Članek
Popovič še naprej plačuje Kresalovi: letos do maja že 54 tisoč evrov
Objavljeno Aug 09, 2015

Boris Popovič je osumljen zlorabe položaja v zvezi z občinskimi plačili zasebnemu zavod Katarine Kresal, ki bi bila lahko osumljena napeljevanja k zlorabi položaja.

Koprski kriminalisti še preiskujejo sum zlorabe položaja koprskega župana Borisa Popoviča zaradi spornih poslov z Evropskim centrom za reševanje sporov, katerega predsednika sta propadla politika LDS Katarina Kresal in Aleš Zalar. Koprska občina je pod vodstvom Popoviča na Evropski center lani nakazala kar 160 tisoč evrov, denar naj bi šel za pravna mnenja zoper ustanovitev občine Ankaran in za svetovanje glede posledic sodbe v kazenski zadevi preprodaje zemljišč Serming. Svetovanje naj bi po mnenju poznavalcev Popovič plačal iz občinske malhe, da mu ne bi bilo treba zasebno plačati za zastopanje odvetniške pisarne Mira Senice (partnerja Katarine Kresal).

Tako astronomski račun je morda Popovič plačal celo v zameno za vpliv Aleša Zalarja (nekdanjega dolgoletnega predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani) na sodnike, da bi na koncu propadla sodba proti njemu v zadevi Serming, to se je na višjem sodišču v Kopru tudi zgodilo. Višje sodišče je februarja letos razveljavilo sodbo, s katero je bil Popovič obsojen na tri leta zapora in dveletno prepoved opravljanja javne funkcije. Sojenje se bo začelo znova.

Beri dalje...