Članek
Civilna iniciativa za varno kri: Obvestilo za javnost
Objavljeno Mar 06, 2023
OBVESTILO ZA JAVNOST
CIVILNA INICIATIVA ZA VARNO KRI (CIVK)
*
Številne strokovno preverjene znanstvene študije kažejo, da kri cepljenih s cepivi proti Covid-19 ni primerna za darovanje in transfuzijo, ker lahko pri pacientih prejemnikih povzroči hude zdravstvene težave (glejte podatke v Prilogi na koncu tega obvestila).
Podrobnosti o poškodbah krvi cepljenih so navedene na 140 straneh Poročila o krvi cepljenih, ki je bilo napisano kot teoretično znanstvena podlaga za praktično delovanje Civilne iniciative za varno kri in uveljavljanje naših pravic do varne krvi. Poročilo se nahaja na strani:
*
Ker se krvi cepljenih in necepljenih ne ločuje ali označuje, lahko v primeru nesreče ali operacije prejmemo kri cepljenih. Zato je bila ustanovljena Civilna iniciativa za varno kri (CIVK), ki raziskuje in oblikuje pot do varne krvi za vsakega ter pri tem sodeluje s slovenskimi in tujimi strokovnjaki in sorodnimi organizacijami.
*
KAKO DO VARNE KRVI?
*
Bolj kot kadarkoli prej je pomembno, da se vsi zavedamo pomena varne krvi in da poznamo možnosti, kako si jo zagotoviti.
*
Države EU imajo precej podobno zakonodajno ureditev, izven EU skupnosti pa je zakonodajna praksa glede krvi, darovanja in transfuzije različna. V Sloveniji imamo zakonsko možnost avtotransfuzije (oseba vnaprej daruje svojo kri do 28 dni pred načrtovano operacijo), kar je v tem trenutku najhitrejša in najbolj zanesljiva REŠITEV. To možnost nam daje Zakon o preskrbi s krvjo v 24. členu, ki omogoča avtologno transfuzijo (avtotransfuzijo) in nalaga zdravniku obveznost, da bolnika opozori na to možnost.
*
GLAVNI CILJI AKTIVNOSTI CIVILNE INICIATIVE ZA VARNO KRI
*
Skrb za zdravje je je odgovornost in naloga vsakega od nas. Zato je svoboda odločanja o lastnem zdravju, načinih ohranjanja zdravja in medicinskih posegih neodtujljiva in temeljna človekova pravica, v katero sodi tudi pravica do varne, za paciente neoporečne krvi, kar določa tudi Zakon o preskrbi s krvjo.
*
1. Skladno z zgoraj napisanim bomo s skupnimi močmi izvajali množični pritisk na odločevalce, da bomo čim prej dosegli udejanjanje te pravice v vsakodnevni praksi.
*
2. Prvi cilj je spodbuditi Zavod za transfuzijsko medicino k spremembi roka za odvzem krvi s trenutno veljavnega, 24 ur po Covid-19 cepljenju, na najmanj 30 dni po cepljenju, saj raziskave kažejo, da celotne sekvence mRNA, njeni deli in/ali beljakovinske bodice SARS CoV-2, v krvi krožijo še 28 dni po cepljenju.
*
3. Zahtevali bomo spremembo zakonodaje: ločeno zbiranje cepljene in necepljene krvi. Zakon o preskrbi s krvjo namreč zavezuje Zavod za transfuzijsko medicino k izvajanju medicinskih posegov s kakovostno in varno krvjo. Člen 183 Kazenskega zakona navaja, da je promet z okuženo krvjo kaznivo dejanje.
*
4. Ustvariti želimo register necepljenih krvodajalcev varne krvi od 18. do 65. leta starosti. Bazen necepljenih krvodajalcev od 18. do 65. leta starosti je v Sloveniji na srečo zelo velik- okoli 700.000 ljudi. Proporcionalno merjeno bo takšen register lahko močan ščit ohranjanja zdravja s preko 100.000 darovalcev in uporabnikov.
*
PRIDRUŽITE SE
*
Naročite se na brezplačno e-obveščanje CIVK: https://www.za-slovenijo.si/ kot potencialni zainteresiran darovalec (necepljeni) in/ali prejemnik varne krvi (cepljeni in necepljeni). Obveščali vas bomo o poteku naših aktivnosti in vam pošiljali koristne informacije glede možnosti prejema varne krvi. Vaši osebni podatki so strogo zavarovani in dostopni le pooblaščenim osebam.
*
Spremljate nas lahko tudi na naši facebook strani: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090519650206
ž
*
Prosimo vas, da posredujte informacijo o naših aktivnostih vsem tistim, ki jim želite zdravja in jim je mar za naš skupni jutri. Vključimo se in pomagajmo preprečiti še večjo zdravstveno škodo povzročeno s preteklimi nepreverjenimi praksami!
*
Civilna iniciativa za varno kri (CIVK)
Ljubljana, 6. marec 2023
—---------
Priloga:
Študija z naslovom »Observational Findings of PULS Cardiac Test Findings for Inflammatory Markers in Patients Receiving mRNA Vaccines« ugotavlja:
»...da mRNA cepiva za Covid-19 dramatično povečajo vnetje na endoteliju in infiltracijo srčne mišice s celicami T ter lahko pojasnijo opažanja povečane tromboze, kardiomiopatije in drugih žilnih dogodkov po cepljenju.«
*
Histopatološka analiza je pokazala jasne dokaze o avtoimunski patologiji, ki jo je povzročilo cepivo v več organih. Prof. Sucharit Bhakdi je povedal: Patologi so ugotovili, da se v možganih umrlih ljudi po cepljenju pojavljajo kapilarne tromboze in vaskulitisi mikrovaskularnih žil v številnih delih možganov.
*
Ameriški patolog Dr. Ryan Coleje razložil, kako se strupeni lipidni nanodelci in mRNA iz cepiva za Covid-19, ki spodbudijo telo k proizvodnji beljakovinskih bodic, porazdelijo po telesu, ter mehanizme, ki po Covid-19 cepljenju povzročajo vnetje, mikro krvne strdke, vlaknaste krvne strdke, raka in neplodnost. Dr. Cole, kot lastnik podjetja Cole Diagnostics, enega največjih neodvisnih diagnostičnih laboratorijev v Idahu, pravi, da je videl - in fotografiral - šokantno velike krvne strdke, ki se pojavljajo od leta 2021, torej od začetka cepljenja za Covid-19 dalje.
*

Obvestilo za javnost