Članek
Sodbe dežujejo na zaprtega Kunstlja: Gorenaku mora plačati 9000, Kalohu pa 7000 evrov
Objavljeno Sep 10, 2015

Bloger Mitja Kunstelj bo moral zaradi žaljivih zapisov poslancu SDS Vinku Gorenaku izplačati devet tisoč evrov odškodnine, publicistu Dejanu Kalohu pa sedem tisočakov.

Na blogerja in nekdanjega specialca Mitjo Kunstlja, ki trenutno v novogoriškem zaporu prestaja šestmesečno zaporno kazen zaradi kaznivih dejanj razžalitve in obrekovanja, ki ju je storil zoper kolumnista tednika Reporter Vinka Vasleta in strokovnjakinjo za odnose z javnostjo Špelo Predan, sodbe kar dežujejo. Tako ga je pred desetimi dnevi sodnica Dejana Fekonja z okrožnega sodišča v Ljubljani obsodila na denarno kazen v znesku tisoč evrov zaradi kaznivega dejanja razžalitve poslanca SDS Vinka Gorenaka. Seveda zaradi Kunstljevih žaljivih in primitivnih zapisov na blogu. Če se denarna kazen ne bo dala prisilno izterjati, jo bo sodišče izvršilo tako, da bo za vsakih 42 evrov določilo en dan zapora. Tako se Kunstlju obeta kakšnih 23 dni zapora.

Beri dalje...

:oops in jajx: To pa je alarmantna novica! /človeka prime, da bi odšel pa magar' in North Korea :/ https://youtu.be/_8YOa3pzqm4