Članek
Pogodba Svetovne zdravstvene organizacije si prizadeva za popoln nadzor nad svetovnim zdravjem
Objavljeno Apr 17, 2022

Podpisniki pisma predlagamo ministru za zdravje Janezu Poklukarju, dr. med., da Svetovni zdravstveni organizaciji (SZO) pisno sporoči, da Slovenija ne bo podpisnica novega predlaganega sporazuma o pandemiji in da Slovenija izstopa iz SZO.

https://www.gov.si/novice/2022-05-24-minister-za-zdravje-in-regionalni-direktor-szo-podpisala-dveletni-sporazum-o-sodelovanju/?fbclid=IwAR0cBBilMgBzVLh2bRa9IAGFCBb3A01mUtmzPfH3jUut4FHkqIkxkAlXXIY

Dr. Andraž Teršek: https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/296107?fbclid=IwAR1dX0VTGooOjA0ZwO3FO0s09bQE1JKVMGXimvVtbXRmVnYt6sh4xGs-lZQ

Od 22.05. in 28.05.2022 so se ministri za zdravje sestali v Ženevi na 75. zdravstveni skupščini (WHA), ki je organ odločanja SZO ali WHO o vsem, o čemer njen generalni direktor ne sme odločati sam.
Glavni rezultat tega srečanja je bila ponovna izvolitev Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa za generalnega direktorja za nadaljnjih pet let. Farmacevtska industrija se tega zelo veseli, toliko manj pa Etiopija

KAJ SO GLAVNI ZAKLJUČKI TEGA SREČANJA, KI SO POMEMBNI ZA VSE NAS

Kot sem že objavila takrat, ko se je šele šušljalo, je od 13 predlaganih amandmajev IHR (Mednarodnega zdravstvenega pravilnika), ki jih je vložila ameriška administracija že januarja 2022, ostala le ena točka, sicer najmanj škodljiva. Skrajšali so rok, v katerem lahko država pisno obvesti SZO, da ne želi uporabljati spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR) iz 18 na 6 mesecev.

Ostali predlogi, ki so vključevali zelo drastična pooblastila generalnega direktorja SZO in regionalnih direktorjev za skoraj samovoljno razglasitev različnih vrst izrednih zdravstvenih razmer, ne da bi jim bilo treba vključevati vlad, niso bili sprejeti. Niso pa bili sprejeti zato, ker so bili svetovni protesti in odziv svetovne javnosti preveliki, in to kljub popolnem molku main stream medijev.

Tudi med samim potekom skupščine ni bilo prav nobenih poročil o tem, kako je potekala razprava o reformi mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR) in kaj je bilo v zvezi s tem odločeno- ne v medijih in ne v SZO. Kot da bi bila pandemska politika nekaj, kar širše javnosti ne zanima ali pa je ne bi smelo zanimati.

Šele predzadnji dan, 27. maja, je bilo v dnevnem povzetku SZO za medije mogoče prebrati, da so se delegati dogovorili o spremembi IHR, po kateri naj bi prihodnje spremembe predpisov začele veljati šele po enem letu namesto prejšnjih dveh. To je bil v okrnjeni obliki predlog iz reformnega dokumenta ameriške vlade. Mimogrede je bilo omenjeno, da je bil "v začetku tedna" že sprejet "celovit postopek za pripravo prihodnjih sprememb IHR".

Sum, da je predlog ZDA zaenkrat propadel, ne da bi SZO to priznala in da bi mediji o tem želeli poročati, je potrjen. Ob koncu srečanja 28. maja je bilo na spletni strani Health Policy Watch mogoče prebrati prvo obsežno poročilo, čeprav precej olepšano, iz katerega je bilo mogoče razbrati, kaj se je zgodilo. Namen Health Policy Watch je obveščati oblikovalce zdravstvene politike, zlasti v državah v razvoju. Spletno revijo financirajo sklad Wellcome Trust, ki je izjemno vpliven na področju zdravstvene politike, in druge fundacije.

Brez izrecne navedbe predloga ZDA navaja:

"S sklepi, sprejetimi ta teden, se je začel postopek za posodobitev nejasnih in pogosto posrednih določb IHR iz leta 2005, medtem ko se nadaljujejo pogajanja o širšem sporazumu o pandemiji. V začetku tedna je postopek naletel na nepričakovan odpor nekaterih držav, vključno s skupino afriških držav, ki so se bale, da bodo spremembe IHR sprejete brez zadostnega nadzora ali možnosti sodelovanja."
V prispevku z dne 25. maja je bil portal Health Policy Watch bolj odkrit in je priznal, da so predlogi ZDA zelo daljnosežni in zato nimajo možnosti za soglasje.
Dejstvo pa je, da so se uprle številne afriške države na čelu z Botcvano, Kitajska in na presenečenje ZDA tudi Iran.

VENDAR ODLOŽENO NI OPUŠČENO

Čeprav tokrat velika želja svetovne farmacevtske mafije, Tedrosa in Komisije EU po večjih pristojnostih SZO ni bila uresničena, prizadevanja za njeno izpolnitev še niso zaključena. Točke, ki so bile zavrnjene se lahko ponovno obravnavajo na vsaki letni skupščini, priprava besedila za predložitev v letu 2023 pa se nadaljuje.

Zaradi zmage v tej bitki, vojna še ni dobljena

EU komisija, ki ima v mislih le interese mednarodnega finančnega kapitala želi, da bi SZO lahko nalagala predpise na področju zdravja, saj sama tega ne more storiti, ker na tem področju velja načelo soglasja.

Oglasil se je tudi ameriški sekretar za zdravje Loyce Pace:
"Če se to ne bo zgodilo ta teden, se ne bomo ustavili. Še naprej si bomo prizadevali za dosego našega cilja."

Pričakovati je, da bodo zdaj pritiskali na neodzivne države z obljubami in grožnjami. Po poročanju Health Policy Watch naj bi po dogovorjenem časovnem načrtu vse države do septembra pripravile svoje predloge reform, na podlagi katerih bo do januarja pripravljeno poročilo. Leta 2023 bodo potekala pogajanja in novoustanovljeni odbor za reformo IHR reda bo pripravil svoje predloge. Odločitev bi bila nato sprejeta leta 2024.

STA REŠITEV ODLOČITEV BRAZILIJE IN KITAJSKE

Čeprav sta Ruska federacija in Brazilija pred kratkim izjavili, da se ne bosta nikoli pridružili sporazumu, ki bi Svetovni zdravstveni organizaciji podelila pravice nad pristojnostmi teh držav in ne le priporočil, kot je veljalo do sedaj, to v EU žal ne pomaga. Leta 2024 bi morala proti besedilu glasovati večina od 194 držav članic, na kar imamo še manjši vpliv kot na javno mnenje v državah, v katerih živimo.

ZAKAJ JE PREVZEM PRISTOJNOSTI ŠE POSEBEJ NEVAREN

Prevzem pristojnosti SZO nad državami je izredno nevarno tudi iz razloga, ker je SZO v zadnjih desetletjih prevzela velika farmacija, ker se je njen vpliv z neoliberalno ideologijo zasebno-javnega partnerstva vedno bolj krepil. Danes 80% finančnih sredstev SZO prispevajo farmacevtska podjetja in delničarji ter nevladne organizacije. Članarine držav predstavljajo le 20%, tako da je kristalno jasno, kdo odloča.
Ker je proces privatizacije SZO dosegel točko, ki je ni več mogoče preseči, je zahteva po izstopu iz SZO neizbežna. To bi zunanjemu svetu jasno pokazalo, da je SZO le orodje velike farmacevtske družbe za povečevanje dobička in nič drugega.

KAJ LAHKO NAREDIMO

Naša naloga je sedaj, da se upremo in izrečemo glasen NE

1. SKRAJŠANJU ROKA ZA VLOŽITEV UGOVORA ZOPER UPORABO
SPREMEMB IHR
2. SPORAZUMU GLEDE PANDEMIJ

Naša osnovne sile bi morale biti usmerjene k temu, da čimprej izstopimo iz SZO

KAKO LAHKO TO STORIMO
- Obveščajmo ljudi
- Podpisujmo peticije
- Pisno in ustno obvestite o namenih SZO poslance
- Protestirajmo na ulicah
Prispeva lahko prav vsak

Avtorica besedila: Tjaša Vuzem 1.6. 2022

PODPIŠITE PETICIJO:

https://www.change.org/p/javni-poziv-državljanov-glede-sklenitve-globalnega-sporazuma-s-svetovno-zdravstveno-organi?recruiter=1230348345&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=psf_combo_share_message&utm_term=b053da3dca194b399e2d87fcfe1f4262&recruited_by_id=8a7657e0-3265-11ec-8b0f-c5e3fc6893c5&share_bandit_exp=message-33304962-en-US


JAVNI POZIV DRŽAVLJANOV GLEDE SKLENITVE GLOBALNEGA SPORAZUMA S SVETOVNO ZDRAVSTVENO ORGANIZACIJO

Globalni sporazum, po katerem bi Svetovna zdravstvena organizacija (SZO, angl. WHO) v določenih, a vendar povsem nespecificiranih ter nejasnih okoliščinah prevzela izključne (suverene) oblastne pristojnosti in s tem suvereno Republiko Slovenijo spravila v podrejen položaj, bo izrazito neustaven. Republika Slovenija namreč zgolj s podpisom nekega ministra vsakokratne izvršilne oblasti pravno veljavno ne more in ustavnopravno ne sme prenesti kateregakoli dela lastne suverenosti na katerokoli pravno entiteto, oziroma se ji na ta način ne more in ne sme odpovedati.

Aktualno ter bodočo Vlado Republike Slovenije ter aktualnega in bodočega ministra pristojnega za zdravje ter z njegove strani pooblaščene osebe javno opozarjamo, da nihče ni nad Ustavo Republike Slovenije. Izvršilna oblast ali njen del, glede na državno ureditev nima nikakršnih pristojnosti, pooblastil, oziroma mandata državljanov za predajo ali krnitev suverenosti Republike Slovenije za račun katerekoli mednarodne organizacije, kaj šele organizacije, ki je dejansko postala globalni farmacevtski konglomerat.

j a v n o s p o r o č a m o :

V kolikor pooblaščeni predstavnik vsakokratne izvršilne oblasti Republike Slovenije ne bo eksplicitno in pravočasno zavrnil pristop Republike Slovenije k globalnemu sporazumu s SZO ali bo podpisal kakršenkoli dokument s katerim bo prenesel suverenost odločanja Republike Slovenije na to organizacijo v katerihkoli okoliščinah, bomo takšen podpis šteli za samovoljno dejanje, v primeru nepravočasne eksplicitne zavrnitve pristopa, v kolikor je ta potrebna, pa za opustitev dolžnega ravnanja posameznika oziroma dela izvršilne oblasti.

Posledično bosta nepravočasna zavrnitev pristopa ali podpis dokumenta s katerim bi Republika Slovenija pristopila k noveliranemu globalnemu sporazumu s Svetovno zdravstveno organizacijo pomenila pravno neveljaven in nezavezujoč akt za državljane Republike Slovenije kot nosilce oblasti v državi;

V Ljubljani, dne 11.05.2022



1. Odvetnik Domen Gorenšek
2. Dr. Andraž Teršek
3. Dr. Boštjan M. Zupančič
4. Barbara Zavolovšek, sodnica
5. Alenka Jazbinšek Žgank, sodnica
6. Gordana Malović, sodnica
7. Barbara Polanec, sodnica
8. Lidija Zidanšek, sodnica
9. Petra Krajnc, sodnica
10. Odvetnica Mojca Pogačar
11. Odvetnica Alojzija Slava Alič
12. Odvetnica Aleksandra Vidovič
13. Odvetnica Karin Abramušić
14. Odvetnik Tomaž Avsenik
15. Odvetnik Peter Železen
16. Odvetnik Peter Butinar
17. Odvetnik Aleš Novak
18. Odvetnik Matjaž Markelj
19. Akad.prof.dr. Marko Snoj, SAZU
20. Eva Marn, mag.prav., mednarodna pravnica
21. Doc.dr. Alojzij Juvanc, univ.dipl.inž.grad.
22. Gorazd Kocijančič, univ.dipl.fil., prevajalec, pesnik
23. Tomaž Mastnak, univ.dipl.soc.
24. Mag. Branko Gradišnik, pisatelj, prevajalec
25. Andrej Detela, fizik, znanstvenik, pisatelj
26. Doc.dr. Polona Petek, AGRFT
27. izr. prof. dr. Mateja Habinc, FF UL
28. Dr. Maja Lavrač, izr.prof.sin.
29. dr. Jože Starič, dr.vet.med.
30. Dr. Urša Zabukovec, prevajalka

– s podpisom nove pogodbe, objavljene 1.12.2021, bi Svetovna zdravstvena organzacija (SZO) dobila novo vlogo. Postavljena bi bila nad nacionalne zakone in ustave držav članic.

– njena priporočila bi s tem postala zakonsko obvezujoča, posledično pa bi države članice popolnoma izgubile svojo suverenost o odločanju o ukrepih v primeru pojava nalezljivih bolezni, naravnih nesreč, klimatskih sprememb ali vojne.

– takšna pozicija bi SZO omogočala številne možnosti zlorab.

– danes se SZO financira iz dveh glavnih virov: članarin držav članic, ki pokrijejo manj kot 20 % vseh finančnih virov in prostovoljnih prispevkov držav članic in privatnih donatorjev. Večino denarja dobi iz prostovoljnih prispevkov držav članic. Prispevek je ovrednoten z izračunom, ki temelji na bruto domačem proizvodu po prebivalcu države. Za leto 2020-21 so prejeli 7.2 biliona $. Največ so prispevale Nemčija (12.18 % dohodka), fundacije Billa in Melinde Gates (11.65 % dohodka) in ZDA (7.85 % dohodka).

– vloga SZO kot koordinatorja in odločevalca na področju svetovnega zdravja se je konec 20. stoletja zmanjšala z vpletanjem drugih igralcev, kot so Svetovna banka, fundacija Billa in Melinde Gates, US President’s Emergency Plan for AIDS Relief (PEPFAR) in številnih drugih javno-zasebnih partnerjev, kar ni brez interesnega ozadja oz. tendenc donatorjev in posledično vodi v pojav konflikta interesov.

Edina možnost, da zaščitimo našo varnost in suverenost republike Slovenije je izstop iz SZO in njeno nadomeščanje z ustanovo, ki bo sledila smernicam in načinu dela SZO, preden so se je polastile korporacije in mega kapital.

https://www.slovenskizdravniki.si/svetovna-zdravstvena-organizacija-szo/

*

https://www.hop.com.hr/2022/04/20/prigovor-znanstvenog-vijeca-hrvatske-un-u-i-who-u-zbog-predaje-suvereniteta-hrvatskog-zdravstva-who-u-svjetskoj-zdravstvenoj-organizaciji/

* * *

https://www.technocracy.news/who-forced-into-humiliating-backdown-on-global-health-takeover/

Pogodba Svetovne zdravstvene organizacije si prizadeva za popoln nadzor nad svetovnim zdravjem

Vir: https://www.technocracy.news/who-treaty-seeks-total-control-over-global-health/

Svetovna zdravstvena organizacija, ki je slabo prikrito zastopstvo velike farmacije in interesov korporacij, ki si prizadevajo za tehnokracijo, si prizadeva za vse ključne stvari: pripravlja globalno pogodbo, ki bi Združenim narodom/WHO predala vsa pooblastila za predpisovanje injekcij, potnih listov za cepiva in popolnega nadzora. 

*

ZGODBA NA KRATKO

1. Globalistična kriminalna kabala želi monopolizirati zdravstvene sisteme po vsem svetu, prikriti napad pa že poteka v obliki mednarodne pogodbe o pandemiji, ki jo je predlagala Svetovna zdravstvena organizacija.

 

2. Pogodba neposredno ogroža suverenost države pri sprejemanju odločitev zase in za svoje državljane ter bi povsod spodkopala demokracijo. Pogodba bi Svetovno zdravstveno organizacijo pooblastila, da po vsem svetu predpiše cepljenje s cepivi COVID in potnimi listi za cepiva, lahko pa bi tudi razširila pooblastila Svetovne zdravstvene organizacije, da narekuje vso politiko zdravstvenega varstva po vsem svetu.

 

3. Pogodba bi Svetovni zdravstveni organizaciji dala tudi pooblastila za cenzuro zdravstvenih informacij po vsem svetu. To bi bilo pogubno, saj ima SZO dolgo zgodovino korupcije in neuspehov zdravstvene politike, ki so neločljivo povezani z navzkrižji interesov.

 

4. Kadar so ljudje oškodovani zaradi zdravstvene politike SZO, ni odgovornosti, saj imajo člani Svetovne zdravstvene organizacije diplomatsko imuniteto.

 

5. Bill Gates, drugi največji financer SZO, je financiral tudi vaje v primeru pandemije, vključno z dogodkom 201 (Event 201) in vajo organizacije Iniciativa za jedrsko grožnjo o mednarodnem odzivu na namerne biološke dogodke. Ta scenarij je vključeval nameren izpust gensko spremenjenega biološkega orožja - pnevmonske kuge - za katero ni na voljo nobenega zdravila. Obe vaji sta potekali leta 2019

 

* * *

Globalistična kriminalna kabala želi monopolizirati zdravstvene sisteme po vsem svetu, prikriti napad pa že poteka v obliki mednarodne pogodbe o pandemiji.1 Pogajanja o tej pogodbi so se začela 3. marca 2022. 2 Kot poroča portal The Pulse (video zgoraj):

 

"Svetovna zdravstvena organizacija po pandemiji COVID-19 predlaga novo pogodbo o pandemiji, za katero upa, da jo bo sprejelo dovolj držav članic, da bo do leta 2024 zaživela."

 

Generalni direktor Tedros Adhanom Ghebreyesus meni, da pristopi "najprej jaz" "zavirajo globalno solidarnost, ki je potrebna" za reševanje globalnih groženj. Njegova rešitev? Svetovna zdravstvena organizacija naj dobi vsa pooblastila.

 

V zadnjih dveh letih so globalisti v imenu zagotavljanja "varnosti" vseh pred okužbami upravičili napade na demokracijo, državljanske svoboščine in osebne svoboščine brez primere, vključno s pravico do izbire lastnega zdravljenja. Sedaj želi SZO svoje vodenje pandemije spremeniti v trajno in ga razširiti na sisteme zdravstvenega varstva vseh držav.

 

Pogodba ogroža nacionalno suverenost

 

Kot so zapisali v reviji The Pulse, "je v pogodbi več stvari, ki jih morajo ljudje po svetu upoštevati, preden se podajo na to pot". V predstavljenem videoposnetku se je Joe Martino iz revije The Pulse pogovarjal s Shabnam Paleso Mohamed, članico usmerjevalnega odbora Svetovnega sveta za zdravje, ki poudarja, da pogodba daje SZO:

"... prekomerno moč odločanja v suverenih državah o tem, kako bodo ljudje živeli in kako se bodo spopadali s pandemijami, od zapor do pooblastil za zdravljenje."

 

Skratka, uvedel bi univerzalen pristop k boleznim, ne da bi upošteval vse različne razmere v posameznih državah, kar pa je nekaj, za kar že vemo, da ne deluje. Pogodba neposredno ogroža suverenost države pri sprejemanju odločitev zase in za svoje državljane ter bi povsod spodkopala demokracijo.

 

Hkrati bi sodelovanje v tem procesu vsako državo članico stalo na milijone dolarjev. Kot je pojasnil Mohamed, bo treba o pogodbi glasovati na Svetovni zdravstveni skupščini leta 2023. Za njeno sprejetje potrebujejo večino, in če bo sprejeta, bo zavezovala vse države članice.

 

Pogodba je "neveljavna in nezakonita"

 

Mohamed je zaskrbljen tudi zaradi dejstva, da številne države še ne vedo za to pogodbo in da je mogoče, da bo Svetovna zdravstvena organizacija poskušala uveljaviti njeno izvajanje prej kot leta 2024 - vse to brez sodelovanja ali prispevka javnosti. "To je nedemokratično, protiustavno in zato je pogodba neveljavna in nezakonita," pravi.

 

Opozarja tudi na zgodovino korupcije v SZO in številne neuspehe zdravstvene politike, ki so "neločljivo povezani z navzkrižji interesov". Svetovni svet za zdravje v odprtem pismu o pogodbi SZO o pandemiji delno piše: 3

 

"Predlagani sporazum SZO je nepotreben ter ogroža suverenost in neodtujljive pravice. Povečuje zadušljivo moč SZO, da razglaša neupravičene pandemije, uvaja nečloveške zapore ter proti volji ljudi uveljavlja drago, nevarno in neučinkovito zdravljenje.

 

Svetovni svet za zdravje verjame, da imajo ljudje pravico sodelovati pri vseh sporazumih, ki vplivajo na njihova življenja, preživetje in blaginjo.

 

Vendar Svetovna zdravstvena organizacija ni sodelovala v procesu sodelovanja javnosti, kar dokazuje, da je njena prednostna naloga pridobivati več moči zase in za svoje korporativne somišljenike, ne pa služiti interesom ljudi. Brez nepristranskega demokratičnega procesa bo vsak sporazum SZO, ki deluje prek Združenih narodov, nezakonit, nelegitimen in neveljaven.

 

V preteklosti je vodstvo Svetovne zdravstvene organizacije ljudem spodletelo. Med številnimi primeri je odobrilo škodljivo cepivo H1N1 (prašičja gripa) za sporno razglašeno pandemijo.

 

Prav tako je SZO odpovedala med pandemijo COVID-19, saj je spodbujala zapore, zatirala zgodnje preventivno zdravljenje in priporočala posege s proizvodi, ki se niso izkazali niti za varne niti za učinkovite.

 

Svetovna zdravstvena organizacija ne sme nadzorovati svetovnega zdravstvenega programa in izvajati biološkega nadzora. Čeprav prejema sredstva iz javnih virov, ki pripadajo ljudem, je v nenehnem navzkrižju interesov, saj prejema tudi znatna sredstva zasebnih interesov, ki s svojimi prispevki vplivajo na odločitve in pooblastila SZO ter imajo od njih dobiček.

 

Na primer, fundacija Gates in Zveza za spodbujanje cepljenja GAVI, ki jo financira Gates, prispevata več kot milijardo dolarjev na leto."

 

Skrb zbuja tudi dejstvo, da v primerih, ko ljudje utrpijo škodo zaradi zdravstvene politike SZO, ni odgovornosti, saj ima SZO diplomatsko imuniteto. Po Mohamedovem mnenju "SZO v prihodnosti ne bi smela sprejemati NIČNIH odločitev o svetovnem zdravju".

 

Najvišja prilastitev moči

 

Kot ugotavlja Martino, čeprav pogodba trdi, da je osredotočena na načrtovanje in odzivanje na pandemije, obstaja resna skrb, da bi se lahko razširila tudi na druga področja zdravja. Mohamed se s tem strinja in pravi, da bi jo bilo mogoče razširiti, pri čemer bi kot podlago za to uporabili ustavo Svetovne zdravstvene organizacije. Člen 2 ustave SZO določa:

 

"Da bi dosegla svoj cilj, so naloge Organizacije naslednje: a) delovati kot usmerjevalni in usklajevalni organ za mednarodno zdravstveno delo ... k) predlagati konvencije, sporazume in predpise ter dajati priporočila v zvezi z mednarodnimi zdravstvenimi zadevami ...

 

s) vzpostaviti in po potrebi revidirati mednarodne nomenklature bolezni, vzrokov smrti in javnozdravstvenih praks ... v) na splošno sprejeti vse potrebne ukrepe za dosego cilja Organizacije."

 

Njena moč je že zdaj zelo velika, cilj, da WHO postane svetovna zdravstvena diktatura, pa je tako rekoč zapisan v njeni ustavi. Prav tako ne pozabite, da je SZO iz opredelitve pandemije odstranila posebnost množičnih žrtev, tako da je zdaj pandemija lahko skoraj vsaka bolezen, ki se pojavi v več državah. Teoretično bi se lahko kvalificirala celo debelost. SZO bi torej lahko, če bi imela priložnost, na različne načine prevzela oblast nad sistemi zdravstvenega varstva.

Pogodba bi SZO podelila pooblastila za predpisovanje potnih listov za cepiva

 

Medtem ko je večina sveta več kot pripravljena iti naprej, se zdi, da WHO ne želi odnehati. Uradnik WHO je nedavno za Ottawa Citizen povedal, da pandemija COVID še zdaleč ni končana. 4

 

Razlog za to nepripravljenost razglasiti konec pandemije je verjetno ta, da WHO upa, da bo pridobila pooblastila za predpisovanje potnih listov za cepiva in cepljenja proti COVID po vsem svetu. Že zdaj si prizadeva za vzpostavitev globalnega programa za potne liste cepiv/digitalno identiteto. Kot poroča WEBLYF: 5

 

"Pod krinko 'omrežja zaupanja' dobiva zagon tudi druga pobuda, imenovana Vaccination Credential Initiative (VCI).

 

VCI, ki sodeluje z velikimi tehnološkimi podjetji, velikimi korporacijami in velikimi univerzami, se opisuje kot "prostovoljna koalicija javnih in zasebnih organizacij, ki si prizadeva posameznikom omogočiti dostop do preverljivih kliničnih informacij, vključno z zanesljivo in preverljivo kopijo njihovih zapisov o cepljenju v digitalni ali papirni obliki z uporabo odprtih, interoperabilnih standardov".

 

Kot poroča portal Off-Guardian, zdravstvene kartice SMART VCI že uporablja "25 ameriških zveznih držav ter Portoriko in Washington in so postale dejanski nacionalni potni list ZDA". Kot je pojasnjeno v članku:

 

Vlada ZDA za razliko od številnih evropskih držav ni izdala svojega uradnega potnega lista za cepiva, saj se zaveda, da bi takšna poteza vzbudila odpor pri bolj liberalno usmerjeni ameriški javnosti, poleg tega pa bi se zapletla v vprašanje državne in zvezne zakonodaje.

 

Kartice SMART jim omogočajo, da se izognejo temu vprašanju. Tehnično jih izvaja le vsaka država posebej na podlagi sporazumov z VCI, ki je tehnično gledano zasebni subjekt. Ker pa kartice SMART posredno financira ameriška vlada, so zaradi njihovega izvajanja v vseh zveznih državah nacionalni standard v vseh pogledih, razen v imenu."

 Združena plemena Nove Zelandije obsodila pogodbo SZO

 

Kot je zapisal NZDSOS, 6 "Ali želimo tako živeti? Neprestano na ukaz posameznikov in korporacij v senci, ki spremljajo vsak naš korak in določajo, kaj smemo in česa ne smemo početi, vse do kupovanja hrane?"

 

Vlada Aotearoa Nu Tireni na Novi Zelandiji je v uradnem obvestilu Svetovni zdravstveni organizaciji in izvršnemu odboru Svetovne zdravstvene skupščine odločno obsodila to in vse druge pogodbe, ki izzivajo nacionalno suverenost: 7

 

"... s tem vas uradno obveščamo, da vlada Wakaminenga Māorig Government of Aotearoa Nu Tireni/Nova Zelandija v nobeni obliki ne soglaša s kakršno koli vrsto mednarodne pogodbe o pandemiji v okviru SZO ali njene skupščine. Vsaka takšna pogodba je neveljavna ab initio.

 

Kot združena plemena in dedni poglavarji predstavljamo edino trenutno legitimno vlado v Novi Zelandiji. Sedanja vlada NZ, ki jo zastopa Jacinda Ardern, je nelegitimna vlada, ker je korporacija (SEC CIK #0000216105), ki je pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo navedena kot Njeno veličanstvo kraljica po pravici Nove Zelandije. 8,9

 

V skladu z doktrino Clearfield Trust Doctrine korporacija nima nobene implicitne pravice vladati suverenemu ljudstvu. S tem sporočamo, da izražamo nezaupnico ukrepom ali pooblastilom korporacije, ki se nezakonito predstavlja za vlado na našem ozemlju.

 

To nezakonito vlado Ardernove in njene ministre Pravniško društvo Nga Tikanga Māori in vlada Wakaminenga Maori Nu Tireni obtožujeta genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu, povezanih z namernim neupoštevanjem trpljenja in izgube življenj, ki sta posledica nezakonitega odziva na načrtovano biološko orožje, znano kot COVID-19, ter nezakonitega prisilnega dajanja strupa našim ljudem in prisilnih medicinskih poskusov.

 

Tudi WHO in Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ki sta obtožena hudih kaznivih dejanj, povezanih z odzivom na pandemijo, nimata nobenega položaja ali pooblastila za oblikovanje kakršnega koli zavezujočega sporazuma, povezanega z odzivom na pandemijo, v kateri koli jurisdikciji, zato zapovedujemo, da se ti poskusi takoj prekinejo in opustijo, dokler se ne zaključijo te obtožbe na podlagi Rimskih statutov 6, 7 in 8, vložene pri mednarodnem kazenskem sodišču 6. decembra 2021 ...

 

Naročamo vam, da prenehate s pogovori ali pogajanji z nezakonito Ardenovo vlado, korporacijo NZ, znano kot Njeno veličanstvo kraljica po pravici Nove Zelandije. Vlada Wakaminenga Maori Aotearoa Nu Tireni si pridržuje pravico, da se pogovarja/pogaja s katerim koli mednarodnim partnerjem ali partnerji po lastni izbiri, vključno s Svetovnim svetom za zdravje (WCH)."

Pogodba bi vzpostavila globalno cenzuro zdravstvenih informacij

Pogodba bi Svetovni zdravstveni organizaciji dala tudi pooblastila za cenzuro zdravstvenih informacij po vsem svetu. Na spletni strani Evropskega sveta, ki obravnava pogodbo o pandemiji, je pod naslovom "Ponovna vzpostavitev zaupanja v mednarodni zdravstveni sistem" navedeno: 10

 

"Sporazum [...] bo postavil temelje za boljšo komunikacijo in obveščanje državljanov. Napačne informacije ogrožajo zaupanje javnosti in ogrožajo odzive na področju javnega zdravja. Za povrnitev zaupanja državljanov je treba predvideti konkretne ukrepe za izboljšanje pretoka zanesljivih in točnih informacij ter za spopadanje z dezinformacijami na svetovni ravni."

 

Z drugimi besedami, v skladu s to pogodbo lahko pričakujemo še večjo cenzuro, kot smo jo doživeli doslej. Tehnološka podjetja so že dokazala, komu so zvesta, in to ni javnost.

 

Google, Facebook, Twitter, Instagram in drugi so deplatformirali skoraj vse, ki so objavili zdravstvene informacije, ki so v nasprotju s tistimi, ki jih navaja WHO, pri čemer so bili cenzurirali realne podatke in preverljiva dejstva. Tudi finančne platforme so iz istega razloga prepovedale objavljanje informacij. Zdaj pa si predstavljajte, da bi obstajal zavezujoč mednarodni zakon, po katerem bi bila vsa ta cenzura obvezna.

Uradno je Fundacija Billa in Melinde Gatesa drugi največji financer SZO, takoj za ameriško vlado,11 vendar je bila leta 2018 zaradi skupnih prispevkov Fundacije Gatesa in GAVI neuradno glavni sponzor SZO.12

 

Gates financira tudi vaje za primer pandemije, vključno z dogodkom 201,( Evento 201-13) ki je potekal 18. oktobra 2019 in je zaslovel zaradi izjemno natančnih "napovedi" pandemije COVID le nekaj mesecev pred njeno razglasitvijo. Med drugimi sofinancerji sta bila tudi Svetovni gospodarski forum in Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

 

Vendar je Gates v začetku istega leta, 14. februarja 2019, financiral tudi vajo Iniciative za jedrsko grožnjo (Nuclear Threat Initiative - NTI) o pandemiji za visoke svetovne voditelje o mednarodnem odzivu na namerne biološke dogodke, ki je potekala v Münchnu v Nemčiji.14,15

 

Organizacija NTI je bila ustanovljena za ocenjevanje in zmanjševanje groženj, povezanih s širjenjem jedrskega orožja,16 vendar se je od takrat razširila tudi na biološke grožnje.17 Gates je organizaciji NTI dodelil tudi nepovratna sredstva za razvoj cepiv v zvezi z biološkimi grožnjami.18

 

Medtem ko je Event 201 vključeval izmišljen izbruh koronavirusa, je vaja NTI vključevala odzivanje na "namerne biološke dogodke z velikimi posledicami". Z drugimi besedami, namerno sproščanje gensko spremenjenega biološkega orožja - v tem primeru pljučne kuge (epidemija bubonske kuge iz 14. stol je ubila več milijonov ljudi v Evropi)- za katero ni na voljo nobenega zdravila. Ta scenarij vaje je bil prvi te vrste. V zgornjem videoposnetku je povzetek vaje v štirih fazah.

 

Zanimivo je, da so sredi novembra 2019 časopisi The Guardian, The New York Times,19 The Washington Post20 in drugi poročali, da so na Kitajskem pri dveh osebah dejansko diagnosticirali pnevmonsko kugo. 21

 

Poleg Fundacije Billa in Melinde Gates sta dogodek NTI sponzorirala tudi fundacija Wellcome Trust, "filantropska roka" družbe GlaxoSmithKline in vlagatelj v podjetje Vaccitech, ki je lastnik patentov za cepivo COVID družbe AstraZeneca.22 Tako Gates kot Wellcome sta del tehnokratske globalistične mreže, ki potiska The Great Reset naprej.

 

Drugi sponzor je bila univerza Georgetown,23 ki je tudi skrbnica knjižnice zdravljenja COVID-19 Svetovnega gospodarskega foruma (osredotočena predvsem na protivirusna zdravila in injekcije za prenos genov COVID).24

 

Selekcijo so opravili trije profesorji Univerze Georgetown in Rebecca Katz, direktorica Centra za globalno zdravstveno znanost in varnost Georgetown.25 Katzova je navedena tudi kot avtorica dokumenta NTI, 26 "A Spreading Plague: V njem so pregledali ugotovitve, do katerih so prišli na podlagi vaje iz februarja 2019.

Širjenje kuge

 

Ti dve vaji o pandemiji - obe je sponzoriral Gates - skupaj predstavljata priročnik, kako pripraviti biološki napad in nato pred svetom prikriti resnico, da bi lahko od tega imeli ne le kratkoročno korist, temveč tudi centralizirali oblast, trajno prenesli bogastvo ter spremenili družbeni in finančni red po svojih željah.

 

Ni presenetljivo, da so številni udeleženci dogodka 201 sodelovali tudi pri vaji NTI27 in zasedajo položaje v tehnokratskih institucijah, kot so Wellcome, WHO in Svetovni gospodarski forum.

 

Zlasti Event 201 se ni osredotočil na iskanje zdravil in reševanje življenj, temveč na to, kako nadzorovati "dezinformacije". Velika večina te vaje je bila osredotočena na oblikovanje učinkovite propagande in cenzure. Podobno je v knjigi "Širjenje kuge" vključeno tudi priporočilo, naj se zasebna podjetja vključijo kot "sredstva" za izvajanje naročil globalistov: 28

 

"V letih 2019 in 2020 bi morale mednarodne organizacije, vključno z WHO, UNODA [Urad Združenih narodov za razorožitev] in Svetovni gospodarski forum, sklicati podjetja iz zasebnega sektorja, da bi opredelile vrzeli in konkretne naslednje korake za krepitev zmogljivosti podjetij za zagotavljanje sredstev za pomoč pri mednarodnem odzivanju na namerne biološke napade in druge biološke dogodke z velikimi posledicami."

 

V scenariju NTI - v katerem je bilo ugotovljeno, da je izmišljena država Carta izdelala in izpustila biološko orožje v sosednjo državo Vestijo - vidimo tudi zanimive vzporednice s sedanjimi obtožbami Rusije, ki trdi, da so v Ukrajini potekale raziskave biološkega orožja, zaradi česar je bilo potrebno obrambno ukrepanje.

 

Na splošno namizna vaja NTI le še povečuje kup dokazov, ki kažejo na to, da je bila pandemija COVID premišljena in vnaprej načrtovana v finančne in geopolitične namene. Šlo je za prevzem oblasti.

 

Pogodba o pandemiji s Svetovno zdravstveno organizacijo je točno to, kar Svetovni gospodarski forum in njegovi zavezniki zdaj potrebujejo, saj bodo s tem tehnokratski kabali trdno prevzeli odgovornost za biološko varnost vsega sveta in jih pooblastili za izvajanje preostalega programa velike ponastavitve.

 

Več o Veliki ponastavitvi si lahko preberete na spletni strani Svetovnega gospodarskega foruma (29,30) in v knjigi Klausa Schwaba "COVID-19: (vendar boste morda najprej želeli pregledati pretežno negativne komentarje na Amazonu).

 

Kot je navedeno v članku Svetovnega gospodarskega foruma z dne 21. julija 202032 , lahko gospodarsko opustošenje, ki ga je povzročila pandemija COVID-19, " ogrozi svetovno blaginjo prihodnje generacije". Po mnenju Svetovnega gospodarskega foruma je odgovor, da države poskrbijo, da se gospodarski sistem "bolje zgradi nazaj". (built back better)

 

Da ne bo pomote, ta privlačen slogan je sestavni del načrta za veliko ponastavitev The Great Reset in ga ni mogoče ločiti od njega, ne glede na to, kako altruistično se morda sliši. Del "ponovne izgradnje boljšega" je prehod finančnega sistema na popolnoma digitalni centralno nadzorovani valutni sistem, ki je vezan na cepilni potni list in/ali sistem digitalne identitete.

 

Skupaj bosta tvorila vseprisoten sistem družbenega nadzora, saj bo mogoče želeno vedenje spodbujati, neželeno pa odvračati z izgubo različnih "privilegijev", vključno z dostopom do lastnih financ. Digitalno valuto lahko izdajatelj celo sprogramira tako, da jo je mogoče uporabiti le za določene vrste nakupov ali izdatkov.

 

Čeprav bo zelo težko zaustaviti ta pobegli vlak, ki je Velika ponastavitev The Great Reset, je del naše obrambe, da nasprotujemo pandemski pogodbi Svetovne zdravstvene organizacije in preprečimo, da bi se uresničila, saj bomo v tem primeru izgubili svojo nacionalno suverenost.

 

Viri in reference:

1 Reuters November 26, 2021

2, 10 European Council, Treaty on Pandemic Prevention and Preparedness

3 World Council for Health Open Letter March 2022

4 Ottawa Citizen March 18, 2022

5 Weblyf March 2022

6, 7 NZDSOS March 18, 2022

8 US Security & Exchange Commission as Her Majesty the Queen in Right of New Zealand

9 SEC CIK #0000216105

11 Swiss Info May 10, 2021

12 The Defender September 7, 2021

13 Center for Health Security Event 201

14 NTI February 14, 2019

15 NTI June 13, 2019

16 NTI Nuclear Threats

17 NTI Biological Threats

18 Gates Foundation National Threat Initiative

19 New York Times November 13, 2019

20 Washington Post November 13, 2019

21 The Guardian November 13, 2019

22 The Corbett Report February 24, 2021

23 Georgetown University Tabletop Exercise on Int’l Response to Deliberate Biological Events

24, 25 WEF COVID-19 Treatments Curated by Georgetown University

26 A Spreading Plague: Lessons and Recommendations for Responding to a Deliberate Biological Event June 2019

27 A Spreading Plague: Lessons and Recommendations for Responding to a Deliberate Biological Event June 2019, List of Participants Page 8

28 A Spreading Plague: Lessons and Recommendations for Responding to a Deliberate Biological Event June 2019, Page 17

29 WEF The Great Reset

30 WEF The Great Reset Highlights

31 COVID-19: The Great Reset (PDF)

32 World Economic Forum July 21, 2020

* * *

https://www.technocracy.news/un-wef-call-for-new-global-social-contract-with-no-one-left-behind/

*

https://www.technocracy.news/corbett-globalists-release-timeline-for-health-tyranny/

*

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/plague/diagnosis-treatment/drc-20351297

As soon as your doctor suspects that you have plague, you'll need to be admitted to a hospital. You'll receive powerful antibiotics, such as:

  • Gentamicin
  • Doxycycline (Monodox, Vibramycin, others)
  • Ciprofloxacin (Cipro)
  • Levofloxacin
  • Moxifloxacin (Avelox)
  • Chloramphenicol

* * *

Jože Smelc FB 20.4. 2022: Nemška poslanka v Evropskem Parlamentu Christine Anderson razloži kako bo SZO/WHO prevzela globalno oblast. Barabe pozornost usmerjajo na vse drugo, v ozadju pa pripravljajo scenarij, da prevzamejo nadzor nad svetovno populacijo in državami, če to naša nova vlada podpiše, smo gotovi in se lahko poslovimo od demokracije, ki nam jo sedaj pred volitvami vsi tako na veliko obljubljajo.

https://www.facebook.com/jozef.smelc.7/videos/562321368415474

* * *

Dobrin Tavčar FB 20.4. 20222
Mmm, ne prerekajte se prosim zaradi malenkosti, medtem ko v ozadju poteka globalni načrt po sistemu "Deli in vladaj"!
Nujen preklic Mednarodne pogodbe z WHO, ki začne veljati s 1.5.2022!!!
Gibanje Zdrava družba je pripravilo dopis z LJUDSKO PREPOVEDJO mednarodni pogodbi, ki jo je sklenila SLO vlada marca 2022 z WHO (Svetovno zdravstveno organizacijo) o popolnem podrejanju ljudi tej mednarodni POGODBI, ki je nad SLO USTAVO:
Javno naznanilo LJUDSKE PREPOVEDI podpisovanja in pristopanja k vsem sporazumom ali dokumentom, ki onemogočajo ustavno suverenost ljudstva in države Republike Slovenije je TUKAJ >>
Dopis je poslan na 4 naslove:
Predsednik RS
Predsednik Državnega zbora RS
Predsednik Držabvnega sveta RS
Predsednik Vlade RS
Prišel je odgovor, ki NE upošteva SLO USTAVE in zagovarja PODREJANJE naroda in človeških USTAVNIH pravic tej mednarodni POGODBI. Odgovor kabineta predsednika vlade je TUKAJ >>
Glede na POGODBO pa je v začetku 2022 že podpisan sporazum WHO z nemškim Deutsch TELEKOM o pripravi programa kontrole enotne QR kode za cel svet. Nič in nikamor ne boš mogel brez vseh pogojev injekcij, razpisanih kot ‘obvezna’. Podrejen pa si tudi vsem ostalim ‘omejitvam’ človeške svobode gibanja in ‘predpisom’ načina življenja BREZ možnosti UGOVORA, ker bo s tem kovid tiranija uzakonjena za CEL SVET z medicinskim enovladnjem WHO.
Zato 24.4.2022 volimo tiste, ki bodo udejanili IZSTOP iz te mednarodne POGODBE! >>
RAZLAGA:
V začetku 2022 je WHO (svetovna zdravstvena organizacija) začela novo vključevanje vseh držav pod popolno medicinsko enovladje z uzakonjeno samovoljo s 1.5.2022:
Februarja 2022 smo z množičnim pošiljam e-pisem dali vedeti WHO (svetovni zdravstveni organizaciji) in našim SZO odločevalcem, da NE dovolimo te mednarodne pogodbe, ki iz nas naredi uradne sužnje WHO: https://www.odpriteoci.si/.../zelo-sporna-mednarodna...
Vsaka država bi morala poslati pismo, da voditelji NE morejo brez referenduma odločati o usodi milijonskega prebivastva z medicinsko in vladno prisilo na vseh področjih življenja.
Ker tega NE storijo brez našega glasnega klica, smo jih zasuli z e-mail pismi z vsebino spodaj.
Se nam obeta nova svetovna vlada pod okriljem SZO IN ZN (Svetovna zdravstvena organizacija in Združeni narodi)? Komentar:
EFVV zbira 1 milijon podpisov za svobodo izpod medicinske tiranije, imamo jih že skoraj pol milijona. V trenutni situaciji pospešeno podpisujemo in razpošljemo vsem, ki lahko še podpišejo to veliko EU peticijo:
Podpišimo EFVV peticijo:
Velika EFVV peticija proti mednarodni pogodbi WHO enovladja (svetovne zdravstvene organizacije) z medicinsko prisilo...
VSEBINA PISMA
Zadeva: Mednarodna pogodba o preprečevanju pandemije in pripravljenosti
Spoštovani,
ob bok vašim intenzivnim pripravam na novo mednarodno pogodbo z visoko pomembnostjo, ki te dni potekajo v Ženevi, vam državljanke in državljani Evropske unije sporočamo, da se zavedamo svojih pravic in dolžnosti; zavedamo se, kaj pomeni suverenost. Naša suverenost je naša odločitev.
Pogodba, ki jo pripravljate na skrivaj, za dimno zaveso neprestanega ustrahovanja, je plod globalistično kapitalističnih teženj peščice posameznikov po moči in oblasti, ki jo želite na prikrit način prevzeti pod pretvezo skrbi za zdravje.
SZO: »Prenovljena kolektivna zaveza bi bila mejnik pri krepitvi pripravljenosti na pandemijo na najvišji politični ravni. Zakoreninjen bi bil v ustavi Svetovne zdravstvene organizacije. To vključuje močno okrepitev mednarodnega sodelovanja za izboljšanje, na primer, sistemov opozarjanja, izmenjave podatkov, raziskav ter lokalne, regionalne in globalne proizvodnje ter distribucije zdravstvenih in javnozdravstvenih protiukrepov, kot so cepiva, zdravila, diagnostika in osebna zaščitna oprema. Vključeval bi tudi prepoznavanje pristopa »eno zdravje«, ki povezuje zdravje ljudi, živali in našega planeta. Pripravljenost na pandemijo potrebuje globalno vodstvo za globalni zdravstveni sistem, primeren za to tisočletje.«
Podpis pogodbe, 23.2.2022, SZO s hčerinsko družbo Deutsche Telekom (DTEGn.DE) T-Systems za izdelavo programske rešitve za globalno elektronsko preverjanje potrdil o cepljenju proti koronavirusu je še nikoli viden precedens z vidika suverenosti držav.
Ljudstvo Evrope je odločeno: temeljne svoboščine in suverenost so nam dane, vsakemu človeku posebej s prihodom v ta svet; ni samooklicanih nadljudi, ki bi lahko ali smeli upravljati z življenji soljudi.
Zato vas sprašujemo: kdaj in na kakšni zakonodajni podlagi je generalni direktor SZO dr. Tedros zaprosil in prejel odobritev 194 držav članic SZO, da sklepa posle v njihovem imenu? Navadni državljani to razumemo, kot da je nov sporazum že podpisan in je dr. Tedros novi predsednik »ENE« svetovne vlade, ki ga MI, državljani Evrope, nismo nikoli IZBRALI; prepričani smo, da gre za grob poseg v temeljne človekove pravice in našo suverenost.
Odločeni smo ZA SVOBODO v polnem pomenu te besede, za svobodo odločanja, govora, gibanja, izbire načina zdravljenja itd. Odločeni smo za ohranjanje in spoštovanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin, ki so neodtujljive in nikakor ne v domeni nekaj posameznikov.
SPOROČAMO VAM ENOTNO, JASNO IN GLASNO: MOČ ENOTNEGA LJUDSTVA ZA SVOBODO JE NEOBVLADLJIVA. SVOBODA, KLJUB VAŠIM POSKUSOM GORI V SRCIH MILIJONOV LJUDI IN JE NI MOGOČE UGASITI, NI MOGOČE KUPITI, NI MOGOČE PODJARMITI. KER ŽIVI ZA VSE TISTO, KAR JE RES, KAR JE DOBRO IN PRAV.

ENOTNO VAM SPOROČAMO JASEN »NE!« VAŠIM NAMERAM
* * *
* * *
*
Domen Gorenšek, odvetnik: maj 2022

Še o globalnem sporazumu Svetovne zdravstvene organizacije

Pristojnega ministra za zdravje javno opozarjam, da ni nad Ustavo Republike Slovenije in torej nima nikakršnih pooblastil za predajo ali krnitev njene suverenosti za račun katerekoli mednarodne organizacije, kaj šele organizacije, ki je z vidika financiranja prej globalni farmacevtski konglomerat kot mednarodna organizacija saj se v pretežnem, več kot 80% deležu, financira iz donacij farmacevtskih družb in nekaterih “nevladnih organizacij”.

Govorim seveda o načrtovanem Globalnem sporazumu po katerem bi Svetovna zdravstvena organizacija v določenih a vendar povsem nespecificiranih ter nejasnih okoliščinah prevzela pristojnosti in s tem suvereno Republiko Slovenijo spravila v povsem podrejen položaj. Slovenija z nikakršnim podpisom nekega ministra ne more prenesti del lastne suverenosti. Za kaj takšnega nima noben minister mandata državljanov poleg tega pa je preambula, ki je duh Ustave RS povsem jasna:   “Izhajajoč iz Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ter temeljnih človekovih pravic in svoboščin, temeljne in trajne pravice slovenskega naroda do samoodločbe, in iz zgodovinskega dejstva, da smo Slovenci v večstoletnem boju za narodno osvoboditev izoblikovali svojo narodno samobitnost in uveljavili svojo državnost, sprejema Skupščina Republike Slovenije Ustavo Republike Slovenije.

Ustava RS nato v 3. členu povsem jasno določa, da je Slovenija država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe in v kateri ima oblast ljudstvo. Res sicer je, da lahko Republika Slovenija skladno s 3a členom Ustave prenese izvrševanje dela suverenih pravic na mednarodne organizacije, ki temeljijo na spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, demokracije in načel pravne države, A tudi za kaj takšnega je potrebno predhodno doseči dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev.

Rekli boste, pa saj smo že del te organizacije. Res je. Smo tudi del Evropske unije in NATO pakta. A odločitev je sprejemalo ljudstvo na referendumu. To, kar se pripravlja z Globalnim sporazumom SZO pa je daleč od kakršnekoli mednarodne organizacije, kakršna je včasih dejansko bila SZO. Gre za poskus povsem novega ustroja družbe in s tem posledično tudi Slovenije kot suverene države, v kolikor ta ne bo pristop k takšnemu sporazumu povsem jasno in pravočasno zavrnila. V primeru SZO po mojem prepričanju ne gre več niti za organizacijo, ki bi spoštovala človekove pravice in temeljne svoboščine zato se velja kvečjemu vprašati ali sploh še obstaja ustavna podlaga za to, da v takšni organizaciji še vztrajamo. Kaj šele za to, da bi se za njen račun odpovedali lastni suverenosti. 

Zato javno sporočam, da sam kot pravno veljavne nikoli ne bom priznaval nikakršnih ukrepov, ki bi jih v bodoče Republiki Sloveniji morda nalagala Svetovna zdravstvena organizacija in bi nasprotovali z Ustavo Republike Slovenije zagotovljenim človekovim pravicam in temeljnim svoboščinam. Nikoli tudi ne bom spoštoval pravno neveljavnih aktov, ki bi bili v nasprotju s slovenskimi ustavnimi načeli kot tudi ne oblastnih dejanj, ki to glede na ustavno zapisano državno ureditev (80. člen in naslednji), dejansko ne bi bila. Pristojnemu ministru vljudno priporočam, da jasno odkloni vsakršno nadaljnjo predajo naše suverenosti. Saj veste, nad ustavo je le modro nebo.

https://www.who.int/news/item/01-12-2021-world-health-assembly-agrees-to-launch-process-to-develop-historic-global-accord-on-pandemic-prevention-preparedness-and-response

https://domengorenseklaw.com/2022/05/01/ko-lazejo-in-so-ujeti-se-ponovno-zlazejo-ter-povedo-se-vec/?fbclid=IwAR2NlW4AeqjWoRRIcT40DRlw7UlDtYG_MPv6z8q4RHgoVuFgLMAY8gjkJwY

*

Svetovna zdravstvena organizacija je pripravila uradni načrt za 10 let trajanja nalezljivih bolezni.

 

Od leta 2020 do 2030: desetletje pandemij.

 

Marion Koopmans, nizozemska virologinja SZO, ki je delala v biološkem laboratoriju v Wuhanu, je na nizozemski televiziji povedala, da se Svetovna zdravstvena organizacija že dolgo ukvarja s tem načrtom. Hkrati je SZO pripravila pandemsko pogodbo, ki ji omogoča popoln totalitarni nadzor nad vsemi državami na svetu, kadar SZO razglasi pandemijo ... kar lahko stori, kadar koli želi, na podlagi katerega koli testa, ki ga izbere.

https://stopworldcontrol.com/proof/?inf_contact_key=b9540da39570cc4005226e633570d79f16358d5485884e2f31e6019a0d26c8b0

*

ODPRTO PISMO NEMŠKIH ODVETNIKOV ZN Tjaša Vuzem Fb 5.5. 2022
Tako imenovani Svetovni gospodarski forum (WEF) poskuša po vsem svetu preko koronske krize uveljaviti svojo ideologijo "GREAT RESETA". "GREAT RESET" vključuje predvsem "četrto industrijsko revolucijo" z gospodarskimi cilji, kot so popolna avtomatizacija, kjer bo čim več področij gospodarstva in življenja odvisnih od digitalnega dostopa; drastično zmanje gastronomije in maloprodaje, ter s transhumanističnimi cilji, kot so nanoboti, možganski vmesniki in vgrajenimi čipi. Predsednik upravnega odbora fundacije in glavni ideolog WEF, prof. dr. Klaus Schwab, želi temeljne in človekove pravice nadomestiti z veljavno etiko, izvedbo "GREAT RESETA" pa si lahko predstavlja tudi z državljansko vojno.
Po drugi strani pa so bili ZN ustanovljeni zaradi ciljev, navedenih v členu 1. Ustanovne listine ZN, ki vključujejo predvsem mir, mednarodno razumevanje in človekove pravice. ZN in WEF sta 13. junija 2019 sklenila sporazum o promociji Agende 2030, pri čemer je WEF izjavil, da upa, da bo tako zbral več sredstev za doseganje ciljev Agende 2030 na področju globalnega razvoja.
WEF izkorišča ugled Združenih narodov, saj od leta 2020 širi prepričanje, da je "četrta industrijska revolucija" dobra za Agendo 2030.
Glede na to so jim nemški odvetniki v imenu skupine AFA (Anwälte für Aufklärung), ki jih skrbi verodostojnost Združenih narodov in njihov sistema človekovih pravic, 11. aprila 2022 poslali odprto pismo.
Pismo je bilo poslano naslednjim prejemnikom:
- Združenim narodom (ZN) predsedniku odbora ECOSOC Vixen Kelapile, New York - ZDA
- Združenim narodom (ZN) visoki komisarki za človekove pravice Michelle Bachelet Jeria, Ženeva - Švica
- Uradu Združenih narodov (ZN), Oddelek Sveta za človekove pravice, Urad visokega komisarja ZN za človekove pravice, Ženeva - Švica
- Združenim narodom (ZN) generalnemu sekretarju Antoniu Guterresu, New York - ZDA
*

ZA: Ljudi tega sveta. Vlade, predsednike, zdravstvene ministre. Neodvisne medije

ZA: Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO) preko skupščine SZO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreysus, Dr. Soumya Swaminathan

ZA: Združene narode via Antonio Guterres, Liu Zhenmin, Elliott Harris, Maria-Francesca Spatolisano

The World Council for Health (WCH – Svetovni svet za zdravje – SSZ), koalicija znanstvenikov, zdravnikov, pravnikov in organizacij, ki zastopajo civilno družbo, nasprotuje potezi SZO, ki si skuša prilastiti moč v obliki mednarodnega sporazuma o pandemijah, v času ko je zaradi pretekle krize pozornost sveta usmerjena drugam.

Sporazum, ki ga predlaga SZO je nepotreben. Predstavlja grožnjo za neodvisnost in za tiste pravice, ki so neodtujljive. Povečuje zadušljivo moč SZO, da lahko neupravičeno razglaša pandemije, vsiljuje nečloveška zapiranja države in vsiljuje draga, nepreverjena in neučinkovita zdravljenja proti volji ljudi.

SSZ verjame, da imajo ljudje pravico sodelovati pri kakršnemukoli sporazumu, ki zadeva njihova življenja, možnost preživetja in blagostanje. Vendar SZO v proces oblikovanja sporazuma ni vključila javnosti, kar kaže na to, da njena prioriteta ni delovanje v interesu ljudi, temveč kopičenje vse večje moči zase in za svoje korporativne pajdaše. Brez nepristranskega demokratičnega procesa je kakršenkoli sporazum s SZO, ki deluje preko Združenih narodov, nezakonit, nelegitimen in neveljaven.

Zgodovinsko gledano, se je vodstvo SZO že izneverilo ljudem. Med mnogimi primeri je odobrilo škodljivo cepivo proti prašičji gripi (H1N1) za kontraverzno razglašeno pandemijo. Prav tako je SZO razočarala v zadevi Covid-19, ko je spodbujala zapiranja držav, zavirala zgodnje preventivno zdravljenje in priporočala uporabo produktov, ki se niso izkazali niti za varne niti za učinkovite.

SZO ne sme imeti dovoljenja, da nadzoruje svetovno zdravstveno agendo. Niti da vsiljuje bio nadzor. Medtem ko prejema sredstva iz javnih virov, ki pripadajo ljudem, je SZO neprestano v konfliktu interesov saj prejema tudi znatna sredstva od zasebnih vlagateljev, ki svoje prispevke zlorabljajo z namenom, da vplivajo ali imajo koristi od odločitev in zahtev SZO. Na primer, Gatesova fundacija in GAVI (Globalno zavezništvo za cepiva in imunizacijo), ki jo prav tako financirata zakonca Gates, letno prispeva več kot milijardo dolarjev.

Poziv k ukrepanju

Partnerji SSZ, od Avstralije do Zimbabveja, nasprotujemo tej dragi zlorabi moči in zahtevamo suvereno pravico za ljudi, da sami sprejemajo svoje odločitve, ki so nad in onkraj tega, kar bi morda želeli njihovi predstavniki.

Urgentno pozivamo ljudi, da nagovorijo verodostojne predstavnike vlad, političnih strank, sindikatov, civilne družbe, strokovnjakov, javnih osebnostih in neodvisnih medijev, da:

  1. Začnejo ozaveščati o posledicah predlaganega mednarodnega sporazuma o pandemijah;
  2. Zahtevajo nacionalne kampanje za zaščito naravnega prava in demokratičnih ustav;
  3. Se pridružijo verodostojnim koalicijam civilne družbe kakršna je WCH (Svetovni zdravstveni svet ).

Prav tako spodbujamo posameznike, da se informirajo o načelih, sporazumih, konvencijah in pogodbah, ki ščitijo pravice moških, žensk in otrok. Te vključujejo Načela Sirakuze (Siracusa Principles) in Mednarodni sporazum o človekovih in državljanskih pravicah (International Covenant on Civil in Political Rights), ki zagotavljajo pravne standarde za zaščito pravic.

Na svoji 77. skupščini SZO leta 2024, namerava SZO potrditi svoj mednarodni sporazum o pandemijah. Do takrat namerava SSZ ozaveščati proti tej nedemokratični potezi. Za več informacij o preteklem delu SSZ glede omenjene problematike lahko sledite povezavi do SSZ spletne razprave o načrtu pandemije in pregledate članke na to temo.

https://www.slovenskizdravniki.si/prvo-odprto-pismo-o-sporazumu-svetovne-zdravstvene-organizacije-o-pandemijah/?fbclid=IwAR0KL1BlHPJTP9P2p64UHdr1edILQpNF6mCSReL6EQDsqunLsDo_9uFVnEU

*

WHO ima v načrtu 22. maja 2022 odvzeti 194 državam suverenost

WHO pripravlja uvedbo sprememb sporazuma, ki bo WHO omogočil globalno kontrolo nad zdravjem po svetu. Ta poteza WHO bo pomagala izpolniti nekatere cilje agende Velikega Reseta World Economic Foruma. Gre za ogromno prisvajanje oblasti in moči, ki narodu odvzame suvereno pravico določanja svojih lastnih zdravstvenih standardov. Odločitev bo sprejeta z glasovanjem v obdobju 22.5.2022 – 28.5.2022 na zasedanju WHO World Health Assembly. V ZDA naprimer, ne bo potrebna 2/3 večina v Senatu, ker gre za spremembo vsebine pogodbe oziroma pravil določenih z že podpisano pogodbo. Torej spreminjajo pravila in to dramatično.

https://ambasador21.wordpress.com/2022/05/06/who-ima-v-nacrtu-22-maja-2022-odvzeti-194-drzavam-suverenost/?fbclid=IwAR0gLyLSsdYQtqGXfRSV2XYSn3lTs1HId9Ait7G1iv_FL9tT1Ho56FaihRU

*

Iztok Kokalj Fb 6.5. 2022

SANJE BILLA GATESA O NADZORU PLANETA PREK SVETOVNE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE POSTAJAJO BLIŽJE RESNIČNOSTI
Brian Shilhavy
3. Maj 2022
Občasno dobim e-poštna sporočila od ljudi, ki me prosijo, da pokrijem kakšno zgodbo ali video o Billu Gatesu in njegovem vplivu na globalno proizvodnjo in distribucijo cepiv, in običajno odgovorim tako, da osebo, ki pošilja informacije, vprašam, ali je najprej iskala teme na "Bill Gatesa" na Health Impact News, ker že več kot desetletje pokrivamo vlogo Billa Gatesa za globalnimi programi cepljenja, predvsem z nakupom kontrolnega deleža v Svetovni zdravstveni organizaciji.
Če iščete »Bill Gates« na
Health Impact News, vam bo odprl 318 člankov (319, vključno s tem).
8. aprila 2020, le nekaj tednov pred plandemijo COVID, sem objavil članek z naslovom:
Kdo nadzoruje odziv ZDA na COVID19: Bela hiša ali Bill Gates?
... kjer sem predstavil zelo močne dokaze, da je Bill Gates nadzoroval politiko ZDA glede COVID-19 in ne Donald Trump ali Bela hiša. Objavljena je bila dan po tem, ko je predsednik Trump napovedal, da ZDA ne bodo več podpirale Svetovne zdravstvene organizacije.
____________________________
Tukaj je nekaj odlomkov:
Predsednik Trump je svojo trenutno službo predsednika ZDA začel januarja 2017. Glede na prihajajoče volitve novembra 2020 se bo njegovo delo končalo januarja 2021 ali januarja 2025. Njegovo delo je začasno delo, ki traja bodisi 4 leta ali največ 8 let.
Bill Gates po drugi strani ni izvoljeni uradnik. Kot eden najbogatejših ljudi na planetu že desetletja vpliva na javnozdravstveno politiko, ki zajema administracijo več predsednikov ZDA.
Svojega dela ne bo kmalu končal in dvomim, da obstaja kakšna entiteta na zemlji, ki je dovolj močna, da bi ga v to prisilila.
Včeraj, 7. aprila 2020, je predsednik Trump sporočil, da Združene države morda ne bodo več podpirale Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ker meni, da je ta organizacija napačno ravnala v pandemiji koronavirusa. Dejal je, da Svetovna zdravstvena organizacija prejme več sredstev od Združenih držav kot od katerekoli druge države.
Kar se tiče držav, je to morda res, vendar nihče ne prispeva Svetovni zdravstveni organizaciji več kot Bill Gates, bodisi neposredno prek svoje fundacije Billa in Melinde Gates ali prek drugih organizacij in podjetij, ki jih financira.
Bill Gates je bogatejši in močnejši od večine držav na svetu in nikomur ni odgovoren.
Kaj je torej njegov končni namen v odzivu na COVID19, ki ga je ustvaril in ki je ohromil gospodarstvo ne le Združenih držav, ampak tudi tako rekoč vseh drugih držav na svetu?
Čeprav se morda zdi celo večnost, preden je bila pred malo več kot 3 tedni ustanovljena delovna skupina Bele hiše za odziv na COVID19, kjer so priporočili, da se uvede "lock down" za vse Američane za 15 dni in med drugim izvaja socialno distanciranje.
Ko smo z grozo spremljali, se je ameriško gospodarstvo močno ustavilo in zdi se, da je predsednik Trump pripravil ameriško javnost, da se vrne na delo in nadaljuje z običajnimi dejavnostmi sredi strahu pred koronavirusom.
Izjava, ki nam jo je ves čas govoril, je bila:
"Zdravljenje ne more biti hujše od težave."
Videti je bilo, da je razumel, da so posledice, vključno z zdravstvenimi posledicami, če ljudje ostanejo brez dela in socialno izolirani, veliko hujše od strahu pred tem, kaj lahko naredi t.i. koronavirus.
Zdelo se je, da so nas celo njegovi zdravstveni svetovalci pomirili, da so ogroženi predvsem starejši in šibki in ne večina prebivalstva.
A vse se je zelo hitro spremenilo in kmalu je bilo objavljeno, da se bodo te omejitve nadaljevale še 30 dni.
Kaj se je spremenilo?
Dva zdravnika z nacionalnim ugledom sta se s predsednikom Trumpom pojavila na večini sestankov delovne skupine Bele hiše za koronavirus in jasno je, da sta ta dva zdravnika prepričala predsednika Trumpa, da je država zaprta dlje, kot je očitno želel.
Toda večina države verjetno ne ve, da imata oba zdravnika finančne povezave z Billom Gatesom.
Anthony Fauci je direktor Nacionalnega inštituta za alergije in infekcijske bolezni (NIAID), oddelka Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH).
Leta 2019 je NIH objavil, da porabi 100 milijonov dolarjev (sredstva vlade ZDA) "za razvoj genskih terapij za 2 bolezni: HIV in srpastocelično bolezen (SCD)." NIAID dr. Faucija je bil del tega.
V isti objavi je fundacija Gates obljubila tudi 100 milijonov dolarjev v sodelovanju z NIH.
"Fundacija Gates in Nacionalni inštitut za alergije in nalezljive bolezni (NIAID), ki je del NIH, ki trenutno skupaj z drugimi terapijami raziskujeta gensko zdravljenje HIV sta ugotovila, da jima bo to sodelovanje omogočilo, da okrepita svoje raziskave, usklajujeta svoja prizadevanja in pospešita študije v zgodnja klinična preskušanja, da se testirajo obetavni posegi. To sodelovanje je ambiciozen korak naprej, saj izkorišča najsodobnejša znanstvena orodja in obsežno globalno raziskovalno infrastrukturo NIH, da bi nekega dne prinesla zdravilo in končala svetovno pandemijo HIV", je povedal direktor NIAID dr. Anthony S. Fauci, v izjavi, ki napoveduje pobudo."
Podjetje za zdravila
Moderna je bilo prvo podjetje, ki je prejelo sredstva za razvoj cepiva proti COVID-19. Razvijala naj bi ga pod vodstvom dr. Faucija in NIAID.
"Moderna je poslala viale cepiva na Nacionalni inštitut za alergije in infekcijske bolezni (NIAID) v Bethesdi, Md. Cilj klinike je do konca aprila testirati cepivo na približno 20 do 25 zdravih prostovoljcih. Cilj študije bo ugotoviti, ali sta dva odmerka cepiva varna in povzročita odziv imunskega sistema za boj proti okužbi s COVID-19. Direktor NIAID
dr. Anthony Fauci je za Journal povedal, da je to hitrost brez primere, s katero bi se lahko ustvarilo potencialno cepivo za globalni izbruh bolezni."
Kot smo že poročali, bo to cepivo na osnovi mRNA, ki še nikoli ni bilo na trgu.
Moderna je že razvijala potencialno cepivo na osnovi mRNA skupaj z dr. Faucijem in Billom Gatesom za t.i. "okužbo" s HIV.
Toda zahvaljujoč sklicevanju na Zakon o pripravljenosti javnosti in pripravljenosti na izredne razmere (Public Readiness and Emergency Reparedness Act) je prvič v zgodovini naše države cepivo COVID19 hitro sledilo brez običajnih testiranj in varnostnih ukrepov in bo nedvomno postalo prvo mRNA- cepivo, ki bo testirano na svetovnem prebivalstvu.
Dr. Debra Birx, druga zdravnica v projektni skupini Bele hiše za koronavirus, je z dr. Faucijem sodelovala pri raziskavah HIV/AIDS in razvoju cepiv ter ima tudi finančne vezi z Billom Gatesom.
Po besedah ​​Patricka Howleyja, ki piše za National File, je dr. Birx zavrgla več predlaganih modelov za izbruh koronavirusa in izbrala en sam model, ki ga je financiral Bill Gates prek Inštituta za zdravstvene meritve in vrednotenje (IHME).
Howley poroča:
"Deborah Birx je v upravnem odboru The Global Fund, ki ga močno financira organizacijska mreža Billa Gatesa, kot je odkril novinar Jordan Schactel. Fundacija Billa in Melinde Gates je leta 2012 Globalnemu skladu podelila zadolžnico v višini 750 milijonov dolarjev.
Globalni sklad pojasnjuje: »Fundacija Bill & Melinda Gates je ključni partner Globalnega sklada, ki zagotavlja denarne prispevke, aktivno sodeluje v njegovem upravnem odboru in odborih ter podpira prizadevanja za zagovorništvo, komunikacijo in zbiranje sredstev Globalnega sklada.
Fundacija Gates je do danes prispevala 2,24 milijarde USD v Globalni sklad in obljubila 760 milijonov USD za šesto dopolnitev Globalnega sklada, ki zajema obdobje 2020–2022."
Globalna agenda Billa Gatesa ni skrivnost, v zadnjih dneh pa je vstopil v medijske kroge, da bi promoviral svojo agendo. Želi, da bi celotno populacijo cepili z novim cepivom COVID19, ki temelji na mRNA, in želi, da se zaporni ukrepi nadaljujejo, dokler se to cepivo ne razvije. Ko bo razvito, bodo lahko potovali le tisti, ki imajo potrdilo o cepivu proti COVID-19.
To ni nič novega za Billa Gatesa. Ta načrt je vzpostavljen že vrsto let in ob trenutnem strahu pred koronavirusom in zaprtju po vsem svetu se bliža uresničitvi svojih sanj o cepljenju vsakega človeka na planetu s cepivom, ki ga financira.
Ljudje že leta opozarjajo na globalno agendo Billa Gatesa in ne le tisti, ki so do cepiv skeptični. Celo nekateri mediji, ki jih sponzorira, so v preteklih letih izrazili zaskrbljenost glede Gatesovega nadzora nad globalnim zdravjem in vpliva, ki ga ima na Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO).
Mediji že leta poročajo, da je fundacija Billa in Melinde Gates eden največjih donatorjev SZO, takoj za Združenimi državami in prekaša vse druge države sveta.
Vendar je to le merjenje neposrednih prispevkov. SZO črpa manj kot 20% svojega proračuna od vlad držav po vsem svetu. Ostalih 80% prihaja iz zasebnih institucij in posameznikov.
WHO ima dva glavna vira prihodkov:
• odmerjeni prispevki
(določeni zneski, za katere se pričakuje, da jih bodo plačale vlade držav članic, glede na dohodek in prebivalstvo)
• prostovoljni prispevki
(druga sredstva, ki jih zagotovijo države članice, plus prispevki zasebnih organizacij in posameznikov)
Večina porabe preko fundacije Billa in Melinde Gates je namenjena razvoju cepiv. Stojijo za organizacijo Global Alliance for Vaccine and Immunization (GAVI), ki dopolnjuje to, kar WHO porabi za razvoj cepiva.
____________________________
NOVE OBJAVE WHO IN BILLA GATESA, KI RAZKRIVAJO, KAJ SLEDI
V začetku tega tedna je Bill Gates objavil, kakšen je načrt za to, kar sledi zdaj, ko je bila večina svetovnega prebivalstva pogojena, da se boji "virusov" in preda vse svoje državljanske svoboščine za boj v tej "nevidni vojni" proti "globalnim pandemijam".
Keean Bexte, ki piše za poročila The Counter Signal:
"Bill Gates je napovedal ustanovitev pandemične ekipe "GERM", ki bo spremljala suverene narode in odločala, kdaj morajo ukiniti državljanske svoboščine ljudi, jih prisiliti k nošenju mask in zapreti meje.
"Potrebujemo stalno organizacijo strokovnjakov, ki so v celoti plačani in pripravljeni na usklajen odziv na nevaren izbruh v vsakem trenutku. V svoji knjigi
predlagam, da to skupino poimenujemo ekipa GERM —Global Epidemic Response and Mobilization— team", piše Gates na svoji spletni strani. Strokovnjaki ekipe za spremljanje bolezni bi iskali morebitne izbruhe. Ko ga opazi, bi moral GERM imeti možnost, da razglasi izbruh in sodeluje z nacionalnimi vladami in Svetovno banko, da zelo hitro zbere sredstva za odziv. Strokovnjaki za razvoj izdelkov bi svetovali vladam in podjetjem glede zdravil in cepiv z najvišjo prednostjo. Gates nadaljuje in pravi, da se bo ekipa usklajevala z različnimi državami, da bi določila, "kako in kdaj izvajati zapiranje meja in priporočati uporabo mask ... redno izvajala vojaške vaje, da bi ocenila svojo pripravljenost – enako bi morali storiti z grožnjami bolezni. V večini držav lahko te vaje vodijo lokalni zdravstveni in vojaški voditelji, pri čemer GERM deluje kot svetovalec in pregledovalec. Za nekatere države z nizkimi dohodki bi moral svet vlagati v izgradnjo te zmogljivosti in po potrebi posojati sredstva."
In kako se bo ta načrt GERM izvajal?
Seveda prek Svetovne zdravstvene organizacije, ki jo obvladuje kot njenega največjega financerja.
Po Gatesovih besedah ​​bo globalna ekipa sestavljena iz 3000 strokovnjakov za bolezni pod pristojnostjo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in prejela bo približno milijardo dolarjev na leto sredstev.
In kdo bolje sestavi tako ekipo kot Bill Gates?
Navsezadnje se zdi, da ima Gates kristalno kroglo za napovedovanje pandemij.
18. oktobra 2019, le nekaj tednov preden je Kitajska svetu povedala o COVID-19, je Center za zdravstveno varnost Johna Hopkinsa organiziral dogodek 201 v sodelovanju s Svetovnim gospodarskim forumom in fundacijo Billa in Melinde Gates.
Z neprimerljivim predvidevanjem so udeleženci dogodka 201 oblikovali »izmišljeno pandemijo koronavirusa« – skoraj identično COVID-19 –, ki bi zahtevala globalni odziv od zgoraj navzdol in dogovarjanje različnih nacionalnih vlad in mednarodnih organizacij.
Gatesova napoved ekipe GERM sovpada s pripravo
svetovnega sporazuma o pandemiji s strani Svetovne zdravstvene organizacije.
Kot je že poročal The Counter Signal, je bila pogodba o pandemiji uvedena na posebnem zasedanju SZO z naslovom "The World together" decembra 2021.
V skladu s Svetovno zdravstveno organizacijo mora pogodbo podpirati ustava SZO, ki v skladu s členom 19 "[zagotavlja] Svetovni zdravstveni skupščini pooblastilo za sprejemanje konvencij ali sporazumov o kateri koli zadevi v pristojnosti SZO."
Ta organ je bil prvotno zasnovan tako, da se nanaša samo na Okvirno konvencijo Svetovne zdravstvene organizacije o nadzoru tobaka, vendar se širi, da vključuje narekovanje prihodnjih odzivov držav članic na pandemijo.
V prihodnosti pogodba o pandemiji ne bo zagotovila le, da bodo države članice spoštovale mednarodne zdravstvene predpise, ampak bo tako rekoč postavila WHO na voznikov sedež. Države članice, vključno z ZDA in Kanado, bodo svoja naročila sprejemale neposredno od organizacije.
Kot pojasnjuje konservativna poslanka Leslyn Lewis: "Pogodba vključuje 190 držav in bi bila pravno zavezujoča. Pogodba opredeljuje in razvršča, kaj se šteje za pandemijo, in to bi lahko sestavljale široke klasifikacije, vključno s povečanjem števila rakavih obolenj, srčnih bolezni, kapi itd. Če je pandemija razglašena, WHO prevzame globalno zdravstveno upravljanje pandemije."
Še bolj zaskrbljujoče je, da če bo ta pogodba zapisana, bi WHO imela popoln nadzor nad tem, kar imenujemo pandemija. Lahko bi narekovali, kako se lahko zdravniki odzvali, katera zdravila se lahko uporabljajo in katera ne, ali katera cepiva so odobrena. Na koncu bi imeli pristop, ki bi ustrezal vsem za ves svet ... Enkraten odziv na zdravstveno krizo ne deluje niti po vsej Kanadi, kaj šele po vsem svetu.
Svetovna zdravstvena organizacija je nadalje navedla, da bo morda treba sankcionirati države, ki ne spoštujejo predpisov, ki jih narekuje Svetovna zdravstvena organizacija s svojo pogodbo o pandemiji.
Ni nerazumno domnevati, da bi ekipa GERM kot nova veja WHO nadzorovala zagotavljanje skladnosti držav članic s pogodbo o pandemiji po dokončnem oblikovanju osnutka in podpisu držav članic.
Naslednje vprašanje je torej, kako bi WHO in Bill Gates lahko spremljala vsakega posameznika v vsaki državi, da bi ugotovila, ali je dovolj ljudi bolnih, da bi upravičili zaklepanje regije.
V ta namen je Svetovna zdravstvena organizacija sklenila pogodbo s hčerinsko družbo Deutsche Telekom T-Systems s sedežem v Nemčiji za razvoj globalnega sistema potnih listov za cepivo z načrti za povezavo vseh ljudi na planetu z digitalno identifikacijsko kodo QR.
"COVID-19 prizadene vse. Države bodo torej iz pandemije izšle le s sodelovanjem. Potrdila o cepljenju, ki so zaščitena pred posegi in digitalno preverljiva, gradijo zaupanje.
SZO zato podpira države članice pri izgradnji nacionalnih in regionalnih omrežij zaupanja in tehnologije preverjanja", pravi vodja oddelka WHO za digitalno zdravje in inovacije Garrett Mehl.
Storitev prehoda SZO služi tudi kot most med regionalnimi sistemi. Lahko se uporablja tudi kot del prihodnjih akcij cepljenja in evidence na domu.
Tako bo obstajala ena pogodba o pandemiji, ena ekipa GERM, en globalni potni list za cepivo in ena Svetovna zdravstvena organizacija za spremljanje vsakega človeka na planetu.
Ko govorimo o "Billu Gatesu", ne mislimo le na enega človeka, ampak na celotno mrežo milijarderjev globalistov, ki morajo sodelovati, da bi poskusili izvesti ta državni udar, saj smo že sredi tretje svetovne vojne. in večina ljudi še vedno spi in nimajo pojma, kaj se v resnici dogaja.
Globalistični zarotniki so vodje najmočnejših svetovnih bank in upravljavcev skladov, kot so izvršni direktor JPMorgan Chase Jamie Dimon, Larry Fink iz Blackrocka, Mortimer J. Buckley iz Vanguarda in Warren Buffet iz Berkshire Hathawaya, ki je eden
največjih donatorjev fundacije Billa in Melinde Gates.
Ta načrt za prestrukturiranje svetovne vlade, zrušitev finančnega sistema in zamenjavo gotovine z digitalnimi valutami centralne banke ter zahtevanje digitalnih ID-jev za sodelovanje v svetovnem gospodarstvu ni več »teorija zarote«, saj svoje načrte objavljajo že od leta 2019, v pripravah na COVID-19.

Pred nami so množični nemiri in pomanjkanje hrane in tako kot je bila Kitajska poligon za svetovni odziv na COVID-19, je Kitajska zrenutno ponovno poligon za testiranje naslednje faze.

*

Zgodba na kratko

> Svetovna zdravstvena organizacija je začela pripravljati osnutek globalne pogodbe o pripravljenosti na pandemijo, ki bi ji podelila absolutna pooblastila nad globalno biološko varnostjo, na primer pooblastila za uvedbo digitalnih identitet/cepilnih potnih listov, obveznega cepljenja, omejitev potovanj, standardizirane zdravstvene oskrbe in drugo.

 

> Svetovna zdravstvena organizacija ni usposobljena za sprejemanje odločitev na področju svetovnega zdravja. Samo en primer: SZO je javno priznala, da se virus SARS-CoV-2 prenaša po zraku, šele konec decembra 2021, vendar so znanstveniki vedeli, da se virus prenaša po zraku že nekaj tednov po razglasitvi pandemije. Svetovna zdravstvena organizacija tudi ni upoštevala zgodnjih nasvetov o prenosu po zraku

 

> Še pomembneje je, da univerzalni pristop k odzivanju na pandemije preprosto ne deluje, saj pandemske grožnje niso enake v vseh delih sveta. Tudi ljudje v isti regiji niso enako ogroženi in morda ne potrebujejo ali imajo koristi od enakega zdravljenja.

 

> Svetovna zdravstvena organizacija bo sprejemala še dva dni javne pripombe o pogodbi, zato že zdaj pripravite svoje izjave. Svetovna zdravstvena skupščina bo od 22. do 28. maja 2022 glasovala tudi o spremembah Mednarodnega zdravstvenega pravilnika, ki lahko prav tako odvzamejo več pravic in svoboščin posameznikov

https://www.technocracy.news/mercola-the-who-pandemic-treaty-closes-in-on-absolute-control-over-global-biosecurity/

*

Tjaša Vuzem FB 19.5. 2022

ZDA so kot prve oddale predloge za spremembo IHR- mednarodnega zdravstvenega pravilnika. O tem piše dr. Silvia Behrendt (in Amrei Müller), ki je direktorica in ustanoviteljica Agencije za globalno odgovornost in WHO žvižgačka, saj je bila v tej organizaciji tudi zaposlena. CISP sodeluje z interno skupino, ki se ukvarja z aktualnimi težnjami WHO po prevzemu vseh pristojnosti v primeru pandemije ali klimatskih groženj in jo je ustanovila prav dr. Silvia Behrendt.

Na 75. zasedanju Svetovne zdravstvene skupščine (WHA), ki bo od 22. do 28. maja 2022[1] v Ženevi, bo 194 držav članic Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) odločalo o daljnosežnem predlogu Združenih držav Amerike (ZDA) za spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR) iz leta 2005[2], ki je naveden kot točka dnevnega reda WHA75/18[3]. Spremembe že podpira 19 držav sopredlagateljic in Evropska unija (EU)[4]. Pravila IHR so trenutno najpomembnejša večstranska pogodba, ki ureja globalno strukturo v primeru izrednih zdravstvenih razmer, pripravljenosti, odzivanju in odpornosti (struktura HEPR)[5].
Enostransko pobudo ZDA, ki je javnost ni zaznala, je sekretariat SZO prvič uradno objavil v začetku januarja 2022, kar je v nasprotju s soglasjem v okviru "Delovne skupine za krepitev pripravljenosti in odzivanja SZO na izredne zdravstvene razmere" (WGPR) iz novembra 2022, ki ga je podprl sopredsedujoči WGPR iz ZDA[6], da "se je treba dogovoriti o postopku, kako bi se te [ciljne spremembe IHR] opredelile in kaj bi se obravnavalo"[7]. Pozornost na ameriške predloge se je dodatno zmanjšala zaradi začetka pogajanj o osnutku nove pogodbe glede pripravljenosti in odzivanju na pandemije do leta 2024[8], katere področje uporabe, vsebina in izid so bili doslej nejasni, prav tako pa je bila nejasna povezava z IHR. Obseg predlaganih ameriških sprememb bi zato lahko presenetil številne delegacije na 75. zasedanju WHA.
Sledijo kratke pripombe o obsežnih predlaganih spremembah, ki bi lahko privedle do znatne razširitve pristojnosti SZO v izrednih razmerah.
Trenutno ima generalni direktor SZO neprimerljivo izvršilno pristojnost, da razglasi izredne razmere na področju javnega zdravja mednarodnega pomena (PHEIC), kadar se v neki državi pojavi "izredni zdravstveni dogodek", ki lahko "predstavlja tveganje za javno zdravje drugih držav zaradi mednarodnega širjenja bolezni in potencialno zahteva usklajen mednarodni odziv"[9]. V tem postopku generalni direktor med drugim začne obsežna posvetovanja z državo pogodbenico, na ozemlju katere se je "dogodek" pojavil, in v 48 urah sprejme skupni sklep o tem, ali dogodek dejansko predstavlja PHEIC[10]. Predlagane spremembe ZDA bodo znatno razširile izvršilna pooblastila generalnega direktorja SZO za razglasitev globalnih izrednih razmer, ki so podobne izrednim razmeram, in še bolj centralizirale ta pooblastila z odpravo potrebe po posvetovanju in doseganju soglasja z zadevno državo pogodbenico[11].

Prvo je najprej doseženo z uvedbo nove kategorije "vmesnega javnozdravstvenega opozorila", ki zahteva "povečano mednarodno ozaveščenost"[12].
Nadalje ZDA predlagajo, da se šestim regionalnim direktorjem SZO podelijo nova prekrivajoča se izvršilna pooblastila za razglasitev "izrednih razmer na področju javnega zdravja regionalnega pomena" (PHERC)[13]. Ni navedena razdelitev pristojnosti za razglasitev izrednih zdravstvenih razmer med regionalno in mednarodno ravnjo.
Praktične in pravne posledice teh "kvazizdravstvenih izrednih razmer" so, da lahko SZO državam pogodbenicam priporoči sprejetje medicinskih in nemedicinskih protiukrepov. Ta priporočila imajo lahko daljnosežne posledice za preživetje, življenja, zdravje in človekove pravice posameznikov po vsem svetu, kot je postalo jasno v zvezi z odzivi na Covid-19-PHEIC[14].
Zlasti uvedba "vmesnega javnozdravstvenega opozorila" bo formalno dopolnila "fazo pred izrednimi razmerami na področju javnega zdravja" iz postopka EULP[15].
Ta postopek pred izrednimi razmerami bo pomagal pri tekmi farmacevtske industrije, ki jo podpira tudi Koalicija za inovacije na področju pripravljenosti na epidemije (Coalition for Epidemic Preparedness Innovation - CEPI), da bodo v 100 dneh izdelale medicinske protiukrepe [16], in sicer začenši s pospešenimi raziskavami ter sklenitvijo predhodnih sporazumov o nakupu, proizvodnji in zalogah s SZO in vladami, še preden se potrdi obstoj konkretne nevarnosti za zdravje svetovnega prebivalstva.
Medtem ko ameriški predlogi povečujejo mednarodne pristojnosti SZO za razglasitev izrednih razmer na področju javnega zdravja v primeru "zdravstvenega pojava", ki se zgodi v določeni državi, se zmanjšujejo "suverene pravice držav, da sprejemajo in izvajajo zakonodajo v skladu s svojo zdravstveno politiko", kot je določeno v členu 3(4) IHR, če se ne strinjajo z oceno SZO [17].
To še poslabšuje dejstvo, da bodo ameriški predlogi k členom 13(3) in (4) ter 15(2) IHR dejansko povzročili, da bo napotitev mednarodnih strokovnjakov za oceno zdravstvenih tveganj in ustreznosti nadzornih ukrepov v državah postala standardni operativni postopek, saj bodo imele države zelo omejene možnosti za zavrnitev takšne napotitve z javno izjavo o razlogih za zavrnitev na področju javnega zdravja[18].
Ameriški predlogi sprememb členov 9 in 10 IHR poleg tega krepijo pooblastila SZO za ocenjevanje domnevnih globalnih zdravstvenih tveganj na podlagi informacij, prejetih zunaj uradnih poti, pri čemer imajo zadevne države na voljo le 24 ur za preverjanje takih informacij, in za sprejetje "ponudbe" od SZO za sodelovanje pri "ocenjevanju možnosti mednarodnega širjenja bolezni ... in ustreznosti nadzornih ukrepov".
Zavrnitev takšne "ponudbe" bi imela za posledico razkritje zdravstvenih informacij, pri čemer zadevna država ne bi imela možnosti izraziti svojih stališč, vključno z morebitnimi neupravičenimi obtožbami.[19] Glede na pomembne gospodarske posledice, ki bi jih zavrnitev lahko imela, zlasti na turizem in mednarodno trgovino, te odločitve zagotovo ne bi spodbujale prijateljske mednarodne odnose.
Za konec naj povem, da bi člani Svetovne zdravstvene organizacije morda želeli temeljito razpravljati o posledicah predlaganih sprememb in jih skrbno preučiti.
Ali so se tehnokratski, biomedicinski pristopi, ki so jih razvili in izvedli od zgoraj navzdol, predvsem z izvršnimi ukrepi, dobro obnesli pri odzivanju na Covid-19, kar upravičuje nadaljnjo razširitev in centralizacijo globalnih pooblastil za ukrepanje v izrednih razmerah pri SZO?
In če se pooblastila SZO razširijo, je treba še vedno obravnavati pravno vprašanje quis custodiet ipsos custodes (kdo nadzoruje nadzornika?), na primer s sprejetjem dodatnih sprememb IHR, s katerimi se vzpostavi mehanizem odgovornosti, ki zagotavlja, da SZO izpolnjuje svoje obveznosti iz IHR in ustave[20] ter odgovornosti do človekovih pravic, ki izhajajo iz običajnega mednarodnega prava človekovih pravic.
*
Tjaša Vuzem FB 28.5. 2022
TUDI AFRIKA SE JE UPRLA ŽELJI WHO PO PREVZEMU PRISTOJNOSTI
Več afriških držav članic je v redkem prikazu afriške moči in solidarnosti nasprotovalo predlaganim spremembam Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR), o katerih je ta teden razpravljala 75. svetovna zdravstvena skupščina, kar bi po mnenju mnogih lahko zamajalo prevlado Svetovne zdravstvene organizacije.
Dobro obveščen vir je povedal: "Resolucija o spremembah mednarodnega zdravstvenega pravilnika na Svetovni zdravstveni skupščini ni bila sprejeta, saj so afriške države izrazile zaskrbljenost, da se države članice niso ustrezno posvetovale in da se s postopkom hiti. Bocvana je prebrala izjavo v imenu 47 članic AFRO, sam pa sem temu osebno prisostvoval."
Po poročanju Reutersa "če bo Afrika še naprej zavračala podporo, bi lahko preprečila eno od konkretnih reform, ki se pričakujejo od srečanja, in s tem omajala upanje, da se bodo članice poenotile glede reform za okrepitev pravil Agencije za zdravje pri ZN, ki si prizadeva za osrednjo vlogo v svetovni zdravstveni politiki."
Namen IHR je definirati in podrobno opredeliti obveznosti članic SZO v zvezi z nujnimi primeri na področju javnega zdravja in drugimi zdravstvenimi zadevami. Vlada Združenih držav Amerike je predlagala 13 spornih sprememb IHR, ki generalnemu direktorju SZO Tedrosu dajejo enostranska pooblastila za razglasitev dejanskih ali potencialnih izrednih zdravstvenih razmer in pričakovanje odziva v 48 urah.
Osnutek predloga, o katerem še ni bila sprejeta uradna odločitev, je namenjen tudi spremembi člena 59 IHR in bi pospešil izvajanje prihodnjih sprememb.
Ne pozabite, da je nekaj držav na Svetovni zdravstveni skupščini predložilo osnutke resolucij glede IHR, ki bi za obravnavo potrebovali, vsaj v skladu s postopkom SZO, štiri mesece. Te države so Avstralija, Bosna in Hercegovina, Kolumbija, Evropska unija in njene države članice, Japonska, Monako, Republika Koreja, Združeno kraljestvo Velika Britanija in Severna Irska ter Združene države Amerike.
Afriška delegacija je izrazila zadržke glede sprememb IHR in dejala, da bi bilo treba vse spremembe obravnavati skupaj kot del "celovitega paketa" v poznejši fazi.
"Predstavniki Afrike se strinjajo s stališčem, da postopka ne bi smeli pospešiti ...," je v torek v imenu afriške regije na skupščini povedal Moses Keetile, namestnik stalnega sekretarja na bocvanskem ministrstvu za zdravje.
"Ugotavljamo, da postopek poteka prehitro in da s tovrstnimi reformami ni mogoče hiteti," je dejal zaskrbljeni afriški delegat v Ženevi. Misija ZDA v Ženevi se ni odzvala na prošnjo agencije Reuters za komentar.
Pojavil se je BRMI : Brazilija, Rusija, Iran, Malezija in Indija
Brazilija in Rusija sta del pobude BRICS, v kateri so Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in Južna Afrika. Iran in Malezija naj bi prav tako izrazila zadržke do predlaganih sprememb IHR, medtem ko se zdi, da bosta Rusija in Brazilija naredili velike korake na področju mednarodne zdravstvene politike ali morda celo izstopili iz SZO. Medtem je Indija izrazila pomisleke o nepravilnostih v zvezi s finančnimi sredstvi SZO.
Spremljevalec Svetovne zdravstvene skupščine iz civilne družbe je povedal: "Delegacija iz Indije je včeraj na srečanju finančnega odbora izrazila globoko razočaranje, ker SZO ni upoštevala njihove pripomb glede finančnega poslovanja SZO."
ČASOVNI RAZPORED,PODVAJANJE IN ZAPRAVLJANJE FINANČNIH SREDSTEV
Razprave o spremembah IHR potekajo vzporedno s pogovori o morebitni novi pogodbi o pandemiji (#PandemicAccord) , kar vzbuja skrb glede podvajanja in zapravljanja finančnih sredstev, dodeljenih SZO.
Glede na potek dogodkov se zdi, da bosta tako spremembe IHR kot novi pandemski sporazum, če bosta uspešna, leta 2024 združila svet, razen če se države ne bodo odločile omejiti pristojnosti SZO in prevzeti odgovornosti za svoje zdravje.
Letnica 2024 je bila poudarjena v delovni skupini za spremembe IHR: "Delegati so pozdravili končno poročilo delovne skupine za krepitev pripravljenosti in odziva SZO na izredne zdravstvene razmere, ki je med drugim predlagala postopek za nadaljevanje morebitnih sprememb IHR (2005). Dogovorili so se, da bo skupina s spremenjenim mandatom in imenom ("Delovna skupina za spremembe IHR" (WGIHR)) nadaljevala delo izključno pri obravnavi predlaganih sprememb IHR. Države članice so tudi zaprosile generalnega direktorja, naj skliče odbor za pregled IHR, ki bo pripravil tehnična priporočila o predlaganih spremembah, ki bi lahko bile predložene. Delovna skupina bo predlagala sveženj ciljno usmerjenih sprememb, ki jih bo obravnavala sedeminsedemdeseta zdravstvena skupščina."
"Več držav v razvoju je dejalo, da ima Svetovna zdravstvena organizacija preveč pogajalskih izhodišč in da tega preprosto ni mogoče obvladati," je dejal Nithin Ramakrishnan, svetovalec Mreže za tretji svet.
AMERIŠKI SENATORJI SE UPIRAJO PREVISOKIM CILJEM SZO
Po poročanju Daily Callerja je republikanski senator Ron Johnson "v četrtek predstavil zakonodajo, ki bi preprečila pretiravanju pooblastil Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) in zagotovila, da bi imel senat pristojnost nad njeno pogodbo o pandemiji.
Daily Caller je prvi objavil pravni dokument z naslovom No WHO Pandemic Preparedness Treaty Without Senate Approval Act (Nobene pogodbe s SZO brez odobritve senata), ki jo je vodil Johnson in ima 15 sopodpornikov. Predlog zakona omenja ustanovitev medvladnega pogajalskega telesa SZO in, če bo sprejet, bo zahteval, da se vsak sporazum, ki ga pripravi medvladno pogajalsko telo, predloži senatu kot pogodbo, s čimer bi zagotovili večjo preglednost delovanja.
"Svetovna zdravstvena organizacija je skupaj z našimi zveznimi zdravstvenimi agencijami pri svojem odzivu na COVID-19 popolnoma odpovedala. Njen neuspeh ne bi smel biti nagrajen z novo mednarodno pogodbo, ki bi povečala njeno moč na račun ameriške suverenosti. Svetovna zdravstvena organizacija potrebuje večjo odgovornost in preglednost," je Johnson povedal za Daily Caller, preden je uradno predstavil pravne dokumente.
"Ta predlog zakona Bidnovi administraciji jasno sporoča, da je treba vsak nov pandemski sporazum SZO obravnavati kot pogodbo in ga predložiti senatu v ratifikacijo. O suverenosti Združenih držav se ni mogoče pogajati," je nadaljeval Johnson."
Tudi senator Rick Scott, R-Fla, predstavil zakonodajo, katere cilj je omejiti pristojnosti Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). To je dobrodošlo, vendar ironično, saj je spremembe predlagalo prav ameriško ministrstvo za zdravje. Predlog zakona, ki je bil predstavljen v četrtek, bi preprečil, da bi bili ameriški uradniki vezani na ukaze ali direktive, ki jih izda Svetovna zdravstvena organizacija ali njene agencije. "Poleg tega bi od ameriških uradnikov zahteval, da nasprotujejo spremembam statuta SZO, dokler se predstavniški dom in senat ne dogovorita o sprejetju spremembe v skupni resoluciji kongresa."
FACKTENCHECKERS, KI ZANIKAJO GROŽNJO SUVERENOSTI
Medtem pa mediji, ki jih je ustanovila vladajoča stran, očitno poskušajo zavračati nasprotovanje spremembam IHR in Svetovni zdravstveni organizaciji nasploh. Članek FactCheck navaja: "Svetovna zdravstvena organizacija lahko po razglasitvi globalnih izrednih razmer pripravi priporočila, vendar nima nadzora nad odločitvami katere koli države. Kljub temu konservativci v ZDA lažno trdijo, da bodo spremembe, ki jih je predlagala Bidnova administracija k obstoječim svetovnim zdravstvenim predpisom, in nova pogodba SZO o pandemiji ogrozile suverenost ZDA."
Ni jasno, ali pisec v celoti razume posledice predlaganih sprememb Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR), novega #Pandemskega sporazuma, sankcij za nespoštovanje ali očitne erozije osebne avtonomije, nacionalne suverenosti in demokratičnih vrednot.
Svetovna zdravstvena organizacija in IHR sta bila izpostavljena na uspešni konferenciBetter Way Svetovnega sveta za zdravje, kmalu pa bo objavljena tudi video predstavitev strokovnjakinje SZO Dr. Astrid Stuckelberger. Dr. Stuckelbergerjeva je občinstvo spomnila, da je SZO majhen del veliko večjega stroja UN/WEF.
Dve leti po katastrofalno slabem obvladovanju koronavirusa je čas, da svet razmisli o boljšem načinu za zdravje in ukrepa na ta način, ne pa da daje pooblastila SZO, ki ne upošteva lastnih standardov o nujnosti, razumnosti in sorazmernosti.
Ta čas je zdaj. KeNako.

https://shabnampalesamohamed.substack.com/p/africa-objects-to-us-proposal-on?s=w&fbclid=IwAR3zc9QetITWFMaYXUNO1H_ZEUwd3tiiekFONKxhr0J56yRay_TnNZyWowI

*

Svetovna zdravstvena organizacija si ponovno prizadeva za sklenitev globalne pogodbe o pandemijah, Svetovna banka pa ustanavlja 1 milijardo dolarjev vreden sklad za potne liste za cepiva

Medtem ko Svetovna zdravstvena organizacija nadaljuje z načrti za sprejetje nove ali spremenjene mednarodne pogodbe o pripravljenosti na pandemije, Svetovna banka in druge organizacije spodbujajo nove režime za potne liste za cepiva.

Avtor: Michael Nevradakis, Ph.D.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) nadaljuje z načrti za sprejetje nove ali spremenjene mednarodne pogodbe o pripravljenosti na pandemijo, čeprav je letos poleti naletela na ovire, ko je načrtu nasprotovalo več deset držav, predvsem zunaj zahodnega sveta.

Večina držav članic SZO se je 21. julija na sestanku medvladnega pogajalskega telesa SZO strinjala, da si bo prizadevala za pravno zavezujoč instrument o pripravljenosti na pandemijo, ki bo vseboval "tako pravno zavezujoče kot tudi pravno nezavezujoče elemente".

STAT News je sporazum, ki bi ustvaril nov globalni okvir za odzivanje na pandemije, opisal kot "najbolj transformativen poziv k ukrepanju na področju svetovnega zdravja, odkar je bila WHO leta 1948 ustanovljena kot prva specializirana agencija Združenih narodov".

Medtem Svetovni gospodarski forum, Afriška unija in Svetovna banka - ki so ustanovili sklad v višini 1 milijarde dolarjev za "nadzor bolezni" in "podporo proti sedanjim in prihodnjim pandemijam" - razvijajo lastne mehanizme odzivanja na pandemije, vključno z novimi meddržavnimi okviri potnih listov za cepiva.

Pogodba SZO o pandemiji: kaj je bilo predlagano in kaj bi to pomenilo?

Pogovori o oblikovanju nove ali revidirane "pogodbe o pandemiji", ki potekajo, temeljijo na obstoječem mednarodnem okviru za globalno odzivanje na pandemije, Mednarodnih zdravstvenih predpisih SZO, ki veljajo za zavezujoč instrument mednarodnega prava.

Svetovna zdravstvena organizacija je 1. decembra 2021 v odziv na pozive različnih vlad k "okrepljeni globalni strategiji za pandemijo" in v znak nujnosti ukrepanja teh subjektov na posebnem zasedanju - šele drugem v zgodovini organizacije - uradno začela postopek oblikovanja nove pogodbe ali spremembe pravilnika IHR (International Health Regulations).

Na zasedanju, ki je potekalo od 10. do 11. maja, se je 194 držav članic SZO soglasno strinjalo z začetkom procesa, o katerem se je prej razpravljalo le neuradno.

Države članice so se dogovorile, da bodo:

"Začeti globalni proces za pripravo in pogajanja o konvenciji, sporazumu ali drugem mednarodnem instrumentu v skladu z ustavo Svetovne zdravstvene organizacije za okrepitev preprečevanja pandemij, pripravljenosti in odzivanja nanje."

IHR, ki so relativno novost, so bile prvič sprejete leta 2005, po SARS-CoV-1.

Pravni okvir IHR je ena od le dveh zavezujočih pogodb, ki jih je SZO dosegla od svoje ustanovitve, druga je Okvirna konvencija o nadzoru nad tobakom.

Okvir IHR generalnemu direktorju SZO že omogoča, da razglasi izredne razmere na področju javnega zdravja v kateri koli državi brez soglasja vlade te države, čeprav okvir zahteva, da obe strani najprej poskušata doseči dogovor.

Predlogi za novo ali revidirano pogodbo o pandemiji, ki so bili predstavljeni na posebnem ministrskem zasedanju SZO maja, bi "nekoliko" okrepili pristojnosti SZO v zvezi s pandemijo, vključno z ustanovitvijo "odbora za skladnost", ki bi izdajal svetovalna priporočila za države.

Vendar pa po navedbah Daily Sceptic, čeprav je IHR že pravno zavezujoča, maja predlagane spremembe ne bi okrepile obstoječih pravnih obveznosti ali zahtev:

"Obstoječi predpisi pogodb, tako kot vse (ali večina) mednarodnega prava, dejansko ne silijo držav k ničemur drugemu, kot da se pogovarjajo s SZO in ji prisluhnejo, prav tako pa ne določajo sankcij za nespoštovanje; skoraj vsi njihovi rezultati so nasveti.

"Predlagane spremembe tega ne spreminjajo. Ne omogočajo SZO, da bi enostransko uvedla pravno zavezujoče ukrepe za države ali znotraj njih."

Dnevni skeptik je opozoril, da je eno od tveganj, ki izhajajo iz pogajanj o novi ali posodobljeni pogodbi, tudi morebitna kodifikacija "nove ortodoksije zapiranja za prihodnje pandemije", ki bi "nadomestila zdrava, znanstveno utemeljena priporočila iz obdobja pred COVID", ki so veljala prej.

Dr. Joseph Mercola meni, da bi takšna pogodba SZO podelila "absolutno oblast nad globalno biološko varnostjo, kot je pristojnost za uvedbo digitalnih identitet/cepilnih potnih listov, obveznega cepljenja, omejitev potovanj, standardizirane zdravstvene oskrbe in še več".

Mercola je tudi podvomil v "univerzalni pristop k odzivanju na pandemije" in poudaril, da "pandemske grožnje niso enake v vseh delih sveta. Po njegovem mnenju "Svetovna zdravstvena organizacija ni usposobljena za sprejemanje odločitev na področju svetovnega zdravja".

Podobni pomisleki so vsaj delno prispevali k nasprotovanju predlogom, predstavljenim na posebnem ministrskem zasedanju, na katerem je blok večinoma nezahodnih držav, vključno s Kitajsko, Indijo, Rusijo in 47 afriškimi državami, preprečil dokončno oblikovanje sporazuma.

Čeprav na majskem zasedanju ni bil dosežen končni dogovor, je bilo doseženo soglasje o organizaciji novega posebnega ministrskega zasedanja SZO pozneje letos, po možnosti po svetovni zdravstveni skupščini SZO, ki bo potekala od 29. novembra do 1. decembra, je poročal Reuters.

Mxolisi Nkosi, veleposlanik Južnoafriške republike pri ZN, je na letni ministrski skupščini SZO povedal, da bo novo posebno zasedanje "preučilo koristi takšne konvencije, sporazuma ali drugega mednarodnega instrumenta".

Nkosi je dodal:

"Verjetno najpomembnejša lekcija, ki nam jo je dal COVID-19, je potreba po močnejši in agilnejši kolektivni obrambi pred zdravstvenimi grožnjami ter izgradnji odpornosti za spopadanje s prihodnjimi morebitnimi pandemijami.

"Nova pogodba o pandemijah je pri tem osrednjega pomena."

Veleposlanik Združenega kraljestva pri ZN Simon Manley je tedaj v zvezi z odsotnostjo takojšnjega dogovora in soglasjem o novem srečanju tvitnil: "Pogajanja bodo morda trajala dlje časa, vendar je to zgodovinski korak k svetovni zdravstveni varnosti."

S tem stališčem se je strinjal tudi odbor INB, ki je bil 18. in 21. julija v Ženevi, in dosegel soglasje, da si bodo njegovi člani prizadevali za dokončanje novega pravno zavezujočega mednarodnega sporazuma o pandemiji do maja 2024.

 

V okviru tega procesa se bo odbor INB ponovno sestal decembra, poročilo o napredku pa bo predložil 76. svetovni zdravstveni skupščini SZO leta 2023.

Po navedbah SZO "vsak nov sporazum, če se o njem dogovorijo države članice, pripravijo in se o njem pogajajo vlade same, [ki] sprejmejo vse ukrepe v skladu s svojo suverenostjo".

SZO nadalje trdi, da bodo "vlade same določile ukrepe v okviru sporazuma, pri čemer bodo upoštevale svoje nacionalne zakone in predpise".

Bidnova administracija je izrazila široko podporo novemu ali posodobljenemu sporazumu o pandemiji, pri čemer so ZDA vodile prejšnja pogajanja o tem vprašanju skupaj z Evropsko komisijo prek njene predsednice Ursule von der Leyen, ki je, kot je že poročal The Defender, tudi močna zagovornica cepilnih potnih listov in obveznega cepljenja proti COVID-19.

V analizi Mednarodne zveze za naravno zdravje je bilo izraženo ugibanje, da bi lahko končni sporazum zgolj okrepil obstoječe IHR ali pa bi lahko vključeval spremembo ustave Svetovne zdravstvene organizacije - ali pa oboje.

Le dva dni po sporazumu o INB, sklenjenem 21. julija, je Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor SZO, tvitnil:

"Veseli me, da države članice SZO poleg procesa pogajanj o novem [mednarodnem] sporazumu o pripravljenosti in odzivanju na pandemijo preučujejo tudi ciljno usmerjene spremembe [IHR], vključno z načini za izboljšanje postopka za razglasitev [izrednega stanja na področju javnega zdravja mednarodnega pomena ali PHEIC]."

V istem sporočilu na Twitterju je tudi razglasil, da je trenutni izbruh opičjih ošpic "izredna nevarnost za javno zdravje mednarodnega pomena", ki je "največja med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, zlasti tistimi z več spolnimi partnerji".

Generalni direktor SZO je razveljavil mnenje strokovne skupine, ki je bila razdeljena glede tega, ali naj izbruh opredeli kot nujno stanje na področju javnega zdravja na svetovni ravni.

S to razglasitvijo so po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) zdaj vzpostavljena tri "globalna nujna zdravstvena stanja": COVID-19, opičje koze in otroška paraliza.

Medtem ko Svetovna zdravstvena organizacija in svetovne vlade preučujejo načrte za posodobljeno ali novo pogodbo o pandemijah, druge organizacije napredujejo pri tehnologijah in partnerstvih za potne liste za cepiva.

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki jo sestavljajo številne industrijsko razvite države sveta, je 8. julija napovedala, da bo spodbujala poenotenje različnih sistemov cepilnih potnih listov, ki se trenutno uporabljajo po svetu.

Po navedbah Nicka Corbishleyja iz Naked Capitalism je šestintrideset držav in mednarodnih organizacij sodelovalo na julijskem srečanju, katerega cilj je bil "ustvariti večstranski okvir za vzpostavitev globalnega sistema potnih listov za cepiva".

Dogodek je nadaljevanje prizadevanj Svetovne zdravstvene organizacije za uskladitev globalnih režimov za potne liste za cepiva.

Februarja je SZO izbrala nemško podjetje T-Systems kot "industrijskega partnerja za razvoj storitve potrjevanja cepljenja", ki bi omogočila "preverjanje potrdil o cepljenju prek nacionalnih meja".

Družba T-Systems, ki je del podjetja Deutsche Telekom, je bila pred tem ključna pri razvoju interoperabilnosti sistemov cepilnih potnih listov v Evropi.

Julija je 21 afriških vlad "tiho sprejelo" sistem potnih listov za cepiva, ki bi bil povezan z drugimi tovrstnimi sistemi po vsem svetu.

Afriška unija in Afriški centri za nadzor bolezni sta 8. julija, ko je bil tudi dan afriške integracije, uvedla digitalni potni list za cepiva, ki velja v vsej Afriški uniji, in ga opisala kot "hrbtenico e-zdravja" afriškega "novega zdravstvenega reda".

To je sledilo razvoju platforme Trusted Travel leta 2021, ki jo zdaj zahteva več afriških držav, vključno z Etiopijo, Kenijo, Togom in Zimbabvejem, ter letalski prevozniki, kot so EgyptAir, Ethiopian Airlines in Kenya Airways, za dohodna in odhodna potovanja.

Poleg Afrike Indonezija, ki trenutno predseduje skupini G20, izvaja "pilotne projekte", ki bi zagotovili interoperabilnost različnih sistemov digitalnih cepilnih potnih listov, ki se trenutno uporabljajo po vsem svetu. Projekt naj bi bil končan do novembra, torej pred vrhom voditeljev skupine G20.

Naked Capitalism je izpostavil vlogo južnoafriškega podjetja Cassava Fintech pri prizadevanjih za razvoj interoperabilnega cepilnega potnega lista za vso Afriko.

Podjetje Cassava, hčerinsko podjetje afriškega telekomunikacijskega podjetja Econet, je sprva razvilo aplikacijo "Sasail", ki jo je podjetje opisalo kot prvo afriško "globalno superaplikacijo", ki združuje "družbena plačila" z možnostjo pošiljanja in prejemanja denarja ter plačevanja računov, klepeta z drugimi in igranja iger.

Podjetji Cassava in Econet sta sklenili strateško partnerstvo z družbo Mastercard, "da bi pospešili digitalno vključenost po vsej Afriki in sodelovali pri številnih pobudah, vključno s širitvijo potovalnega dovoljenja Africa CDC TravelPass".

Kot je že poročal The Defender, Mastercard podpira pobudo za potni list za cepivo Good Health Pass, ki jo podpira tudi zavezništvo ID2020 in jo je podprl osovraženi nekdanji britanski premier Tony Blair.

Mastercard spodbuja tudi tehnologijo, ki jo je mogoče vgraditi v kartico DO Card, kreditno/debetno kartico, s katero je mogoče spremljati "osebno ogljično olajšavo".

Družba ID2020, ustanovljena leta 2016, trdi, da podpira "etične pristope k digitalni identifikaciji, ki varujejo zasebnost". Njegovi ustanovni partnerji so Microsoft, Rockefellerjeva fundacija, Accenture, GAVI-The Vaccine Alliance (ki je tudi sama osrednji partner SZO), UNICEF, Fundacija Billa in Melinde Gates in Svetovna banka.

Glavna delničarja družbe Mastercard sta podjetji Vanguard in BlackRock, ki imata pomembne deleže v več deset podjetjih, ki so podprla razvoj potnih listov za cepiva ali uvedla obveznost cepljenja za svoje zaposlene. Obe investicijski družbi imata tudi velike deleže v proizvajalcih cepiv, vključno s podjetji Pfizer, Moderna in Johnson & Johnson.

Mastercard zagotavlja sredstva za program Svetovne banke Identiteta za razvoj (ID4D), ki se "osredotoča na spodbujanje digitalnih identifikacijskih sistemov za izboljšanje rezultatov razvoja ob hkratnem ohranjanju zaupanja in zasebnosti".

Center za človekove pravice in globalno pravičnost na newyorški pravni fakulteti je program ID4D, ki se sklicuje na svojo usklajenost s cilji trajnostnega razvoja ZN, nedavno opisal kot program, ki bi lahko utrl pot "digitalni poti v pekel".

Po navedbah centra naj bi se to zgodilo s prednostno obravnavo "gospodarske identitete" in uporabo infrastrukture, ki je "povezana s hudimi in obsežnimi kršitvami človekovih pravic" v več državah.

Družba Mastercard je dejavna tudi v Afriki, in sicer v okviru skupne pobude s še enim fintech (finančno tehnološkim) podjetjem, Paycode, s katero želi "povečati dostop do finančnih storitev in vladne pomoči za oddaljene skupnosti po vsej Afriki" prek sistema biometrične identitete, ki vsebuje podatke 30 milijonov posameznikov.

Svetovna banka in Svetovna zdravstvena organizacija spodbujata pripravljenost na pandemijo in potne liste s cepivi

 

Svetovna banka je konec junija napovedala ustanovitev sklada, ki bo "financiral naložbe v krepitev boja proti pandemijam" ter "podpiral preprečevanje, pripravljenost in odzivanje ... s poudarkom na državah z nizkimi in srednjimi dohodki".

Sklad je nastal pod vodstvom ZDA, Italije in sedanjega predsednika skupine G20 Indonezije "s široko podporo skupine G20", deloval pa bo še letos.

Zagotovil bo več kot milijardo dolarjev sredstev za področja, kot sta "nadzor bolezni" in "podpora proti sedanjim in prihodnjim pandemijam".

Po besedah generalnega direktorja SZO je tudi SZO "zainteresirana stran" v projektu in bo zagotovila "tehnično strokovno znanje".

Sporazum sledi strateškemu partnerstvu med ZN in Svetovnim gospodarskim forumom iz leta 2019, katerega namen je "pospešiti" izvajanje agende ZN za trajnostni razvoj do leta 2030 in njenih ciljev trajnostnega razvoja.

Čeprav je sporazum nedavno zaokrožil po družbenih medijih, je bil objavljen junija 2019, torej pred pandemijo COVID-19. Zajema šest področij, na katera se osredotoča, vključno z "zdravjem" in "digitalnim sodelovanjem".

Kar zadeva zdravje, sporazum domnevno "podpira države pri doseganju dobrega zdravja in blaginje za vse v okviru Agende 2030 s poudarkom na ključnih nastajajočih globalnih zdravstvenih grožnjah, ki zahtevajo močnejše partnerstvo in ukrepanje več deležnikov".

"Digitalno sodelovanje", ki ga spodbuja sporazum, pa naj bi "izpolnjevalo potrebe četrte industrijske revolucije, hkrati pa si prizadevalo za pospešitev globalne analize, dialoga in standardov za digitalno upravljanje in digitalno vključenost".

Kljub retoriki o "vključenosti" pa so se posamezniki in subjekti, ki so zavrnili uporabo aplikacij, kot so cepilni potni listi, soočili s posledicami v svojem osebnem in poklicnem življenju.

Takšen je bil primer kanadske zdravnice, ki je bila junija kaznovana s 6.255 dolarji, ker je zavrnila uporabo aplikacije za zdravstvene informacije ArriveCAN, ki jo preiskujejo zaradi pomislekov glede zasebnosti, za vstop v državo.

Dr. Ann Gillies je povedala, da je bila kaznovana pri ponovnem vstopu v Kanado po udeležbi na konferenci v ZDA.

Andrew Bud, izvršni direktor podjetja iProove, ki se ukvarja z biometrično identifikacijo in je pogodbenik ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, je opisal potrdila o cepivih kot gonilo "celotnega področja digitalne identifikacije v prihodnosti" in dodal, da ne gre "samo za COVID, ampak za nekaj še večjega", in da se bodo "po sprejetju za COVID hitro uporabljala za vse druge namene".

Vir: https://childrenshealthdefense.org/defender/who-global-pandemic-treaty-world-bank-vaccine-passports/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=e31bafb2-88b9-4ba5-9cac-dbee41fc5d19

*

Abir Ballan sastavio je tezu na 43 stranice pod nazivom “Pregled SZO-a i zašto vam je to važno” koja razotkriva Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) kao visoko korumpiranu političku organizaciju, koja gura tiraniju u ime “javnog zdravstva”

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/sve-sto-szo-cini-u-suprotnosti-je-s-nacelima-javnog-zdravstva.html

Ali so bile nefarmacevtske intervencije

uporabljene med pandemijo Covid-19 v skladu s pandemičnimi ukrepi Svetovne zdravstvene organizacije za leto 2019 (s priporočili WHO za obvladovanje pandemije?)

https://www.pandata.org/wp-content/uploads/PANDA_WHO_Review.pdf

https://www.pandata.org/who-review/?fbclid=IwAR1UvTvERMEnT9YBlsyIw91HI4WDciHmu3NR-HHpK2sAhPUmnR3svD3Umzc

*

https://www.logicno.com/politika/u-lickom-osiku-odrzana-prva-hrvatska-anti-davos-konferencija.html

*

Vera Kanalec z gostjo dr. Biserko Ilin – O WHO in mednarodni konferenci alianse za svobodo

https://stop-laznivim-medijem.org/vera-kanalec-z-gostjo-dr-biserko-ilin-o-who-in-mednarodni-konferenci-alianse-za-svobodo/

*

https://domengorenseklaw.com/2022/09/03/kako-zrusiti-ustavni-red-za-telebane/

*

UPDATE - KAJ SE DOGAJA NA WHO
Svetovna zdravstvena organizacija se poskuša pogoditi o pravno zavezujočem mednarodnem "Pandemičnem sporazumu" (Pandemic Accord), ki bi lahko močno posegel v nacionalno suverenost in omejil naše svoboščine. Delegati držav članic bodo do 15. septembra 2022 medvladnemu pogajalskemu telesu predložili svoje pisne predloge.
Možnost javnih predlogov je bila iz junija 2022 preložena na konec septembra (29.-30-09.2022). Pripombe javnosti bodo lahko pisne ali preko zoom sestankov.
Idejni osnutek pogodbe ali sporazuma bo tajno krožil v sredini novembra 2022.
Tretji sestanek INB bo 05.-07.12.2022.
Kot vemo, je SZO ustanovila tudi delavno skupino za spremembo mednarodnega zdravstvenega pravilnika(IHR), ki je naša država sicer še vedno ni ratificirala. (https://www.nijz.si/.../mednarodni-zdravstveni-pravilnik...)
Hkrati je SZO ustanovila delovno skupino za spremembe mednarodnih zdravstvenih predpisov (WGIHR). Mednarodni zdravstveni predpisi so pravno zavezujoči za vse države članice. Delegati držav članic morajo do 30.09.2022 medvladnemu pogajalskemu telesu (INB) predložili svoje pisne predloge.
Kot vemo, je bila Bidenova administracija prva, ki je podala predloge k IHR, vendar so bili zavrnjeni.
Pri dogovorih glede sprememb IHR javnost nima možnosti podati svojih pripomb. Do 15.01.2022 je rok za oddajo poročila SZO. Do maja 2024 (77. konferenca skupščine SZO) se ne pričakuje nobenih dejavnosti, zaskrbljujoče pa bi bilo lahko predčasno sprejetje sprememb 2023.

Kdo predstavlja in je odgovoren za predloge iz Slovenije?

Glavni predstavnik: Dr J. Poklukar – minister z zdravje (verjetno še niso popravili)
Namestnik glavnega predstavnika: Anita Pipan
Predstavniki:
K.V. Petrič, izvršna direktorica SZO, Direktorat za zdravje, Ministrstvo za zdravje
Namestniki:
Damir Devčič, Andrej Martin Vujkovac, Urška Erklavec, L. Zorman


Kaj nas lahko skrbi

Do sedaj so bili predlogi SZO pravno nezavezujoči. Konec julija 2022 se je večina držav strinjala, da bodo njihove predlogi lahko zavezujoči, se pravi legitimni. Kot vemo, je delovanje SZO bilo usmerjeno le v dajanje priporočil, kar temelji na 23. členu ustave SZO.
Člen 23
Zdravstvena skupščina je pristojna za pripravo priporočil za članicam v zvezi z vsemi zadevami, ki so v pristojnosti Organizacije (SZO op. prev.).

V juliju 2022 so sklenili, da se bo novi sporazum ali pogodba opirala na 19 člen ustave:

Člen 19
Zdravstvena skupščina je pristojna za sprejemanje konvencij ali sporazume v zvezi z vsemi zadevami, ki so v pristojnosti Organizacije. Dve tretjini glasov Skupščine za zdravje sta potrebni za sprejetje takih konvencij ali sporazumov, ki začnejo veljati za vsako članico, ko jih ta sprejme v skladu s svojo ustavo postopki.

Obstaja velika nevarnost, da bodo v primeru epidemij, klimatskih sprememb in naravnih katastrof vse pristojnosti obvladovanja le teh prešle v roke SZO. Generalni direktor bo imel moč in pravno podlago, da razglasi epidemijo, tako bo moč odločanja o naših življenjih v rokah peščice ljudi za vseh 194 članic SZO. Države članice s tem izgubijo nacionalno suverenost.


Delovanje CISP-a v zvezi z WHO

Delavna skupina CISP-a je povezana z mednarodno mrežo odvetnikov in pravnikov, ki poskušajo približati naša stališča vodilnim v SZO, po drugi strani pa skupno (z mednarodnimi pravniki) pripravljamo pravno podlago za izstop iz WHO.


Kaj lahko storite vi
Obveščajte in obveščajte. Lahko tudi pišete delegatom, ki nas zastopajo in izrazite vašo zaskrbljenost in ogorčenje. Obvestite medije.

Avtorica: Tjaša Vuzem 8.9. 2022
*
Kdo je profitiral s covid pandemijo?
Ker Svetovna zdravstvena organizacija ni upoštevala lastnih že obstoječih smernic za pandemijo in je podpirala zapore, množična testiranja, zapiranje meja in več milijard dolarjev vreden program množičnega cepljenja COVAX, je proizvajalcem cepiv in biotehnološki industriji, katere korporacije in vlagatelji so glavni plačniki Svetovne zdravstvene organizacije, prinesla velike prihodke.
*

TV Exodus: dr. Biserka Ilin, Iniciativa slovenskih zdravnikov: Pogodba WHO https://www.youtube.com/watch?v=rDxHtKtxxWA

EcoHealth (Peter Daszak), ki je skupaj z NIH (Anthony Fauci) delal na ravoju biološkega orožja SARS CoV-2, stoji izza OneHealth projekta: https://threadreaderapp.com/thread/1603327735853629441.html

WHO Watch: INB zaključuje zadnji dan zloglasnega sestanka Svetovne zdravstvene organizacije o osnutku pandemične pogodbe iz pekla. Ga je še mogoče ustaviti? DA. IOJ se ukvarja s tem. https://interestofjustice.substack.com/p/who-watch-inb-wraps-up-last-day-of

Dr. Vincent Carroll: recite NE pogodbi Svetovne zdravstvene organizacije https://jamesroguski.substack.com/p/three-days-that-will-live-in-infamy

Priprave na izvajanje pogodbe Svetovne zdravstvene organizacije o pandemijah napredujejo, Svetovna banka pa ustanavlja največji sklad za svetovne pandemije doslej https://expose-news.com/2022/12/04/preparations-to-implement-whos-pandemic-treaty/

Žvižgači: Strašljiva zgodba o mizoginiji, posilstvih in 10.000 smrtnih žrtvah v povezavi z osebjem Združenih narodov https://rumble.com/v1ydfwm--documentary-2022-the-whistleblowers-inside-the-un-a-horrific-tale-of-misog.html?mref=6zof&mrefc=2

CEPILNA DIKTATURA Kanadska misija iskanja in uničenja proti zdravnici, ki noče izročiti zdravstvene kartoteke pacientov, ki so bili izvzeti iz cepiva Covid V prizoru, ki spominja na nacistično Nemčijo, je preiskovalna skupina, ko doktorice O'Connor ni bilo v njeni pisarni, nezakonito preiskala pacientove kartice Preberite celotno zgodbo Fundacija RAIR v ZDA: https://rairfoundation.com/canadas-search-and-destroy-mission-against-doctor-refusing-to-surrender-medical-records-of-covid-vaccine-exempt-patients-exclusive/

Šokantna preiskava odkriva, da se je svetovna vlada v senci infiltrirala v "izvoljene" vlade in javne zdravstvene ustanove ter vzpostavila globalni režim cepljenja. Iste organizacije, ki so danes zainteresirane za cepljenje, so imele velik vpliv tudi na postavljanje temeljev pred desetletji. Ljudje o teh velikih in znanih organizacijah, kot so Rockefellerjeva fundacija, Fundacija Billa in Melinde Gates, UNICEF, CDC, GAVI, USAID, Svetovna banka, običajno mislimo, da so neodvisne druga od druge, vendar ni tako. So del infrastrukture za cepiva - svetovnega sistema cepiv. Ali, kot jo opisuje organizacija Narodi v akciji, vladna arhitektura v senci za cepiva. Celoten 20-minutni intervju z naslovom "Globalni voditelji snujejo strategije za odpravo vlade v senci", prvi del, si lahko ogledate TUKAJ, kjer Philippe Argillier pojasnjuje vlado v senci in dinamično moč bank podatkov, ki jih ima v lasti. https://expose-news.com/2022/11/27/shadow-govt-has-built-a-global-vaccine-regime/?cmid=06fb2bc8-c2f5-4cad-b99a-72b3cd0e4888

Združeni narodi želijo trilijone dolarjev na leto in "preoblikovanje svetovnega finančnega sistema https://joannenova.com.au/2022/11/is-that-all-un-wants-4-6-or-10-trillion-a-year-and-a-transformation-of-the-worlds-financial-system/

Poziv h kritičnemu razmisleku o pravnih posledicah morebitne nove mednarodne pogodbe o pandemijah in človekovih pravicah Avtorici: Dr. Silvia Behrendt in Dr. Amrei Müller https://www.ejiltalk.org/why-the-rush-a-call-for-critical-reflection-on-the-legal-and-human-rights-implications-of-a-potential-new-international-treaty-on-pandemics/

Stravičan dokument o imunizaciji otkriva nam detaljno opisani plan da će do 2030. godine biti uvedeno još minimalno 500 vrsta novih cjepiva i da niti jedna živuća osoba na planeti zemlji neće i nesmije biti izuzeta iz procesa imunizacije (cijepljenja). Immunisation Agenda 2030 https://epoha.com.hr/2022/11/21/plan-cijepljenja-2030-globalna-strategija-da-se-nitko-ne-izostavi/

https://p39.si/2022/11/19/kaj-se-je-pojavilo-na-uradni-strani-bele-hise/

James Roguski je avtor, aktivist na področju zdravja in raziskovalec. V začetku leta je bil zgrožen nad uradno zgodbo o Covidu. Nekaj tednov pozneje je naletel na spremembe mednarodnih zdravstvenih predpisov iz leta 2005, ki jih je pripravila Bidnova administracija. Tako se je začelo njegovo potovanje po zajčji luknji Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) in njegovo poslanstvo, da ljudi po svetu opozori na to, da si SZO in njeni korporativni plačniki jemljejo moč. Morda ste mnenja, da je prenos odločanja o zdravju posameznih držav in posameznikov na en osrednji "zdravstveni" organ dobra zamisel. Morda se tudi ne strinjate s centralnim zdravstvenim organom ali načrtom SZO za politiko "eno zdravje", ki bi ustrezala vsem, vendar se morda počutite nemočni, da bi vplivali na brezobzirne predstavnike držav, ki očitno nameravajo odvzeti našo suverenost. https://drtesslawrie.substack.com/p/tess-talks-with-james-roguski

Združeni narodi si prizadevajo za nadzor nad kmetijstvom in ga krivijo za globalno segrevanje Svetovna lakota je skorajda zagotovljena, saj Združeni narodi krivijo kmetijstvo in živinorejo za več kot tretjino tako imenovanih emisij toplogrednih plinov, nato pa skušajo uvesti politike za omejitev teh emisij. Z omejevanjem kmetovanja in živinoreje se zmanjšuje količina hrane, ki ohranja življenje in je potrebna, da ljudje ne bi izumrli. Združeni narodi poskušajo obstoječe naložbe v višini 18 bilijonov dolarjev preusmeriti v reševanje problema hrane. https://www.technocracy.news/un-seeks-control-over-agriculture-blames-for-global-warming/

Tukaj so neposredni dokazi, da si Združeni narodi aktivno prizadevajo, da bi nam vsilili svojo proti Bogu in človeštvu usmerjeno agendo ter nadzorovali svet. Združeni narodi dejansko "vodijo predstavo" prek ekip, ki so vgrajene v podjetja za družbene medije. V vsakem podjetju za družbene medije je ekipa, ki jo vodijo Združeni narodi. To bi bilo "preverjeno" (fact checked) kot lažna teorija zarote https://truth613.substack.com/p/heres-direct-evidence-of-the-un-actively

Video: Ogromna nevarnost - Agenda Združenih Narodov 2030 z Dr. Michaelom Yeadonom, ki je bil direktor oddelka za cepiva pri Pfizerju https://rumble.com/v1qs3um-tea-time-episode-58-enormous-danger-un-agenda-2030-with-dr.-michael-yeadon.html

Načrti transhumanistov in globalistov za prevzem nadzora nad javnim zdravjem Priporočila so vsebovala naslednjih sedem točk: 1. Potrebujemo inovativno politiko in upravljanje na področju enega zdravja. 2. To moramo storiti po načelu trdnega interdisciplinarnega in medsektorskega sodelovanja na mednarodni, nacionalni, regionalni in lokalni ravni v mrežah mrež. 3. Potrebujemo razvoj preventivnih strategij s prizadevanjem za pripravljenost na pandemijo in strategij socialno-ekonomskega upravljanja kot sistemskega pristopa. 4. Potrebujemo poseben upravni organ v okviru pobude Eno zdravje kot močno orodje. Na primer, prihodnja pogodba o pandemiji z integriranim pristopom "eno zdravje", ki bi lahko povečala povezljivost in bi vključevala "eno zdravje" pri preprečevanju pandemij in pripravljenosti nanje, pri sistemu spremljanja in nadzora ter pri financiranju ekonomije. 5. Gledati moramo globalno in vlagati v infrastrukturo. 6. Vrniti se moramo h koreninam ter prenehati z izkoriščevalskimi in uničujočimi praksami. 7. Prizadevati si moramo za razvoj močnih medsektorskih institucij, ki bi izvajale dobre raziskave za prenos v politiko in prakso. https://www.onesustainablehealth.org/en/about-osh-forum/the-osh-forum-agenda https://www.onesustainablehealth.org/en/news/102-operational-launch-of-osh-forum-international-working-groups https://www.worldhealthsummit.org/

Velika Britanija: peticija in odgovor vlade Peticija Ne podpišite nobene pogodbe SZO o pandemiji, če ne bo potrjena na javnem referendumu. Želimo, da se vlada zaveže, da ne bo podpisala nobene mednarodne pogodbe o preprečevanju pandemij in pripravljenosti nanje, ki jo je pripravila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), razen če bo potrjena na javnem referendumu. https://petition.parliament.uk/petitions/614335

U glavnom gradu Azerbejdžana počinje 9. Globalni Baku Forum koji će ove godine, prvi put nakon smirivanja situacije vezane za Kovid, okupiti uživo i putem digitalnih platformi mnogo svjetske sadašnje i bivše zvaničnike. Pored azerbejdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva, koji je domaćin događaja, na današnjem otvaranju govoriće i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Ilir Meta predsjednik Albanije, premijer Bugarske Kiril Petkov, pedsjednik Gruzije Salom Zurabičvili, prvi čovjek Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, kao i i veliki broj predstavnika drugih država i međunarodnih organizacija. http://www.velkaton.ba/9-globalni-baku-forum-izazovi-za-globalni-svjetski-poredak/

14. septembra 2022 je Politico objavil posebno poročilo, ki temelji na štirih ducatih intervjujev z ameriškimi in evropskimi uradniki ter strokovnjaki za globalno zdravje, ki priznavajo, da Bill Gates vodi globalni odziv na COVID. > Štiri zdravstvene organizacije - Fundacija Billa in Melinde Gates, GAVI, Koalicija za inovativno pripravljenost na epidemije (CEPI) in sklad Wellcome Trust - so hitro prevzele vodenje globalnega odziva na pandemijo, in čeprav vse štiri trdijo, da so neodvisne organizacije, jih je dejansko ustanovil in/ali financiral Gates > V prvih dneh izbruha so si fundacije Gates, GAVI, CEPI in Wellcome Trust začele usklajeno prizadevati za opredelitev proizvajalcev cepiva, financiranje testov, zdravljenja z zdravili in injekcij mRNA ter za razvoj globalnega načrta distribucije v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo. Na koncu jim na vseh področjih ni uspelo uresničiti svojih ciljev https://takecontrol.substack.com/p/does-bill-gates-run-the-world

V terminu od 12. do 14. avgusta je v Budimpešti potekala mednarodna konferenca World Freedom Alliance. Priznani strokovnjaki in znanstveniki iz različnih delov sveta so se združili na enem mestu ter predstavili vsebine, ki so v aktualni situaciji izjemnega pomena in potrebujejo pozorno obravnavo ter skrbno spremljanje. S strani Iniciative slovenskih zdravnikov se je konference udeležila Biserka Ilin, dr. med., spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt. Spomnimo: Biserka Ilin dr. med., je specialistka psihiatrinja, pedopsihiatrinja in psihoterapevtka s 36 leti klinične prakse (od teh tudi sedem let v somatski medicini). Njeno predavanje je bilo posvečeno tematiki WHO. Z velikim ponosom in hvaležnostjo delimo z vami prispevek naše kolegice, njeno raziskovalno delo je neprecenljivega pomena. https://www.slovenskizdravniki.si/konferenca-wfa-budimpesta-12-14-avgust-2022/

Združeni narodi se pripravljajo na obdobje po veliki ponastavitvi The Great Reset. Svetovni gospodarski forum (WEF) in Združeni narodi so se skoraj fizično združili v velikansko javno-zasebno partnerstvo, da bi preoblikovali svet z "inovacijami, podatki, strateškim predvidevanjem, usmerjenostjo v rezultate in vedenjsko znanostjo". Ne pozabite, da je bila tehnokracija že leta 1937 opredeljena kot "znanost družbenega inženiringa". https://blog.jacobnordangard.se/8-upgrade-the-united-nations-listen-in-on-the-people/

V terminu od 12. do 14. avgusta je v Budimpešti potekala mednarodna konferenca World Freedom Alliance. Priznani strokovnjaki in znanstveniki iz različnih delov sveta so se združili na enem mestu ter predstavili vsebine, ki so v aktualni situaciji izjemnega pomena in potrebujejo pozorno obravnavo ter skrbno spremljanje. S strani Iniciative slovenskih zdravnikov se je konference udeležila Biserka Ilin, dr. med., spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt. https://www.slovenskizdravniki.si/konferenca-wfa-budimpesta-12-14-avgust-2022/?fbclid=IwAR2issmaXRecpeVmSNL138gh1k7gICy5WIPUPSWc-Gn9jhAS1LT30jqXlpY

Tjaša Vuzem FB TUDI AFRIKA SE JE UPRLA ŽELJI WHO PO PREVZEMU PRISTOJNOSTI Več afriških držav članic je v redkem prikazu afriške moči in solidarnosti nasprotovalo predlaganim spremembam Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR), o katerih je ta teden razpravljala 75. svetovna zdravstvena skupščina, kar bi po mnenju mnogih lahko zamajalo prevlado Svetovne zdravstvene organizacije. Dobro obveščen vir je povedal: "Resolucija o spremembah mednarodnega zdravstvenega pravilnika na Svetovni zdravstveni skupščini ni bila sprejeta, saj so afriške države izrazile zaskrbljenost, da se države članice niso ustrezno posvetovale in da se s postopkom hiti. Bocvana je prebrala izjavo v imenu 47 članic AFRO, sam pa sem temu osebno prisostvoval." Po poročanju Reutersa "če bo Afrika še naprej zavračala podporo, bi lahko preprečila eno od konkretnih reform, ki se pričakujejo od srečanja, in s tem omajala upanje, da se bodo članice poenotile glede reform za okrepitev pravil Agencije za zdravje pri ZN, ki si prizadeva za osrednjo vlogo v svetovni zdravstveni politiki." https://shabnampalesamohamed.substack.com/p/africa-objects-to-us-proposal-on?s=w&fbclid=IwAR3zc9QetITWFMaYXUNO1H_ZEUwd3tiiekFONKxhr0J56yRay_TnNZyWowI

INICIATIVA SLOVENSKIH ZDRAVNIKOV 10.5. 2022 – s podpisom nove pogodbe, objavljene 1.12.2021, bi Svetovna zdravstvena organzacija (SZO) dobila novo vlogo. Postavljena bi bila nad nacionalne zakone in ustave držav članic. – njena priporočila bi s tem postala zakonsko obvezujoča, posledično pa bi države članice popolnoma izgubile svojo suverenost o odločanju o ukrepih v primeru pojava nalezljivih bolezni, naravnih nesreč, klimatskih sprememb ali vojne. – takšna pozicija bi SZO omogočala številne možnosti zlorab. – danes se SZO financira iz dveh glavnih virov: članarin držav članic, ki pokrijejo manj kot 20 % vseh finančnih virov in prostovoljnih prispevkov držav članic in privatnih donatorjev. Večino denarja dobi iz prostovoljnih prispevkov držav članic. Prispevek je ovrednoten z izračunom, ki temelji na bruto domačem proizvodu po prebivalcu države. Za leto 2020-21 so prejeli 7.2 biliona $. Največ so prispevale Nemčija (12.18 % dohodka), fundacije Billa in Melinde Gates (11.65 % dohodka) in ZDA (7.85 % dohodka). – vloga SZO kot koordinatorja in odločevalca na področju svetovnega zdravja se je konec 20. stoletja zmanjšala z vpletanjem drugih igralcev, kot so Svetovna banka, fundacija Billa in Melinde Gates, US President’s Emergency Plan for AIDS Relief (PEPFAR) in številnih drugih javno-zasebnih partnerjev, kar ni brez interesnega ozadja oz. tendenc donatorjev in posledično vodi v pojav konflikta interesov. Edina možnost, da zaščitimo našo varnost in suverenost republike Slovenije je izstop iz SZO in njeno nadomeščanje z ustanovo, ki bo sledila smernicam in načinu dela SZO, preden so se je polastile korporacije in mega kapital. https://www.slovenskizdravniki.si/svetovna-zdravstvena-organizacija-szo/

Zgodba na kratko > Svetovna zdravstvena organizacija je začela pripravljati osnutek globalne pogodbe o pripravljenosti na pandemijo, ki bi ji podelila absolutna pooblastila nad globalno biološko varnostjo, na primer pooblastila za uvedbo digitalnih identitet/cepilnih potnih listov, obveznega cepljenja, omejitev potovanj, standardizirane zdravstvene oskrbe in drugo. > Svetovna zdravstvena organizacija ni usposobljena za sprejemanje odločitev na področju svetovnega zdravja. Samo en primer: SZO je javno priznala, da se virus SARS-CoV-2 prenaša po zraku, šele konec decembra 2021, vendar so znanstveniki vedeli, da se virus prenaša po zraku že nekaj tednov po razglasitvi pandemije. Svetovna zdravstvena organizacija tudi ni upoštevala zgodnjih nasvetov o prenosu po zraku > Še pomembneje je, da univerzalni pristop k odzivanju na pandemije preprosto ne deluje, saj pandemske grožnje niso enake v vseh delih sveta. Tudi ljudje v isti regiji niso enako ogroženi in morda ne potrebujejo ali imajo koristi od enakega zdravljenja. > Svetovna zdravstvena organizacija bo sprejemala še dva dni javne pripombe o pogodbi, zato že zdaj pripravite svoje izjave. Svetovna zdravstvena skupščina bo od 22. do 28. maja 2022 glasovala tudi o spremembah Mednarodnega zdravstvenega pravilnika, ki lahko prav tako odvzamejo več pravic in svoboščin posameznikov https://www.technocracy.news/mercola-the-who-pandemic-treaty-closes-in-on-absolute-control-over-global-biosecurity/

WHO ima v načrtu 22. maja 2022 odvzeti 194 državam suverenost 06/05/2022 / AMBASADOR21 WHO pripravlja uvedbo sprememb sporazuma, ki bo WHO omogočil globalno kontrolo nad zdravjem po svetu. Ta poteza WHO bo pomagala izpolniti nekatere cilje agende Velikega Reseta World Economic Foruma. Gre za ogromno prisvajanje oblasti in moči, ki narodu odvzame suvereno pravico določanja svojih lastnih zdravstvenih standardov. Odločitev bo sprejeta z glasovanjem v obdobju 22.5.2022 – 28.5.2022 na zasedanju WHO World Health Assembly. V ZDA na primer, ne bo potrebna 2/3 večina v Senatu, ker gre za spremembo vsebine pogodbe oziroma pravil določenih z že podpisano pogodbo. Torej spreminjajo pravila in to dramatično. https://ambasador21.wordpress.com/2022/05/06/who-ima-v-nacrtu-22-maja-2022-odvzeti-194-drzavam-suverenost/?fbclid=IwAR0gLyLSsdYQtqGXfRSV2XYSn3lTs1HId9Ait7G1iv_FL9tT1Ho56FaihRU

https://www.technocracy.news/proposed-pandemic-treaty-sets-the-who-up-for-technocratic-globalism/

https://domengorenseklaw.com/2022/02/28/komentar-se-nam-obeta-svetovna-vlada-pod-okriljem-szo-in-zn/?fbclid=IwAR3O8IF_C93gOncI1aM9XDWW1TsGiulOR3QlL3TT5WHuYCB0YOvJAvepybc

https://www.technocracy.news/corbett-globalists-release-timeline-for-health-tyranny/

WHO Proposals Could Strip Nations of Their Sovereignty, Create Worldwide Totalitarian State, Expert Warns In an interview with The Defender, Francis Boyle, J.D., Ph.D., bioweapons expert and professor of international law at the University of Illinois, said the World Health Organization’s (WHO) latest proposals may violate international law. Boyle called for U.S. federal and state governments to exit the WHO immediately. https://childrenshealthdefense.org/defender/who-proposals-sovereignty-totalitarian-state/

Iniciativa slovenskih zdravnikov https://www.slovenskizdravniki.si/who-slo-szo-zakaj-to-poleg-politike-in-medijev-tudi-strokovne-javnosti-ne-zanima/

Svetovni svet za zdravje Združimo se proti WHO https://worldcouncilforhealth.org/news/statements/unite-against-the-who/

https://www.technocracy.news/who-anti-vaccine-activism-deadlier-than-global-terrorism/

Kdo je pravi množični morilec: Peter Hotez ali Steve Kirsch? Dr. Petra Hoteza izzivam na pomembno razpravo o tem, kdo od nas bi moral odgovarjati za več sto tisoč ameriških smrtnih žrtev. https://stevekirsch.substack.com/p/who-is-the-real-mass-murderer-peter?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=email

Depopulacija, ki jo izvajajo Združeni Narodi https://twitter.com/vijaygajera/status/1607331188129300480

Prevara COVID-19 in vojna proti človeštvu: napada nas svetovna prevara takšnega obsega in zlonamernosti, da ogroža naš obstoj, kot ga poznamo na tem planetu." - Dr. Mark Bailey in dr. John B https://lionessofjudah.substack.com/p/the-covid-19-fraud-and-war-on-humanity?utm_source=direct&utm_campaign=post&utm_medium=web

Nemški odvetnik dr. Rainer Fuellmich: Oligarhi imajo v lasti združene Narode https://video.icic-net.com/w/anbQMw7WCqKpcVikedsEvM

Nekdanji izvršni direktor ZN Călin Georgescu v pronicljivem intervjuju za ICIC opisuje proces infiltracije in globalnega prevzema Združenih narodov s strani oligarhov, zlasti Klausa Schwaba in Svetovnega gospodarskega foruma (WEF). Opiše strukture moči ZN, njihovo prikrito manipulacijo, izkoriščanje in zasužnjevanje ljudi po vsem svetu ter razkrije trezno realnost nekoč dobrohotne organizacije. https://video.icic-net.com/w/anbQMw7WCqKpcVikedsEvM

Svetovna zdravstvena organizacija necepljene ljudi označuje za "glavno globalno ubijalsko silo. V resnici je glavna ubijalska sila na planetu Svetovna zdravstvena organizacija in njena nova pogodba s korumpiranimi vladami držav, ki odpravlja vse človekove pravice in uvaja možnost prisilnega cepljenja in prisilnega psihiatričnega zdravljenja vseh, ki se ne želijo cepiti s smrtonosnimi covid cepivi https://thinkcivics.com/who-labels-unvaccinated-people-a-major-killing-force-globally/

POVZETEK PREDLAGANIH SPREMEMB IHR – IN ZAKAJ SO SLABA ZAMISEL Morda res potrebujemo mednarodni organ, ki bo v kriznih razmerah pomagal vsem na svetu sodelovati v boju proti pandemijam in drugim grozljivim globalnim pojavom. Sliši se razumno. Morda služi temu namenu Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). To je bila morda prvotna zamisel, vendar se je izkazalo, da ima Svetovna zdravstvena organizacija nekaj težav. Kako učinkovita je in kakšno vlogo bi morala imeti? Očitno je svet preskočil ta vprašanja in prišel do zaključka, da je potrebno dati svetovni zdravstveni organizaciji vsa potrebna pooblastila za boljši boj proti pandemijam. Ne bomo spremenili ene ali dveh stvari, pripravili bomo povsem novo pogodbo. Podelimo ji dolgo ime, na primer konvencija, sporazum ali drug mednarodni instrument o preprečevanju, pripravljenosti in odzivanju na pandemije, in ji dodajmo še zavajajočo kratico, na primer CA+. Hkrati spremenimo tudi obstoječ mednarodni zdravstveni pravilnik. In to na načine, ki se prekrivajo. Prek forumov, ki naj bi bili pregledni, a se večinoma izvajajo v tajnosti. Veliko se dogaja. Vendar se ne pustite preslepiti z leporečjem ali z gostoto in zapletenostjo dokumentov. Prepričajte se, da gre za pomembna vprašanja, ki si zaslužijo vašo pozornost. V nadaljevanju sem navedla nekaj vprašanj iz nedavnih predlogov za spremembo Mednarodnega zdravstvenega pravilnika. Dodajte svoje komentarje in delite svoja spoznanja! Opomba: zadeve ne poimenujejo z imeni, pandemija ni pandemija. Imenujejo jo "izredne razmere za javno zdravje mednarodnega pomena". Razloga za to sta dva: · Radi uporabljajo dolga, zmedena imena in si izmišljajo impresivne kratice ("PHEIC"). · Želijo imeti moč, da lahko naredijo, kar želijo, ne glede na to, ali pandemija dejansko obstaja ali ne, in celo v primeru, ko menijo, da se dogaja nekaj, kar bi nekoč lahko pripeljalo do pandemije. PODROČJE UPORABE Pooblastila SZO so se bistveno razširila, in sicer s "tveganj za javno zdravje" na "vsa tveganja, ki lahko vplivajo na javno zdravje" (člen 2). Obveznosti morajo biti pravno zavezujoče. · Predlagani novi 13a člen priznava SZO kot organ, ki lahko ukrepa v primeru mednarodnega izrednega stanja na področju javnega zdravja. (Opomba: Ta predlog ni naveden v nobeni od objavljenih izjav. Od kod prihaja?) · 13 a člen vsebuje obveznost vseh držav članic, da upoštevajo "priporočila" SZO. Na drugih mestih v dokumentu so "priporočila" opredeljena kot pravno zavezujoča. · Države morajo tudi zagotoviti, da imajo regulativni organ, ki je pravno pristojen za izvajanje smernic SZO. (člen 4(1)) · Države lahko izpodbijajo pravno zavezujoča priporočila, vendar je odločitev Odbora za izredne razmere dokončna. (člen 43(6)). · Svetovna zdravstvena skupščina lahko sprejema odločitve "o okrepljenem izvajanju teh predpisov in izboljšanju njihovega izpolnjevanja" - nejasna formulacija - ali to pomeni, da lahko Svetovna zdravstvena skupščina odloča o sankcijah? Nadzor nad financiranjem, proizvodnjo in dobavo zdravstvenih proizvodov. · Razvite države morajo zagotoviti sredstva (člen 44(2)(f); Priloga 1, nov odstavek "1"). · Svetovna zdravstvena skupščina spremlja porabo sredstev, ki jih zagotovijo države članice (člen 44A(2)). · SZO odloča o dodelitvi zdravstvenih proizvodov (člen 13A). · SZO od držav članic zahteva, da povečajo proizvodnjo (člen 13A(4)) in dobavljajo zdravstvene proizvode SZO ali drugim državam članicam po navodilih SZO (člen 13(5)). SZO določa, kaj smemo storiti. · Generalni direktor - ena oseba - lahko izda časovno omejena, zavezujoča "priporočila", kadar dogodek lahko postane mednarodno izredno zdravstveno stanje, ta priporočila pa lahko ostanejo v veljavi tudi po koncu mednarodnega izrednega zdravstvenega stanja (člen 15). · Pojem javnozdravstvenih ukrepov za doseganje "ustrezne ravni varovanja zdravja" se črta. Novi cilj je doseči "najvišjo možno raven varovanja zdravja" brez upoštevanja sorazmernosti. · SZO lahko uvede omejitve mednarodnih potovanj, in ne sme razkriti informacij, na podlagi katerih jih je uvedla - člen 11. · O vseh medsebojnih razpravah držav je treba poročati SZO (člen 44(3)). · Države morajo upoštevati zahteve SZO ali drugih držav (Priloga 10). · Vlade morajo zagotoviti, da vsi akterji, vključno z nevladnimi organizacijami, spoštujejo zdravstvene ukrepe SZO (člen 42). SZO določa, kaj smemo izjaviti. · Države morajo sodelovati pri cenzuriranju informacij, za katere SZO meni, da so "napačne in nezanesljive" (člen 44(1)(h)). · SZO bo okrepila zmogljivosti za boj proti dezinformacijam in dezinformacijam (Priloga 1(7)). O mednarodnem izrednem stanju na področju javnega zdravja odloča ena sama oseba · Generalni direktor -ENA oseba - enostransko določi, ali na določeni lokaciji obstaja (potencialna ali dejanska) zdravstveno stanje mednarodnega pomena. (člen 12(1)). · Generalnemu direktorju se pri odločanju, ali gre za mednarodno nujno zdravstveno stanje, ni treba posvetovati z zadevno državo ali njenim odborom za izredne razmere (člen 12(2)). (V vsakem primeru generalni direktor izbere člane odbora za izredne razmere - člen 48(2)). · Odpravljena je bila možnost, da država ugovarja razglasitvi mednarodnega izrednega zdravstvenega stanja s strani SZO (člen 12(3)). Vaši osebni podatki se bodo delili po vsem svetu. · Vzpostavljena mora biti "varna globalna digitalna izmenjava zdravstvenih informacij" (člen 44(2)(d)). · Osrednjo izmenjavo podatkov nadzoruje SZO (člen 11). · Vlade se lahko strinjajo z izmenjavo in shranjevanjem vaših osebnih zdravstvenih podatkov (člen 45(4)). Poudarek je na proizvodnji in dobavi zdravil in NE na varnosti in učinkovitosti. · Regulativno dokumentacijo o varnosti in učinkovitosti ter ukrepih za nadzor proizvodnje in kakovosti, ki jo predložijo proizvajalci, je treba deliti, vendar lahko države te informacije uporabijo le za pospešitev proizvodnje in dobave teh izdelkov in tehnologij. Ni podatka, da se bo podatke uporabilo za lastno oceno varnosti in učinkovitosti, kar razkriva pomanjkljivost pripravljavcev osnutka: tako zelo se osredotočajo na olajšanje uvajanja zdravil za vse, da niti ne pomislijo na določbe o izmenjavi informacij za namene ocenjevanja ali spremljanja varnosti in učinkovitosti. · Poziva se k sprejetju "pravnih, upravnih in tehničnih ukrepov za diverzifikacijo in povečanje proizvodnje zdravstvenih proizvodov" (odstavek 7 Priloge 1) (vendar med drugim ne spodbuja razvoja protokolov za zgodnje zdravljenje). WHO lahko sklepa tajne dogovore z nedržavnimi akterji. · SZO se lahko z nedržavnimi akterji pogaja po lastni presoji in ni zavezana k popolnemu razkritju. · Pravila sodelovanja: Malezija (člen 12(7)) in Afrika (člen 13A(7)) sta predlagali novo besedilo, ki domnevno določa nekatere varovalne mehanizme za sodelovanje SZO z nedržavnimi akterji z zahtevo, da SZO upošteva odstavek 73 Okvira za sodelovanje z nedržavnimi akterji (FENSA). Vendar ta odstavek direktive FENSA ne določa nobenih omejitev za SZO. Nasprotno, generalnemu direktorju omogoča popolno svobodo: "...generalni direktor lahko pri uporabi postopkov tega okvira ravna po lastni presoji, kadar meni, da je to potrebno v skladu z odgovornostmi SZO kot vodilnega zdravstvenega akterja." Ta popolna svoboda je dodeljena eni osebi, generalnemu direktorju SZO. · Novi 13 a člen v zvezi z razkritjem zahteva, da SZO poroča Svetovni zdravstveni skupščini o vseh svojih stikih z drugimi akterji ter da "na zahtevo držav pogodbenic da na voljo dokumente in informacije o teh stikih". Vendar to še zdaleč ne pomeni, da je potrebno popolno razkritje. SZO lahko namesto popolnega razkritja zagotovi povzetek dokumentov in informacij. SZO ni razkrila, kdo je predlagal novi 13a člen. Pripravila: Tjaša Vuzem https://uncutnews.ch/hier-ein-auszug-der-vorgeschlagenen-aenderungen-an-den-internationalen-gesundheitsvorschriften-der-who-und-warum-sie-eine-schlechte-idee-sind/?fbclid=IwAR0rv_rDTREce3RJE-MR9qGhZI0knXgTkGg_5NkfzMjretFW05D4zt3rSXE

https://epoha.com.hr/2022/12/17/svjetska-zdravstvena-organizacija-proglasila-necijepljene-osobe-ubojicama/ https://nultatacka.rs/okuplja-se-szo-radi-sprovodjenja-ugovora-o-pandemiji-koji-ce-ovoj-organizaciji/

WHO "ne odneha" - poostrena pooblastila, določena v pogodbi o pandemiji Kot je znano, WHO intenzivno dela na pogajanjih za mednarodno veljavno pogodbo o pandemiji. Vendar pa je prvi projekt decembra 2021 propadel zaradi odpora afriških držav. Od 5. do 7. decembra leta je potekalo še eno srečanje Medvladnega pogajalskega telesa (INB intergovernmental negotiating body), na katerem so zdravstveni birokrati držav razpravljali o željah WHO. Razpis za namestitev nadzornih sistemov v državah članicah Nova nadzorna pooblastila so podrobno navedena v 10. členu (»Krepitev in vzdrževanje preprečevanja pandemije, pripravljenosti, odziva in obnovitvenih zmogljivosti zdravstvenih sistemov«) in 17. členu (»Eno zdravje«) osnutka pogodbe. Države članice Svetovne zdravstvene organizacije poziva, naj vzpostavijo in okrepijo "nadzorne sisteme" v javnem in zasebnem sektorju ter okrepijo nadzorne sisteme SZO "eno zdravje". Tema "Eno zdravje", za katero se je zdaj zavzela tudi EU , naj bi omogočila marsikaj, na primer razlastitev kmetov, kot je trenutno mogoče opaziti na Nizozemskem. V skladu s tem programom podnebje in kmetijstvo resno vplivata na »Eno zdravje«. Program torej izvaja WHO skupaj z Organizacijo Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), Svetovno organizacijo za zdravje živali (OIE) in Okoljskim programom Združenih narodov (UNEP). Očitno se išče "ukinitev" temeljnih človekovih pravic Svetovna zdravstvena organizacija ve, da je strah pred boleznijo najboljši način, da prepričate ljudi, da se odpovejo svojim osnovnim pravicam, kot je dokazala pandemija korone. V informativnem listu One Health WHO navaja Covid-19 kot eno od ključnih gonil za razširitev pristopa One Health, pri čemer ugotavlja, da je pandemija COVID-19 »razkrila potrebo po globalnem okviru za izboljšan nadzor in bolj celovit, integriran sistem v v središču pozornosti". Vir Telegram P39: https://unser-mitteleuropa.com/who-gibt-nicht-auf-verschaerfte-befugnisse-in-pandemievertrag-fixiert/

Predlagane spremembe mednarodnih zdravstvenih predpisov S predlaganimi spremembami Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (MZP) se želi odpraviti spoštovanje vašega dostojanstva, človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Zdaj je čas, da ukrepate in to preprečite. https://jamesroguski.substack.com/p/the-proposed-amendments-to-the-international?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=email

Tjaša Vuzem FB Civilna iniciativa slovenskih pravnikov Svetovna zdravstvena organizacija "ne popušča" - v pandemskem sporazumu so določena strožja pooblastila Kot je znano, se Svetovna zdravstvena organizacija intenzivno pogaja o mednarodno veljavnem pandemskem sporazumu (Pandemic Treaty/Accord). Vendar je prvi projekt decembra 2021 propadel zaradi odpora afriških držav. Od 5. do 7. decembra 2022 je potekal še en sestanek medvladnega pogajalskega telesa (INB), na katerem so zdravstveni birokrati držav razpravljali o željah SZO. Poziv za namestitev nadzornih sistemov v državah članicah Nova pooblastila za nadzor so podrobno opisana v členu 10 ("Krepitev in ohranjanje zmogljivosti za preprečevanje pandemij, pripravljenost, odzivanje in okrevanje zdravstvenih sistemov") in členu 17 ("Enotno zdravje") v osnutku pogodbe. Države članice SZO poziva, naj vzpostavijo in okrepijo "sisteme nadzora" v javnem in zasebnem sektorju ter okrepijo sisteme nadzora SZO "Eno zdravje". Tema "Eno zdravje", ki jo je zdaj prevzela tudi EU, naj bi tako omogočila marsikaj, na primer razlastitev kmetov, kar je trenutno mogoče opaziti na Nizozemskem. V skladu s tem programom podnebje in kmetijstvo resno vplivata na "Eno zdravje". Program zato izvaja SZO skupaj z Organizacijo Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), Svetovno organizacijo za zdravje živali (OIE) in programom Združenih narodov za okolje (UNEP). Očitno se stremi k "odpovedi" osnovnim pravicam Vodilna je Svetovna zdravstvena organizacija, saj je strah pred boleznijo najboljši način, da se ljudje odrečejo svojim osnovnim pravicam, kar je dokazala tudi pandemija korone. WHO v informativnem biltenu "Eno zdravje" navaja Covid-19 kot enega od glavnih razlogov za razširitev pristopa "Eno zdravje" in ugotavlja, da je pandemija COVID-19 "v ospredje postavila potrebo po globalnem okviru za boljši nadzor in bolj celovitem, integriranem sistemu". Čeprav osnutek pogodbe ne omenja sledenja stikov in testiranja, sta bila to dva od glavnih orodij nadzora, ki sta se uporabljala za sledenje širjenju Covid-19 med pandemijo in vzpostavitev mreže množičnega nadzora. Posledica tega ni bila samo to, da so bili številni državljani prisiljeni uporabljati aplikacije in naprave za nadzor, temveč so vlade in tretje osebe podatke pogosto tudi "zlorabile". Osrednja vloga SZO in "sponzorja" Gatesa utrjena Pogodba WHO ne dodeljuje le novih pooblastil za nadzor, temveč ji priznava tudi "osrednjo vlogo WHO" in jo imenuje za "vodilni in usklajevalni organ za mednarodno zdravstveno dejavnost". SZO je že dolgo pred temi srečanji jasno pokazala, da daje prednost množičnemu nadzoru. Navsezadnje se je že večkrat javno izrekla za cepilne potne liste in že avgusta lani predstavila podroben načrt. Bistveno je, da je to (in tudi finančno "preživetje" SZO) financirala Fundacija Billa in Melinde Gates, "obrobno" pa tudi estonska vlada, Fundacija Botnar, država Kuvajt in Rockefellerjeva fundacija. Svetovna zdravstvena organizacija je sprva pohvalila tudi kitajski odziv na ukrepe za obvladovanje covida, ki se v veliki meri opira na digitalni nadzor, šele nedavno pa je spremenila svoje stališče in kritizirala kitajsko politiko ničelne tolerance do covida. Globalni digitalni zdravstveni certifikat bo očitno postal osrednji element nadzora in spremljanja ljudi. Globalni digitalni zdravstveni certifikat bo očitno postal osrednji element nadzora in spremljanja ljudi. Znano je, da je zahodno usmerjena skupina G7 pod "vodstvom ZDA" njena največja promotorka, vendar jo podpira tudi skupina G20, ki vključuje Indijo, Kitajsko, Rusijo, Brazilijo in druge države v razvoju. Zdravstveni potni list je bil na letošnjem srečanju G20 že drugič po lanskem srečanju G20 poudarjen kot pomembno orodje. Znano je, da je zahodno usmerjena skupina G7 pod "vodstvom ZDA" njena največja podpornica, vendar jo podpira tudi skupina G20, ki vključuje Indijo, Kitajsko, Rusijo, Brazilijo in druge države v razvoju. Zdravstveni potni list je bil na letošnjem srečanju G20 že drugič po lanskem srečanju G20 poudarjen kot pomembno orodje. Prosim, delite- te informacije so zelo pomembne‼️ https://unser-mitteleuropa.com/who-gibt-nicht-auf-verschaerfte-befugnisse-in-pandemievertrag-fixiert/?fbclid=IwAR2iBOmRVD9tUNu_6xrBLX1Bw-kK0SkKVAE-ZU7157_OUOJOdnYAHlPbAkg

Svetovna zdravstvena organizacija in velike tehnološke družbe združujejo moči v boju proti dezinformacijam na spletu Svetovna zdravstvena organizacija ni opredelila, na katere "dezinformacije" se osredotoča in kaj sploh so "dezinformacije", vendar pa želi, da če opazite kar koli, kar je videti sumljivo, to takoj prijavite, da bodo platforme družbenih medijev lahko to označile ali umaknile. https://childrenshealthdefense.org/defender/world-health-organization-big-tech-misinformation-cola/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=09241798-acd8-40fe-bd43-29669478258e

Ameriški senator Ron Johnson (R-Wis.) je v sredo vodil okroglo mizo, na kateri so razpravljali o trenutnem stanju znanja v zvezi s cepivom in nadaljnjih ukrepih. Senatorju Johnsonu so se pridružili ugledni zdravniki in znanstveniki, specializirani za raziskave in zdravljenje s cepivom COVID-19. Zgodba, ki so jo povedali o korupciji in slabem upravljanju pandemije cepiva COVID-19, je za človeštvo prelomna. https://childrenshealthdefense.org/defender/ron-johnson-senate-hearing-covid-pandemic-mismanagement/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=4e210306-8b59-4ac7-a9ee-7662a6c93232

Na ministrstvu za zdravje bo ustanovljena Služba za sodelovanje s Svetovno zdravstveno organizacijo (angleško World Health Organization – WHO). Vodila jo bo dosedanja generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu in predsednica izvršnega odbora WHO Vesna Kerstin Petrič. https://www.gov.si/novice/2022-12-07-ustanovitev-nove-sluzbe-za-sodelovanje-s-svetovno-zdravstveno-organizacijo/

Prihajajoče svetovno digitalno zdravstveno omrežje utira pot do popolnega globalnega nadzora Če bo kriminalna združba G20 dosegla svoje, bo njena skupna deklaracija, v kateri se zavzema za svetovno digitalno zdravstveno omrežje, ki razširja sedanje potne liste za cepljenje proti koronavirusom, kmalu postala resničnost. Morda ne bo dolgo trajalo, ko bo v dobi pandemij in globalnega segrevanja začela delovati ena svetovna vlada, ki bo v navezi z velikimi farmacevtskimi in tehnološkimi podjetji izvajala popoln nadzor nad delavnimi ljudmi. Če bo vzpostavljeno globalno digitalno zdravstveno omrežje, bo morala širša javnost za potovanja, delo in družbeno udejstvovanje pokazati dokazilo o vbodu. Kriminalna kabala bo globalni potni list za cepljenje opredelila kot rešitev za reševanje vedno večjega niza kriz na področju javnega zdravja, s čimer bo dokončno izkoreninila državljanske svoboščine v korist domnevnega večjega družbenega dobrega. V resnici je prizadevanje za globalni potni list za cepljenje le prikrit poskus uveljavljanja avtoritarnega nadzora nad množicami, ki bo omejil njihovo osebno delovanje in jih prisilil, da postanejo popolnoma odvisni od psevdototalitarne diktature. https://www.naturalhealth365.com/g20-leaders-call-for-global-vax-passport-push-dystopian-agenda-for-world-to-see.html

Dr. Francis Boyle opozarja, da bo nova pandemska pogodba Svetovne zdravstvene organizacije, ki je v zaključni fazi, razveljavila ustavo ZDA (in drugih držav) in sprožila medicinsko diktaturo. https://www.naturalnews.com/2022-11-22-who-pandemic-treaty-in-final-stages-overrule-us-constitution-medical-dictatorship.html

"Na enem od teh srečanj, ki se je pravkar končalo na vrhu G20 na Baliju - glej "Deklaracijo voditeljev G20 z Balija" (http://en.kremlin.ru/events/president/news/69844) - so se Moskva, Peking, Washington in vse druge prisotne vlade dogovorile o "ustanovitvi globalnega sklada za ohranjanje zdravja ob pandemijah, ki ga podpirajo Svetovna zdravstvena organizacija, Svetovna banka, Bill Gates in Rockefellerjeva fundacija. Sklad bo v prihodnjih tednih, mesecih in desetletjih zagotovil dovolj denarja za eksperimentalna genetska cepiva. Poleg tega pa deklaracija vsebuje dokument o "digitalni transformaciji", "interoperabilnosti digitalnih valut centralnih bank (CBDC) za čezmejna plačila" in drugih elementih tehnokratskega programa elite. Kot je opazil Riley Waggaman: Svetovni voditelji so se dogovorili, da bodo v živino spremenili ves planet" https://edwardslavsquat.substack.com/p/world-leaders-agree-to-cattle-tag

PROTEST POLICIJE V ŠPANIJI VALENCIJA, ŠPANIJA: POLICISTI: "SMO Z LJUDMI, NE S SKORUMPIRANIMI POLITIKI. SMO V STIKU S PORTUGALSKO, ITALIJO, FRANCIJO, AVSTRIJO, ŠVICO, ŠVEDSKO, NEMČIJO IN NIZOZEMSKO, DA BI ZDRUŽILI VSE POLICIJE V EVROPI! DOL Z "ZDRAVSTVENIM POTNIM LISTOM"!" Vir: video Telegram

Evropski akcijski načrt za cepljenje 2015-2020 je določil smer za nadzor, odpravo ali izkoreninjenje bolezni, ki jih je mogoče preprečiti s cepljenjem, v evropski regiji Svetovne zdravstvene organizacije. Vztrajanje držav članic regije pri uvedbi "evropskega programa cepljenja 2030" določa novo smer za odpravo neenakosti v pokritosti s cepljenjem med državami in znotraj njih. To počne s sistematičnim odpravljanjem omejitev pri dobavi in zagotavljanju cepiv, vključno s tistimi, ki so povezane s povpraševanjem in sprejemanjem v skupnosti, ter s potrebo po soočanju z zadržanostjo pri cepljenju in širjenjem napačnih informacij. https://www.who.int/europe/initiatives/the-european-immunization-agenda-2030

Policija resnice? Svetovne zdravstvene organizacije in velike tehnološke družbe združujejo moči za cenzuro "dezinformacij" ' Svetovna zdravstvena organizacija se je razglasila za vrhovnega razsodnika pri določanju, kaj so spletne dezinformacije, velika tehnološka družba, Google in njegova video enota YouTube, pa delujeta kot cenzorja in izvršitelja. https://childrenshealthdefense.org/defender/world-health-organization-big-tech-censor-misinformation/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=82daed9a-dac6-4015-8666-054c6c84e867

Je 22.400 podpisnikov peticije za izstop iz SZO: Pobudniki peticije so naši spoštovani pravniki in mnogi drugi strokovnjaki: https://www.change.org/p/javni-poziv-državljanov-glede-sklenitve-globalnega-sporazuma-s-svetovno-zdravstveno-organi?recruiter=1230348345&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=psf_combo_share_message&utm_term=b053da3dca194b399e2d87fcfe1f4262&recruited_by_id=8a7657e0-3265-11ec-8b0f-c5e3fc6893c5&share_bandit_exp=message-33304962-en-US

Svetovna zdravstvena organizacija za zaprtimi vrati razpravlja o predpisih, ki neposredno vplivajo na suverenost držav in posameznikov. Povejte svojim politikom, naj zahtevajo preglednost in #StopTheWHO! Svetovna zdravstvena organizacija je neizvoljen, večinsko zasebno financiran organ, ki si prizadeva za pooblastila, ki bi preglasila nacionalne ustave in kršila temeljne človekove pravice. To počne s predlaganim pandemičnim sporazumom in s spremembami mednarodnih zdravstvenih predpisov. Odbor SZO za pregled mednarodnih zdravstvenih pravil je 24. in 28. oktobra 2022 za zaprtimi vrati vodil sestanke v zvezi s predlaganimi spremembami. Svetovni svet za zdravje zahteva preglednost teh postopkov. Preberite, kako lahko ukrepate https://worldcouncilforhealth.org/news/statements/secret-ihr-meetings/

Nemški protestniki in član parlamentarne delegacije razpravljali o prevzemu pooblastil Svetovne zdravstvene organizacije v zvezi s pandemsko pogodbo Kaj če bi namesto deželnega uradnika za javno zdravje, ki bi imel tako obsežna pooblastila nad vami in vašo družino, to bil globalni subjekt pod tujim vodstvom, prežet z navzkrižji interesov, ki bi vas zaprl in ogrozil vašo telesno avtonomijo? https://www.rebelnews.com/german_protesters_and_parliamentary_delegate_member_discuss_who_s_pandemic_treaty_power_grab

Prihaja več pandemij, ki jih je povzročil človek. Predsednik Biden je pred kratkim podpisal izvršni ukaz o spodbujanju inovacij na področju biotehnologije in bioproizvodnje za trajnostno, varno in zanesljivo ameriško biogospodarstvo - ukaz obljublja, da bomo priča dodatnim pandemijam, ki jih bo povzročil človek. Dr. Francis Boyle je bil na začetku pandemije COVID-19 prepričan, da je bila posledica uhajanja iz laboratorija. Prepričan je, da so opičje koze še ena laboratorijska tvorba, saj imajo zdaj nenadoma 30 mutacij od divjih opičjih koz, ki jih najdemo v Afriki. Predsednik Biden je nedavno podpisal "izvršni ukaz o pospeševanju inovacij na področju biotehnologije in bioproizvodnje za trajnostno, varno in zanesljivo ameriško biogospodarstvo" in ta ukaz v bistvu obljublja, da bomo priča dodatnim pandemijam, ki jih je ustvaril človek. V odstavku VII oddelka 12 Bidnovega izvršnega ukaza je navedeno, da je namen ukaza "razvijati in delati ter spodbujati in izvajati ... raziskave z dvojno rabo, ki vzbujajo skrb, ter raziskave, ki vključujejo potencialno pandemične in druge patogene z globalnimi posledicami". To pomeni, da nameravajo izvajati raziskave o pridobivanju funkcij smrtonosnih patogenov, od katerih bi lahko katerega koli sprostili in ustvarili globalno pandemijo, ko bi bil potreben zastraševalni dogodek, ki bi prebivalstvo prevaral, da bi izbralo lažni občutek varnosti namesto svobode. Boyle meni, da ni dvoma, da bo prišlo do dodatnih pandemij, saj jih namerno ustvarjajo. Boyle je prepričan, da so opičje koze zasnovali in izpustili z namenom prestrašiti vlade in prebivalstvo, da bi sprejeli pogodbo Svetovne zdravstvene organizacije o pandemijah, s katero bi Svetovna zdravstvena organizacija postala edini nosilec odločanja v primeru pandemij. https://childrenshealthdefense.org/defender/manmade-pandemics-cola/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=0ddbdd63-8b73-4ae1-9640-62df2d883a48

Danes potekajo pogovori z EU predstavniki pri SZO. Seznanjeni bodo z vsemi problemi/vprašanji, ki jih bodo (upam) posredovali naprej v WHO. Za evropsko poslanko Christiane Andersen so jih pripravili naši kolegi iz mednarodne skupine. Nekaj vprašanj: 1. Zakaj SZO svoje odločitve o PHEIC* ni nikoli utemeljila na dejanskem številu bolezni z jasnimi dokazi o vzročnosti, temveč zgolj na PCR testih? 2. Zakaj SZO ni nikoli upoštevala svojih lastnih pridržkov glede PCR metode (december 2020 / januar 2021)? 3. In SZO ni preklicala pandemije COVID-19? 4. Zakaj SZO strogo promovira načelo cepljenja, čeprav za večino svetovne populacije ni nobenega pomembnega statističnega tveganja zaradi SARS-CoV-2? 5. Zakaj SZO še vedno zanika verjetnost resnih stranskih učinkov? 6. Zakaj SZO še vedno spodbuja in omogoča uporabo različnih vrst nepreizkušenih in nevarnih mRNA, ki prinašajo več škode kot koristi? 7. Kaj naredi SZO (izvršni odbor; INB) za prost pretok informacij o (i.) metodah za krepitev naravnega imunskega sistema? (ii.) alternativnih načinih zdravljenja in zdravilih? itd...... To je res zelo dobra novica, saj se pritiski počasi izvajajo tudi tam, kjer je to res nujno. Morate vedeti, da so evropski poslanci popolnoma nevedni, zavedeni oz nezainteresirani. Veliko zaposlenih pri SZO pa misli, da delajo dobro in v korist človeštva. Ne govorim o tistih v vrhu. Tjaša Vuzem

Politico: "Kako so Bill Gates in njegovi partnerji prevzeli globalni odziv na Covid" - presenetljiv članek v "mainstream" mediju "Članek omenja, da so odziv na pandemijo prevzeli Fundacija Billa in Melinde Gates, GAVI, CEPI in Wellcome Trust. Vse štiri organizacije se pretvarjajo, da so neodvisne, vendar je vse financiral Bill Gates." (tako kot je glavni financier Svetovne zdravstvene organizacije) Objava tega članka je izredno pomembna. "Stvari, ki jih večina od nas pozna in o katerih govori, se zdaj pojavljajo v tako imenovanem "mainstream tisku" - seveda po tem, ko je bila škoda že storjena." https://www.politico.com/news/2022/09/14/global-covid-pandemic-response-bill-gates-partners-00053969?fbclid=IwAR1MYqmue4oY-jbSDUSyx98-ckoymtivEj5PmSqVQLeaQSKlEK-yhOEHwLE

V času, ko na tisoče malih podjetij zaradi pandemije doživlja "znatne" finančne težave, pa velika farmacevtska podjetja uživajo rekordne dobičke in to pogosto na račun tisoče in tisoče državljanov, ki so jim njihova nova cepiva za covid-19 škodovala. Po podatkih organizacije Children's Health Defense je proizvajalec cepiv za COVID, družba Pfizer, leta 2021 prejela kar 81,3 milijarde dolarjev prihodkov, kar je približno dvakrat več kot leta 2020. Od teh milijard jih je skoraj polovica (približno 45 odstotkov) izvirala neposredno iz njihovih mRNA cepiv za COVID-19. https://www.naturalhealth365.com/pfizer-rakes-in-massive-profits-thanks-to-its-risky-mrna-covid-shots.html

Kdo je profitiral s covid pandemijo? Ker Svetovna zdravstvena organizacija ni upoštevala lastnih že obstoječih smernic za pandemijo in je podpirala zapore, množična testiranja, zapiranje meja in več milijard dolarjev vreden program množičnega cepljenja COVAX, je proizvajalcem cepiv in biotehnološki industriji, katere korporacije in vlagatelji so glavni plačniki Svetovne zdravstvene organizacije, prinesla velike prihodke. https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-pandemic-bureaucracy-funding-industry-profits/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f6710295-67e8-4bee-b9e1-e238b3f96bdb

Milijoni Brazilcev so se 7.9. 2022 zbrali v podporo predsedniku Bolsonaru, da rečejo NE Svetovnemu gospodarskemu forumu in Agendi 2030 Organizacije združenih narodov https://www.youtube.com/watch?v=cUacvUwr0Vg

Vera Kanalec z gostjo dr. Biserko Ilin – O WHO in mednarodni konferenci alianse za svobodo https://stop-laznivim-medijem.org/vera-kanalec-z-gostjo-dr-biserko-ilin-o-who-in-mednarodni-konferenci-alianse-za-svobodo/

Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) želi, da se osredotočimo na kovid, saj zaradi njega "umre" 780 000 ljudi na leto (15 000 na teden). Skoraj vsi so starejši s pomembnimi sočasnimi boleznimi. Ob tem vsako leto umre 58 milijonov ljudi (40 % v Afriki nikoli ne dopolni 65 let). Svetovna zdravstvena organizacija, ki se kot kult osredotoča na kovid, dokazuje, da je neprimerna za vodenje svetovnega zdravstva. Laž (da, Tedros tu laže), da imamo "vsa orodja za preprečevanje okužb", in namigovanje, da to počnejo cepiva, ne pomaga. To še dodatno spodkopava verodostojnost javnega zdravja na splošno. To je v nasprotju celo s CDC. Dobiček sponzorjev je slaba utemeljitev. Mnenje člana izvršnega odbora združenja PANDA: dr. David Bell

dr. Srečko Sladoljev, imunolog Prva anti-Davos konferneca Sporočila hrvaške proti-agende UN 2030 izhajajo iz "našega trdnega prepričanja, da pod plaščem splošnih, evfemističnih in idealistično razglašenih ciljev Agende 2030 skrivajo povsem drugačne cilje - popolno digitalizacijo družbe in transhumanizacijo in neizvoljeno, netransparentno, centralizirano, totalitarno in tiransko eno svetovno vlado, pod strogim nadzorom multinacionalnih organizacij in velikih korporacij. Cilji Agende niso v dobrobit človeka, niti ne stremijo k ustvarjanju harmoničnega in humanega sveta, temveč nasprotno stremijo k razveljavitvi dostojanstva človeka in nedotakljivosti njegove fizične in duševne integritete. V nedeljo, 21. avgust, je v Ličkem Osiku bila sveta maša pod vodstvom častitega Don Luka Blaževića. Cerkev je bila polna ljudi. Po bogoslužju jih obvesti, da smo gostje njihovega Pastoralnega centra.. "Tukaj, v našem Pastoralnem centru, smo gostili ljudi, ki se borijo za Resnico. Isto stvar, ki jo je storil Jezus. Boril se je za Resnico" ..... .. in to ti da misliti... "Razmislite, osebje vabi k prejemu tretjega in četrtega odmerka, ker sta bila prva dva odmerka covid-19 cepiva ničvredna. Hkrati vabijo tiste, ki niso bili cepljeni, da prejmejo prvi odmerek. ..... " https://www.logicno.com/politika/u-lickom-osiku-odrzana-prva-hrvatska-anti-davos-konferencija.html

Abir Ballan sastavio je tezu na 43 stranice pod nazivom “Pregled SZO-a i zašto vam je to važno” koja razotkriva Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) kao visoko korumpiranu političku organizaciju, koja gura tiraniju u ime “javnog zdravstva” https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/sve-sto-szo-cini-u-suprotnosti-je-s-nacelima-javnog-zdravstva.html

https://childrenshealthdefense.org/defender/who-global-pandemic-treaty-world-bank-vaccine-passports/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=e31bafb2-88b9-4ba5-9cac-dbee41fc5d19

Od 22.05. in 28.05.2022 so se ministri za zdravje sestali v Ženevi na 75. zdravstveni skupščini (WHA), ki je organ odločanja SZO ali WHO o vsem, o čemer njen generalni direktor ne sme odločati sam. Glavni rezultat tega srečanja je bila ponovna izvolitev Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa za generalnega direktorja za nadaljnjih pet let. Farmacevtska industrija se tega zelo veseli, toliko manj pa Etiopija KAJ SO GLAVNI ZAKLJUČKI TEGA SREČANJA, KI SO POMEMBNI ZA VSE NAS Kot sem že objavila takrat, ko se je šele šušljalo, je od 13 predlaganih amandmajev IHR (Mednarodnega zdravstvenega pravilnika), ki jih je vložila ameriška administracija že januarja 2022, ostala le ena točka, sicer najmanj škodljiva. Skrajšali so rok, v katerem lahko država pisno obvesti SZO, da ne želi uporabljati spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR) iz 18 na 6 mesecev. Ostali predlogi, ki so vključevali zelo drastična pooblastila generalnega direktorja SZO in regionalnih direktorjev za skoraj samovoljno razglasitev različnih vrst izrednih zdravstvenih razmer, ne da bi jim bilo treba vključevati vlad, niso bili sprejeti. Niso pa bili sprejeti zato, ker so bili svetovni protesti in odziv svetovne javnosti preveliki, in to kljub popolnem molku main stream medijev. Tudi med samim potekom skupščine ni bilo prav nobenih poročil o tem, kako je potekala razprava o reformi mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR) in kaj je bilo v zvezi s tem odločeno- ne v medijih in ne v SZO. Kot da bi bila pandemska politika nekaj, kar širše javnosti ne zanima ali pa je ne bi smelo zanimati. Šele predzadnji dan, 27. maja, je bilo v dnevnem povzetku SZO za medije mogoče prebrati, da so se delegati dogovorili o spremembi IHR, po kateri naj bi prihodnje spremembe predpisov začele veljati šele po enem letu namesto prejšnjih dveh. To je bil v okrnjeni obliki predlog iz reformnega dokumenta ameriške vlade. Mimogrede je bilo omenjeno, da je bil "v začetku tedna" že sprejet "celovit postopek za pripravo prihodnjih sprememb IHR". Sum, da je predlog ZDA zaenkrat propadel, ne da bi SZO to priznala in da bi mediji o tem želeli poročati, je potrjen. Ob koncu srečanja 28. maja je bilo na spletni strani Health Policy Watch mogoče prebrati prvo obsežno poročilo, čeprav precej olepšano, iz katerega je bilo mogoče razbrati, kaj se je zgodilo. Namen Health Policy Watch je obveščati oblikovalce zdravstvene politike, zlasti v državah v razvoju. Spletno revijo financirajo sklad Wellcome Trust, ki je izjemno vpliven na področju zdravstvene politike, in druge fundacije. Brez izrecne navedbe predloga ZDA navaja: "S sklepi, sprejetimi ta teden, se je začel postopek za posodobitev nejasnih in pogosto posrednih določb IHR iz leta 2005, medtem ko se nadaljujejo pogajanja o širšem sporazumu o pandemiji. V začetku tedna je postopek naletel na nepričakovan odpor nekaterih držav, vključno s skupino afriških držav, ki so se bale, da bodo spremembe IHR sprejete brez zadostnega nadzora ali možnosti sodelovanja." V prispevku z dne 25. maja je bil portal Health Policy Watch bolj odkrit in je priznal, da so predlogi ZDA zelo daljnosežni in zato nimajo možnosti za soglasje. Dejstvo pa je, da so se uprle številne afriške države na čelu z Botcvano, Kitajska in na presenečenje ZDA tudi Iran. VENDAR ODLOŽENO NI OPUŠČENO Čeprav tokrat velika želja svetovne farmacevtske mafije, Tedrosa in Komisije EU po večjih pristojnostih SZO ni bila uresničena, prizadevanja za njeno izpolnitev še niso zaključena. Točke, ki so bile zavrnjene se lahko ponovno obravnavajo na vsaki letni skupščini, priprava besedila za predložitev v letu 2023 pa se nadaljuje. Zaradi zmage v tej bitki, vojna še ni dobljena EU komisija, ki ima v mislih le interese mednarodnega finančnega kapitala želi, da bi SZO lahko nalagala predpise na področju zdravja, saj sama tega ne more storiti, ker na tem področju velja načelo soglasja. Oglasil se je tudi ameriški sekretar za zdravje Loyce Pace: "Če se to ne bo zgodilo ta teden, se ne bomo ustavili. Še naprej si bomo prizadevali za dosego našega cilja." Pričakovati je, da bodo zdaj pritiskali na neodzivne države z obljubami in grožnjami. Po poročanju Health Policy Watch naj bi po dogovorjenem časovnem načrtu vse države do septembra pripravile svoje predloge reform, na podlagi katerih bo do januarja pripravljeno poročilo. Leta 2023 bodo potekala pogajanja in novoustanovljeni odbor za reformo IHR reda bo pripravil svoje predloge. Odločitev bi bila nato sprejeta leta 2024. STA REŠITEV ODLOČITEV BRAZILIJE IN KITAJSKE Čeprav sta Ruska federacija in Brazilija pred kratkim izjavili, da se ne bosta nikoli pridružili sporazumu, ki bi Svetovni zdravstveni organizaciji podelila pravice nad pristojnostmi teh držav in ne le priporočil, kot je veljalo do sedaj, to v EU žal ne pomaga. Leta 2024 bi morala proti besedilu glasovati večina od 194 držav članic, na kar imamo še manjši vpliv kot na javno mnenje v državah, v katerih živimo. ZAKAJ JE PREVZEM PRISTOJNOSTI ŠE POSEBEJ NEVAREN Prevzem pristojnosti SZO nad državami je izredno nevarno tudi iz razloga, ker je SZO v zadnjih desetletjih prevzela velika farmacija, ker se je njen vpliv z neoliberalno ideologijo zasebno-javnega partnerstva vedno bolj krepil. Danes 80% finančnih sredstev SZO prispevajo farmacevtska podjetja in delničarji ter nevladne organizacije. Članarine držav predstavljajo le 20%, tako da je kristalno jasno, kdo odloča. Ker je proces privatizacije SZO dosegel točko, ki je ni več mogoče preseči, je zahteva po izstopu iz SZO neizbežna. To bi zunanjemu svetu jasno pokazalo, da je SZO le orodje velike farmacevtske družbe za povečevanje dobička in nič drugega. KAJ LAHKO NAREDIMO Naša naloga je sedaj, da se upremo in izrečemo glasen NE 1. SKRAJŠANJU ROKA ZA VLOŽITEV UGOVORA ZOPER UPORABO SPREMEMB IHR 2. SPORAZUMU GLEDE PANDEMIJ Naša osnovne sile bi morale biti usmerjene k temu, da čimprej izstopimo iz SZO KAKO LAHKO TO STORIMO - Obveščajmo ljudi - Podpisujmo peticije - Pisno in ustno obvestite o namenih SZO poslance - Protestirajmo na ulicah Prispeva lahko prav vsak Avtorica besedila: Tjaša Vuzem

Tjaša Vuzem FB CISP Za Brazilijo, Ekvadorjem je svoj odločen NE rekla tudi Florida. Florida nikakor ne bo podprla globalne pogodbe Svetovne zdravstvene organizacije o pandemiji, je v ponedeljek dejal guverner Floride Ron DeSantis (R). "Na Floridi nikakor ne bomo podprli pogodbe Svetovne zdravstvene organizacije ... to se ne bo zgodilo. Nikakor," je dejal DeSantis na novinarski konferenci v Cape Coralu na Floridi.

Pismo ministru za zdravje Janezu Poklukarju, dr. med. Podpisniki pisma predlagamo ministru za zdravje Janezu Poklukarju, dr. med., da Svetovni zdravstveni organizaciji (SZO) pisno sporoči, da Slovenija ne bo podpisnica novega predlaganega sporazuma o pandemiji in da Slovenija izstopa iz SZO. https://www.slovenskizdravniki.si/pismo-ministru-za-zdravje-janezu-poklukarju-dr-med/?fbclid=IwAR2sewjQxBe6U1KN2Njv_tPO8fwPYFuLtH7oWJXAMTd_qn-9g17gTr8GO08

PODPIŠITE PETICIJO: https://www.change.org/p/javni-poziv-državljanov-glede-sklenitve-globalnega-sporazuma-s-svetovno-zdravstveno-organi?recruiter=1230348345&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=psf_combo_share_message&utm_term=b053da3dca194b399e2d87fcfe1f4262&recruited_by_id=8a7657e0-3265-11ec-8b0f-c5e3fc6893c5&share_bandit_exp=message-33304962-en-US JAVNI POZIV DRŽAVLJANOV GLEDE SKLENITVE GLOBALNEGA SPORAZUMA S SVETOVNO ZDRAVSTVENO ORGANIZACIJO Globalni sporazum, po katerem bi Svetovna zdravstvena organizacija (SZO, angl. WHO) v določenih, a vendar povsem nespecificiranih ter nejasnih okoliščinah prevzela izključne (suverene) oblastne pristojnosti in s tem suvereno Republiko Slovenijo spravila v podrejen položaj, bo izrazito neustaven. Republika Slovenija namreč zgolj s podpisom nekega ministra vsakokratne izvršilne oblasti pravno veljavno ne more in ustavnopravno ne sme prenesti kateregakoli dela lastne suverenosti na katerokoli pravno entiteto, oziroma se ji na ta način ne more in ne sme odpovedati. Aktualno ter bodočo Vlado Republike Slovenije ter aktualnega in bodočega ministra pristojnega za zdravje ter z njegove strani pooblaščene osebe javno opozarjamo, da nihče ni nad Ustavo Republike Slovenije. Izvršilna oblast ali njen del, glede na državno ureditev nima nikakršnih pristojnosti, pooblastil, oziroma mandata državljanov za predajo ali krnitev suverenosti Republike Slovenije za račun katerekoli mednarodne organizacije, kaj šele organizacije, ki je dejansko postala globalni farmacevtski konglomerat. j a v n o s p o r o č a m o : V kolikor pooblaščeni predstavnik vsakokratne izvršilne oblasti Republike Slovenije ne bo eksplicitno in pravočasno zavrnil pristop Republike Slovenije k globalnemu sporazumu s SZO ali bo podpisal kakršenkoli dokument s katerim bo prenesel suverenost odločanja Republike Slovenije na to organizacijo v katerihkoli okoliščinah, bomo takšen podpis šteli za samovoljno dejanje, v primeru nepravočasne eksplicitne zavrnitve pristopa, v kolikor je ta potrebna, pa za opustitev dolžnega ravnanja posameznika oziroma dela izvršilne oblasti. Posledično bosta nepravočasna zavrnitev pristopa ali podpis dokumenta s katerim bi Republika Slovenija pristopila k noveliranemu globalnemu sporazumu s Svetovno zdravstveno organizacijo pomenila pravno neveljaven in nezavezujoč akt za državljane Republike Slovenije kot nosilce oblasti v državi; V Ljubljani, dne 11.05.2022 1. Odvetnik Domen Gorenšek 2. Dr. Andraž Teršek 3. Dr. Boštjan M. Zupančič 4. Barbara Zavolovšek, sodnica 5. Alenka Jazbinšek Žgank, sodnica 6. Gordana Malović, sodnica 7. Barbara Polanec, sodnica 8. Lidija Zidanšek, sodnica 9. Petra Krajnc, sodnica 10. Odvetnica Mojca Pogačar 11. Odvetnica Alojzija Slava Alič 12. Odvetnica Aleksandra Vidovič 13. Odvetnica Karin Abramušić 14. Odvetnik Tomaž Avsenik 15. Odvetnik Peter Železen 16. Odvetnik Peter Butinar 17. Odvetnik Aleš Novak 18. Odvetnik Matjaž Markelj 19. Akad.prof.dr. Marko Snoj, SAZU 20. Eva Marn, mag.prav., mednarodna pravnica 21. Doc.dr. Alojzij Juvanc, univ.dipl.inž.grad. 22. Gorazd Kocijančič, univ.dipl.fil., prevajalec, pesnik 23. Tomaž Mastnak, univ.dipl.soc. 24. Mag. Branko Gradišnik, pisatelj, prevajalec 25. Andrej Detela, fizik, znanstvenik, pisatelj 26. Doc.dr. Polona Petek, AGRFT 27. izr. prof. dr. Mateja Habinc, FF UL 28. Dr. Maja Lavrač, izr.prof.sin. 29. dr. Jože Starič, dr.vet.med. 30. Dr. Urša Zabukovec, prevajalka

The World Council for Health (WCH – Svetovni svet za zdravje – SSZ), koalicija znanstvenikov, zdravnikov, pravnikov in organizacij, ki zastopajo civilno družbo, nasprotuje potezi SZO, ki si skuša prilastiti moč v obliki mednarodnega sporazuma o pandemijah, v času ko je zaradi pretekle krize pozornost sveta usmerjena drugam. Sporazum, ki ga predlaga SZO je nepotreben. Predstavlja grožnjo za neodvisnost in za tiste pravice, ki so neodtujljive. Povečuje zadušljivo moč SZO, da lahko neupravičeno razglaša pandemije, vsiljuje nečloveška zapiranja države in vsiljuje draga, nepreverjena in neučinkovita zdravljenja proti volji ljudi. SSZ verjame, da imajo ljudje pravico sodelovati pri kakršnemukoli sporazumu, ki zadeva njihova življenja, možnost preživetja in blagostanje. Vendar SZO v proces oblikovanja sporazuma ni vključila javnosti, kar kaže na to, da njena prioriteta ni delovanje v interesu ljudi, temveč kopičenje vse večje moči zase in za svoje korporativne pajdaše. Brez nepristranskega demokratičnega procesa je kakršenkoli sporazum s SZO, ki deluje preko Združenih narodov, nezakonit, nelegitimen in neveljaven. https://www.slovenskizdravniki.si/prvo-odprto-pismo-o-sporazumu-svetovne-zdravstvene-organizacije-o-pandemijah/?fbclid=IwAR0KL1BlHPJTP9P2p64UHdr1edILQpNF6mCSReL6EQDsqunLsDo_9uFVnEU

Svetovna zdravstvena organizacija je pripravila uradni načrt za 10 let trajanja nalezljivih bolezni. Od leta 2020 do 2030: desetletje pandemij. Marion Koopmans, nizozemska virologinja SZO, ki je delala v biološkem laboratoriju v Wuhanu, je na nizozemski televiziji povedala, da se Svetovna zdravstvena organizacija že dolgo ukvarja s tem načrtom. Hkrati je SZO pripravila pandemsko pogodbo, ki ji omogoča popoln totalitarni nadzor nad vsemi državami na svetu, kadar SZO razglasi pandemijo ... kar lahko stori, kadar koli želi, na podlagi katerega koli testa, ki ga izbere. https://stopworldcontrol.com/proof/?inf_contact_key=b9540da39570cc4005226e633570d79f16358d5485884e2f31e6019a0d26c8b0

https://www.hop.com.hr/2022/04/20/prigovor-znanstvenog-vijeca-hrvatske-un-u-i-who-u-zbog-predaje-suvereniteta-hrvatskog-zdravstva-who-u-svjetskoj-zdravstvenoj-organizaciji/

Glede na POGODBO z WHO, ki začne veljati 1.5. 2022 pa je v začetku 2022 že podpisan sporazum WHO z nemškim Deutsch TELEKOM o pripravi programa kontrole enotne QR kode za cel svet. Nič in nikamor ne boš mogel brez vseh pogojev injekcij, razpisanih kot ‘obvezna’. Podrejen pa si tudi vsem ostalim ‘omejitvam’ človeške svobode gibanja in ‘predpisom’ načina življenja BREZ možnosti UGOVORA, ker bo s tem kovid tiranija uzakonjena za CEL SVET z medicinskim enovladnjem WHO.

Jože Smelc FB 20.4. 2022: Nemška poslanka v Evropskem parlamentu Christine Anderson razloži kako bo SZO/WHO prevzela globalno oblast. Barabe pozornost usmerjajo na vse drugo, v ozadju pa pripravljajo scenarij, da prevzamejo nadzor nad svetovno populacijo in državami, če to naša nova vlada podpiše, smo gotovi in se lahko poslovimo od demokracije, ki nam jo sedaj pred volitvami vsi tako na veliko obljubljajo. https://www.facebook.com/jozef.smelc.7/videos/562321368415474