, nastavila je Siri. “Vjerujući FDA-i na riječ, proveo je intenzivan, čvrst, temeljit i potpun pregled i analizu tih dokumenata kako bi se uvjerio da je cjepivo Pfizer sigurno i učinkovito za licenciranje. Iako može provesti intenzivnu reviziju Pfizerovih dokumenata za 108 dana, sada traži više od 20.000 dana kako bi ti dokumenti bili dostupni javnosti.”

FDA nije odgovorila na zahtjev za komentar.

FDA je 23. kolovoza 2021. licencirala cjepivo Pfizer COVID-19 pod oznakom Comirnaty, manje od četiri mjeseca nakon što je Pfizer počeo dostavljati dokumente za potpuno odobrenje lijeka. Odobrenje licence od strane FDA krajem kolovoza dovelo je do lavine mandata za cjepivo u privatnom i javnom sektoru.

Jedna od tvrtki uključenih u ispitivanja cjepiva Pfizer ranije ovog mjeseca rekla je da istražuje navodne probleme koje je otkrio zviždač koji je za British Medical Journal (BMJ) rekao da je ispitivanje prožeto problemima, uključujući krivotvorenje podataka.

Zviždač, Brook Jackson, upozorio je FDA i otpušten je za nekoliko sati. Jackson je radio za Ventavia Research Group, koja je upravljala s nekoliko Pfizerovih studija u jesen 2020. Prema BMJ-u, jednom od najstarijih medicinskih časopisa na svijetu, FDA nije pregledala studije Ventavije, unatoč tome što je bila upozorena o problemima.

FDA je ranije ovog mjeseca rekla The Epoch Times u e-poruci da, iako ne može komentirati stvar s Ventaviom, “ima puno povjerenje u podatke koji su korišteni za potporu odobrenja cjepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 i odobrenja Comirnatyja .”

IZVOR: theepochtimes.com

*

Korupcija v EMA: (od 17.00 minute): https://www.facebook.com/instudio2009/videos/269974155087084

*

Dr. Tess Lawrie o korupciji medicinskih agencij: https://www.youtube.com/watch?v=3MZ0VBzijgs

*

https://www.bitchute.com/video/LgtC7QuHVMPi/

FELONY CRIMES END PHARMA IMMUNITY - US CRIMINAL CONSPIRACY STRIKES ROOT OF COVID NIGHTMARE dr David Martin

*

https://childrenshealthdefense.org/defender/jp-sears-fda-rigorous-approval-process/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=7a598880-92c9-4137-990f-64192b91d6f6

*

https://www.naturalhealth365.com/bombshell-evidence-fda-and-pfizer-3468.html?fbclid=IwAR0p7eh0yhEyNiVTZjjXknC7MiThPw4bLjcT3CHSZcRgeFQtbTswFrIKsnQ

FDA and Pfizer conspired to hide thousands of adverse events and deaths caused by the COVID jab

*

Novozelandski zdravnik dr. René de Monchy: "Zdravniki prejemajo "perverzne" denarne spodbude, da izvajajo kovid cepljenje"

https://rairfoundation.com/exposed-doctors-receive-perverse-monetary-incentives-to-vaccinatehush-money-paid-to-victims-families/

*

Dr. Robert Malone, začetnik tehnologije mRNK cjepiva, iznosi podatke koji dovode u pitanje pouzdanost rada regulatornih tijela i njihove kontrole nad puštanjem cjepiva na tržište. Donose li odluke neovisni stručnjaci ili ljudi koje plaća farmaceutska industrija? Jesu li uslijed toga cjepiva za COVID-19 veliki eksperiment na ljudima? Tko će odgovarati?

https://dokumentarac.hr/covid-19/video-dr-robert-malone-podaci-koji-dovode-u-pitanje-pouzdanost-rada-regulatornih-tjela-hrvatski-prijevod/?fbclid=IwAR3_q-UgL443QumBSnEF8rpTE1Avep-UeuG_QUC59cn_yUg0HpvzWIA1atY

*

Dr Anthony Fauci, zloglasni in korumpirani direktor ameriškega Nacionalnega inštituta za zdravje, ki je vodil vladno skupino za odziv na pandemijo Covid-19, bo decembra odstopil s položaja direktorja. Komentar ameriške zveze zdravnikov FLCCC je: Kariera doktorja Faucija je jasen dokaz tega, česar se mnogi najbolj bojijo pri naši vladi: tehnokrati, usmerjeni v samoljubje, ki državi vsiljujejo neuspešno politično agendo brez dokazov in brez preglednosti ali odgovornosti. Dr. Fauci spodbuja drago, nepreverjeno novo cepivo za COVID-19 in izključitev varnih, obsežno raziskanih generičnih zdravil, kar je povzročilo nepopisno veliko bolezni, trpljenja in smrti. "Praktično vse neuspešne politike naših vlad na področju pandemije lahko pripišemo dr. Fauciju: zaklepanja, neselektivno cepljenja in obvezno cepljenje," je dejal Pierre Kory, dr. med, predsednik in glavni zdravnik FLCCC. "Ni upošteval naravne imunosti in je slepo vsiljeval množična cepljenja, tudi potem, ko je bilo jasno, da niso učinkovita pri preprečevanju širjenja COVID-19. Poceni zdravila, kot je fluvoksamin, so se izkazala za učinkovita pri zmanjševanju COVID-19 hospitalizacij in smrti že leta 2020, vendar jih je Fauci ignoriral." "Žalosten sem ob misli na nešteto življenj, ki bi jih lahko rešili, če bi dr. Fauci bil vodja, ki smo ga vsi potrebovali, in bi pustil, da naše politike vodi znanost, ne pa dobiček," je dejal Paul Marik, doktor medicine, soustanovitelj in glavni znanstveni vodja FLCCC. "Na začetku pandemije so moji kolegi in jaz opazili pozitivne rezultate pri uporabi široko dostopnih ponovno uporabljenih zdravil za zdravljenje bolnikov s COVID. Povedali smo Fauciju, vendar nas ni hotel poslušati, zato je nešteto ljudi trpelo zaradi tega, medtem ko je veliko ljudi nesmiselno umrlo."