Članek
Kemikalije v stiku z živili: Skrita strupena nevarnost v naši hrani
Objavljeno Jun 01, 2025

Nova študija je zaskrbljujoča: Sintetične kemikalije iz pakirnih in predelovalnih obratov onesnažujejo našo hrano in bi lahko bile delno odgovorne za porast kroničnih bolezni.

Večina ljudi se ne zaveda nevidne grožnje za zdravje, ki je vsak dan na njihovih krožnikih.

Obsežen pregled z naslovom »Vpliv izpostavljenosti sintetičnim kemikalijam v hrani na zdravje«, objavljen v reviji Nature Medicine, prvič poudarja obseg kontaminacije s tako imenovanimi kemikalijami za stik z živili (FCC).

Te snovi lahko povzročijo hormonske motnje, reproduktivne težave in povečano tveganje za raka. Znanstveniki opozarjajo, da se zdravstvena tveganja, ki jih predstavljajo ti vseprisotni onesnažci, sistematično podcenjujejo.

pojdi na članek...

#Zdravje #HormonskeMotnje #Kemikalije #Sintetika #Onesnaženje #KroničneBolezni #NovaStudija #NatureMed #ReproduktivneTežave #ZdravstvenaTveganja