Članek
Vikendi slovenske elite v revirju Staneta Dolanca
Objavljeno Aug 08, 2015

Gozd Martuljek, nekoč okoliš zloglasnega Staneta Dolanca in komunističnega vrha, je danes počitniški kraj sodobne slovenske elite.

Potem ko smo si ogledali vile v okolici jezera Jasna, smo se odpravili v naselje Gozd Martuljek ob cesti med Kranjsko Goro in Mojstrano, znano po tem, da je tam zadnja upokojenska leta življenja v koči bival in okoli gobaril Stane Dolanc, eden od pripadnikov nekdanje jugokomunistične vrhuške. Gozd Martuljek je zdaj počitniški kraj odvetnika Andreja Toša in njegove žene Renate. Tam namreč kraljuje večja vila družbe Artos Skupina (sedež je na naslovu Toševe odvetniške pisarne v Ljubljani), kjer je direktorica Renata Toš, lastnika pa sta dve podjetji iz Švice in Liechtensteina. Artos prodaja sisteme za prečiščevanje vode za pitje. V zadnjih dveh letih so imeli skoraj 700 tisoč evrov čistega dobička. Toš je znan po tem, da kot stečajni upravitelj svojo odvetniško pisarno pooblasti za zastopanje družbe v stečaju v pravdnih sporih, torej služi dvakrat. V Gozdu Martuljku je tudi razkošno domovanje Klemena Ažmana, direktorja in solastnika prevozniškega logističnega podjetja Ažman. Ocenjeno je le na 127 tisoč evrov. Ažmanova družba je imela lani ob 5,6 milijona evrov prihodkov 370 tisoč evrov čistega dobička. V bližini Ažmanove stoji lepa lesena hiša Neže Jane Meertens (na fotografiji) s prebivališčem na Nizozemskem. Njena vila je ovrednotena po Gursu na 169 tisoč evrov. Za konec smo prihranili hišo v gradnji, prav tako v Gozdu Martuljku. Solastnika sta zakonca Tina in Matic Fabjan iz Celja – Tina ima zobno ordinacijo, Matic pa je lastnik podjetja za plastično kirurgijo.

Beri dalje...

en komentar iz FB-ja.........država, ki ji cerkev dolguje milijardo, pa farjem ne zarubi gozdov, ki jih itak ne bi smeli imeti, ima točno takšno davkarijo, kakršno si zasluži - in davkoplačevalci imamo točno takšno državo, kakršno si zaslužimo: Davčni dolg znaša 1,4 milijarde evrov, odpisi v teku Zavezanci davčni upravi dolgujejo 1,4 milijarde evrov. Številka se počasi znižuje, k čemur bo prispeval tudi odpis dolgov, ki pravkar poteka. FURS je do zdaj prejel deset vlog.

Dej,,, imej toliko v hlačah, pa piši o tem, kaj vse ima pri nas RKC... Pa kje ste našli ta Reporter in koliko je povprečen IQ teh piscev? Aja, PW je zdaj Reporter!!! FUJ!