Članek
Objavljeno Jun 03, 2025
Vedno več potrošnikov opaža, da sadje, ki ga kupujemo v trgovinah, kljub popolnemu videzu pogosto razočara z neizrazitim okusom. Glede na raziskave več kot 60 % vprašanih meni, da današnje sadje ni dovolj zrelo ali sladko. Kako je mogoče, da breskve, trde kot kroglice za balinanje, in jagode brez kakršne koli arome postajajo norma na tržnicah in v supermarketih?
Od nebeškega okusa do industrijske proizvodnje
Lastniki majhnih družinskih kmetij, ki so tradicijo sadjarstva ohranjali že generacije, so danes kot oaze v morju betona, obdane s cestami in nakupovalnimi središči. Kljub pritisku urbanizacije ostajajo zvesti svoji filozofiji gojenja sadja v skladu z naravnimi ritmi.
#Sadje
#Jagode
#Raziskave
#Breskve
#Tradicija
#Kmetije
#Trgovine
#Okus
#Potrošniki
#Urbanizacija
Jun 03, 2025