Članek
Sabotaža sodstva pod vodstvom Marjetice Žibert
Objavljeno Aug 16, 2015

Na novomeškem okrožnem sodišču pod vodstvom Marjetice Žibert se ponavljajo zgodbe o nezaslišanem zavlačevanju postopkov. Do kdaj še?

Pred dobrim mesecem dni smo pisali o primeru Borisa Gričarja, poslovneža, ki je kot direktor in največji lastnik spravil nekdaj uspešno mokronoško podjetje TOM za izdelavo oblazinjenega pohištva v stečaj, ob čemer je ostalo za kar 21 milijonov evrov dolgov. Zoper Gričarja poteka kazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov tega podjetja, saj je tik pred stečajem delnice podjetja Javor Pivka iz Toma prenesel na svojo drugo družbo Presek, d. o. o. Policija je novembra 2011 na okrožno tožilstvo v Novem mestu zoper Gričarja vložila kazensko ovadbo, tožilstvo pa je maja 2012. na okrožno sodišče v Novem mestu vložilo zahtevo za sodno preiskavo.

Toda prvi narok za zaslišanje obdolženca je preiskovalni sodnik razpisal šele leto in pol potem – decembra 2013! Nato je minilo več kot pol leta, preden je sodnik zoper Gričarja uvedel preiskavo in zadevo vrnil na tožilstvo (junija 2014). Ob tem velja omeniti, da je tožilstvo maja 2012 zahtevalo sodno preiskavo tudi zoper družbi Tom in Presek – preiskovalni sodnik pa jo je uvedel šele januarja letos.

Beri dalje...