Članek
Alpski vikendi slovenske elite: najlepše počitniške hiše iz Kranjske Gore
Objavljeno Aug 03, 2015

V vročih poletnih dneh si nekateri raje kot morje privoščijo svežino v objemu gora v okolici Kranjske Gore. Raziskali smo, kdo je lastnik vil in razkošnih počitniških hiš na tamkajšnjih elitnih krajih.

Kranjsko Goro oglašujejo tudi kot srce pod Alpami, kraj pravljičnih doživetij in pustolovščino. Obkrožena je z gorskimi vršaci, kot turistično središče ponuja sveža poletja, snežene zime, neokrnjeno naravo. Tako pozimi kot poleti je za obiskovalce na voljo veliko aktivnosti – zime so rezervirane za smučanje, tek na smučeh, sankanje, ledno plezanje, imajo celo eskimsko vas z romantičnimi igluji za dve osebi. Poletje ponuja kolesarjenje, golf, pohodništvo, poletno sankanje, igralništvo, jadralno padalstvo. Otroci lahko vstopijo v pravljični svet Kekčeve dežele, Škratova dežela jih očara v Gozdu Martuljku, odrasli pa imajo ob otrocih »izgovor«, da se tudi oni potopijo v domišljijske svetove. Najbolj znan dogodek je seveda vsakoletna prireditev smučarskega tekmovanja pod Vitrancem, ko se s stotinkami spopadejo asi svetovnega pokala.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o dveh hišah prijatelja Rusov; o domovanju zakoncev Lozej; o prestižu Barbare Kürner Čad; o vila namesto ferrarija; o nepremičninah Matjaža Gantarja; o "Maximo" udobju; o okolišu Staneta Dolanca.