Članek
Ali naj kristjani sodelujemo v satanovem kultu
Objavljeno Oct 22, 2021

Ali naj kristjani sodelujemo v satanovem kultu »Hallowen

– Noč čarovnic?«

 

 

Marsikaj, kar nam podarja Amerika, nas je reševalo, posebej še velikodušna pomoč v hrani in oblačilih, takoj po drugi svetovni vojni. Veliko ameriških »darov« pa bi lahko šteli med »danajske darove«, se pravi take, ki so nam v veliko, ali celo večno škodo.

Med najhujše »artikle« te vrste gotovo sodijo poganski običaji in obredi, med katerimi je danes skoraj v vseh evropskih državah najbolj popularen prav »hallowen«, ki ga odrasli in otroci »praznujejo« 31. oktobra, dan pred praznikom Vseh svetih.

Izvotljene poljske buče, v katere je izrezana grimasa trpečega človeškega obraza, znotraj pa vse skupaj osvetljuje goreča sveča, je danes na prvi pogled le »nedolžen«, mogoče še celo smešen simbol in »nenevarna« otroška zabava. Malokdo pa je seznanjen, kaj se izza tega navideznega simbola -  s kultnim ozadjem, res dogaja in kaj v resnici pomeni.

Posebna žalost je, da v tem poganskem početju, ki je »gnusoba v Gospodovih očeh« sodelujejo otroci v vrtcih in šolah. V 5 Mojzesovi knjigi najdemo jasno opozorilo Boga, zoper tako početje, zoper temu »sodobnemu prazniku«.

Ko prideš v deželo, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog, se nikar ne úči posnemati gnusobe tistih narodov! Naj se ne najde pri tebi nihče, ki bi sina ali hčer žrtvoval v ognju, ki bi opravljal vedeževanje, zarotoval, razlagal znamenja ali čaral ali izgovarjal uroke ali klical duhove umrlih in druge duhove ali povpraševal umrle za svet. Kajti GOSPODU je gnusoba, kdor koli dela te reči, in zaradi teh gnusob jih bo GOSPOD, tvoj Bog, pregnal pred teboj. Popoln bodi z GOSPODOM, svojim Bogom! Kajti ti narodi, ki jih boš razlastil, poslušajo zarotovalce in vedeževalce; tebi pa GOSPOD, tvoj Bog, ne pusti, da bi počel take reči. (5 Mojzesova 18;9-14).

Pri tem pojavu gre prav za to, za žrtvovanje lastnega otroka v ognju, kar tudi pomeni ta popačenka »hallowem«, ki izhaja iz angleške besede All Hallowen's Evening – Večer vseh svetih.

Stari Kelti na Irskem so že v času pred Kristusom, vsako leto na ta dan obhajali začetek novega leta. Ob tej priložnosti so žrtvovali enega od otrok v vsakem naselju, da bi na tak način umirili duhove umrlih, da bi jim ne škodovali. Vsako leto je morala ena družina predati v žrtvovanje, druidom - vračem, svojega otroka. Tega otroka so potem živega sežgali. Pred hišo družine, ki je žrtvovala svojega otroka pa so postavili izvotljeno repo, ali bučo, v kateri so izrezali trpeči obraz tega otroka.

Vsi, ki takšne izrezljane in s svečo osvetljene buče postavljajo pred svoje hiše, na balkone in okna, v svoje domove privabljajo demonske sile in na svoje domove kličejo prekletstvo. Temu pa lahko sledijo nerazložljivi dogodki, bolezni, težke situacije in stiske, strah . . . . . . .

Takšna poganska praznovanja bi morali vsi, ki se zavedajo kaj se za njimi skriva, oziroma kateri poznajo resničen izvor takšnega poganskega običaja, le tega obsoditi in se od tega početja odvrniti. Kajti na otroke, starše in vse, ki pri tem sodelujejo in to podpirajo, če vedo ali ne vedo za duhovni vpliv tega početja, pade prekletstvo in s tem posledice, ki se ne vidijo vedno takoj.

Bomo še naprej podpirali in odobravali, da se takšne stvari dogajajo v vrtcih, šolah in raznih ustanovah v naši deželi, prodajo teh predmetov v naših trgovinah, čeprav vemo, da to ne prinaša prekletstvo samo na nas in na naše otroke, ampak na vso našo deželo.

Glejte, danes polagam pred vas blagoslov in prekletstvo: blagoslov, če boste poslušni zapovedim GOSPODA, svojega Boga, ki vam jih danes dajem; prekletstvo, če ne boste poslušni zapovedim GOSPODA, svojega Boga, temveč boste krenili s poti, ki vam jo danes zapovedujem, in hodili za drugimi bogovi, ki jih niste poznali. 5 Mojzesova 11;26-28

 

Vinko Ošlak

 

(Moj dodatek) Kajti prešuštvovali sta in kri je na njunih rokah. S svojimi maliki sta prešuštvovali in svoje otroke, ki sta mi jih rodili, sta jim žrtvovali v hrano.

Ezekiel 5:10.

 

Ko sta žrtvovali svoje otroke svojim malikom, sta prišli še isti dan v moje svetišče in ga oskrunili. Glejte, tako sta delali v moji hiši.

Ezekiel 23:39.

 

Svoje sinove in hčere so žrtvovali v ognju in se ukvarjali z vedeževanjem in s čaranjem. Vdajali so se temu, kar je hudo v Gospodovih očeh, in ga jezili.

2 Kraljev 17:17.

V Ge Ben Hinómu so zgradili višino Tofet, da so žrtvovali svoje sinove in hčere v ognju, česar jim nisem zapovedal in kar mi še na misel ni prišlo.

Jeremija 7:31.

Niso iztrebili ljudstev, o katerih jim je bil Gospod govoril, temveč so se pomešali z narodi, učili so se njihovih del. Služili so njihovim malikom, in ti so jim postali past. Darovali so svoje sinove in svoje hčere demonom. Prelivali so nedolžno kri, kri svojih sinov in hčera, ki so jih darovali kánaanskim malikom, da se je dežela s krvjo oskrunila.
Psalm 106:34-38